Sziasztok!
2 Éve játszok, állítólag elég jól, de hogy a szerénységem villogtassam, mondjuk ugy hogy jól! :))
Tehát lenne egy kis problémám!
A házban 4 gitárvan, ebbőől kettő enyém kettő fateromé. Na hát az enyém az egyik az egy Legend strato (fender texas spec pickupök), amit marhára szeretek, meg egy squier stratocaster (fender noisless-ekkel). A fateré egy 99-es fender deluxe (3 gold lace sensor stb...) meg 1 standard strato (usa).
na a probléma ugy kezdődött, hogy nem volt kedven hurt venni a gitárra, ezért vagy egy hónapig az egyik stratóval játszottam (a deluxe-al), és utána megfogva a legendem nyakát, inkább kapanyélhez hasonlított mint gitárnyaakhoz....Most már visszaszoktam hozzá, de mégis vágyom valami ujra, valami jobbra! Tehát én gondolkoztam egy epiphone goth exploreren, de az itt olvasottakból ítélve nem éppen jó megoldás! Gibsonra sosem lesz pénzem! Mondjuk amerikából hozzák be, tehát az epi csak 100 ezer lenne, az itt4eni 170 helyett, de kiváncsi lennék hogy a nyaka milyen, mert azt tudom hogy nem üüt meg egy fender szinvonalat (közel sem) de azért mégis közelítőleg! Meg imádom az alakját :) Tehát ez a dilemma!
Kösz a választ! Meg tudnád mutatni Pyra mesternek is az 5163,5164 kérdéseimet? Hátha lenne 1-2 ötlete!
SF
Te nem is csúnya ez a kombó!
Szabadalmaztasd a formatervet! ;o))
Bárki:
Felraktam a gépemre a Guitar-pro3 TAB szerkesztő programot, ami midivel le is játsza a beírtakat. Viszont lejátszás közben folyamatosan "bugyborékolnak" a hangok, mintha állandóan be lenne kapcsolva vmi tremoló v. vibrátó effekt. Más gépén is próbáltam már ezt a progit, ott nem csinált ilyet. A gépemen fut másik hasonló a TablEdit is, az nem csinál ilyet. A hagkártyám alaplapra integrált AC '97.
Én azt gondolom vmi beállítási hiba lehet, de nem tudom mit, hol keressek. Tudtok segíteni?
Abszolut hulye kerdes:
Van egy RG7620-as Ibanezem. Most mar illenne hozza venni egy kemenytokot....
Nezegettem van ilyen, hogy M100C tok. Van valakinek ilyenje??
Mert a bolt ahol neztem csak rendelni tud, es gaz lenne, ha utanna nem birnam belegyomoszolni a gityomat:-(((
Én ugyan még nem próbáltam musicman-t, de ránézésre az olyan pici gyerekgitárnak tűnik mint a Medgyesi boltjában az Explorer klón. Biztos nem ugyan az a kettő, mert a Musicman az Musicman, a mini-explorer-t meg max. a hugomnak venném meg bohóckodni, de nehéz elképzelni hogy jó egy olyan pici gitáron pengetni. Pedig biztos jó ha mondod :)))
Egyebkent mostanaban teszteltem komolyabban az
Ibanez Steve VAI JEM 7VWH -t.
Azt hittem par hetig, hogy ez a tokeletes gitar szamomra...AZtan jott o.
Csak ugy kiproblatam kivancsisagbol:
MusicMan John Petrucci modell.
Na hat az meg 2 fokkal jobb!
Így van! Minket vegyen meg a gitár, ne mi a gitárt! :))) Így elvileg olcsóbb is :) Mit is mondott Frnak Zappa erről? :))) És valóban (komolyan) nem kell sajnálni az időt válogatásra, próbálgatásra, mert mindegyiknél van egy másik, ami jobb :))))))).
ehez csak bölcsességként hadd fűzzek hozzá annyit, mindazoknak, akik most kezdenek gitáron tanulni, azért, hogy egyfelől megelőzzük a lelki problémáikat, másrészt hogy ne jöjjön elő mindig ujra és ujra uaz a probléma (ugyis előfog, de persze szivesen segítünk mindenkinek), szal nem szabad elfelejteni: a gitár az, amit hozzánk készítettek, nem pedig minket a gitárhoz.
