Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Először is minden tiszteletem a messzi idegenbe ment szurkoló társaimnak! Ha lehetne egy hosszab beszámolót a történtekről szerintem sokan megköszönnék! TZS-nek köszönöm az információkat és a hangulat jelentést! Nagyon fontos, hogy a visszavágón minnél többen legyünk kint a stadionban, bár szerintem nagyon hangulatlan lessz és utánna majd kapunk Zele apukától!
Kifejezetten örülök, hogy megvan az első győzelmünk! Énnyonyé!
A szurkolói magatartásrhoz nem nagyon akarok beleszólni! De jómagam úgy vagyok vele, hogy mindenféle balhét utálok! Nem azért megyek meccsre, hogy verekedjek és sálat raboljak! Ez egy baromság szerintem!
Az UTE szúrkolókkal kapcsoltban egy pár dolog! Én nekem személy szerint semmi bajom velül! (Miért is lenne?) A pár évvel ezelötti "balhét" én rég elfelejtettem! De az igazsághoz tartozik, hogy utánna levő otthoni meccsünkre átjött pár UTE szurkoló és elnézést kért tőlünk! A mostani bajnoki nyitányon meg tényleg nem volt semmi cirkusz! Nekem is sok UTés barátom van akikkel szoktunk egymás meccseire járni és tényleg soha nem volt velül gond! Szerintem!
Dan!
Kössz a Komódi interjút! Jó lenne ha másokat is betudnál vonni! Mégegyszer kösszi!
TZS!
Jelentem kijózanodtam! Én tudok szkenneltetni ha kell!
Fel a szombati gyözelemre! Tényleg jó lenne valami találkozót megbeszélni a meccs elöttre! Mondjuk a Gólban!
BéKa_d!
Kösz. A Fradit szép lassan felfogtam. Egyébként is egyetértek, csak az valahogy nehezen megy le a torkomon, hogy miért olyan nagyon irritáló, hogy, ha valaki abszolút nem hivalkodó módon, visszafogottan, aprócska érzelmet nyilvánít. Az a helyzet, hogy tudom a választ és az elmúlt 20 évben meg is tanultam alkalmazkodni, de belenyugodni szerintem nem szabad...
Zele!
Én is jobban szeretem egyivású (Vasasos) cimboráimmal megnézni a meccset és inkább utána filozofálgatok az ellenoldallal. De ettol még simán elviselem, ha mellettem ülo semleges vagy ne adj' isten az ellenfélnek szurkol, mert vadidegen a számomra, nem kell vele kommunikálnom. (A haveromat meg nem ignorálhatom két órán keresztül...) Nyilván én is rossz szemmel nézném, ha az ellenfél mellettem ülo szurkolója túlzottan harsány lenne vagy szidná a mieinket, de meg kell mondjam ilyen a legritkább esetben fordul elo. Általában a legtöbb helyen már provokációnak minosül, ha valaki magára ölti az ellenfél színeit. Sajnos ez van.
Husky!
Nyilván nem - és ez itt kiderült - csak egyéni rossz élményrol, élményekrol van szó. Én is azt gondolom, hogy ennyi még belefér. Sot, egyértelmu, hogy a Megyeri út a Vasas szurkolók számára nem egyenlo az életveszéllyel. Érezni az elnézést (sokszor a baráti hangulatot is), többet engedhet meg magának az ember. Kispesten és az Ülloi úton erosen "coca-colás" a gólörömünk, annyiból áll, hogy észrevételnül adunk egy pacsit a pad alatt. Vagy a szektorban óvatosan összekacsintunk a Fay u-ból ismeros arcokkal. Hála istennek ez nem igaz a Megyeri úton. Remélem így is marad.
Mint ON-LILA tag igazolom, hogy valóban megirtad az idei meccs dolgait :))) Remélem máskor is olvashatunk majd a korrekt több oldaló tájékozodás kapcsán.
A drapi letépéssel kapcsolatban igy több év után is sajnálkozásomat fejezem ki
A Fradival csak arra akartam utalni, hogy ők mindenhol (na jó, kiv. Újpest) haláli nyugalommal leülhetnek bárhol az ülőn, létszámukból adódóan nem kell semmitől tartaniuk.
