Keresés

Részletes keresés

AH12 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 269
Sziasztok!

Én is az Andor 'A' épületében vettem lakást, és aug. 11. állt a levélben műszaki átadás 'várható időpontja'-ként. Hmm. Még bármi is lehet!
Viszont nekem nincsenek illúzióim, ha aláírom a műszaki átvételit, onnan számított 60 nap a költözés - minimum! (30 nap a birtokbaadás, de 30-60 nap a használatbavételi engedély, ami az önkormányzattól függ.)
Javaslom azonban mindenkinek, hogy amennyiben valami nagyobb hibát észlel, ne vegye át műszakilag sem a lakást, mert utána sokkal nehezebb velük... sajna. Ha átvesszük, akkor a következő 30 napban kell nekik kijavítani a hibákat, ami - nagyobb hiba esetén - olyan is lesz... inkább addig alá sem írok semmit.
Nekem is ügyvéd javasolta, hogy vigyek magammal építős szakembert, és tényleg csak akkor vegyem át, ha minden oké... mivel nekünk aug 30-án jár le a 90 napos türelmi idő (a beígért május 31-hez képest), így asszem nekik sürgősebb lesz. Ha nem, akkor jöhet a kötbér.

Ha valaki átvette az Andorban a lakását, írja meg a tapasztalatokat!
Üdv
Audrey


Iza104 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 268
Azt a hírt kaptam a kivitelezőtől, hogy elkezdték építeni a tárolókat.
901 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 267

A lift végre megy.

 

Viszont a szemét helyzet sajnos még mindig nem a legjobb. Most már elviszik a kukákat, ha jól tudom hetente kétszer. Sajnos a szeméttároló ettől függetlenül tele van dobozokkal, amit NEM visz el senki. Nem értem, hogy miért nem tudják megtenni az emberek, hogy a dobozokat összevágják és úgy rakják be a kukába?!?!?!?!

Persze tényleg könnyebb csak simán bepakolni.......

moli40 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 266
Sziasztok,

Úgy gondolom, hogy ez a probléma mindenkit érint. Meg tudnátok írni, hogy pontosan melyik házban történik? Jól értem, hogy ez a Zsombor utcai ház mögötti
kis utcában történt (szolgalmi út-szerű), pontosabban az utca végén? Híre van az embernek?
Épp azért költöznénk ide a héten, mert az előző lakhelyünkön az ilyen jellegű "bulizás" tette lehetetlenné a lakhatást. Ez ellen mindenképpen közösen kell fellépni.
Másik: a szemétszállítás hogy zajlik, milyen napokon, merthogy írtátok, hogy itt is gondok vannak.
Beindult végül a lift?

Megköszönöm, ha küldtök infókat.
springmill Creative Commons License 2008.07.28 0 0 265
Én támogatom a fellépést. Nem lakom még bent, de ha "híre van", az már nem kezdődik jól. A XI. kerületben 20:00 után nem lehet hangoskodni, szóval elvileg feljelenthető. Persze előbb illedelmesen szólni kell és ha nincs hatása, akkor jöhet a keményebb fellépés.

Jó sok új szomszédja lesz, én bízom benne, hogy a többség majd helyre teszi a dolgokat. Rajtam nem fog múlni, minden energiát hajlandó vagyok a nyugodt esték biztosítása érdekében mozgósítani.

Írjatok, ha újra hangoskodik, mi csak aug/szept költözünk, addig csak innen vannak infóim :)
Előzmény: Fiona06 (262)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 264
Én úgy láttam éjszakai pool party volt üvöltő hangfalakkal. (Az Andor utca felőli azaz az északi oldalon lévő Stihl gépkölcsönző mögött van a medence).

Nem vagyok egy vénember, én is járok bulizni, de azért már engem is zavart, hogy becsukott erkélyajtónál is piszok mód behallatszott még hajnal f2-kor is! (Ekkor aludtam el).

Nagyon fáradt voltam, szóval elaludtam, de szívesen hagytam volna nyitva az erkély ajtót éjszakára... Legszívesebben másnap reggel kitoltam volna 8 felé a hangfalaimat az erkélyre, hogy jó reggelt kívánjak a bulizóknak. :))

Kis adalék, hogy szombat reggel azért keltem f8 körül, mert 7-től az Andor utcai házban betont törtek és az egész környék visszhangzott tőle. :(
Előzmény: ciklohexán06 (261)
Iza104 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 263
Hát ez nagyszerű, ha még ilyenekkel is meg kell küzdenünk a nem létező tárolók, a nem működő lift, a büdösödő szemét, az össze-vissza csengető kaputelefon mellett. Jól indul a dolog... :-/
Előzmény: Fiona06 (262)
Fiona06 Creative Commons License 2008.07.27 0 0 262

Mi még ilyet nem hallottunk... Ha már többen ott lakunk, össze kellene fogni, és csinálni valamit (önkormányzat, rendőrség - csendrendelet). Nem tudom, ennek mennyi eredménye lenne, de ha rendszeressé válna, nem kéne szó nélkül hagyni.

