Keresés

Részletes keresés

E Tibi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39967

Nincs felfúvódva.

Egy kicsit kisebb mint a többi.

Olyan gyámoltalannak néz ki.

Próbáltam itatni etetni kézből de nem kell neki.

Lehet hogy még szopna csak nem engedi az anyja?

pápailepketarka Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39966

Szia! Nincs felfúvódva? Hasmenés? Megelőzésre Coccifort, kezelésre Trisulmix por. 

Előzmény: E Tibi (39965)
E Tibi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39965

Üdv mindenkinek.

1 hónaposak a kisnyulaim.

cikáznak ugrálnak.Van 1 köztük amelyik csak gubbaszt bújik az anyjához. Nem látom enni sem.

Mi lehet a baj?

Várom segítségeket köszönöm.

Sanyika Szelesi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39964

koszi a tipet :))

 

Előzmény: Öreg Halász-) (39963)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39963

Szia !

Én pörköltet készítenék  belőle.

Azzal meg ne törődj,hogy van aki segíteni nem tud ,de osztja az észt , pedig neki sincs elég!

Előzmény: Sanyika Szelesi (39955)
Sanyika Szelesi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39962

koszonom a segitseget

Előzmény: Sanyika Szelesi (39961)
Sanyika Szelesi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39961

enivalo meg inivalo is van elote mindig

nem tudod mi lehetet

 

Előzmény: Deryan (39956)
Sanyika Szelesi Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39960

igen aszt irtam

 

 

Előzmény: Törölt nick (39957)
Bingoli Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39959

Sziasztok

Ti az anya nyúljaitokat mekkora ketrecben tartsátok ? Mekkora az ideális méret ? Én 75*75cm-s ben és 60 cm magas a beltere a ketreceknek. 

silusius Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39958

:)

Előzmény: Törölt nick (39957)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.12 0 0 39957

Szia,

 

Ugye a következőket akartad írni: 

 

Ma megfialt az egyik anya nyulam, de nem foglalkozott a kicsikkel, és sajnos elpusztultak.

Ez már a harmadik ellése volt az anyanyúlnak, nem tudom mi lehet a baja. ,,

Előzmény: Sanyika Szelesi (39955)
Deryan Creative Commons License 2016.03.11 0 0 39956

Valószínű nem volt teje. Fialás után bőségesen kell etetni az anyát és vize is legyen mindig elegendő.

 

Előzmény: Sanyika Szelesi (39955)
Sanyika Szelesi Creative Commons License 2016.03.11 0 0 39955

ma megfijalt az egyik anya nyulam es nem foglalkozot a kicsikel es elpusztultak sajnos. ez mar a harmadik ellese az anyanyulnak nem tom mi lehet a baja.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (39923)
s.ramos Creative Commons License 2016.03.09 0 0 39954

Köszi , hogy megosztottad!

 

Előzmény: Ladybee (39952)
NyiMisi Creative Commons License 2016.03.09 0 0 39953

Hálás köszönet!

Előzmény: Ladybee (39950)
Ladybee Creative Commons License 2016.03.09 0 2 39952

Ez vált be nekünk :

 

Kolbászkészítés!

Hozzávalók: 9 kg filézett nyúlhús, 3 kg húsos sertés hasa alja szalonna, 24 dkg só, 25 dkg piros paprika, 30 dkg fokhagyma, 5 dkg őrölt bors, 2,5 dkg őrölt kömény, kb. 20 m vékonybél.
A nyúl gerincét és a hátsó combjait használjuk fel. A húst lefejtjük a csontról, Majd húsdarálón, közepes tárcsán megdaráljuk. A bőrnélküli szalonnát nagyon apróra daráljuk. A szalonnát és a húst jól összekeverjük. Kicsit együtt pihentetjük.
A megtisztított fokhagymát összezúzzuk. Mindenképpen ügyeljünk, hogy teljesen pépes állagú legyen. Annyi langyos vizet öntünk rá, ami éppen ellepi.
Közben a sózott, vékony sertés belet langyos vízben többször kimossuk,
Tetszés szerint feldaraboljuk. A felhasználásig tiszta langyos vízben tartjuk.
A pihentetett darált húst fűszerezzük a következő sorrendben.
Először a pirospaprikát, borsot, köményt tesszük hozzá.
A végén öntjük hozzá a fokhagymát a levével, ezáltal megnedvesítve az összes fűszert, hogy keverés közben ne csípjen a bors. Alaposan elkeverjük. Először a széleit forgatjuk középre, majd gyúrva, dagasszuk Kb. 20 percig.
Ha túl kemény lenne, kevés langyos vízzel hígítjuk, ezzel megkönnyítve majd a töltést.
Rövid pihentetés után, újra átgyúrjuk. A belet lecsurgatjuk a víztől, és a kolbászokat megtöltjük.
Ha rövid páros debrecenit készítünk, középen a kolbászt megcsavarjuk, és úgy visszük a füstre.
Ha parasztkolbászt szeretnénk, nem csavarjuk meg szabadon hagyjuk a közepét.
A kész kolbászokat, 1 éjszakát hűvös helyen pihentetjük, rudakra feltéve.
Másnap közepes meleg füstön, pirosra füstöljük.
Vigyázzunk, mert a nyúlhús fehér és hamar megpörköli az erős füst.

