Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Mintegy 500 fős közönség előtt a 19 éves Gubacsi kezdett jobban, és az első játszmában 1:1 után öt játékot nyerve jutott előnyhöz. Földényi azonban alaposan feljavult a folytatásra, taktikát változtatott, és biztosan egyenlített.
A döntő játszmában is a kedden 26. születésnapját ünneplő Vasas-játékos irányított, és sorozatban negyedszer bizonyult a legjobbnak egyesben a szabadtéri magyar bajnokságon.
Gratulálok Annamária! És az Isten éltessen, sok boldog születésnapot és sok további sikert!
Gyerekek! Ki megy ma olyasvalaki a maccsre, akinél lesz bekapcsolt mobil, ugyanis ma én vagyok a szerekesztőségben a sportszerkesztő és szeretném azonnal kiírni a képernyőre a góljainkat4 tehát szükségem van egy kontakt emberre, magyarán tudósítóra! Kérem jelentkezzen valaki!
Ma estére remek játékot, fényes gyozelmet és jó hangulatú, méltóságteljes szurkolást kívánok minden Vasas-szurkolónak!
Zele!
Ne félj, biztos fogod látni a meccset a többiekkel együtt, ha esetleg nem is méterre ugyanazon a helyen, ahol már "évtizedek" óta drukkolsz. Enyhén frusztrált írásod által pillanatokig Fradisták közt éreztem magamat.
Béka!
Kösz az értesítést, de jövo pénteken már nem vagyok itthon, pedig szívesen mutattam volna egy-két - magyar pályán ritkán látható - trükköt.
Geyza, nem csak az én vitapartnerem volt, szidtuk vagy tizen. Magam sem rajongtam túlzottan Mészölyért (ma sem vagyok lelkes híve), de nem tetszett, hogy folyamatosan mocskolta, ezzel átvitt értelemben a csapatot is szidta. Hogy kinek szurkolt, nem tudom, nem emlékszem, hogy kiabálta volna: "Hajrá MTK!" Abban viszont biztos vagyok, hogy azt nem kiabálta: "Hajrá Vasas!" Egyébként sok évvel ezelőtt történt, nincs jelentősége.
A vitátokba nem szólok bele, csak egy részmegjegyzésem lenne.
A régi vitapartnered MTK-illetőségét miből állapítottad meg? Ha jól emlékszem, közülünk is sokan szidták Kálmánt annak idején, a nyakláncon lévő jelvény pedig nem perdöntő.
Biztos, hogy MTK-drukkerrel tűztél össze és nem piros-kék szurkolóval?
Én nagyon sajnálnám, ha el kéne mennetek a helyetekről, elég nagy pálya a tiétrk, úgysincs tele, elférünk mi máshol is, DE az öregekkel nekünk sokkal több bajunk van, hazai pályán is hozzák a formájukat, de a tribünről jobban látnak. Mit gondolsz, kik fütyülték ki a csapatot? Újpesten, vagy bárhol máshol ugyanúgy beülnek a tribünre. Egyébként nálatok a vendégszektor nem elszeparált, illetve ha te egy táblát annak tartasz, akkor kívánom, hogy ilyen helyen szurkolj az pl. Üllői úton!
Kedves Biancoblu, megértelek, hogy a ti hipermodern stadionotok után rossz érzés lenne egy szimpla táblával jelzett és elszeparált részben szurkolnotok, de kíváncsi lennék, hogy az UTE vagy a Fradi pályán is beülnétek a Vasas szurkolók közé? Az MTK-tábor jelentős része ugyanis rendszeresen a Vasas-pálya ülőhelyéről szurkol a csapatának, hangosan. Az Üllőin lenne futás más a második percben... Ennyit a kopaszokról. Ha meg akartak volna találni titeket, egyszerűen átsétálnak, és ott a zsákmány (amit természetesen mélyen elítélnék).