Mindenesetre, van híre a környéken az embernek.

Előzmény: ciklohexán06 (261)
ciklohexán06 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 261

Sziasztok!

Szombat este fél 11-kor a ház környékén sétáltunk, és a Zsombor háta mögötti ház udvarából harsány mulatozás és dübörgő zene hallatszott. Akik már bent laktok, hogy tudtok aludni? Ugye nem csinálja minden este ezt. (Úgy tudom, nem örül a házunk megépülésének, remélem, nem szándákosan csinálja...)

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 260
Már spammeltem a postaládáitokba (sorry), de ide is kiírom, hátha érdekel valakit: kiadom a teremgarázs-beállómat.

Akit érdekel írjon!

e-mail: mrdoubleb(kukac)freemail.hu
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.25 0 0 259
Sziasztok,

Én futom a köröket a Motával a kötbér miatt, de erről nem szeretnék többet mondani most, az ügyvédek végzik a dolgukat...

Majd 1 hete én is beköltöztem, persze a tárolóknak még se híre se hamva, a lift elvileg holnaptól fog menni, a kukáknál sokszor elég nagy a bűz ami az egész földszintet elönti, a kaputelefon rosszul van bekötve össze vissza csenget (az enyém is másnál cseng) és persze folyik az építkezés az ablakom alatt.

Valamelyik este f11-ig csinálták, de nem akárhogy, hanem motoros gépeket berregtettek, többek között egy permetező félét... remek volt. Az áramot is a mi garázsunkból húzzák, de állítólag azt majd ők fizetik - nagyon remélem ez így lesz.

Állítólag már van közös képviselő de nulla infó van róla... előző hétvégén végig sípolt valami brutál módon a földszinti elektromos helységben és nem volt aki bemegy és megnézi.
Fiona06 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 258

Nekem is nagyon hiányzik. Csomó lom van a lakásban. Annyit mondott vcs, hogy még nincs. Még nem hívtam, de kellene. Viszont megnéztem mindenfelé a garázsban, és csak számozott parkolóhelyek vannak, kazán és lépcsőház! Szóval, nem értem. Ha tudtok valamit, szóljatok!!!

Előzmény: Iza104 (255)
masterfile Creative Commons License 2008.07.23 0 0 257

Sziasztok!

 

Én az Andor legutolsóként átadásra kerülő A lépcsh.ban vettem lakást. ott az aug.11. kezdődő héten lesznek a műszaki átadások. A pontos dátumról még nem kaptam értesítést, de nagyon remélem, hogy nem csúsznak. Úgy terveztem (amikor még május 31 volt az átadás határideje), hogy nyáron beköltözhetünk, de abból már biztosan nem lesz semmi. Nem akarok nagyon negatív lenni de a Zsombornál sem volt meg 30 nap alatt a használatba vételi engedély, nem tudom az Andornál lenne gyorsabb. Ha ők az október közepét mondják, abból még november is lehet, de ne legyen igazam...

ciklohexán06 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 256

Sziasztok!

Rituka, mik a tapasztalatok a tesódnál? Nekünk 30-án lesz a műszaki átadás. Nagyon örülnék, ha augusztus végén költözhetnénk, de sajnos ebben nem nagyon bízom. Nekem az irodában mondták az októben végét és azzal indokolták, hogy mire a B és A lépcsőházat is átadják már benne lesznek a szeptemberben és csak utána indul a használatbavételi engedélyeztetés, ami min. egy hónap. Ami a kis kaput illeti, én is szeretnék ott kijárni, ha lehet.

Előzmény: Rituka81 (251)
Iza104 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 255
He?! És mit mond a kivitelező? Én lassan költöznék és úgy bizony nem kevés cuccot terveztem odavinni.
Előzmény: Fiona06 (254)
Fiona06 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 254
Iza, csak annyi, hogy nem adták át, és a helyét sem találom. Csak beállóhelyek vannak az autóknak...
Iza104 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 253
Miért volt velük valami? Lemaradtam valamiről?
(Én még mindig nem költöztem be, úgyhogy nem sokat tudok az ottani állapotokról.)
Előzmény: Fiona06 (252)
Fiona06 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 252

Sziasztok!

Tudja valaki, mi lett a zsombor utcai tárolókkal?

Rituka81 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 251

Sziasztok!!

Haaat: megvolt a muszaki atadas 15-en kedden (en az Andor u. C epuleteben vagyok az elso emeleten) egyebkent tesom is C-ben vett lakast, az ove is 15-en lett volna, de kapott egy e-mailt, hogy egy hettel kesobb lesz.