Előzmény: s.ramos (39951)
s.ramos Creative Commons License 2016.03.09 0 0 39951

Szia Ladybee! Elkérhetném én is a kolbász receptedet?

Előzmény: Ladybee (39950)
Ladybee Creative Commons License 2016.03.08 0 0 39950

Elküldtem a kolbászkészítés leírását, ahogy mi készítjük.

Előzmény: NyiMisi (39944)
silusius Creative Commons License 2016.03.08 0 0 39949

mit ettek  nyulak mielőtt nyúltáp létezett?

Előzmény: Mészáros Barna (39948)
Mészáros Barna Creative Commons License 2016.03.08 0 0 39948

Alap a jóminőségű nyúltáp16% fehérje,és ugyanennyi nyersrost.

 Ezt max 50 % ban zabbal vagy árpával lehet keverni,ha nem cél a minél gamarabbi súlygyarapodás.ehhez még jóminőségű rétiszéna éa ennyi.

Előzmény: kosorrú (39946)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2016.03.08 0 0 39947

A gólyahír mennyire alkalmas a nyulak számára eledelként?

Ha ehető számukra ,akkor csak a zöldje ,vagy a virág is?

kosorrú Creative Commons License 2016.03.08 0 0 39946

Besegitenél?Mit,hogyan csináljak?

Előzmény: Mészáros Barna (39942)
kerivili Creative Commons License 2016.03.07 0 0 39945

Nagyon jól néz ki! Egyszer kipróbálom! :)

Előzmény: Ladybee (39939)
NyiMisi Creative Commons License 2016.03.07 0 0 39944

Ladybee, a receptet elkérhetem?

Előzmény: Ladybee (39939)
Cross80 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 39943

Sziasztok .

 

Valaki nem akar közösködni szunyog elleni oltóanyagba?Bp vagy Monorierdői.

Mészáros Barna Creative Commons License 2016.03.07 0 0 39942

Ez kiállításhoz nem elég...

Előzmény: kosorrú (39940)
Ladybee Creative Commons License 2016.03.07 0 0 39941

Elég diétás ez a takarmány, amit kapnak. Létfentartásra elmegy, de gyarapodásra, tejtermelésre sovány...:-)

Előzmény: kosorrú (39940)
kosorrú Creative Commons License 2016.03.07 0 0 39940

Sziasztok! Most kezdtem foglalkozni oriás kosorrú tenyésztésével és ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Mivel és hogyan etetitek ezt a fajtát,mert nekem nagyon tokásodnak.Eddig keverékeim voltak,azoknál nem volt tokás egy sem.Szokásos kaját kapnak,tehát reggel árpa kb. 50gramm fejenként az üres anyáknak,ha vemhes vagy kicsik vannak akkor persze arányosan több,utána széna. Este alma,répa meg széna ismét.Nem titkolt szándékom a kiállitásokon valo részvétel a késöbbiekben,de hát ezt a toka problémát meg kell oldanom elötte.

Ladybee Creative Commons License 2016.03.06 0 2 39939

Ennyiért nem érdemes eladni. Én kolbásznak használom fel inkább, ha marad néhány nagyobb példány, az bőven megéri...:-)

Előzmény: kerivili (39934)
kerivili Creative Commons License 2016.03.06 0 0 39938

Köszönöm a választ! Én is megdöbbenve olvasom... No comment...

Előzmény: silusius (39937)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!