Még Mészöly volt nálunk a vezetőedző, amikor kikergettünk egy "kéket" az ülőhelyről. Nem tettekkel, szavakkal. Folyamatosan azt üvöltözte: "Mészöly, takarodj!" Semmiféle sál nem volt rajta, csak egy szép nagy medál a nyakán, amiből azonosítani lehetett, hova tartozik (Egy olyan csillagféle). Ne érts félre, nincs bajom a zsidókkal, van barátom is közülük (nem is akármilyen barát). Csak nem értem, minek keresni a bajt. Azt az embert meg is verhettük volna, a nyugdíjas MTK-sok nem avatkoztak volna bele. Tettekkel legalábbis nem hiszem... Ha külön ül, szurkolhat a csapatának, szidhatja Mészölyt, nem érdekel. De a saját pályánkon ne mocskolja senki a fülembe a csapatom edzőjét (sem)...
Kíváncsi leszek, mit szólna a BF, ha egyszer a Vasas-szurkolók miatt kellene elköltözni a megszokott helyükről..
Szerintetek hogy lehet biztonságos az a szektor, amelyet csak egy táblával jeleznek? Eddig állandóan gyülekeztek mellettünk újpesti + angyalföldi kopaszok. Ha olyan biztonságos az a szektor, akkor miért nem maradnak a Vasas B-közép tagjai is ott, amikor a Kispest vagy a Fradi játszik a Fáy utcában? Egyébként nem csak a "tehetős MTK szurkolók, hanem mi, BF tagok is az elkülönített vendégszektorba fogunk menni. Ha nem akarna 100 kopasz betámadni minket, akkor nem kéne elválasztó szektor. Sajnálnám, ha ki kéne szorulnotok a helyetekről, én úgy hallottam, hogy az ülőhelyi rész kapu mögötti részén leszünk, bár nekem mindegy.
Sajnos, ismét nem tudok a helyszínen szurkolni, így csak annyit: HAJRÁ VASAS!!!
(És zárójelben: nagyon félek a holnapi meccstől...)
Ami az MTK-szurkolókat illeti, aligha ők a hibásak ezért a helyzetért. A klub vezetői viszont átestek a ló túloldalára: annyira vendégszeretőnek akarnak látszani, hogy a vendégeket még a hazai szurkolók elé is képesek helyezni. Pedig aligha az MTK-sok vesznek idénybérletet, és kísérik el a csapatot a világ végére...
GALA: Nem akartam Galaschekről véleményt mondani, de nem tudom megállni. Gala elment, elküldtük, elküldték. Mindegy, így alakult. Volt egy meccsen öt zseniális megmozdulása, élmény volt nézni. És minden ötödik meccsen be is csúszott, néha sikeresen. Egyszer futott egyfolytában százötven métert. A középpálya helyette melózott, évekig. Nézd meg Roby Baggiót, nem tud megragadni egy (nagy)csapatban sem, mert a mezőnymunkája nem megfelelő. Zidane tíz kilométert fut egy meccsen. Nem egy idény alatt, egy meccsen. Az pedig csak mosolygásra késztet, hogy a Vasas egykori hullócsillagát (Tuboly Frici) és a "tanár urat" egy sorban említetted Kiss Lacival, Müller Sanyival, Nyilasi Tibivel és Törőcsik Andrással. Gala ezeknek a játékosoknak legfeljebb a cipőjét pucolhatná ki...
Egyszóval megbocsáss, meglehetősen értelmetlennek érzem azt a fejtegetést, hogy ha "Gala itt lenne", meg "Kabát Peti is Galával szeretne együtt játszani", és hasonlók... Kabát Peti szerintem Rivaldoval szeretne együtt játszani, csak éppen nem jön össze neki a dolog. Arról nem is beszélve, hogy ha az MTK ellen kap Petőtől három gólpasszt (amit be is rúg), akkor onnantól már nem is emléxik majd Galára. :))
Véletlennek tartod-e, hogy míg Váczi Zoliért a Kispest és a Fradi is érdemesnek tartotta pénzt áldozni (sőt, egy vidéki csapat is leigazolta volna a Fraditól), addig Galaschek Peti senkinek sem kellett a magyar élvonalban? Pedig fiatalabb, mint Váczi, sportszerűbben is él, balhéi sem voltak, és mégsem. Hogy lehet ez?
