Keresés

Részletes keresés

bubu88 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 289
Dióhéjban le tudom írni a különböző objektumok használatát. Naszóval: Egy objektum b3d vagy csv ktierjesztésű lehet. A with structure részhez be kell írni hogy .freeobj(index), ahol az index az objektum számát jelöli, ami alapján a progi azonosítja, valamint a file elérési útját, hogy az object könyvtáron belül hol van. tehát pl.: .freeobj(1) sajat\obj.b3d,
A track-on belül a következőképp tudod használni: a parancs, az .freeobj magasság; index; nemtommi; táv; forgatás;, ahol a magasság a sínszáltól való függőleges távolság, az index az, amit a structure részben meadtál index számnak, a nemtommi azt fogalmam sincs mire jó (IST, meg tudod mondani?), a táv a sínszáltól való vízszintes távolság, a forgatás pedig az, hogy az eredeti állapothoz képest mennyire legyen elforgatva. Tehát a parancs:
.freeobj 0; 1; 0; -5; 90, az a következő: 0 m magasan, az egyes számú objektum 5 m-re balra a síntől, 90 fokkal elforgatva. Objektumot készíteni én sajnos nem tudok, másik pályákból szedem össze az objektumokat. Viszont átszinezni lehet a texturákat, a bmp-ket kell módosítani, ott az a lényeg, hogy a kép mérete (pixelek száma) ne változzon meg. A nézegeteéshez ajánlom, töltsd le a BVE honlapról a Structure viewert, nagyon hasznos kis program, arra jó, hogy a b3d-ket és a csv-ket meg tudjuk nézni. Valamint ajánlom még a Tarck viewert is, az pedig az egész pálya nézésére jó, anélkül, hogy elindítanánk a BVE-t. remélem érthető voltam, ha vmit mégse értesz, kérdezz csak!

A Bz nagyon király lesz, alig várom, hogy végre kész legyen!
Üdv!

Előzmény: cmvw (288)
cmvw Creative Commons License 2003.02.21 0 0 288
Hi!

Most gyorsan átfutottam az új leírásokat, szerintem érthető lesz... :)

Ami a terveim között szerepel, az a Bpesti 41-es villamosvonal megépitése lenne, de annak is a Kamaraerdei része (zöldövezet). Viszont oda majd kellene nekem a magassági szint-eltérés elkészítésére vonatkozó segédlet, mert az egész egy kisebb völgyben fut, patak mellett... :)

Mondjuk ezelőtt biztos lesz egy pár fantáziavonalacska, csak kérdés, hogy az időm mennyire enged majd ezzel foglalkozni...

Egyenlőre ennyi, kíváncsian várom a további leírásokat! (különösen a házak, fák, autók, utak elhelyezését a vonal mellett) :)

Csá!

Előzmény: IST (285)
V63_1668 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 287
átnézem a gépeket,de addig nem rakom fel az ujabbakat,amig a full doksi el nem készülpár napig még a régiek lesznek fent,aztán frissítek picit,eztazt még javitok bennük.és a frissités hétfőtől lesz elérhető,ha minden igaz,akkor már a remot csörgő is ott fog figyelni
IST Creative Commons License 2003.02.21 0 0 286
Jut eszembe!

V63!
Kérlek nézd át a mozdonyoknál a train.bmp file-okat, illetve amiben a mozdonyok leírása van. Azt hiszem elég nagy kavarc van közöttük. Értem ezalatt azt, hogy pl a Csörgőnél nekem egy Nohab képe jön be, stb.

IST Creative Commons License 2003.02.21 0 0 285
Már fent is van a következő két rész, benne:
- +pálya a meglévő mellé
- állomásépítés (peron, váltók, stb)

A következő részek a jövő héten várhatóak.

Melyik vonalat szeretnéd amúgy megépíteni?