Azthiszem ezen mindnyájunknak érdemes elgondolkozni, meg azon is, hogy honnan jöttünk, hová megyünk, és miért is vagyunk itt?
Ha már leltározunk hagy dobjam fel a fórumot pár most készült fotóval, amin a házi készítésű még összeszerelés előtt álló, de már működő "noname shit by SF" combóm látható :))) (az előlap csak ideigelenes, végül majd fém lesz a helyén, de ez is jópofa :)))
Most hogy vége a fatáv kedvezményeknek, úgyis a szélessávuaké lesz a net, úgyhogy jöhetnek a képek :)))
Persze nekem nem engedte P.Mester, hogy kipróbáljam.:))
Mondjuk az azért volt, mert épp esedékes volt, hogy jön érte a gazdája. Namindegy Mindenesetre Pyramid is bexállt a jammelésbe (miután kikergettük a világból a hamis hangolásunkkal, de hát a régi húrokkal nem lehet mit tenni hangolás terén ugyibár.
Jaés küldünk egy levelet a Dean Markley-nak, hogy kikisérleteztük a Blue Steel széria maximális élettartamát, amit ezenne 13 hónapban határozunk meg.
:))
Napáá:
GG
Megítélésem szerint ez teljesen olyan dolog, hogy ki mit szeret egy hangszeren. Nekem például a Jackson márka fel sem merült még csak gondolatilag sem. Ne értsd félre nem akarom leszólni a hangszered, csak érzékeltetni akarom, hogy ez pusztán az egyének zenei és gitározási ízlésvilága. Nálam ami szóbajöhetett volna a Fenderen kívül az Washburn N2, és talán Ibanez. De még1x mondom nekem az összes kipróbált strató közül ennek volt a legjobb nyaka és hangja. Ami még nagy vetélytárs volt az egy natúr kőrisfás strat, de annak csak 3 állású kapcsolója volt, és a torzított hangja jóval gyengébb volt mint ennek(Dimarzio Paf Pro). Én a Jacksont mint heavy-metal gitárt azonosítom be, én viszont csak kis arányban játszom azt inkább funky-t, bluest, rockot.
Nekem egy rack-kivitelű V-Twin van. (Ez valamivel többet tud a kacsolhatóság terén) Szerintem jól szól, a torzítós része jó dögös, a tiszta is OK. Párhuzamos effekt út, fejhallgató és külön rec. kimenet, mindem ami szem-szájnak ingere. Az effekt mennyiségét külön szabályozhatod. A használati utasítás letölthető a Mesa honalpról, a véleményeket megnézheted a Harmony Central lapján is. Én azt vettem észre, hogy a torzítós rész jobban kedveli a humbuckert. (Van Strato és Les Paul is nálam). Azért nézz körül, ez a te választásod.
Megint belepofazok! :)
Egy gitar kellemes fogasat az anatomia adottsagok es elsosorban a 'mit szoktal meg'...befolyasolja.
es ez igaz a pengetore... heveder hosszusagra...stb.
Volt egy ismerosom, aki a studioban vacakolt a hangolassal, mire elfogyott a turelmem, felajanlottam, hogy behangolom neki hangologepel...
Behangoltam neki pontosan. Visszakapta.
Mikor jatszani kezdett rajta elkezdte eltekergeni...
Kerdeztem mit csinal, most allitottam be...
Mire o:
Tudom, de en igy (elhangolva) szoktam meg!
