Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Tulajdonképpen mindkét Újpestinek voltak - vannak beilleszkedési problámái, de ezek különböznek egymástól. Tamásnak a humán oldalról voltak nehézségei, más társaságba került, ezt viselte nehezen. Norbival más a helyzet. Neki a csapaton belül vannak gondjai. Nagy feladatot kapott, neki kellene fazont szabnia, és még soha ekkora felelősséget nem kapott, még Újpesten sem. Ha úgy tecccik, Ő még szakmailag nem tudja megoldani azt amit a mester rábízott, és ez kedvét szegte. Ráadásul ezen az apátián a sérülése sem segített.
A tervezett kezdő megvan, de nem beszélhetek róla, egyrészt azért mert még képlékeny, függ a Hungária krt-ről érkező fülesektől is.
Az biztos, hogy a pécsi kezdő csapathoz képest több változás is lesz.
Szevasztok!
Olvasom rendesen a topicot, de feleslegesen nem akarok nyekeregni! A bb. azonban rögtön szóra késztet:- ennyire elképzelés nélküli ember soha nem ült a válogatott kispadján
- azt, hogy pedagógia, csak a tv-ben látta a tanárok sztrájkolása idején
- tulajdonképpen ugyan olyan szöv.kap., mint kapus volt.
- játékosként csak egy vb-től szabadította meg a szurkolókat! /magyar-svéd/
- remélem az MLSZ nem engedi, hogy kapitányként rendszert csináljon a
bukfencekből
- az EB kirándulása és a játékos nézelődése már gusztustalan! Ha ő még a
kiszemeltjeitől újat lát, akkor pláne nincs a kispadon helye.
- egyszerűen NB II.-es kvalitású kókler
A VASAS pálya helyett tudjátok hova menjen kukucskálni!! Remélem a tehén be is terítené!!!
EZ EGY DÍJNYERTES ÖKÖR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azért, hajrá MAGYAROK, hajrá VASAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tóth Norbi a sérülése miatt van bili-füle állapotban?
Egyébként Petőről írt példád megerősít abban, hogy csak egy kis siker (meg persze egy nevelői vénával megáldott szakember) kell ahhoz, hogy a jó játékosok csapatot alkossanak. PT talán még nehezebben váltott, mint TN, hiszen még az ankéton is mondta, hogy nehéz volt elhagynia az Újpestet, most viszont nagyjából megy neki a játék, gólokat lőtt és tényleg úgy tűnik, hogy beilleszkedett. TN viszont csak szenved a meccseken, nem jönnek be a dolgai, persze, hogy nehezebben válik a CSAPAT részévé.
Mindenesetre drukkolok neki is és Kabát Petinek is, hogy mielőbb megtalálják a góllövő cipőjüket (érdekes módon nekem úgy tűnt, hogy Pető pumában játszott Ventspilsben, míg mindenki más egyen-lottoban...).
Holnapi kezdőcsapat?
Holnapra jó szurkolást - egyre jobban sajnálom, hogy nem lehetek ott...
Én joban csíptem bercit amikor szó nálkül hagyta ki a játékosainkatm, de amit Petővel művelt a héten, azt nehezen viselem.
És van pofája azt válaszolni egy firtató kérdésre, hogy nincs több magas bekkje!
Kutya legyek ha ez nem szándékos megjegyzés!
Nagyon igaz, amit Wengertol idézel, de két dolog miatt szerintem nem igazán alkalmazható a Vasasra:
1. Állítom, hogy azok a csapatok, azokkal a nevekkel, amelyek iránt Te nosztalgiázol rengeteg bizonyítási lehetoséget kaptak. Annyit, amennyit az Arsenalban soha senki! Valószínüleg és ezt szomorúan mondom, mert nekem is fáj a szívem értük, de elérték a maximumot. Így váltani kellett!
2. Van egy-két (ha jól emlékszem 10-12)sokkal nagyobb költségvetésu csapat az Internél Európában, akik viszont rendszeresen megnyernek valamit, sot gyakorlatilag kisajátítják maguknak az európai kupákat. Az Inter nagyon jó célpont a fenti érvrendszer alátámasztására, de azért inkább kivételnek tekintheto, nem? Másrészt az Arsenal, az Inter...stb. világsztárjai szintjén már tényleg csak a nuansznyi dolgok döntenek arról, hogy az adott évben ki mit nyer.
