Keresés

Részletes keresés

Stms Creative Commons License 2004.08.02 0 0 589
Főúr, még egy kört! :)))))
Előzmény: countryboy (587)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.02 0 0 588
Szerintem nem jol ismered a dolgot (vagy csak Butyok nem volt kepben), mert velem hivatta fel Erikat, hogy miert nincs mar ott ha 8-kor kezd. Tervszeruen ot utanatok rakni nagyon nagy hiba lett volna. Pont azert alltatok be, mert Kaszab Tibi es Geczi Erika nem zavarja a cuccot a szinpadon. De szerintem ha 9-tol jatszottatok volna, akkor meltoan fogadja a kozonseg a dolgot. 8-tol szerintem meg tul vad volt ez nekik.
Előzmény: Tib_75 (585)
countryboy Creative Commons License 2004.08.02 0 0 587

Nincs több hozzászólásom Gárdonnyal kapcsolatban... :)

(Gondolom sokatok örömére)

Stms Creative Commons License 2004.08.02 0 0 586
"Az enekek szoltak jol, de pl. Viktor banjoja vegig halk volt, es a bogo is inkabb csak erzet szinten volt meg. Gitarok kozul Zsolt Martinja szolt valamennyire fogyaszthatoan."

Sajnos ez a harmadik fele a dolognak, hogy kis hazánkban a hangmérnökök nehezen birkóznak meg a totálmikrofonozott bandák problémájával. ;)
Előzmény: ptolgyes (584)
Tib_75 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 585
Nem, így állapodtam meg a Bütyökkel. Választhattam. Az Erika azt hiszem később jött volna. Azért állt össze az a bizonyos húúúha zenekar :-))
Előzmény: ptolgyes (581)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.02 0 0 584

"2/5. Mustang - őket nem hallottam"

Tavaly hallottad oket, nem is tetszett neked.

 

"A P.Garázsról ... a basszusgitárszólókat és Tarr D-t tudnám kiemelni"

Nos meg Barna Zoli a.k.a. Csibit ki lehetett volna, de a dobosokat nem veszi eszre a kozonseg... :)

 

Amugy nehogy mar egy bluegrass banda ne illjen bele egy ilyen fesztivalba! Szerintem abszolut a helyen volt (de max erre is jon, hogy nem).

Nekem tetszett a Pub-liX, de nem tudta azt a hangulatot hozni, mint a Fonoban. Az enekek szoltak jol, de pl. Viktor banjoja vegig halk volt, es a bogo is inkabb csak erzet szinten volt meg. Gitarok kozul Zsolt Martinja szolt valamennyire fogyaszthatoan.

 

Tanctanitas tenyleg tok jo volt! Igy meg egyik evben sem mukodott. Az elsobe bealltam en is, de nagyon nem megy nekem, tul merev vagyok hozza... A masodikat mar csak fotoztam... :)

Előzmény: countrygirl (572)
countryboy Creative Commons License 2004.08.02 0 0 583

Itt az új Andy Griggs, most jelenik meg augusztus 3-án.

Nem rossz, csak az előző albumhoz képest (Freedom) semmi újat nem mutat....de hát az a tipikus régi bevált recept...

 

Előzmény: Tib_75 (582)
Tib_75 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 582

Andy Griggs???

Előzmény: countryboy (580)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.02 0 0 581
Nem Erika kesese miatt kezdtetek 20:00-kor???
Előzmény: Tib_75 (579)
countryboy Creative Commons License 2004.08.02 0 0 580

Még jó Tibi hogy nem 23-kor játszottatok. Akkor már úton voltam hazafelé. Igy legalább láthattam az egyetlen igazán country-t játszó bandát.

Előzmény: Tib_75 (579)
Tib_75 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 579

Kedves kántrisok!