Tudod, én ott voltam azon a meccsen, amikor Gala az első gólját rúgta a Fáy utcában. Kb. '86-ban volt, a Haladást vertük 2:1-re, egy szabadrúgás után emelte át a kapust. Azt hittem, elájulok, olyan szép volt. Egy fiatal gyerek... És tudod, nem tudtam megszeretni ezt a srácot. (Gondolom, ha olvassa, most mélyen el van keseredve...:)) Nem láttam, hogy kűzdene, szinte aludt a pályán. Nem tagadom, van esze a focihoz, lát a pályán, de ennyi. Nem hajt, nem ütközik, labda nélkül húsz fillért nem ér. Ugyanúgy nem értettem, mit keres egy játékos a Vasasnál, aki meccsenként öt sprintet sem fut végig, mint hogy mit keres egy játékos a Vasasnál, akinek semmi fogalma sincs a fociról (Maczó). Mindketten elmentek, egyikük sem hiányzik. Nekem. Te azt mondod, Galával lettünk harmadikok. Én azt mondom, Gala nélkül (talán) másodikok is lehettünk volna...
Bocs, ha túl sok töltési időt vettem volna igénybe. És ne haragudj rám, nem akartalak megbántani, csak a véleményemet mondtam el.
Holnap pedig HAJRÁ VASAS!!!! (illetve mindig HAJRÁ VASAS!!!:)
Sok mindent elmondtatok korábban, amivel teljes mértékben egyet értek. Még egy dologra szeretnék vele kapcsolatban reagálni:
Már több hivatalos válogatott meccs elott és most is azt hallottam tole, hogy nem az számít, hogy nyerünk, hanem hogy...bla, bla, bla.
A válogatott labdarúgók, akik az adott meccsen játszanak MAGYARORSZÁGOT képviselik, s mint ilyenek nem kaphatnak egy edzotol a meccs elott felmentést egy esetleges döntetlen, vagy vereség esetére. Hivatalos mérkozésen, még ha tét nélküli is, CSAK a gyozelem az egyedüli cél, amit egy játékos maga elott láthat. Magyarország képviselete nem kisérletezést kell hogy jelentsen, hanem az adott körülmények között történo maximális megfelelést a történelemnek, a hagyományainknak, az elodeinknek, a Koronának, 1000 évnek és azoknak, akik magyaroknak vallják magukat. Aki ezt nem veszi figyelembe, az ne vállalja, hogy a meccs elott odaáll a magyar zászlót magasba tartó, a Himnuszt éneklo akár 5.000, akár 60.000 ember elé és azt se, hogy a tévénézok ot szövetségi kapitányként láthassák a meccs alatt a kispadon,- hiszen Ok sem jelentenek semmit.
Gondoljátok el egyébként, megengedné-e magának például a Magyar Állami Hangversenyzenekar vagy a Magyar Állami Operaház társulata, hogy Magyarország képviseletében egy külföldi fellépés elott azt nyilatkozza, hogy csak az lesz fontos, hogy este tudnak-e együtt zenélni, ha nem sikerül tökéletesen, hát bocs.
MTK szurkolók a holnapi meccsen
Ha az MTK szurkolóknak a korábban említett helyen fenntart a rendezoség egy elkülönített részt, az azt kell hogy jelentse, hogy a mellettük lévo szektorokat üresen kell hagyni, így további ülohelyekrol szorulnak ki Vasas szurkolók. Amennyiben nem hagynak üresen szektort akkor keveredés van, ami már amiatt is lesz, hiszen az elkülönített részbe való beengedéskor, hogy állapítják meg, hogy ki MTK-s és ki nem. Teljesen felesleges már most szítani a hangulatot, az ülohelyen úgyis ülni fognak "tehetos MTK szurkolók", az állóhelyen pedig el lehet különíteni oket a Vasas állóhelyi szurkolóitól. Tudomásul kellene venni, hogy egy stadionban a vendégszurkolókat nem szabadna a saját szurkolók kárára elonyösebb helyzetbe hozni.
Bár...már nagyon régóta érzem, hogy a szurkolók a Vasas vezetésénél valahol a sor legvégén kullognak.
Ez szerintem is felháborító!
