Keresés

Részletes keresés

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.25 0 0 8487
Hurrá! Akkor aztat anyatejcivel is lehet!!!
Előzmény: Elayne (8486)
Elayne Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8486
szintenzenesz,
a gabonapelyhet en uzsonnara pl. nem tejjel hanem gyumolccsel adom, ha a tej zavar :)) kulonosen parolt almaval van nagy sikere nalunk. Persze ez csak azokra a gabonakra jo, amelyeket nem kevernek gyarilag massal. Nemtudom van-e meg, a fiam nagyon szerette a 7 gabonas pelyhet.
nufi Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8485
Sziasztok!

Miért nem szabad újkrumplit adni a babának?
Szinténzenész! Engem érdekelne az Amway csodaszered neve. Nézd meg, légyszi!
Márkó-bébi! És attól a tejserkentő bogyótól lett több tejed, vagy csak a mellékhatásokat produkáltad? Mi a neve? Bármilyen gyógyszertárban lehet kapni? Ára?

Előre is köszi,

nufi

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8484
Nem tom, nem tetszik. Vannak ilyenek, ezt is ilyennek érzem. A tápszert is, persze úgy könnyű, ha van tejem. A tápszernél többek között az a bajom, hogy a "táp" (lsd. csirkék) és a "szer" (lsd. gyógyszer) szavakból áll, ettől bennem eleve negatív érzést kelt.
Örülnék, ha lenne addig tejem, amíg azt kellene adnom, és akkor nem kell megerőszakolnom magam.
Én egyébként gyógyszert nehezen veszek a számba, vitamintablettát is. Nálunk ezeket a párom tömi belém, mint a libába. (Ez nem az a liba!!!)
Szóval ez az én dilim.
És ez azért nehéz, mert elveim szerint olyat nem adok, amit én sem ennék. Persze itt most más dolog az összetétel, meg kinek mire van szüksége. Ha kell, adom, de ha nem, nem.
Előzmény: Törölt nick (8483)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8483
Szinténzenész!

Az tejci, de ennek ellenére a gabonafélék esetében ez nagyon jó megoldás. Tehát bátran.

Miért ódzkodsz tőle enniyre???

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8482
Szerintetek mennyi idős korig lehet használni a sporttáskává csukható utazóágyat?
Itt is felteszem a kérdést, véletlenül nem szándékozik valaki megválni a sajátjától? Illetve kultúráltabb formában adom fel hirdetésemet:

Utazóágy a vágyam,
Ikreimnek párban.
Sporttáskává csukható.
Írj, ha nektek eladó!

:o)