 

Én választottam a 20.00 s időpontot, mert azt gondoltam, hogy inkább 20..00 főműsoridő, mint 23.00 (ugyan is ez lett volna a másik). Ha később lettünk volna, akkor beállni sem lehetett volna normálisan, és akkor sokára értetek volna haza :-)))

T

Előzmény: countrygirl (572)
countryboy Creative Commons License 2004.08.02 0 0 578
Tákilát sörrel! :)
Előzmény: Stms (577)
Stms Creative Commons License 2004.08.02 0 0 577
Na végre. Mit iszol? :D
Előzmény: countryboy (576)
countryboy Creative Commons License 2004.08.02 0 0 576
Na ebben most egyetértek :)
Előzmény: Stms (575)
Stms Creative Commons License 2004.08.02 0 0 575
Természetesen nagyon sok dologban egyetértek veled, ezért nem bántam nagyon, hogy kihagytam mindkét napot.
Csak rá szerettem volna világítani az érme másik felére, hogy addig, amíg maguk a zenész urak (tisztelet a kevés kivételnek) sem tudják, merre kéne menni, addig hiába.
A közönségen is lehet sírni (pont szombaton láttam, hogy egy jó Ninepound Hammer, és egy gyengébb Vidéki Kislány közül melyik arat nagyobb sikert - az előadást minősítem, nem a nótákat). A tutit nem lehet megmondani.
Közönségként elvárható a zenészektől, hogy magas szinten szórakoztassanak, fordítva pedig az "értő közönség" igénye is felmerül. Mindkettő hiányzik.
Előzmény: countryboy (573)
Stms Creative Commons License 2004.08.02 0 0 574
Javaslom két hét múlva Abaligetet. Ott az lesz, ami ki van írva.
Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál. :) És lesz néhány garantáltan nagyon jó fellépő...
Előzmény: countryboy (573)
countryboy Creative Commons License 2004.08.02 0 0 573

Ezek nem korlátok, kedves Stms, ha countryfesztiválon vagyok elvárom hogy countryzene szóljon, mert én speciel, azért megyek oda. Na már megint ismétlem önmagam.

A másik: senki, még én sem várom el, hogy új szóljanak a magyar country bandák, mint az amerikaiak, de sok próbával meg lehet biztosan közelíteni. Nem vagyok zenész, csak minőségi zenére kiéhezett fogyasztó, ha valamit nem kapok meg közönségként, odébbállok, vagy legközelebb nem megyek el, ennyire egyszerű az egész.

Előzmény: Stms (570)
countrygirl Creative Commons License 2004.08.02 0 0 572

Sziasztok,

 

én is hazaérkeztem és internetközelbe kerültem Gárdony után.

 

Én mindig is hangoztatom, hogy - bár nem szép dolog, de - én a zenét hallgatom, mert ahhoz még talán fülem is van, de az előadókat nem ismerem és nem is szeretek aszerint kategorizálni. (OK, River és Bojtorján esete kivétel!:))

Én azt a fajta közönséget képviselem, aki akár még a sörfesztviálszerű ingyenbulikra is kijár, meghallgatja Kozsót is (bár azért az már határeset lenne...), de a szívem csücske a steel és a country.Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha jól akarom érezni magam, akkor ezt meg is tudom tenni, nem vagyok a "kákán is csomót kereső" fajta.:)

 

Először is azzal kezdem (mert félek, hogy aztán elfelejtem megírni), hogy Tarr Dávid és Tóth Andris gitárjátékát nagyon szeretem hallgatni és most is sem csalódtam!:)

 

No, a többiek:

1/1. Göllner Lóriékat lekéstem (de tavaly emlékszem, milyen gázok voltak az én szememben, úgyhogy nem bánom),

1/2. Németh Viktorék - látszott, hogy nem a nagy fesztiválokhoz vannak szokva, hanem inkább a vendéglátózáshoz (kis füstös pub-okban). Kicsit fura volt a background (ide), de azért megállták a helyüket.

1/3. a szépbácsi meg a bandája - Bebők G-ék, nem tudom a nevüket (na, ott is jó volt a gitáros... de a B.G. női szemmel elég rémület volt...  Amikor gitározás alatt végig be van feszítve a bicepsz, hogy jól mutasson a fotókon...:))). Egyébként egész jók voltak zeneileg, bár nem tudom, country-nak mennyire country.