Előzmény: cmvw (284)
cmvw Creative Commons License 2003.02.20 0 0 284
"Erről jut eszembe, a pályaépítési leírás többi részét valahogy abbahagytam. Akkor jól nekiveselkedek majd. "

Kb. mikorra várható?

Üdv!

Előzmény: IST (283)
IST Creative Commons License 2003.02.20 0 0 283
Nézz bele az mfav route file-jába! Azt hiszem érthető lesz.
Erről jut eszembe, a pályaépítési leírás többi részét valahogy abbahagytam. Akkor jól nekiveselkedek majd.
Kérdéseidet nyugodtan tedd fel itt, azért van ez a fórum. Így legalább mindenki okul belőle, illetve valaki csak fog tudni válaszolni. :-)
A pályaszerkesztő progi még nincs kész, bár már dolgoznak rajta szorgalmasan.

V63!
Baromi jól néz ki a vezérállás, gratula. Fotózás sajnos nem néz ki mostanában. :-(
Talán, talán a jövő héten. A baj az, hogy szinte csak hétvégén tudom megkérni valamelyik digi gépes barátomat, hogy jöjjön ki velem a vasútállomásra, hétvégenként viszont túrázok/Budapesten/Dunaújvárosban vagyok, szal csak kb minden 3-4. héten Szfváron.
Bz hangot talán ma sikerül rögzítenem. Rájöttem, hogy a múltkor egy kis kapcsolót véletlenül átnyomtam egy másik állásba, ezáltal nem működött semmi a diktafonon...

Pályaépítőknek:
Csináltam 3 fajta házat BVE-hez. A pályától jobbra 5 méterre helyezkednek el (természetesen ezt lehet változtatni). Felraktam a honlapomra. Nyugodtan színezzétek át, stb, talán lehet használni valamire.
Megtalálható itt:
Házak.rar

Előzmény: cmvw (282)
cmvw Creative Commons License 2003.02.19 0 0 282
Na csak elkezdtem belebonyolódni a pályaszerkesztgetésbe...

IST!
Ha kérdésem van, ide tegyem fel, vagy inkább mail? Most ide fogom feltenni egyenlőre:

Megcsináltam a proba.csv-t a leirás alapján és tök jó, mert elsőre elég jól megértettem, hogy mi miért van. Kicsit továbblépve: proba.csv egy tökegyenes pálya, mi van a kanyarokkal? Szerintem mostmár jöhet az a rész, hogy kell párhuzamosan a sinem mellé még egy sint, utat, házat rakni?

Pályatipushoz objektum rendelése (letárolás): hogy kell többféle objektumot hozzárendelni? (pontosvessző, vessző, újsorban?)

Szívesen megnéznék esetleg egy kicsit bonyolultabb proba.csv-t, ha van, mert ott legalább könnyebben átlátom a dolgok elhelyezkedését... :)

Hát egyenlőre ennyi, előre is köszi mindent! :)

Előzmény: cmvw (279)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2003.02.19 0 0 281
És de jó is lenne, ha a Bz ilyen tágas lenne...! :)))))
Előzmény: V63_1668 (280)
V63_1668 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 280
Bubu88,a vezetőállásról annyit,hogy FULL 3D,3d studio maxal készült.Nemcsak hogy szembőli nézet megoldható,hanem ahogy csak tetszik! Akár fejtetőn is,el tudom mozgatni a karokat,ülést,mindent! mindent lehet animálni,minden mozgatható lesz rajta.Ha teljesen kész van,csinálok pár alap beállitást,és ahogy majd nektet tetszik,ugy lesz le renderelve a kép,amit majd beteszek a BVE-be.Egy hátulütője lesz a dolognak: a ZBR fékkar nem fog látszani,mivel az oldalt van,és a bVe nem támogatja a többirányu cabviewet.
cmvw Creative Commons License 2003.02.19 0 0 279
Köszönöm a gyors válaszokat! :)

Töltöttem le német villamospályákat, a Linie10 a kedvencem! (hihetetlen jó grafika és hangok)

A MFAV is tetszik, ott főleg a hangok sikeredtek nagyon jóra! :)

Most olasz és angol pályákat nézegetek, de a villamos/metro vonalak jöttek be eddig...
Hétvégén belemélyedek az IST-féle pályaszerkesztés rejtelmeibe, de remélem hamarosan kijön vmi pályaszerkesztő progi, mert azzal mégiscsak... :)

Na sziasztok!