Hát nemtudom.. Az én Kelly XL-em sokkal precízebb hangszer érzetét kelti, nem beszélve arról hogy a legkényelmesebb nyaka neki van szerintem, és nem beszélve a hangjáról.. amibe mondjuk besegít a Seymour Duncan JB-J
Én is ezt használom és nekem nagyon bejött. Sőt amikor nekiindultam, hogy gitárt veszek kipróbáltam 6 db. különböző típusú stratót-ezt persze nem Magyarországon(valszeg kiutáltak volna az eladók a boltból), hanem Münchenben és ennek tetszett a leginkább a hangja, úgyhogy ezt vettem, pedig lett volna pénzem bármelyikre. Na ezt csak azért, hogy megvédjem a hangszeremet. Ízlések és pofonok.
Egyébként a cucchoz:
Fender Stratocaster Ritchie Sambora Modell
Seymour-Duncan 84-50 fullcsöves combo
Jim Dunlop Cry Baby
most pedig érkezik az ebayről vagy egy Tubeman vagy egy V-twin.
Van esetleg valakinek tapasztalata valamelyikről?
Tervezem, csak az otthoni gépen nincs net. Szállítani meg macerás CD író hiányában. És még akad egy-két infrastrukturális probléma. de előbb, utóbb majd megoldom!
Jut is eszembe... vasárnap kipróbáltam egy mexikói Fender Stratocaster, Ritchie Sambora modellt... hááát...
kényelmetlen, olyan vastag a nyaka mint egy fatörzs, nem szól jól, és kevés fret van rajta :))
amúgy az egésznek olyan olcsó fílingje volt.. többe számítottam egy Fendertől..
Ja, tegnap pl. sikerült olyan felvételt csinálnom, ami úgy szólt mintha egy biliből jönne a hang. Aztán tekergettem még az eq-n és valamelyest jobb lett, de nem varázsolódatam el. Tanács?
Érdekesség: a tremoló rugóit körbe kellett tömnöm rongyokkal, mert úgy gondolták, átveszik a zengető szerepét! :o)))
Én (is) szórakozgatok mostanában mikis felvétellel, ha nagyritkán akad egy kis időm.
Miért kell a 10-20 centi távolság? Ha kell, koncerteken miért nyomják bele a hangszóróba a mikit? Hogy mást ne halljon? Miért cincog mélydúsítás nélkül? A miki kis membránja miatt? Jut eszembe, van aki a hangszóró közepéhez, van aki a széléhez teszi a mikit. Van általánosan jellemezhető különbség? Vagy csak szokás kérdése?
Sziasztok,
...nem annyira szakmai infók következnek! :)
Alakulóban a WorldWide Gary Moore Fanclub a hivatalos oldallal karöltve!
Aki szeretne jelenlenni a születésnél, látogasson el a már "agyonreklámozott" oldalra ( http://members.tripod.com/garyap0/index.html ) és töltse ki a "Fanmap" alatt található "jelentkezési lapot". Ez persze egyelőre csak toborzás ( jelenleg kb. 30 emberkével ), de az őszre tervezett induláshoz, nem árt megtenni a kezdőlépéseket.
Amúgy az ÚJ GARY MOORE album, augusztus 26-án jelenik meg SCARS név alatt!!! Állat lemez!!!
Kemény dögös Hendrixes, Stevie Ray-es blues és a Garyre jellemző újítások egészséges ötvözete.
A nyári turnéra egyébként két Les Paul Signature-t, két Stratot és nagy meglepetésre egy Gibson Explorert vitt magával! Az életben nem láttam még Explorer gitárral. Bekeményített az öreg :)
Szerintem egyáltalán nem szar a régi Laney Klip. Én hallottam egyet vadiúj csövekkel, majdnem összefostam magam, olyan gyönyörű tiszta, gömbölyű, telt hangja volt és irtózatosan dinamikusan szólt ...
Ja, ha valakit erdeket 2x600W nagyon profi MACKIE 808S stereo keveroerosito
a Meggyesi hangszboltban +tekintheto, Yamaha S215IV 2x1000W hangfalparal egyutt.Made in USA mindketto!!!!!!