1/4. aztán jött a Kentucky Publix (?). Nagyon-nagyon jó hangulatot csináltak, bár kicsit hosszúnak tűnt számomra a műsor. Talán azért is, mert teljesen elütött a country-tól, vagy azért, mert mert már nagyon vártam a Bojtorjánt. Azért jólesett végre bendzsót látni a színpadon, mégha bluegrass-hez is használták.:)

1/5. Bojtorján - róluk (elfogultság miatt) nem nyilatkoznék, max. annyi, hogy tök jó, hogy Andris saját szerzeményét is előadta. (Valami új is volt!:))))

1/6. Fair Play - sajna nagyon későn volt és nagyon keveset hallottam belőlük, viszont az nagyon profi volt! Kár, hogy addigra már csak a  "hótrészegek" és az igazi country-kedvelők voltak ott, elég lett volna csak az utóbbi.:) Remélem, még halljuk őket!!!

2/1. Kaszab Tibor - uaz látszott, mint Németh Viktoréknál: a kis füstös pub-okhoz szokott műsort hozott. Persze az, hogy egyedül produkálja magát vki, mint egy zenebohóc (:))) és még így is 85-90 % jól érezte magát, nem semmi!:) Szívesen meghallgatnám a nem-fesztivál műsorát is!:) Meg aztán azért az a gitárjáték sem volt semmi!:)

2/2. Oklahoma - hát igen... az volt a bajuk, hogy fiatalok még és nem kaptak későbbi "főműsor-időpontot" az öregebbek miatt!:) Nagyon jók voltak sztem, jó bulit csináltak, és látszott, hogy élvezik azt, amit csinálnak!:) Végre hegedű a színpadon!!!:)

2/3. Géczi Erika - maga a lány nagyon bájos, kedves benyomást keltett, de azért ezt ne már!!! Szóval tudom, hogy egyedül kevés lenne, de akkor 1. vagy nem kell meghívni (bár NÉV, kétségtelenül), 2. előbbi időpontra kell rakni (és mondjuk az Oklahomát az ő helyébe), 3. azért oda, ahol a SZAKMA ennyire képviselteti magát talán nem kéne ennyire pofátlan playback-et hozni! A stílus meg - még számomra is - távol állt a country-tól. Csak hát magyar számok voltak és ette a nép...

2/4. Winnetou Jr. - kevés volt és kár volt a félbeszakításért!!! Bordács Ati megtette, amit meg kellett tennie, sőt még vitt bele egy pici pluszt is!:) Azért jobbulást, Peti!:)

2/5. Mustang - őket nem hallottam, de nem tudom, hogy kell-e sajnálnom azok után, amiket itt írtatok róluk.

 

A P.Garázsról és a másik band-ről, ami ott kutyafuttában összeállt, inkább nem beszélnék, mert a basszusgitárszólókat és Tarr D-t tudnám kiemelni, azt meg már megtettem.:)

 

Kár, hogy nem volt kiírt program, de így legalább nem kellett mitől eltérni!:))))

 

Ja, és úgysem fogja senki megemlíteni ezért én megteszem:

A TÁNCTANÍTÁS IS TÖK JÓ VOLT! FŐLEG AMIKOR MÁR MEGTANULTUK A LÉPÉSEKET, KIMONDOTTAN ÉLVEZETES VOLT TÁNCOLNI!!!:)

(mellesleg rendkívül táncoslábú fiúkkal ültem egy asztalnál, úgyhogy jókat táncikáltunk mi, lányok magunkban...:)))) csak mondom, hogy a legtöbb lány örül, ha a mellettük lévő pasi tud - legalább egy kicsit - táncolni és hajlandó azt megmutatni... főleg, ha a kedvenc műfajáról van szó!)

 

Na, mindenkinek üdv. és jó hetet!