Viszont, ha felül 10-50-100 VASAS, MTK, v. bármilyen vidéki szurkoló idegenben a tribünre, főleg, ha kis csoportokban teszik, akkor ugyancsak létszámukból adódóan szerintem mindenhol ki vannak téve a hazaiak ellenszenvének.
Egyébként nekem se tetszik, hogy az MTK-sok az ülőn akarnak a Fáyban vendég szektort csinálni - szerintem is arra van a vendég szektor, hogy aki szurkolni akar, az oda menjen. És ha tavaly az 5 nagykanizsai képes volt az állóra menni (utólag is elismerésem nekik), akkor mindenki megteheti ezt.
Zele!
Azér', ha lehet hassál oda, hogy idén tényleg ne legyen fel-/átvonulás ellenük (meccs állástól és játékvezetői tevékenységtől függetlenül), mert részben gyerekes, részben semmit nem ér, csak a csapat és az egyesület, illetve mi VASAS szurkolók látjuk a kárát.
Husky!
Azon a meccsen letéptétek az egyik drapinkat. Akkor még ugyebár a vendég szektor mellett is ott lehettetek és az egyik drapink csak a közöttünk levő kerítésre fért fel, ami már nem tudom milyen apropóból áldozatául esett az ott tartózkodó újpestieknek... Előtte a táborból szerintem se mutogatás se szóbeli szidás nem hallatszott és utána is csak az "Újpest csicska Vasas tábor hejj-hejj!" hangzott fel az idősebbek VASAS drukkerektől...
Viszont, ha jól hallottam idén volt "angyalföldi romák közösüljetek az édesanyátokkal" és egyéb megnyilvánulás amire természetesen a mi oldalunkról is volt válasz, bár messze nem olyan egyöntetű, mint a részetekről.
És azt is tudom, hogy a Fáyban is volt már csürhézés az Újpest ellen is, márpedig ez sem igazán szép megnyilvánulás, de szerintem ennyi mindkét oldalról belefér a meccsbe és különben is, az idei meccs utáni elvonulás tényleg nagyon nyugis volt a pályán történtekhez képest (mert azért ne feledjük Komódi is ott sérült meg egy hátulról történő becsúszás kapcsán...). Mi is teljes nyugalomban távoztunk a meccs után (mint meg is írtam az ON-LILÁ-ra), ahogyan az szerintem normális kellene, hogy legyen minden meccs után.
Ádi!
De akkor aki felül a hazaiak közé, az szvsz vállalja is, hogy "oda tartozik", tehát ne nagyon fesztiválozzon, hogy ő ott kívülálló és milyen bátor, hogy a hazai szurkolók között buzdítja csapatát. Aki felül a hazaiak közé, az ne nagyon akarjon szurkolni a sajátjainak, az nagyjából elégedjen meg azzal, hogy jó helyről látja őket. A gólörömöt és egy-két bam+ elejtését természetesen szolidan előadva elfogadhatónak tarom, de mondjuk a kerítésre ne másszanak már fel a hazai ülőn egy vendéggólnál...:-) - különben legyen nála Snickers... (vagy Mars?).
Egyébként én is a Coca-Cola-s vendég magatartást tartom követendőnek idegenben.
A legjobbakat minden piros-kéknek és lila-fehérnek !
Sikeresen átolvastam a mütyür által felvetett téma utáni hozzászolásokat és arra a következtetésre jutottam, hogy egy-két sajnálatos esemény ellenére továbbra is baráti a kapcsolat a két szukolótábor között. Ugye ????????????????????? :))))
Köszönet Husky barátomnak, hogy megvédte a Megyeri út becsületét ! És külön köszöntek nektek is a tárgyilagosságért.
Ha minden igaz akkor én is kimegyek és szukolók nektek a kupa meccsen.