Azért a Vasas esetében az az elvárás, hogy efölé a gyengécske magyar mezony fölé nojön már végre valahogy és sajnos (vagy inkább szerencsére?) ez talán azzal is elréheto, hogy nagyon nyugodt, kiszámítható anyagi feltételeket teremt a klub, vesz egy tapasztalt edzot, akinek van tekintélye a játékosok elott és megpróbál csapatot összehozni (ne adj' isten team spirittel, collective quality-val meg idonként young player-ekkel). Most mindenki a Dunaferrel példálózik csapategység tekintetben, de ott sem saját nevelésüek játszanak, az edzot is kintrol hozták, viszont megvan a kiszámíthatóság...
Én továbbra sem temetném a csapatot.
üdv,
m.
Hajrá Vasas!!!
Viszkis!
Pedig mindketten kulcsfigurák a csapatban.
Hajrá Vasas!
ps: Én minden körülmények között a pozitív szurkolás híve vagyok. Nem sokra becsülöm BB-t, de akkor jobban utáltam, amikor ki sem jött a Vasas-pályára, csak elhatározta, hogy innen nem válogat be senkit sem, ha a fene fenét eszik is.
OK! Akkor majd mesélek, hogy kivel, hogyan, és miért történt az ami.
ádi!
Petyka még gyerek. A sikereket, az erdményeséget sem tudta feldolgozni, úgy ahogy ezt egy érett, felnőtt emberhez, vagy profi focistának tudnia kéne. Így van ezzel Ő most is. Viselkedésében a szélsőségek uralkodnak. Egyetlen mosoly sincs az arcán, komoran csinálta végig az egész edzést tegnap. A tavasszal még Ő volt a legközvetlenebb játékosunk. Edzés előtt és után pacsi minden ismerőssel stb.
Ha szombaton jól játszik és nyerünk, akkor azért remélem újra a régi lesz.
Tavaly Ő volt a legbiztosabb lábú támadónk. A helyzeteit nagyjából kihasználta, erre idén még szinta semmi sem siekrült neki. Az is ide tartozik, hogy neki még ekkora elvárásoknak nem kellett megfelenie.
Tegnap Tóth Norbit is nagyon vígasztalni kellett, el volt keseredve rendesen.
Üdv
Hajrá VASAS!
ps. Azért azt kinyílváníthatnánk, hogy Bercit nem látjuk szívesen a VASAS pályán.
Köszi a meghívást élek is vele , amint tudunk egy megfelelő időpontot egyeztetni. Mondjuk szívesebben keveredtem volna belterjesebbe a király korszakában de hátha Te át tudsz segíteni a holtvölgyemen (pontnak már hosszú ).
Azért az húzósan hangzott , hogy Tiber a legjobb csatárunk per ma. ( nekem is volt ilyen érzésem tegnap ezért írtam viccesen-elkeseredve hozzuk vissza Hámorit és Jovánt, Jessy meg vicc nélkül beférne , a pénzéről-ami ha jól tudom anno a gondja volt- nem tudok .)
Egyébként mikor a csapat hangulatáról értekeztem , pl Jessyre is gondoltam , akit miután kiment Belgiumba többször láttam egy szőke cicával a vasas pályán . Hát biztos nem mazochizmusból jött vissza.
A csapat a délutáni edzés után indul Gödre, így csak szombat délelott tart Gyuri bácsi egy könnyu átmozgató edzést a fiuknak, de ott is inkább a duma lesz a lényeg.
Junior meccs vasárnap délelott.
Ádi!
Tóth Norbi nem edzett, mert a combizom húzódádsa komolyabb a vártnál. Petonek a tripla edzése volt, és Gyuri bácsi még külön is meghajtotta és a fejével is beszélgetett. Talán O az aki a legtöbbet nyújtotta a csapatból. Vidám srác, lácccik rajta, hogy megszokta nálunk. Egyébként Kabát Petin és Thomason kívül mindenki nagyon nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak tünt.
Daniels!
