Egy Suzuki SX4-el utaztam a hétvégén. A műszerfalon megjelent először az ABS figyelmeztető lámpa, majd a szervó. Leálltam az út szélére, majd leállítottam az autót, viszont a beindítás már nem sikerült, az óramutató is lenullázódott. Akksi 1 hónapja volt cserélve. Autószerelő telefonban azt javasolta, hogy vegyem le az akksi negatív pólusát, majd pár perc múlva tegyem vissza. Láss csodát, minden megjavult :-) Azóta semmi hibaüzenet, az autó működik, villamossági szerelő értetlenül hallgatja történetemet.
Teljesen jó a tárcsa, csak sokat állt, valszeg ezért ütött. Fel lett szabályozva (bőven belefért) viszont a betéteket cserélném, de nem igen találok előre semmit.
Sírkő márvány. Kerüld! Akkora kaja a japanparts név hogy azt el sem tudod képzeli. Vegyél olajszűrő,légszűrő,pollent és Matiz szívósort,de mást ne belőle🙂.
Mi okozhatja a fordulatszámmérő helytelen működését?
Audi A3 1,9 pdtdi. 2006.10
Alapesetben ha ráadom a gyújtást, kb 1mm-t mozdul a fordulatszámmérő mutatója, beindítom és minden ok.
Van azonban, amikor gyújtáskor nem moccan meg, ilyenkor ha beindítom, kb 6-700-al kevesebbet mutat mint kellene. Tehát alapjáraton 0-át és valamikor kimozdul, ha pl 50-el megyek negyedikben akkor olyan 700 körül van. Normál esetben 1400 körül. Ha leállítom és újra beindítom akkor normális. Kb egy héten egyszer csinálja.
csak azért gáz mert hirdetem és nem akarnék rá nagyon költeni, így sem kapok érte amennyit szeretnék.
Udv. Az alany egy Fiat Ducato 3.0 Multijet, 16V hengerfej. Az injektorok annyira berohadtak, hogy csak forgacsolas utjan sikerult oket kivenni, viszont a szerszam erintette a furat aljat. Info kellene az injektorok fuggoleges poziciojarol, hogy tudhassam mennyit mentek lejjebb. Kupos injektorjai vannak, direkt az alun zarnak, vorosrez gyuru nelkul. Ezutan lesz majd alattuk kupos gyuru, ha haraterteken kivuli a sulleyedes. Van valakinek errol dokumentacioja? Koszonom.
Izé, nem autószerelő műhelybe kell, napi használatra. A fékfolyadéknak is sok idő kell mire megeszi a Vitont nem pedig néhány perc. A benne lévő tömítések simán kibírják, hogy pár órát fékfolyadékban ússzanak, utána meg az ember rendesen elmossa, felteszi a polcra és csak két év múlva veszi megint elő amikor ismét esedékes a fékfolyadékcsere.
Szervócső cserélve lett, mivel hozzáért a generátorhoz és kidörzsölte a csövet. Ez kész.
Csere után viszont az a jelenség, hogy van hangja a szervónak hidegindításkor, üzem melegen nem hallani, viszont üzem melegen is elő-elő fordul, hogy koppig tekert kormánynál ismét erős zaj van, illetve valahonnan terhelés alatt kinyomja a szervó olajat.