Kicsit lassan irtam igy megelözetettek a válaszokkal.... :)))
Béka_d:
Teljes mértékben egyetértek az álatalad írottakkal ! Ahogy már írtam az összes egymás elleni meccsünket baráti társaságban néztem végig és ebben a közegben ( normális ) még a feszült ( Szlezi ) pillanatokban sem volt nyoma bármi kellemetlenségnek. Azonban van egy-két olyan egyén minden oldalon aki biz nagynak képzeli magát és be-beszól a hazai drukkerneknek. Ha jól emlékszem 2 éve volt egy Újpest-Vasas meccs ahol egy enyhén ittas vendégszurkoló ( kisgyermekkel ) folyamatosan ocsárolta a hazai játékosokat és a végén még ő csodálkozott, hogy repültek felé a szotyis zacskók.
zele_d
Igen valóban volt az a bizonyos meccs aminek a vége nem volt méltó a hagyományokhoz..... nem mentség de abban valamelyest a biró is ludas volt. Amit az mtk drukkerekről írtál telitalálat ! Sajnos előszeretettel ülnek be közénk a tribünre és nagy pofával be-beszólnak a rendörök mögül. A legszebb az volt amikor egyszer még az egyik drappijukat is kiakarták rakni a páholy mellé..........
Azért engedelmeddel a 8. fordulóban az ülőhelyről fogom végignézni a Vasas-Újpest meccset baráti társaságban ( na meg lila-fehérben )
Zele!
Azért nincs igazad, mert van akinek fontos, hogy kényelmesen, jó helyrol lássa a meccset, ne a kapu mögül.
Nagyobb biztonságot is jelenthet a nyakkendos szurkolóknak (nézoknek) az, hogy távol ülnek a saját hooljaiktól, így nem kerülnek egy kalap alá velük, nem keverednek balhéba.
Erre az utóbbi idokben legjobb példa a Népstadionbeli Kupaelodönto volt, ahol gyoztesen hagytuk el a pályát, mégsem kellett igazán tartani (kerülni) a lilákat. Jó érzés volt látni, hogy vesztesen is barátságosan közeledtek felénk, további kupasikereket kivánva. Mert ugye, a gyoztesnek könnyebb nagyvonalúnak lennie...
Ennek ellenére, idegenben, követendo például állítanám a Coca Cola reklámbeli "vakmero hoolok" viselkedését.
Ha baj van cilindert kifordítani! :)
Egyet kell, hogy értsek Békával, hiszen magam sem szeretek meccset nézni az ellenfél szurkolóival, még akkor sem, ha az illető a barátom. Sokszor előfordult, hogy közösen mentünk meccsre, előtte söröztünk, a meccset viszont a saját szektorunkban külön néztük meg, mindenki a saját szurkolótársaival. A meccs után viszont szívesen találkozunk megint, zrikáljuk egymást az esetleges vereségért.
Én soha nem mennék idegenben máshová, mint a vendégszektor, ennek oka pedig, hogy engem hihetetlenül irritál, hogy valaki az én pályámon az ülőn az ellenfelet bíztassa, sőt már az is zavar, ha a góljuknál örül. Úgy vélem, ha én el tudom viselni a vendégszektort más pályákon, akkor nálunk is el lehet tölteni egy mérkőzésnyi időt ott. Különösen vonatkozik ez az MTK-sokra, akik minden pályán igyekeznek az ülőre betelepedni.
Azon a bizonyos meccsen lehet, hogy történtek olyan dolgok amik nem igazán méltók az Újpest-Vasas barátsághoz de ha már itt tartunk akkor talán annyit, hogy nem kellene mondjuk a Megyeri úton "beszólni" egy-két Vasas drukkernek. Vasas drukker ismeröseimmel ( az a bizonyos egy meccset leszámítva ) mindig a bal tribünön ülünk. Az arányok általában 90-10 % az újpestiek javára de amióta az eszemet tudom semmi incidens nem történt. A legjelentősebb is csak egymás cukkolása volt. Mellesleg az itt ülő Vasas szurkolók nyugodtan viselhetik a nektek oly becses piros-kék színeket. Ugyanigy a Fáy utcában amikor én vagyok a vendég nyugodtan hordom a lila-fehér mezemet sállal együtt a fedett lelátónál.