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8481
Piglet, Elayne
Igenis, értettem! De amíg szoptatom, addig az a tejci mint tejtermék, nem? Persze gabonát rajtam sem lehet aratni :o)
Előzmény: Törölt nick (8476)
márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8480
Sziasztok,
Elnézést ha korábbi témákhoz csak most szólok hozzá, de Márkó napok óta nyűgös és bejelentkeztünk a "nem alszunk éjjel fogzás miatt" táborba. (+ egy informatikus férj aki éjjel-nappal 17"-ban lát).
Tamara: gratulálok az elinduláshoz, már annyira várom én is, hogy magától menjen, bár jól tudom akkor majd visszasírom a helyváltoztatni nem tudó időket.
Mandrake: Mi a Similac Advance 1-t adjuk néha Márkónak, elég új tápszer, kevesen ismerik és legtöbb helyen rendelni kell. Eddig bevált.
Orvos témához röviden: a mi gyermekorvosunk tapasztalt, idősebb, maga is 3 gyermekes családapa. Van amiben más a véleményünk, de úgy gondolom, hogy a szakértelmében nem kételkedhetem és abszolút bizalommal fordulunk hozzá. Minden kérdésemre pontos, megnyugtató választ kapok, (és mint tapasztalattal nem rendelkező anya kérdésekből sosem fogyok ki).
Evés kérdés: csupán egy gondolatot osztanék meg ami biztos gyermeknek eper, málna, (alattomos gyümölcsöknek hívják) 2 éves kor alatt nem tanácsos adni, ugyanis allergizáló és az asztma kialakulásában igencsak közrejátszik (4-5 éves korban jelentkezik csak a tünet). A kismama ehet de csak mértékkel. Márkó nagyon hasfájós volt, de ma már bátran ehetek akár frankfurti levest és kelkáposzta főzeléket is.
Szilvásgombóc: mi nappal is a kiságyba tesszük Márkot, ott alszik, néha sírással jelzi véleményét. Egy aranyszabály működik nálunk, a kiságyban korlátozott a játéklehetőség, így próbáljuk rávenni, hogy a járókában a játék, a kiságyban az alvás lehetőségét merítheti ki.
MsMe: én a rágókákat kifőztem egyszer, ma már csak lemosom, leöblítem vagy lefújom szennyeződés mértékétől függően.
Si: május végén kaptuk a csörgőt, csörögj rájuk telefonon! A zöld kaki megfejtése: a máj túl termeli az epét - és mivel ők még birkapörköltöt :) nem ehetnek - a székletben távozik a felesleg. Ha csak kevés, erősen zöld kaki van alultápláltságot jelezhet.
Boldogan vettem tudomásul, hogy a kaka-kicsúszásban nem Márk a bajnok.
Nufi: Forrai Katalin: Jár a baba, jár. Illetve a mindenki által ismert Cini-cini muzsika. Márk is próbálgatja az ülést és állást, mi próbálunk mértéket tartani, az ölemben rugózhat és amikor én is elfáradtam befejezzük.
Quizas: az elején kb. 10 hétig este 11-kor még felkeltettem Márkot enni, remélve, hogy így könnyebben átalussza az éjszakát, de sajnos hajnalban 2x is felkelt. Amióta nem keltem fel azóta este 7-8-tól reggel 4-ig alszik és evés után még vissza alszik 6-ig. (Ami most nem működik mert fáj a foga.) Szóval valószínű megzavartam az alvásritmusát a keltéssel. Ma már úgy gondolom ha éhes úgyis felébred.
Apukák a babák szépek, gratulálok!
Homeopátia: kipróbáltam a tejserkentő bogyót, és minden elismerésem a hozzáértőknek, de én olyan rosszul lettem (többször próbáltam és mindannyiszor ua. lett az eredmény: görcsös fejfájás, hányinger, gyomorégés), hogy nem próbálkozom tovább. A gyógyszertárban azt mondták nincs mellékhatás. Nálam nem vált be.
Bocs a hosszúságért,
Üdv
Éva
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8479
Sisak ügyben, lehet kapni egy évesre, az enyém is büszkén hordta. Eleinte nem akarta feltenni de amikor rájött hogy enélkül nem bringázunk akkor magától ment érte. Nekünk első ülésünk volt és onnan többet lát egy gyerek mint hátulról viszont több szelet is kap. Elöl viszont én is jobban láttam mit csinál, hogy van. Még nem volt verbális korban és jó volt tudni hogy minden OK. Amig kicsi és könnyű (10-12 kg) addig jó neki elöl is, akkor jobb hátul amikor a súlya és a magassága jelentősen befolyásolja a bici irányitását.

sziasztok
idi

schgy Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8478
Az Amway-nek sok jó mosáshoz használható dolga van ( a nejem nem is hajlandó mást használni), viszont Magyarországon bizonyos jövedelmi szint alatt nehezen elérhető, csak ha valakinek fekszik az is, hogy bekapcsolódjon a hálózatukba. Nekem pl. nem.
schgy
Előzmény: szinténzenész (8470)
Elayne Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8477
szintenzenesz: mire jo? gabona. Ez is fontos taplalek.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8476
Hogy mire jó??
HÁt arra, hogy te sem csak főzeléken élsz, meg gyümölcsön:-)))
Viccet félretéve - a tejtermékek éppúgy hozzátartoznak az étrendhez mint bármi más.
Ez is egyfajta vacsora lehet - mint pl. később a tejbegríz.
Emellett is jó. Én leginkább vacsorára adtam. De van aki ebédidőben, vagy uzsonnára adja.