A muszaki atvetelen volt am meglepi... nem is irtam ala az atvetelt, mivel nem volt bent a zuhanytalca, amit kertem. Mar pedig az atvetelt igazolo lapon szerepel egy mondat, miszerint: "a lakas rendeltetesszeruen hasznalhato" ez zuhanytalca hianyaban szerintem nem OK :)

De meg ez lett volna a "legaprobb" problema: osszesen 15 hibat regisztraltattunk (pedig nem vagyok egy kukacos ember) csak izelites keppen: (foleg azoknak, akik atvetel elott allnak) -> folyt a viz a WC lefolyonal, nem folyt le a mosdo a furdoszobaba, nem olyan ajto volt az eloszobanal, amit kertem, egy konnektort odebb rakattam, de nem sikerult megvalositani, a konyhai csepmezest sem jol csinaltak (en a paraelszivonal tobb csempet kertem, magasabbra). Ami pedig a legrosszab, hogy a mosdot nem tettek odebb ahogy kertem, ott maradt a helyen. Termeszetesen megcsinaljak, de eleg rossz erzes, hogy szetverik azt a szep csepmet :( 

Azt javaslom, hogy vigyetek magatokkal "szakembert", vkit, aki dolgozott epitoiparban, vagy felujitott, epitkezett mar eleteben... 1 ora nagyon hamar elmegy, en felkeszulve mentem oda +2 emberrel, de igy is teljesen kitoltottuk az idot.

Bekoltozessel kapcsolatban megkerdeztem a sracot: aug kozepe/vege volt a valasz!! Oktober kisse hanyatt vagott, ez komoly?? Majd megyek most kedden teso lakasanak atadasara is, megint megkerdezem :)

Ami azt a kis utcat illeti a Zsombor u. epulet hata mogott... arrol en legutolso informaciokent azt hallottam, hogy a terulet elvileg a haze (mienk), de nem lehet kitiltani onnan az ottlakok parkolo autoit  (ezt mondjuk megertem). Amire viszont nem kaptam eddig soha egyertelmu valaszt: az, hogy vajon az Andor u. C lepcsohaz ki tud-e menni azon a kis kapun??! En szemely szerint nem bannam. Azt hallottam (nem hivatalos forrasbol), hogy nem lesz "igazi" kapu, de kapunk hozza kulcsot.

 

huu jo hosszu lett! :) irjatok mi ujsag nalatok.

(es: nem biztos, hogy nalatok is ennyi hiba lesz...) Zsomboriakat pedig irigylem nagyon

Előzmény: ciklohexán06 (250)
ciklohexán06 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 250

Sziasztok!

Én is az Andor C lépcsőházában vettem lakást. Hivatalosan 15-én lett volna a műszaki átadás, de e-mailben ezt lemondták a kivitelezési munkák elhúzódására hivatkozva. Reményeink szerint azért augusztusig meglesz. Ami rosszabb, hogy a költözést már csak október végére igérik, de hát az igéreteiket már ismerjük...

Rituka neked volt műszaki átadásod 15-én? Hányadik emeleten vettél lakást?

Arról tudtok valamit, hogy a Zsombor A lépcsőházából hol fognak bejárni a kertbe? A C lépcsőház mellett a zsombor háta felé építettek egy kaput, de előtte az ott lakónak kocsibeállója van és szerinte az az ő magánterülete, ahol nem enged átjárást.

anig Creative Commons License 2008.07.18 0 0 249

Emberek!

 

Ébresztő! Semmi új infó, senki nem ír? Hát mi történt? Ennyire ne költözzetek!

Új fejlemény? Ügyvéd? Kötbér? Semmi?

Beköltöztetek?

Andor utca? Kinek volt + a műszaki átadás a C lépcsőházben? Tapasztalat? Milyen munkát végeztek? Sok hibát találtatok????

 

ÍRJATOK!

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 248
Szia,

Én a "B"-ben vagyok (leszek hamarosan) és nekem ma azt mondták valamikor jövő héten indul a lift...
Előzmény: Iza104 (247)
Iza104 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 247
Hali!
Még nem költöztem be. Van valakinek infója, hogy működik-e már a lift a Zsomborban (A lh.)?
Rituka81 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 246

sziasztok! én is Andor u.-i lakást vettem. nekünk a műszaki átadás jövő héten lesz júl.15-én. a lakás a C lépcsőházban van, szerintem a C-vel kezdik az átadást, majd a B és végül az A jön (legalábbis az építkezés is ilyen ütemben ment, úgyhogy szerintem az a sorrend). ha esetleg vkinek megvolt már az átadás, megírná hogy zajlott, mennyi idő volt rá, jegyzőkönyv volt-e stb-stb. köszi