Várom a reakciókat!:)

 

Timi

 

 

 

 

countryboy Creative Commons License 2004.08.02 0 0 571
Ha valakinek 2500 HUF sok egy CD-ért akkor tényleg nem tudok mit mondani. Igaza van Tibinek, járni kell a használtboltokat és az ember mindig ráakad valami csemegére, 1500 alatt.
Előzmény: ptolgyes (567)
Stms Creative Commons License 2004.08.02 0 0 570
Érdekes, senki nem emlegette a Publix-ot (tudom nem country, de francba a hülye korlátokkal), állítólag - Matyi szerint - jók voltak...

Azt, hogy miért nincs mondjuk New Blue Timers, No Comment, azt meg Bütyöktől kéne megkérdezni. Bár Timersre van tippem. Egy ingyenbuliért én sem hagynék ki egy ausztriai bulit.

Amúgy egy olyan országban, ahol a country szóra 20 ember 30 fele fut az ijedelemtől, fura lenne egy fizetős fesztivált összehozni. Ahogy Tibi írta, a zenekarok nagy része valóban nem próbál, meg szarik az egészre, de van egy másik nagy probléma:
Ki az, aki ma itthon meg bírja mondani, hogy mitől szól úgy egy Brad Paisley nóta, ahogy; hogyan kell megfogni azt a nyamvadt hangszert, hogy ne csárdás, hanem country szóljon? Ki tudja, hogyan kell odatolni egy korrekt vokált? Ennek függvényében elvárhatunk közönségként bármit, a büdös életben nem kapjuk meg.
Előzmény: ptolgyes (561)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.02 0 0 569
Valami honlapja van a bandatoknak?
Előzmény: Tib_75 (566)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.02 0 0 568
ize, beszelsz
Előzmény: ptolgyes (567)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.02 0 0 567

Hmm... epp hallgatnam a cmt-t, erre nem mennek a radiok... :)

2500 HUF amugy nekem eleg sok, fokepp ha egy tobb szaz CD-s kollekciorol eszelsz.

Előzmény: countryboy (565)
Tib_75 Creative Commons License 2004.08.01 0 0 566

Az a baj, hogy olyan dolgokról beszélgettek, amelyek teljesen ízlésfüggőek. Én ezt szeretem, Te azt szereted. Én a régit, Te az újat. Én a Kenny Chesney-t annyira nem szeretem. De ez most lényegtelen, mert a Brad Paisley-t pedig imádom! Sőt, az Andy Griggset is (kíváncsi vagyok az új albumra). Szóval ízlések és pofonok...

 

Más:

Alan J. durranthatna valamit, mert kezd unalmassá válni. Valami Who I Am eset :) Viszont egyik ismerősöm Bajcsyn a használtban vett egy 2003-as Brooks & Dunn-t, (1300 ért!!! Ugye nem olyan HORROR összeg, csak egy kis utánajárás, felkutatás)asszem Red Dirt Road...Na ez a régi idők Brúkszenddánnja! Olyan Hard Workin' Man-es! Főleg a Caroline dal! Micsoda vempje van!

 

T

 

Előzmény: countryboy (565)
countryboy Creative Commons License 2004.08.01 0 0 565

Nálam van sávszélesség is és ha nem elég változatos, keresek másik adót. Teljesen mindegy, kifogás mindig van ha arról van szó, itthon miért nem ismerik ezt a műfajt. Én miért ismerem? Honnan tudtam megismerni? Majd egyszer elmesélem ha valakit érdekel. Mindenesetre tettem érte hogy megismerjem.

Olcsó CD-t venni pedig nem luxus, akár 2 és fél ezer ft-ért is tudok szerezni eredeti gyári CD-ket a legnagyobb nevekkel. Ez talán nem olyan nagy pénz senkinek.

ptolgyes Creative Commons License 2004.08.01 0 0 564

Inetrnet az van, csak vagy ido, vagy savszelesseg nincs ra. Zenesz nem vagyok, es nem is leszek. A zenesz olyan kifejezes, amit szerintem keves ismerosom erdemel ki. (most idezhetnem Kozsot, hogy o buszke ra, hogy mgyar zenesz).