Dehogy haragszom, koszi az infokat. Nagyjából ilyen beszámolóra vágytam, esetleg még optimistábbra. Az exújpestiek formája kiemelten érdekelne. Várom, hogy Norbi mikor mászik már ki a gödörbol.
A honlap látványos, de egészen elavult - gondolom most ezen dolgoztok.
Húúúúhhhhh, nem is tudom hol kezdjem, annyi írás született tegnap!
GALA! Azért lenne egy ötletem a számodra, talán nem veted el. Gyere ki velem néhány edzésre, nézzük meg a Junior meccset, beszélgessünk egy kicsit a fiatalokrol. Írtad, hogy nem láttad még Zabost, meg Polonkait. Tegnap hallottam először az edzésen, és még mindig nevetek rajta: Polonkai csak kocogott körbe-körbe az edzésen, mikor a cserepadról elhangzott a következő mondat: Most már valóban Ő a kis-Gala! :)))))))
Egyébként végig hallgattam, hogy Dr M Gy odahívta magához, leültek a fűbe és 5 percig magyarázott és kérte ki véleményét és érzéseit! Az volt a téma, hogy ha meccs közben érzi, hogy megy neki a játék, akkor csökken-e a cél, tehát a gólszerzés iránti koncentrációja.
Valahol itt kezdődik Gyuri bácsi melója.
ádi! Ugyan Contitól kérdezted, de ne haragudj, ha én válaszolok rá. Tegnapis kint voltam pl. és Kabát Petinek, meg Thomasnak nem megy igazán, viszont Simek szenzációs, Szili is meggyőző, Zabost pedig úgy kell leállítani. hogy pihenjen már, Tiber pedig helyzetet sem hagyott ki. Jók leszünk. Ma mennek Gödre, és a jövő héten is ott lesznek a csütörtüki meccs előtt. Ártani bizonyosan nem fog! :)
Köszönöm a web laphoz, a hozzászólásokat, amint a szerver szóba áll velünk, tovább fejlesztjük, és napi frissítéseket is tervezünk.
Üdv
Hajrá VASAS!
ps. Ha Berci ki meri dugni a pofáját szombat este, akkor ugye ezt nem hagyjuk szó nélkül?? !!!
Conti!
Te gyakran elofordulsz az edzéseken. Te mit tapasztalsz, milyen a hangulat (mentálisan :)), mennyire intenzív az edzés, mennyire teszik oda magukat a srácok? A tartósan formán kívülieknek hogy megy a játék? Látsz bíztató jeleket?
Zabos , Polonkai stb . ugy legyen bár még nem láttam őket játszani.
Válogatottság : szerintem itt is elegen anyáztak , hogy kik nem fértek be innen , azért ez nem igazán érv ( szerinted a 17 gólos Hámori , Váczi pl nem kellett volna hogy válogatott legyen ? Szilvió és régen gala is volt.) Másrészt akik az uteban volt válogatottak , azok külfödről jöttek vissza , hát akkor hozzuk vissza Jessyt , Jovánt , Hámorit pl. és kész a bajnokesélyes csapat. Ez ami most van nekem nem tűnik annyira erősnek. Jellemző szegény Hajdu példája az erősítésekre.
aki jó az utenak nem feltétlenül jó nekünk . Egyébként nem ostorozom annyira az utéseket mert nem rossz játékosok , de szerintem itt meg sem fogják közelíteni utés önmagukat-erről nem tehetnek ld mint fent. Az meg hogy minek hoztuk ide JackD írásában fagyasztotta meg a vért az ereimben . Ha már ő is azt írta nézzem meg az ute tavalyi eredményeit a mentalitásukat kutatva , akkor itt gáz van...
a saját nevelésben - nekünk sajnos- teljesen igazad van. Bár azért volt itt Baranyi , Rósa , Bozsér , akik azért kinőtték-kinőhették volna magukat ha nem fitymáljuk őket.
Az ilyet meg lehet ugy csinálni , hogy lecserélik , gagyi ( 3. ker,szeged,vagy a mostani álbajnokság) meccseken nem kezd stb.