Sajnálatos, hogy te egy ember magatartása alapján itéled meg az egész környezetet.
Továbbra is várom a többi Vasas szurkoló cáfolatát vagy megerősítését. Addig azonban továbbra is csak egy egyéni panaszkodásnak tekintem az irásodat.
Az idei mérkőzésen semmilyen problémával nem találkoztam, sőt a meccs után az UTE-pálya melletti kocsmában együtt söröztünk a lila szurkolókkal. Viszont emlékszem olyan meccsre, nem is régen amikor győztünk a Megyeri úton, és mintegy 1000 újpesti próbálta meg betámadni a Vasas-szurkolókat. Való igaz akkor sem lett semmilyen probléma (talán a rendőrség jó biztosítása vagy az újpestiek nem annyira erős próbálkozásai miatt), de maga a gesztus is eléggé kiábrándító volt, főleg azok után, hogy nagyon sok Vasas-szurkoló és UTE-fan járt addig egymás meccsére, buzdítani a szomszédvárat.
Az igazat megvallva én sem szeretem, ha nálunk az ülőn vannak vendégek (lásd a tavalyi? Győr elleni 4-1-es zakó kapcsán kifejezetten nem bírtam, de szerintem a tavaszi D'ferr meccsen is rosszul viseltem volna, ha a környezetemben valaki nagyon örömködik) viszont ha ők elviselik, hogy idegen környezetben vannak, és ennek megfelelően viselkednek, akkor én is elviselem, hogy vannak a környezetemben idegenek - legalábbis amíg nem szólnak be.
Tehát nálam mondjuk a gólöröm elfogadható, de azért a saját csapatát ugyan ne éltesse már módzseresen fennhangon a közvetlen szomszédságomban...
Az egész ott kezd veszélyessé válni, amikor a vendégszurkoló hangot is ad annak, hogy ő egy másik meccset néz, mint a hazaiak.
És ebből kiindulva el tudom fogadni mütyür igazát is, mert pl. amikor Szlezák megsérült nem hiszem, hogy jó és megnyugtató volt VASAS drukkernek lenni a tribünön és emléxem én is arra, hogy a Megyeri úti 2-1-es győzelmünk kapcsán körbevittek minket a fél stadionon és hátul engedtek ki.
És ezek ellenére Huskynak is igazat adok, mert szerintem a Megyerin nincs mitől aggódnia a normális VASAS szurkolónak, de azért, hogy a Megyeri nem a Fáy utca ezt nem szabad elfelejteni...
Az egészben az a nehéz, hogy én azt még csak elviselem, ha egy másmilyen sálas ember ül mellettem, sőt még talán azt is, ha a bírót kritizálja, viszont amikor a saját játékosainkat vagy a csapatom, esetleg az én megnyilvánulásaimat veszi célba, akkor azért azt már tényleg nem viselem.
Szerintem az lenne a megoldás, ha olyan stadionok lennének, ahol az, hogy vki a vendégszektorba megy, nem feltétlenül azt jelenti, hogy vmelyik sarokból, a "vendég-táborból" kell a meccset néznie, de hát ez sem fog megvalósulni soha.
Egyébként meg sportszerűen kell szurkolni, és belegondolni, hogy ha a Fradi lenne a vendég, akkor hogyan viselkedne az ember, belegondolni abba, hogy ez végülis játék és szórakozás.
Én úgy járok a Fáyba és idegenbe is, hogy meccs előtt szívesen leülök bárkivel sörözni (sőt még talán a meccs után is), de meccset nem jó az ellenfél szurkolójával együtt nézni, még ha a legjobb haver is az illető, ezért én mindig igyexem VASAS szurkolókkal egy helyre ülni, állni, feküdni...:-)
Jackd!
Tökéletesen egyetértek. Vannak jobb és rosszabb helyek, de sehol nem érezheted magad teljes biztonságban. A Fay u. még viszonylag barátságos hely, de azért már nálunk is láttunk nem éppen szívderíto dolgokat.
Hajrás VASAS!
Kedves Husky!