Viszont azt gondolom, hogy nem kizárólag a vezetoség hibáztatható érte. Illetve ok elsosorban annyiban, hogy nem voltak képesek a stadionunkból kitakarítani azt a mocskos csürhét, amelyik teljesen védtlen idos emerekre és gyerekekre támad, antiszemita rigmusokat skandál és még van pofája Vasas tábornak nevezni magát! (Egy részérol van csak szó természetesen). De ezeket a náci köcsögöket kell minél elobb elzavarni a rákba (mondjuk az Ülloin jól érezhetnék magukat a bajtársaik között..) és akkor nem lesznek ilyen gondjaink. Ugye, Zele ...
BéKa!
Ütött a csalódás órája. Az ülon szinte minden hely valaki törzshelye. Majdnem mindegy, hogy a miénk, vagy más törzsszurkolóé, csak így nekünk fáj jobban.
Az szól a mi helyünk ellen, hogy nehezebb biztosítani - két oldalról. Egyszerubb egyik oldalon a kerítéshez illeszteni a vendégtábort.
Szvsz minden stadionban illene ülo vendégszektort is biztosítani.
Ez van. Egy dolog azért közös bennünk továbbra is:
a Hajrá Vasas!
Remélem félreértettem valamit írásodban, mert csalódnék, ha valóban úgy éreznéd, hogy elfogadható, hogy a mi helyünkre üljenek be az MTK-sok. Szerintem egy klubvezetésnek minden körülmények között a saját szurkolóit kell első helyre tennie. Nos, ez nálunk már régóta nem így van, de hogy ennyire lesz@rjanak minket, mint ez most kilátásban van, erre még nem volt precedens és nem is találok rá szavakat.
Remélem, hogy túlreagáljuk a dolgokat és nem esik meg az, hogy az ülőhelyes helyünkről egy adminisztratív döntéssel kiszorítanak minket (mondjuk én már azt is szégyenletesnek tarom, hogy a táborunk nem marad(hat) a helyén a Fradi, Újpest, Kispest elleni meccseken...); akik tényleg ott vagyunk mindenhol, minden vidéki kanyarban és ott voltunk Ventspilsben is.
Egyébként az én ajánlatomban is (csak!) ülőhely volt, bár, ha ezen múlik, felőlem lezárhatják az állóhely felőli részt is, az eredményjelző másik oldalán.
Mindenesetre az, hogy a mi helyünkre tegyék őket, számomra teljesen elfogadhatatlan. Vajon mi lenne, ha bárhol az országban, sőt bárhol a világon meg merészelné tenni a klubvezetés, hogy a törzsszurkolók helyére ülteti be a vendégcsapat szurkolóit.
A kapu mögött úgyis mindig vendégek, és semleges nézelődők szoktak lenni bb is ott volt ugyebár, sz'al az szerintem senkinek se sértené az érdekét, ha ott lenne a helyük - de mindenesetre jóval kevesebb embert bánatanának meg vele.
nem bosszantásból és nem akarom megzavarni az mtk előtti hergelődést sem csak most találtam :
Kaaabát Peti ( szeretem!:-)):
"- A pályán kivel érted meg magad a legjobban?
- A Vasasból? Galaschek Petivel, de jó lenne a Pál Zolival is együtt játszani. Biztos jól megértenénk egymást..." !!!!!!!!!!!!!!!!
Gyorsan legúrítottam két sört erre a hírre, de én nem használok fel jelzőket, mert minden idevlót már elmorogtatok az előző percekben.
Amondó vagyok, hogyha az MTK-sokat a mi helyünkre teszik, akkor az nekik sem lesz jó, elvégre alattuk, előttük, mellettük, fölöttük, mindenhol a mi szurkolóink lesznek.
Aki ezt kitalálta, az egy akkora bunkó, mint amekkorával nálunk mammutokat ütnek!!!
Üdv
Hajrá VASAS!
ps: Lehet, hogy most először lesz csendes a megszokott helyünk??
VASAS - MTK 2-0.
Én ezt nem tartom olyan felháborítónak, korábban már írtam, hogy nemcsak álló, ülohelyet is illenék biztosítani a vendégszurkolóknak.
De akkor minden pályán!
Az is igaz, hogy kisebb az esélye, hogy a Hungárián a vérszomjas emtékások betámadnák az ülohelyi vendégeket.