Előzmény: bubu88 (278)
bubu88 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 278
Üdv! Megnéztem a testrendert, nagyon állat. Két kérdés. Nem lehetne a vezetőállás szembőli nézete megoldható? És akkor ez animált vezetőállás lesz?
A pályaépítéssel kapcs. egyelőre egy egysszerű szerkesztő (pl. jegyzettömb) lehet pályát csinálgatni, különböző parancsokat használva. Ha minden igaz, IST honlapján (ist.uw.hu) találsz egy kis pályaépítési segédletet, amiből elindulhatsz. Ha pedig egyéb gondod van, akkro csak kérdezz, ha tudunk, segítünk. Jó munkát!
Előzmény: V63_1668 (277)
V63_1668 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 277
na kérem.

ujabb testrender

www.tar.hu/rollingpower63/pad.jpg

hamarosan kész,csak texturázni kell

pályaszerkesztő még nincs,van egy készülő projekt valahol a neten,de még nem adták ki.

pályaügyben IST kollega a szakértő,ő tud felvilágositássl szolgálni a témáról.

cmvw Creative Commons License 2003.02.19 0 0 276
Sziasztok ELV-társak!

Egyre jobban mélyülök a játékba és a hozzátartozó pályákba! Amennyire egyszerű ez a game, annyira nagyszerű is. Pályaszerkesztő progiról tudtok-e valamit? Úgy belevágnék... (de gyorsan, mert még megvan a lendület... :)) )

Csátok!

V63_1668 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 275
Elvtársak,amint egy korábbi közleményben közzétettem,az mfav letölthető,de nem linken keresztül,csak igy:

www.tar.hu/rollingpower63/mfav.zip

Mégvalami a bz vezállásról.Attol tartok,IST,rosszul fotóztad le.Az odáig OK,hogy össze tudom rakni,de az a baj,hogy nem merőlegesen fotóztad.Ugy értem,hogy mivel texturának csakis ugy lehet fotózni,pl vezetőasztal műszerfalat,hogy a műszerlapra merőlegesen.a műszerek képét,kapcsolókat kivágtam,ezeket tudom használni,de kéne egykét olyan fotó,amit az adott ojjektumra 90 fokkal fotóztál.Szal a műszerasztalról,meg az oldalsó kisasztalról,ahol a zbr van,arról kéne egy-egy fotó.nem bej ha nem ennyire részletes,csak lényeg az hogy merőlegesen fotózd.mindenesetre a cab készül,amiket fel tudtam használni,azokat beleteszem.nemsoká lesz testrender.

IST Creative Commons License 2003.02.18 0 0 274
Felhivjuk a tisztelt gepeszeti fonokok figyelmet, hogy vigyazzanak remot gepeikre :)

Na igen, én is így gondoltam... :-)

Előzmény: fant0mi (273)
fant0mi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 273
De hogy miért is történt... :-(

Hat azert mert Szohelyre viszik oket.
Mivel a vezerig meg tele van ex Szohelyi/Pecsi urgevel, azt csinalnak ami nekik jo. Arra hivatkozva vittek, hogy ott van a tobbi M62 remot is. De a 302 fullra kulonbozik a tobbi 3-tol. Meg igen nagy szukseg lett volna ra nyaron a nyiregyi sebeshez.


(Felhívjuk a tisztelt utazóközönség figyelmét, hogy)
Vigyázzanak az értékeikre!