Nem értem ingerültséged, illetve tulajdonképpen örülök neki, hogy ennyire felháborít. Annyiban korrigálok, hogy ez az említett rossz élmény nem a legutóbb (nem idén nyáron és nem is 99 végén (1:4)), hanem 98' novemberében volt, amikor toletek kiállítottak valakit az elso félidoben, de mégsem voltunk képesek nyerni...). Kivételesen a díszpáholyban(!) ültem, mert elotte 2 hétig kórházban voltam és a mütét után a tesómék kihoztak erre a meccsre, de nekik OTSH belépovel a páholy dukál. Szóval ott ültem nem messze Rudi bácsiéktól, két oldalról támogattak, alig volt erom, szokas szerint annyi helyzetet hagytunk ki, amivel bajnoksagot lehet nyerni és ezért néha-néha felszisszentem, sot fel is ugrottam párszor, amikor már bent láttam a labdát, majd egy nem hiszem el, b..g kiséretében újra leültem a helyemre. Ekkor fordult felém az elottem lévo sorban egy 120 kilós, kigyúrt, kopasz, melegitos, erosen agresszív figura (ismétlem a díszpáholyban!), hogy "mi a fa..ért, nem megyek át a köcsögökhöz a túloldalra". Mi hárman is jelentos méretuek, sportolók vagyunk, de nem nagyon szóltunk vissza. Csendben, hogy hallja megjegyeztem a többieknek, hogy mi az már ez is olyan, mint az Ülloi út, ami valószínüleg heves zakatolásra késztette csöppnyi agyát a hatalmas kopasz fejében és morogva bár, de utána békén hagyott. Nem nagy ügy, de korábbban ilyet nem tapasztaltam a Megyeri úton.
Egy évvel késobb 99-ben, ugyanilyen rohadt hidegben az elso 10 percben eldolni látszott minden (némi bírói segédlettel), de Szili gólja még visszaadta a reményt, akkor a haverommal és Hegyi I. újságíróval, aki szintén ott ült a bal tribünön tapsra ragadtattuk magunkat, ami után szépen kaptuk a megjegyzéseket, és kaptam a nyakamba a szotyit, öltönyben, sál nélkül...Hát nem tudom. Biztos nem nagy ügy, de korábban piros-kék sálban sem volt semmi gondom. Most meg csak arra tudok gondolni, hogy mi van, ha ezeken a meccseken nyertünk volna. Vajon megúszom ennyivel? Lehet, de szerintem erre sincs a világon semmi szükség. Különösen nem újpesti és angyalföldi között.
Baráti üdv!
m.
Hajrá VASAS!
Előre is elnézést kérek mindenkitől. Eddig a topicban nem foglalkoztam szurkolói problámákkal és ezután sem fogok, de most az egyszer leírom, amit gondolok.
Az idegenbeli VASAS meccseket szinte kivétel nélkül egy sarokban nézem, távol minden féle szurkolói csoportosulástól, szürkén. Véleményem szerint a mai szurkolói környezetben, sajnos a vendég együttes szurkolóinak sállal, zászlóval stb történő megjelenése nyilt színü provokációnak minősül. Mivel sehol sem egységesek a szurkolói csoportosulások, ezért badarság kijelenteni hogy mely csapat képviselői hol, és mire számíthatnak. A biztonságos vendégszurkolói jelenlétet sehol, senki sem garantálhatja, legyen M. o bármelyik pályája is. Ugyan ki vállalna felelősséget néhány tucat, vagy csak néhány "túlzott magabiztosságát fitogtató" fiatalér?? Elkülönülni könnyű, még mégkönnyebb elhatárolódni. Még a szurkolók hallgatólagos megállapodásának nyomait sem lehet felfedezni a stadionokban, tisztelet a kivételnek.
"
Más: A szomorú az, hogy legutóbb már Újpesten is vigyáznom kellett..."
Ugyan mi a franctól kellett félned ? Én szemény szerint 4 Vasas drukker ismerösömmel voltam kint a bal tribünön és nyomát sem láttam ( láttuk..... ugye Andás ? ) bármiféle általad félelelemkeltőnek tartható dolognak. A parkolóba menet éppen a Vasas tábor jött ki a Megyeri útra de ott sem volt nyoma semmi emlitett dolognak.
