A Yaris kicsi. Kicsit zajos. Kicsit (nagyon) spóroltak a beltéren, felszereltségen. Kettő is van a tágabb családban, tipikus alsó kategóriás Toyota, kitűnő technika, olcsóságra törekvés....
Sziasztok! Régóta van Saab-om, de csak most keveredtem erre a topicra, így röviden elmesélném mibe vágtam bele. Volt egy 2003-as 9-5 2.3t LPT automatám, amin kezdtek előjönni a szokásos hibák, küszöb rohadás, olaj fogyasztás, magas kartergáz, stb. Aztán találtam egy ugyan ilyen autót csak manuálban, aminek törve van az eleje, viszont hibátlan állapotban, lekövethető előélettel, felújított motorral, így összeraktam az automata cuccaiból. Na és itt jön a kérdés! Van e valakinek Szeged környékén Tech2-je? a légzsák hibát kellene kitörölni belőle. Valamint van e valaki ugyan ezen környéken, aki össze tudja nekem majd irni, open Sid-et aktiválni, stb, ugyanis ha már munka volt vele, fel ment rá egy TD04, 630-as deka injektorok, egy óriási cooler, és egy szelepes kipufogó.
Más kérdés, hogy gyakran rámutat a magát királynak érző pilóta gyengéire, amíg több volt, hullottak rendesen Porsche 911-es, tökös BMW bringák.
Más.
Március 23, első versenynap, kezdés előtt egy órával. Bajna végén, a Héregre vezető kereszteződés:
Öreg 3-as BMW-vel húgyagyú idióta előttünk drift bemutatót tartott.
Néhány km-rel távolabb, a Lábatlan-Nyerges út találkozása, közvetlenül Bajót előtt. Pár néző már ott van. Másnap bekövetkezett itt a legsúlyosabb ilyen baleset, amire emlékszem.
Az M5 erősebb, és hátul hajt, nincs kormányrángatás, és ha egyszer fogást találtak a sokkal szélesebb gumik, akkor tol.
Az Aero talán hirtelen adja le a nyomatékot és elöl hajt. Bizonyára nagyon más vezetni, rángatja a kormányt, és nehezen találnak fogást a "virsli" gumik.
Nem tudom, a fék passzol a motorerőhöz, ha nyomják neki?
A motoron mi szokott tönkremenni? Nincs Saab szerelő ismerősöm.
Erő alatt gondolom a nyomatékot érted.. Megnéztem az adatokat, az én nagyobb, hátsókerekes vasam is erősebb. Abban még volt anyag, jenkik gyártották, az se elromlós. :-)
Az én cabriom anno kisnyomású turbós volt, s tök beleszerettem az alul erős karakterbe, úgyhogy a 9-5 is a 185 lovas motorral kéne, automatával. Benzines turbót így szeretem, ha sportos, akkor égbe forgó szívó az ízlésem, ami alul is erős, felül meg még jobban. :-)