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8475
Ja, és persze mellette még kapják a mamatejet! Azt nem kérdezem, mire jó, csak ránézek az orcájukra. :o) De ezt a bigyót nem ismerem. Szóval?
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8474
Mire jó? Az enyéim már esznek főzeléket csirkehússal, gyümölcspürét. Emellett is jó, vagy ez még az átmeneti időre vonatkozott volna?
Csók!!!
Előzmény: Törölt nick (8473)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8473
Szinténzenész:

Tejpép:
Adtam. Először a Milupának a HA tejpépét. Ezt receptre adják inkább. UTána meg mindent. De ezt is csak egyesével érdemes bevezetni. MErt pl. a kakaót, vagy a narancsot néhány baba nem bírja.

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8472
Közvéleményt kutatok:
Téma: tejpép.
Aki adott, miért adott? Milyet, mikortól és meddig? Aki nem, miért nem?
Köszi!
Ja, potenciális célszemélyek 7 hónaposak
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8471
Zöld kaki:
Okok, amiket eddig hallottam:
Nem emésztődött meg teljesen a tejci, és már kapta is a következőt. Egy ismerős gyerkőcöt már 1 hónaposan 4óránként, 2-3 hónaposan már 5óránként szoptattak ezen okból, és eltűnt a "zöldség".
Valamilyen fertőzés jele. Nálunk ez utóbbi volt. Azt hittem, benyalt valamit, aztán elkezdett köhögni, aztán már tele is volt az orra. 2-3 hétig volt zöld a kaki és híg. Ja, és persze a másik diktátor is elkapta, ugyanezen tüneteket produkálva.
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8470
Van egy csodaszerem a foltok kivételére, és ez az Amway-nek a por alakú szere (nem tudom a nevét, de megnézhetem). Véletlenül került a kezembe anno, mert zsigerből utasítom el az ügynököket, de ez speciel eddig még mindent kiszedett. Lényeg, hogy mosás (tehát mielőtt bármilyen mosószer érné) előtt kell beáztatni. Színt nem veszi ki, mást igen. Nem reklámoznám, ha nem lenne tényleg jó, de ügynököt nem tudok ajánlani.
Előzmény: Nohémi (8462)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 8469
Sziasztok!

Szerintem az egy hétre is jobb a hátsó. MEg ha már vesztek, akkor nem érdemesebb esetéeg olyat, ami máskor is használható?

Sisakról:
Ezeket elég jól lehet szűkíteni. Mondjuk az énlányom már 2 éves, de nagyon picike, és mégis jó volt rá. NEmnehéz mert max. 30 dkg lehet az egész. NAgyon tetszik neki:-)))

Piglet

schgy Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8468
Szia hópihe!
Szerintem csak a hátsó a jó, esetleg a kerékpárutánfutó, amiben itt (USA) szokták a gyerekeket vontatni, de azt hiszem otthon nincs, meg aztán jó drága is.
Sisak létezik elvben, bár nem tudom, hogy egy éves korban nem nehéz-e.
A balaton melletti nyaraláskor az akkor 11 hónapos nagyobbik srácunk nagyon élvezte a hátsó ülést, de a kölcsönző nem adott a biciklihez sisakot neki ezért nem tudom igazán mi van sisak-ügyileg, itt kötelező lenne.
schgy
Előzmény: Hopihe (8467)
Hopihe Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8467
Sziasztok!

Piglet, köszi a válaszod.
Nekünk csak az egyhetes nyaraláshoz kellene sétabiciklizéshez, nem a forgalomban akarunk tekerni. Szerinted erre sem jó?
1 éves gyermeknem is lehet már kapni sisakot?

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Nekem a vanish szappannal általában az alma is kijön, bár tényleg minnél előbb be kell vele dörzsölni, és úgy hagyom a mosásig.