Take is easy! (hogy felvegyem a topic alapnyelvezetét :))
Beszéltem Contival, a helyzet nem olyan egyértelmű - már hogy hol lesz a vendég szektor - mivel csak annyit tud, hogy a gépjárműbejáró felőli résznél lesznek elkülönítve, de hogy a fedett részen, vagy nem, azt Conti nem tudta. Szerintem hatalmas bunkóság, szemétség, aljas patkány dolog lenne, ha a mi helyünkre tennék be őket. Aki oda jár, az tudja, hogy arrafelé tényleg a VASAS-ért élő haló emberek (többségükben idősek) szoktak lenni, akik több évtizede járnak a Fáy utcába. Szerintem a fedett részre csak örökléses alapon lehet bekerülni és legalább 1 órával kezdés előtt kint kell lenni, mert az öregek már akkor el szokták foglalni a helyüket. Nos, őket kitúrni a megszokott helyükről néhány "gazdag" ember kedvéért (ezt Conti pontosan így mondta, hogy "Nekem azt mondták a Vasasnál, hogy: ezek gazdag emberek, akik jó helyről szeretnék nézni a meccset". Conti azon felvetésére, hogy nálunk is vannak gazdag emberek, akiket minden gond nélkül visznek a kapu mögé mint pl. legutóbb Pécsett, azt a választ kapta, hogy na jó, de akkor ránksütik, hogy antiszemiták vagyunk, meg a tavalyi balhé után megígértük nekik, hogy idén lesz rendes vendég szektor stb.). Mindenesetre ha ezt megteszik, akkor annak következményei lesznek - attól tartok, hogy már a meccsen is; de hogy utána is fog kapni a vezetés abban biztos vagyok.
Szerintem a fedett és az eredményjelő közötti kanyart lehetne és kellene kijelölni nekik, ott már úgyis volt 1x olyan 5-7 éve a Vidi tábor, az még így is több, mint a stadion 10%-a, tul.képp nem is olyan rossz hely (legalább a nap nem süt az ember szemébe; ott szinte a szögletzászlótól lehet a meccset nézni, tényleg rendesen el lehet szeparálni, és mégiscsak van ülőhely => tehát egyértelműen jobb, mint amit nekünk biztosítottak tavaly a Hungárián...)
TZS, Némó, májkell, Dan, és HA névreszóló mezei lesznek kész holnapra - a többi folyamatban.
Mindenesetre egyre jobban bánom, hogy nem leszek ott...:-(
És külön kérek mindenkit, hogy ha beültetik őket a helyünkre, akkor is inkább a saját klub-vezetőinkre haragudjunk, őket szidjuk, ne az MTK-sokat és erről próbáljuk meg a szurkolótársainkat is meggyőzni!!!
Nálam most betelt a pohár. A klub vezetői szarba veszik a szurkolóinkat, a szaros MTK-s buzik miatt egy csomó embernek kell otthagynia jól megszokott ülőhelyét a saját(?) stadionunkban. Ezzel csak azt érik el, hogy még inkább az MTK-sok ellen irányul a szurkolók elkeseredése.
Amennyiben a szaros MTK-sok nem mernek a vendég-szektorba menni a meccsen, akkor ne jöjjenek el a Fáy utcába. Emlkészem pár éve diákjegyet vettem a Hungária körúton, amivel nem engedtek be a Vasas-szektorokba. Az IN-Kal "észlénye" felküldött kettőnket a tribünre, hogy a mi jegyünk oda szól. Amikor megjelentünk az MTK-sok között, akkor elkezdett a ZS-szektor morgolódni, majd az egyik nagy bátran leanyázott minket. Persze nem hagytam annyiban a dolgot, kapott egy nagy pofont, mire az In-Kal legények átküldtek minket a Vasas-részre. Ez is bizonyítja, hogy ők milyen toleránsak a más szurkolókkal szemben. Nálunk, a vezetőink attól félve, hogy megismétlődik a tavalyi atrocitás, szarba veszik saját szurkolóik érdekeit.
Ezért megalakítom az AGYF-et!
Gyalog mondjon le! Tóth takarodj!