:))))
A szlogen jo, kisebb modositessal, mert a futohaznak kell nev meg szlogen. Merhogy mar minden epkezlab futohaznak van vmi neve.
Csakhogy Sv nem epkezlab futohaz, orszagos rosszhire van... sajnos :(

Felhivjuk a tisztelt gepeszeti fonokok figyelmet, hogy vigyazzanak remot gepeikre :)

Előzmény: IST (269)
IST Creative Commons License 2003.02.18 0 0 272
Ivanhoe-tól kaptam egy kelet-nyugati metró (M2) pályát. A pálya nagyon jó, csak angol állomások, stb vannak hozzá. Kipróbáláshoz töltsétek le:

www.c3.hu/~kid/bve/keletnyugat.zip

Esetleg közösen átalakíthatnánk úgy, hogy fullra magyar legyen.

IST Creative Commons License 2003.02.18 0 0 271
Hát nem elszúrtam??? Mindegy, akkor inkább nem linkelem. Itt van mind a négy darab, csak 2001, 2002, 2003, 2004 végződéssel.
http://ist.uw.hu/bve/letoltes/mfav_2001.zip
Előzmény: IST (270)
IST Creative Commons License 2003.02.18 0 0 270
Akkor használd az angol string.ini-t hátha azzal működik. Nálam még nem produkált ilyet, bár ez a string.ini még egy régebbi verziójához készült a BVE-hez. Az újabb verziókat nem használom.

Az MFAV gépet megnéztem, elvileg fent kell lennie. Legalábbis az oldalamon megtaláltam. Úgy tűnik, hogy V63 kolléga vette le a honlapjáról. Mindenesetre régebbi verziója itt elérhető, mindegyik darab kb 400 kbyte:
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész

Előzmény: cmvw (268)
IST Creative Commons License 2003.02.18 0 1 269
Igen, én is láttam a cseréket. De hogy miért is történt... :-( Mindegy, megyek majd megint fotózni, hogy az "új" gépeket is elkapjam.

A Csörgő-napra szerintem kivonulok majd valami géppel, képviselve az Magyar Virtuális Vasúttársaságot. Remélem nem leszek egyedül. Az extra belépő tényleg jó volna. Ha már egyszer a honlapomon reklámozom a nevezetes napot.

Szlogen?
(Felhívjuk a tisztelt utazóközönség figyelmét, hogy)
Vigyázzanak az értékeikre!
:-)))

Előzmény: fant0mi (267)
cmvw Creative Commons License 2003.02.17 0 0 268
IST!

Köszönöm az instrukciókat, most perpill az a bajom, hogy nem tudom leszedni a MFAV járművet... Illetve, hogy beraktam a magyar string.ini-t a BVE könyvtárba és valami "time table error..." hibaüzenettel elszáll! :(

Egyenlőre ennyi! :)

Köszi, csáó!

Előzmény: IST (264)
fant0mi Creative Commons License 2003.02.17 0 0 267
Na, hat ennyi maradt meg belole...
Szal IST battya!

Jok a fehervari kepek, szerencsed volt a 302-es es a 2301-es geppel. Ezek Sv-re mar csak latogatoba jonnek. :(
Amugy van palyazat hogy nevet es szlogent adjanak a Sv futohaznak. Gondolkozz milegyen :)

Majd kerek neked vmi jo allaglistat a GF-en, hogy tudd mit kell fotozni ;]
Uj jovevenyek 62-260, 41-2140 ha jol emlexem, a Csorgo nembiztos.

Majd majd Csorgo-napra kene rendezni vmi exkluziv belepot ;]]]

Ja es van fenn a szokott hleyen uj mvv-menet.