Azért nem kapkodtak érte -szerintem-amit írtam urbán és kozma (stb) példájáról. kevés az univerzális ( több csapatra kompatibilis-jó értelemben vett zsoldos )játékos. ( mit égett Anelka a realban , az arsenalban meg gólkirály ,bajnok meg kupagyőztes -az angliában nem semmi-volt és 37 mill usdért adták...)
Vannak akik nem akarnak zsoldosok lenni és meg is töri őket ha azt akarnak belőle csinálni.
Szilviót láttam az mtk 1. meccsén kezdeni. jobbszélső volt. hát ha valami akkor az meg még a söprögető nem az ő posztja.
Szerinted nyílt elvárás-másvalaki itt az előbb azt írta , nyomja a csapatot , hogy bajnokesélyesnek KIÁLTOTTÁK ki . Hát nem ezért igazoltuk őket ? Az állóvízről csak nekem nyomultak és nekik senki sem szólt ? Miért nem mondták akkor : bocs de én nem vagyok nyerő
típus. Ez nekem kicsit zavaros.
Megengedem jobb a játékosállomány ( mert szélesebb a választék ) de a kezdőcsapat a Hámori/Váczi/gala időkben nekem jobban bejött.
nem beszélve arról az csapat volt. ( Ventspils versus W.Bremen )
Az összes maradék reményem Mezeyben van de már rajta is látom a remegést.
Na ezzel teljesen egyet tudok érteni! Én is abban bízom, hogy MGY több lehetoséget gog adni a fiataloknak akikre aztán ha szerencséjük és kitartásuk van akkor nagy játékosok lehetnek!
Dan!
Tényleg szép a honlap! Kiváncsi vagyok milyen lesz amikor már minden muködni fog! Gratula!
Béka!
Tökéletesen egyetértek az okfejtéssel. Egyelore muszáj optimistának maradnunk. Ezenkívül szeretnék még gratulálni az NS cikkért és szerintem az sem utolsó, hogy az Index/Sport oldalról direkt link van a VASAS 8.0-ra.
Imádom a Galascheket, van tole 3 féle eredeti mezem, mindegyiken az o neve... Arról vitatkozhatunk, hogy meg lehetett volna talán tartani a cserepadra, de hát lássuk be sok értelme nem lett volna. Elment és (sajnos?) nem kapkodtak utána az elso osztályú csapatok. Nagyon sok sikert kívánok neki és orizze meg a Vasast a szíve csücskében!
Hasonló jókat kívánok Szilviónak is, de vele szerintem ugyanaz a helyzet, mint Galával, csereként talán számításba jöhetett volna, de ezzel nem lett volna elégedett. Ot elvitte az MTK szintén kiegészíto embernek, gondolom nem jár rosszul a Feri, de ez a természetes és nem is sajnálom tole. A csapatunk játékosállománya sokkal jobb, mint az általad felhozott korszakok bármelyikében, az elvárás nyíltan a bajnoki cím és ez már nem jelenthet állóvizet! A fiataloknak pedig szerintem tobb lehetosége lesz M.Gy. alatt, mert több tekintélye van a "sztárok" elott, akik vele talán nem mernek úgy hisztizni, mint tették a Malac alatt. (lásd. Szili)
Bocs mindenkitől, hogy "kisajátítjuk" a topicot, de hát GALÁ-val nem lehet bírni...:-)
Sz'al szerintem érdemes lesz Polonkai, meg Zabos miatt is (sőt, remélem, hogy még Tóth Norbi miatt is VASAS) meccsre járni, viszont ahhoz, hogy ők nálunk nőjjjenek fel, most is kell az eredmény. És remélem, hogy lesz is. Sok igazság lehet abban, amit Dan írt arról, hogy MGy-t mi lephette meg a Fáy utcában...
Azért, ha megnézed, az akkori Újpestből jónéhányan válogatottak is lettek, míg tőlünk...
Egyébként szerinted miért igazoltuk le az általad ostorozott játékosokat? (Kérlek ne azt írd, hogy "nem tudod" és éppen ezt kérdezed Te is). Elvégre az Újpestnél olyan könnyen rámondod, hogy posztra és mentalitásra (gondolom azt érted ezalatt, hogy alapjában jó hozzáállású csókákat igazoltak) igazoltak, de szerinted nálunk mi volt a cél, amikor megvettük őket? Nem hiszem, hogy nálunk csak az volt a lényeg, hogy zsákszámra vásároljunk össze mindenkit akit lehet, aztán majd lesz belőle valami.