a használatbavételi (lakhatási) engedélyt az építtető kéri  és kb. 30 nap míg a hatóság megadja. szerintem legjobb esetben is aug. vége lesz a költözés... (vagy akár szept.) vagy ha a Zsombor u.-ból indulunk ki, akkor talán karácsonyra bent lakhatunk :))

valóban elég közel lesz a "3. ütem", és én sem tudom hol fog az építkezéshez szükséges felvonulási terület helyet kapni... (mivel a kert és a játszótér már kész van, nem hiszem hogy oda állnának a gépekkel). az építkezés elég nagy zajjal és porral fog járni, ami leginkább az Andor u. belső kertre néző lakásait fogja érinteni (illetve a déli tájolásúakat). ezt MOTA-ék nem nagyon reklámozták, én is csak a maketten láttam és rá is kérdeztem jó gyorsan :) ami viszont az északi, keleti és nyugati Andorosokat is érinti az az Andor u. 2x2 sávossá bővítése... 2009 júniusában kezdik a munkákat :(

írjatok ha van vmi új infótok

keeping you updated ;)

R.

masterfile Creative Commons License 2008.07.03 0 0 245

Sziasztok!

 

Én is az Andor utcai épületben vettem lakást. Szerintem itt a várható költözés időpontjánál figyelembe kellene venni, hogy a Zsombor utcai épületnél a műszaki átadástól a használatbavételi engedély megszerzéséig eltelt kb két hónap. Jó esetben talán nálunk is elkezdik az egyes lakások műszaki átadását augusztusban, (ha jól tudom a C-vel kezdik és az A lesz az utolsó) de az épület használatbavételi engedélyét csak a teljes ház műszaki átadása után min. 30 de inkább 60 nap után várhatjuk. Én nem a BBank-os hitelt vettem fel, az én bankom csak a "kikötésmentes, végleges használatbavételi engedély" megszületése után utal, így addig nem költözhetek. A 3. ütemről én is úgy tudom, hogy egy kisebb ház lesz a Zsombor utcai épülettel párhuzamosan de attól még a zaj, por kosz, sokakat bosszantani fog az Andor utcai épületben is, és nem lehet tudni mennyire veszi el majd a fényt az Andor déli tájolású lakásaitól. Azt pedig elképzelni sem tudom, hogy a rendelkezésre álló szűk területen hol helyezik majd el a szükséges "felvonulási bódéikat", mert a gödör melletti, leendő közös játszótér-parkon kívül, már alig van hely.

ceva_sony Creative Commons License 2008.07.03 0 0 244
Igen, koszonom szepen.
Előzmény: Iza104 (243)
Iza104 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 243
A harmadik ütem a majdhogynem a Zsombor utcai egyenes tömb folytatása lesz. A két épület között lehet majd lehajtani a Zsombor parkolójába, és ott lesz a bejárat az Andor utcai U alakú tömb közepén levő zöld részre. A 3. ház egészen kicsi lesz a többihez képest (hátha hamarabb el is készül), de csak nagy lakások lesznek benne. Nem tudom így érthető-e, de nem tudom jobban elmagyarázni...
Előzmény: ceva_sony (241)
anig Creative Commons License 2008.07.02 0 0 242

Helló Ceva Sony!

 

Nos én Andoros vagyok. Augusztus 11-re küldték ki a műszaki átadás időpontját nekünk, de azt nem tudom, hogy ez globális-e, vagy pl. a mi lépcsőházunké, esetleg az emeleé-e???

Szóval ez után minimum 30 nap amíg a használabavételi megjön. Ennél valósínűleg csak több lehet. De így ez már szeptember közepe, ha nem csúszik a műszaki átadás. Ha a BB-nél veszel fel hitelt, akkor a a használatbavételinél gyakoratilag költözhetsz, ha más banknál, akkor ők a használatbavételi megérkezését követően utalják a hitel utolsó részletét. Tehát szerintem szeptember vége, október eleje optimálisan.

Előzmény: ceva_sony (241)
ceva_sony Creative Commons License 2008.07.02 0 0 241

Sziasztok,

 

ket kerdes:

1. a lenti kepen lehet latni hol epulhet a harmadik utem? Melyik feher kocka az?

2. Ti, akik mar kepben vagytok, mit gondoltok, mi a realis bekoltozesi ido az Andor utcai epuletbe? Most nezelodok a meg meglevol akasok kozott.

 

Koszonom

ceva

Iza104 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 240
Akkor te okos voltál, én mindent berendeltem, mert naívan azt hittem, hogy június elején költözhetek. 1 hónapja könyörgök, sírok a bútoráruházaknak, hogy még 1-2 hétig rakosgassák a bútoromat. MÁr úgy is ki akarják rakni, hogy fizetek érte. És nekem csak a használatbavételire utal a bank, így eddig nem is ugrálhattam.
Előzmény: Törölt nick (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!