Előzmény: IST (265)
fant0mi Creative Commons License 2003.02.17 0 0 266
IST
Előzmény: IST (265)
IST Creative Commons License 2003.02.17 0 0 265
Felraktam az oldalamra (ist.uw.hu) a felújított sellyei pályát. Mindenkinek ajánlom megnézésre!
Egyúttal felpakoltam a vezérállás fotókat is, ha valakit érdekel.
IST Creative Commons License 2003.02.17 0 0 264
Szia, üdv közöttünk!

Az uchibo.exe-t ugyanott találod, ahonnan az alap progit leszedted.
Azaz:
http://mackoy.cool.ne.jp/
Ez ugye a honlap címe.
Itt a bal oldalon fel fog tűnni egy GET! feliratú kép, amire ha rákattintasz a köv. oldalon a bal sávban van felül a Get BVE felirat, alatta outline, alatta download, alatta install, stb. Rákattintasz a download feliratra. Ekkor jobb oldalon változik az ablak, és letöltheted a (egymás alatt) BVE-t, a BVE (English)-t, majd az azalatt lévő négyzetben az uchibo8.exe-t.
Remélem ez alapján boldogulsz!

Ha letöltötted a tw6000-et, akkor nézd meg, hogy a pályához az a gép kell-e.
Talán az a legegyszerűbb, ha a Route könyvtárban megnézed az adott pálya route file-ját (.rw vagy .csv kiterjesztése van). Fentről a 4. sor környékén kell lennie egy olyan szövegnek, hogy
Train.Folder TW6000
Ha nem tw6000 van ott, akkor írd át arra, és ha van tw6000 könyvtárad a Train könyvtárban, akkor máris azzal a villamossal próbálhatod ki a pályát.
Értelemszerűen ezt a többi mozdonnyal/pályával meg lehet csinálni.

Előzmény: cmvw (260)
IST Creative Commons License 2003.02.17 0 0 263
Szuper!

De azért a progiban majd szemben lesz a vezérállás, nem ilyen féloldalasan? :-)

Ma kimentem hangokat felvenni. Lehet tippelni, hogy mikor döglött be a diktafon... (Mondjuk remélem csak az elem nem bírta). Elvileg rögzítettem állomáshangokat is (utastájékoztató rendszer), a 2148-as Csörgő mellőlem indult el dübörögve, stb, de amint elindult a Bz és ránéztem a diktafonra láttam, hogy az égvilágon semmit nem vesz... Majd otthon letesztelem, mi van meg a hanganyagból. Pedig reggel még egy kicsit utaztam egy bhv-n is, hátha ér valamit az ottani hangrögzítés. :-((((((((((((((((

Mindegy, holnap ha minden jól megy, újra próbálkozom...

Előzmény: V63_1668 (261)
V63_1668 Creative Commons License 2003.02.16 0 0 262
izé

elbasztam a cimet:)))

www.tar.hu/rollingpower63/testrender3.jpg

V63_1668 Creative Commons License 2003.02.16 0 0 261
tisztelt elvtársak!

Első ötéves tervünk keretében megindult a bzmot motorkocsi fejlesztése.Ma a képen látható eredményt sikerült elérni gyárunkban:))

szal testrender3:
www.tar.hu/rollingpower63/testrender3

fékcsapok,egyebek elkészülte után texturázom,csinálok egy pózból egy rendert,és amint megérkezik a hanganyag,napok kérdése és száguldhattok a Bzmottal

cmvw Creative Commons License 2003.02.16 0 0 260
Sziasztok!

Én még tök új vagyok itt a BVE dolgokban, ezért szeretnék érdeklődni!
A játékot feltelepítettem és el is indul. A játékhoz mindenféleképpen szükséges letölteni azt a unibo8.exe-t? Ha igen, akkor azt hol találom meg?

Letöltöttem 2 db német pályát és hozzájuk a TW6000-t, a játék indításakor a pályát ki tudom választani, de hozzá a train-t nem, ugyanis a BVE\Train\Tw6000-ben nincs kiválasztható file... :((

Ha van valakinek ötlete, akkor azt szívesen várom!

Köszönettel...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!