CMT-t hallgattam egy ideig, de nem tunt eleg valtozatosnak, untam.

CD-t meg szivesen vennek, de nem az a reteg vami aki megengedhetne maganak ezt a luxust.

Előzmény: countryboy (563)
countryboy Creative Commons License 2004.08.01 0 0 563

Na megint nem értünk egyet. Akinél van otthon internet és még zenész is, ezer lehetősége van hogy legálisan megismerje a műfajt. Vannak ingyenesen hallgatható 24 órás online rádiók, a country összes műfajában. www.cmt.com pl. (ott a cmt radio fül)

Tehát nem elérhetetlen a dolog, ma már CD-ket is lehet importálni, A-Z-ig én pl olcsón tudok egy forrást, a 3sat-on évek óta nyomják a country videókat a Country Roads című műsorban, ezt is lehet rögzíteni kazettára és százszor újranézni ha kell.

Ha valaki keres talál, történetesen nekem is van country műsorom egy rádióban, vagy ott van Kemény Győző heti két órás country műsora a Rádió 17-en (azt hiszem igy hivják a rádiót, még soha nem hallottam ezt a műsort, mert nem tud újat mutatni). A lényeg az, hogy aki érdeklődik, az ma már nincs elszigetelve ettől a stílustól. Azt pedig, hogy nagy kereskedelmiek miért nem tűzik műsorukra, engem már nem érdekel. Ne is tegyék, még a végén elkezdeném hallgatni őket. Az lenne számomra a világ vége.

 

Előzmény: ptolgyes (562)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.01 0 0 562

Ja, bocsanat, filmet neztem... :)

Cikinek ciki, de nalunk a media a kintinel is gazosabb. Mondj egy nagy radiot, aki fomusoridoben leadna! Mert honnan kene mashonnan ismernunk? Minden mas megismeresi mod elerhetetlen, vagy illegalis.

 

Knockin'-on lehet vitatkozni. Az en velemenyem az, hogy Dylan belefer a dologba, a tied az, hogy nem. Ismerek eleg sok country megoldast belole, es mi sem elzuzzuk rockbanda modjara.

Előzmény: countryboy (560)
ptolgyes Creative Commons License 2004.08.01 0 0 561

"Csak az Oklahoma játszott SAJÁT dalokat. SENKI MÁS! SENKI!"

 

Nos, Goller Lori, Bojtorjan, Kaszab Tibi es (felve irom, de) Geczi Erikai is jatszott sajat szamokat.

Mi nem jatszunk sajat notat, mert nem tudunk jot irni, es hogy hiteltelenul eljatszunk egy sablonos sajat "szeretlek" notat, az nem hianyzik. Idehaza nem igen hallok jo sajat notakat country zenekaroktol.

Az Oklahoma sikere nem a sajat notakbol jon, hanem abbol, hogy van egy egyseges musoruk amit igyekeznek legjobb tudasuk szerint lejatszani. Latszik, hogy munka van mogotte, jol erzik magukat, es nem a "profik" megfaradt "jo ez ide" mentalitasa jon le. A tudasszintet a kozonseg mar reg nem erzekeli (ld. Erika par notajanak nagy sikeret).

 

Bordacs Atti nelkul en a bulinkat valoszinuleg lemondtam volna ha nem tudunk probalni (marpedig nem tudtunk), mert o az, akiben megbizok zeneileg, es tudom, hogy figyel. Korulmenyekhez kepest szerintem nagyon jol oldotta meg a dolgat.

 

 

Na, feladat: mondjatok 12 bandat itthon, akiket elhivnatok egy ilyen fesztivalra!

Előzmény: Tib_75 (556)
countryboy Creative Commons License 2004.08.01 0 0 560

Na úgy látszik, nagyon unatkozom, mert csak én irogatok ide.

Most csak azért, mert újra olvastam pár dolgot, és a Peti azt irja, hogy Kenny Chesney-t senki sem ismeri...Hát ez....ciki...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!