Tehát a kérdés az, hogy ugyan mi miat kellett neked vigyáznod a Megyeri úton ?
Ahogy visszaolvastam a topic tartalmát semmi nyomát nem tapasztaltam a te általad emlitett dolognak.
Kérem a többi Vasas drukkert, hogy cáfolja meg mütyür állítását vagy adjon közre bármilyen bizonyitékot ami alátámasztaná azt.
Baráti üdv minden Angyalföldinek ! Sok sikert a lettek ellen !
Viola!
Az az érdekes, hogy sokkal értelmesebbnek tunsz annál, mint, amilyen marhaságokat néha leírsz. Mivel már tegnap írtad, idézem:
"Különben arra lettem figyelmes, hogy a Vasas-góloknál, hogy úgy mondjam, a lelátó egy kis rétege nem úgy "viselkedett", ahogy az ilyen esetekben a hazai szurkolóktól szokás. Magyarán, Angyalföldet éltető bekiabálást is hallottam közvetlen közelemben. Nem látom sok értelmét annak, hogy beültetek közénk. Nem találtátok volna a vendégszektort? Adjuk meg már a módját, Uraim!"
Én ott voltam a meccsen es nem a táborunkban ültem. És akkor mi van? A Fay utcában sem az állón vagyok, hanem szemben, a fedett elott. Ott például rendszeresen vannak vendég szurkolók (többek között Pesten tanuló pécsiek, miskolciak, szegediek, zalaegerszegiek, gyoriek, stb.). Soha senki nem bántotta még oket!!!(leszámítva a tavalyi hazai MTK meccset, amikor rendesen égett is a pofám a történtek miatt...)
Én nem keresem a balhét, de majdnem mindenhol ott vagyok a csapatom meccsén. Ha pedig ott vagyok, akkor szeretem jó helyrol, viszonylag kultúráltabb körülmények között élvezni(?) a meccset. Ehhez jogom van,nem?! Így teszek Kispesten, Újpesten és az Ülloi úton is.
Szeintem is adjuk már meg a módját, Uraim! De nem egészen úgy, ahogy Te képzeled.
Hajrá VASAS!
Más: A szomorú az, hogy legutóbb már Újpesten is vigyáznom kellett...
Komódi Laci szárkapocs-csont zúzódást szenvedett, amely a későbbiekben izületi gyulladással is párosult. Az injekció és más gyógyszerek hatására az MR vizsgálat kimutatta, hogy a keletkezett vérömleny felszívódott. Most csonthártya gyulladással kínlódik, de ezzel már lehet edzeni. Holnaptól teljes értékü munkát akar végezni, és szombaton már a padon szeretne ülni.
Polonkai nem szenvedett súlyos sérülést, a szalagok sértetlenek. Tegnap reggelre bedagadt a lába, de holnap már kocoghat és csütörtökön edzhet rendesen. Szombaton akár kezdhet is, ha Dr. M Gy is úgy akarja.
A Juniorcsapat 6-1-es győzelmet aratott, Tiber Krisztián 4 gólt szerzett a Pécs ellen.
A www.extra.hu/ vasasdh site a hét végétől új design-nal indul útjára.
A cikk jó (Némó - mindjárt felhívlak), csak vhogy bele kellett volna tenni, hogy hogyan lehet felvenni velünk a kapcsolatot az interneten kívül is, de végülis mind1; remélhetőleg egy hónapon belül rendben lesz a bejegyzésünk és akkor jöhet az újság, meg a 100000-es taglétszám.
Dan!
Ha Polo sérüléséről van valami hír, akkor jó lenne, ha megosztanád; egyébként gratula a Komódi behozatalához - az ő sérülése is érdekelne kicsit bővebben.
Aki volt Pécsett (és a meccset nézte...:-)) beszámolhatna, hogy Tóth N. és Pető hogyan játszott, ha már 1x ők ott vannak a keretben, míg pl. Juci továbbra sem tud még csak a közelébe sem férkőzni.