A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Nekem meggyőződésem, hogy az A szoftveres 510-esem eszi az akksimat. :(
Pedig eddig csak a B-s SW-nek volt ilyen híre. De gyakorlatilag azóta vannak indítási gondjaim (és 150-300 mA közötti) nyugalmi fogyim, mióta bent van. :s
Gyanítom, hogy szoftver gyártójának kell fizetnie, csak ha egyszer nem működik, akkor miért jelenítik meg 6.1-óta az országonkénti felsorolásban, hiszen ez komoly félreértésekre ad okot.
Egy olyan rendszer, amibe emberek viszik (hagyják!) be az adatokat, nem ér szinte semmit!!
Én a múlt héten voltam Németországban , ott működik a TMC, és bizony volt, hogy hamis adatokat mutatott, vagy nem mutatott semmit, pedig volt. Nem véletlenül működik ott már a II. generációs TMC...
MÁS:
Nekem is V6 térképem van, kint No.-ban szerintem sokkal rosszabb lett mint az előző volt...:-(((
Ismeretlenül írok most ide, némi olvasás után úgy tűnik, Te vagy a "Mágus" itt.
Van egy mostani Passatom amiben anno MFD2 DVD fejegység volt, idővel kicseréltem egy RNS510-re, néhány dolgot sikerült megváltoztatni benne egy ismerős segítségével de nem volt igazán ász a srác, csak hát sajnos az övé a VCDS hozzáférésének lehetősége :(
A következők várnának még megoldásra:
- az MFA+ a műszerblokkomban nem látja a rádiót/navit/stb., ha jól tudom akkor ehhez is programozni kell a rádiót
- az előzővel kapcsolatban áll hogy a multikormány ehhez tartozó funkcióit se tudom használni
- a multikormányomon a kis csillag gombot fel kellene programozni a hangvezérléshez, most némításra van kódolva
Ami nem biztos hogy simán megoldható programozással:
- parksenzor megjelenítése a kijelzőn
- premium bluetooth kihangosító kiegészítő funkciói az RNS-510 kijelzőjén, telefonkönyv, tárcsázás, stb. most is elérhető, ehhez már kicseréltem a bluetooth központi egységét egy frissebb szoftverűre ami képes kommunikálni az új rádióval
- esetleg klíma adatainak megjelenítése, bár ha jól tudom akkor ehhez az új típusú klímavezérlő kell
- riasztó hangjának megváltoztatása
- esőzárás
Ha esetleg össze tudnánk valamikor futni és némi pénzekért ezekben tudnánk előrelépni akkor roppant hálás lennék!
Már a 6.1-nél sem értettem, mit is jelent a TMC channel version 1.
Tudja esetleg valaki?
Nekem csak sejtésem van. Én is "TMC channel version 1"-ként olvastam először az oszlop fejlécét, de jobban megnézve, csak "TMC version 1" van odaírva. Szerintem a Navteq a saját TMC adatbázisának ad országonként egy-egy verziószámot. Erre utalhat az is, hogy a 6.1-es adatlapon számos ország esetében kisebb a verziószám, mint az új adatlapon.
Azaz a Navteq már tavaly elkészíthette a magyar kiinduló TMC adatbázisát, de azt ténylegesen nem vezette be. Ezért maradt a verziószám most is egyes.
Szinte biztosra veszem, hogy azért nem működik Mo-n a TMC az RNS510-en mert valamiért nem tudtak megegyezni a TrafficNav Kft-vel, aki a magyar szolgáltatás üzemeltetője. Mivel a TrafficNav egyben az ír és a szlovén TMC üzemleltője is, és ezekben az országokban egyáltalán nem jelzi az adatlap a működést, arra gyanakszom, hogy az sajnos nálunk továbbra sem fog működni. A TrafficNav ugyanis biztosan egyszerre fog a Navteq-kel szerződést kötni valamennyi érintett területére.
Üdvözlő képernyő megjelenése alatt be kell nyomni a setup gombot és nyomva kell tartani sokáig. Először bejön majd egy olyan felület, ahol lesz 2, esetleg 3 gomb (AM radio, FM radio és DAB, ha van benne ilyen opció), de tovább kell nyomni a gombot addig, amig fel nem jön egy csomó másik gomb. Utána ezekben a lehetőségekben zongorázva megtalálhatod a korábban említett menüpontot. Asszem rém bonyolult a gomb neve: CAN 8)
A másik verzió pedig az, hogy VCDS-sel aktiválod, hogy bármikor beléphess ebbe a rejtett setup-ba, így nem kell megvárnod az üdvözlő képernyőt sosem...