Jól érzem, hogy az a fő bajod, hogy túl kevés "VASAS-drukker" van a csapatunkban? Hidd el, nekem is jobban tetszene, ha csupa saját nevelésű, angyalföldi VASAS fanatikus játszana a csapatunkban, de sajnos úgy tűnik, hogy volt néhány korosztály, amelyik sehogyan se tudott egy rendes ballábas védőt és középpályást kitermelni, és bizony olyan igazi saját nevelésű csatárra sem emléxem. Sőt igazán azt se láttam soha, hogy a saját nevelésűek jobban hajtanának, mint a zsoldosok (kiv. talán Jucit, de hát ő tényleg egy kivételes játékos), hogy tényleg az életük lenne a VASAS!!! Akkor viszont zsoldosokat kell alkalmazni és belőlük csinálni CSAPATot. Komolyan mondom, hogy szerintem csak a siker hiányzik nekik. Az, hogy kikiáltották őket a bajnoki cím esélyesének és 3 rosszabb meccs után temetik őket nem hiszem, hogy jót tett a morálnak. Néhány hazai győzelem (mondjuk kezdve az MTK ellen), továbbjutás az UEFA kupában, néhány közös pacsizás, valódi közös siker és össze fog rázódni az egész.
Egyébként a lényeget tekintve úgyis csak azt tudom ismételni, hogy decemberre okosabbak leszünk.
Dan!
A honlap pofás, csak majd frissíteni kell a történéseket, de gondolom idővel minden a helyére kerül. Csak így tovább.
1, Nem hiszem, hogy álló víz lenne most a csapatnál! Szerintem ha nem lenne most ez a hülye" bajnokság akkor nem jött volna ennyi új játékos! De most van egy bo félév, hogy ezekbol egy jó CSAPATot alakítson ki a Mezey! azért abba biztos vagyok, hogy nem lesz gáz ezzel a csapattal!
2, Tényleg légy türelmes szerintem! Hidd el én is imádom -itt mindenki- a CSAPATot! De a jövot kell felépíteni! Ez nem megy egyrol a kettore.
2 , ki hasonlított itt össze verebest bárkivel ?
én azt mondta a csapat azóta egyfolytában fejlődött és a kifutás lett elcseszve egy admin hiba miatt. Ebből nekem nem következett az ,ami itt állóviz terén bekövetkezett. Ezt már átéltük nagyreményű Kisteleki eljövetele alatt ( akkor ha jól emlékszem Rácz , Birinyi stb ) lettek kiszortírozva , szó szerint állóvíz miatt aztán 2 év mulva már a kiesés ellen harcoltunk.( a "gyászos " 6. hely volt az állóvíz )
3 , az előző bajnokság végén azt mondtátok nekem adjak lehetőséget . Most 5 meccs után azt mondod várjunk tavaszig...Elmegy a hajó.
1,Nyugi! kijártam akkor is a meccsekre! De azért egy verebest ne hasonlíts már össze egy dr.Mezeyvel!
2, Én nem vagyok a vita ellen! Mint tudjuk az értelmes vita viszi elore a dolgokat! Csak amit te irsz már ne haragudj az egy lerágott csont szerintem! Leírom mégegyszer! Most van ido építkezni és ebbe szerencsére gy-két mégha fájdalmas vereség is de belefér! Akkor lesz gáz -de akkor nagy- ha tavasszal is ilyenek leszünk! Szerintem nem! Most építkezünk!
ok akkor nem "ha" val kérdezem tőled , amikor pl.2 évvel a verebes-borzalom tökutolsó után a dobogóért nyomultunk úgy érezted -ha kijártál- ez állóvíz?
Egyébként szerintem 3asban ( BéKával és Jack-kel ) nem vitatkoztunk. Elmondta mindenki a véleményét , mert engem speciel érdekel a másé főleg ha eltér az enyémtől.( mert akkor majd jól megpróbálom meggyőzni :-))