Sziasztok

schgy Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8466
Igazad van, Páfrány a nagyobbik.
schgy
Előzmény: Lencsi (8464)
Elayne Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8465
Ezt a polo-modszert en is alkalmazom, mivel Flora teljes-test-eteto, egy sima eloke fraszt sem er nala. Egy-egy kimeritobb etkezes utan mind a ketten zuhanyozhatnank. :)
Lencsi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8464
Sziasztok
Zöld kakit Patrícia 5 hónaposan produkált. Akkor még csak szopizott, így nem tudtuk a kajára fogni. Először arra tippeltem, hogy mivel akkoriban került a földre és benyalt valamit, de a dokinéni nekünk is azt mondta, hogy lehet a Laktoherbtől. Székletmintát vittem az ANTSZ-be, az negatív volt.
Verseskönyvek közül a Cini-cini muzsika nagyon jó, és Weöres Sándor: Ha a világ rigó lenne (ez bővebb mint a Bóbita). Ha valaki tudja, hogy hol lehet kapni, írja meg (a Fókuszban nincs).
Kedves Nohémi: nálam csak az jött be, hogy rögtön beáztatom a ruhákat. Első gyümölcspróbákat legjobb szkafanderben, vagy meztelenül véghezvinni. Én a saját pólóim közül adtam rá olyat, amit nem sajnáltam. Nagyon mókás volt, mint a Moha és Páfrányból a magasabbik (talán Páfrány?). Különösen amikor mezitláb volt, és kikandikáltak a lábujjai a póló alól :-)
Lencsi
simine Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8463
Nufi!

Nekem a gyerekorvos a 4 honapos latogataskor azt mondta, hogy ha a gyerek ulni akar akkor ultessuk es nyugodtan addig amig O ugy jol erzi magat. Mi ultetjuk mert nagyon szereti es fekve hisztizik. Persze ezt az USA-ban mondtak es itt egy csomo dolgot mashogy mondanak de en abbol indulok ki, hogy itt is egeszsegesek a gyerekek, nincs semmi bajuk akkor csak nem hulyek itt sem a gyerekorvosok.

simine

Nohémi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8462
A pelenkamosás kapcsán jutott eszembe: van valamilyen módszer az alma kimosására is, vagy az egyetlen lehetőség az olló? Babánk még csak pár hete kóstolgatja az almát, de már minden almafoltos. Ti hogy csináljátok?

Noémi

nufi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8461
Sziasztok!

Köszi a mondókáskönyv tippeket.
Szilvásgombóc: mi a körzeti gyerekdokihoz járunk, ő dr. Kurányi Éva.

Na tessék! Si, kellett neked emlegetni a felfelé kakilást és a nyálkás kakát. Gergő ma mindkettővel megörvendeztetett. Na és olyat produkáltak-e már a gyerkőceitek, mintha óriás mákot ettek volna? Ez most nem vicc, tényleg ilyet kakilt reggel. Valami nem igazán stimmel a székletével. Beszéltem a védőnővel, azt mondta, hogy az alma kicsit zöldesre színezheti a székletet, de a darabkákra ő sem tudott mit mondani.
Tegnap este 1/2 12-kor bírt elaludni a pici fiam, igaz reggel 3/4 9-ig aludt. Ilyent még sosem csinált. Na persze most meg 3/4 2-ig fent volt. El tudjátok képzelni milyen hangulata volt már a végére? Teljesen fel van borulva az alhatnékja. Milyen jó, hogy van időjárás, ilyenkor rá lehet fogni az ilyeneket.

nufi

Lovászi Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8460
És a Praktikerben most akciós a hátraszerelhetős ülés: 4999 Ft. Lábszűkítője is van pici gyerekeknek. (Nem spanyolcsizma!)

Tímea

Előzmény: Törölt nick (8459)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8459
Hópihe!

A német ADAC - német autóklub - csinált egy teszt sorozatot, hogy hol a legbiztonságosabb a biciklis-gyerekülés.
Hát elöl a legkevésbé.:-(((
Úgyhogy szerintem ezt jól gondold meg. Az sokkal balesetveszélyesebb.
Mi vettünk egy jó stabilat hátra, plusz sisak. Anélkül egy lépést sem.

Piglet

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.22 0 0 8458
Jó reggelt! :)

nufi: nekünk az Andics doki mondta, hogy még ne ültessük, mert az sem tesz jót Neki, csak nagyon keveset ölben és a kocsiülésben. Azért hagyjuk mi is többször ölben is ülni kicsit, mert nagyon szereti és nagyon akarja. Te melyik dokihoz jársz?

Nekünk Füzesi Zsuzsa: Mondókáskönyv és Süss fel nap c. könyv van meg, jó nagyok, tele színes ábrákkal, mondókákkal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!