Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

405SRi Creative Commons License 2001.05.18 0 0 213
Sziasztok!!!!!Nemrég vettem egy 405 Sri-t.94-es évjáratú a szépség és az lenne a kérdésem hozzátok,hogy mire kell odafigyelni nála,mert még sajna nem volt oroszlánom és nem szeretném,ha valami baja lenne.Előre is köszi.
Peggy Creative Commons License 2001.05.18 0 0 212
Sziasztok!

Nem tudom kérdeztem-e már, de a 605-nel milyen típus hibái vannak? Mik a gyengéi? Ne kíméljetek, erős leszek :-)

sabian Creative Commons License 2001.05.18 0 0 211
405GRX
Az a villám nem véletlenül vízszintesen van rajta??? No ez a hiba! Ki látott már olyan villámot, amely a földre párhuzamosan csap le.... Itt a bibi! :))))

A traktoros (mercis) történet akkor teljesedhetett volna ki igazán, ha utána egy pirosnál sansali begurult volna a traki mellé, ablak automatikusan lemegy és a következő monológ hangzik el a 406 ablakából át a traktorba:
"Csövi! Megy a traktor! Mi ez? Mercédesz??? Az anyja??? Ezek már verdákat is gyártanak???"
Ablak fel! Sansali el.... :)))

üdv:
sabian

Előzmény: 405GRX (210)
405GRX Creative Commons License 2001.05.18 0 0 210
Szevasztok,
sabian: igazán örülök hogy ezek után sem leszek osztályidegen:-)
a traktor egy német csoda, ráutaló jel: van rajta villám, csak nem úgy megy:-)...
Még csak két hete van meg de már tegezödünk az összes kátyúval munkába menet. Komolyan gondolkodom rajta hogy megtartom a GRX-et, hátha idonként ki tudom kúrálni benne a gerincoszlopomat...
sansali: csak nem a 3. részt forgattátok?:-)
Előzmény: sabian (208)
sansalvador Creative Commons License 2001.05.18 0 0 209
Hali!

Én is kissé elfoglalt vagyok az utóbbi időben, de lassan tisztul a köd és többször jövök.
406 ügyben: ilyen légterelő gondom nem volt. Én a 10 ezret értem el a géppel és most jelentkezett egy apró hiba: az egyik lambda (jól irtam?) szonda bekrepált. Pontosabban az első. Egyszer csak kivillant a motordiagnosztikai visszajelzőm és úgy is maradt. Párszor igaz elaludt, de újból ki is villant. Bementem a szervizbe, rátették a computert és már mondta is hogy: "Első lambda szonda. Állandó hiba. Pozitiv zárlat." Azaz csere gariban. Egyébként érdekes, mert semmiben sem befolyásol a vezetésben. Semmit sem veszek észre.

Egyébiránt a gép ok, frankón megy, jól fogyaszt. A múltkor odavágtam vele egy 2.8-as V6-os C-s Mercit. Mondjuk mindig is tudtam, hogy a Mercik elég gagyik motorikusan, de ez még engem is meglepett.:-)) Nagyon királykodott az úton, de sajna égnie kellett. A végén kinjában, mivel a dupla sávban nem tudta bemutatni az autója mesebeli tudását, más lehetőség nem lévén a 60-as korlátozó tábla és záróvonal tiltása ellenére sikerült végre megelőznie!:-)) Na ilyen helyeken már a Mercedes is tud ám menni, mint a rakéta!:-) Meg is mosolyogtuk szépen. Nagy az isten állatkertje... Ez a tipikus esete volt a "Csövi! Megy a traktor?"-nak.:-)

sabian Creative Commons License 2001.05.17 0 0 208
Csövi! Megy a traktor?

405GRX

Tiszteletbeli pug-osnak? Természetesen!!! Nem is lehet kérdés!!! De valami ráutaló jelet mondhatnál, hogy mi lett a traktor???

Légterelő
Állítólag még csak most jött meg, meg színre kell majd fújni még, úgyhogy kb. 1 hét és az is rajta lesz az oroszlánon

Lucifer
Jelentem 2500 km-t tettünk meg együtt. Elérkezett az idő, hogy kicsit jobban pörgessem az autót olykor olykor. Meglepően robbanékony lett az autó 2000-4000 között. Néha a traktorok szoktak csodálkozni, hogy "ez a fekete nyíl utánam indult a lámpánál, aztán már mégis előttem van" :)))

A CD nagyon kiváló, a hangzás príma: kedvencem munka után hazafelé, kicsit a dugóban csorogni, ahol lehet menni és közben a Bolero-t hallgatni. Ez valami mennyi/felemelő érzés.

üdv:
sabian

Előzmény: 405GRX (204)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.05.17 0 0 207
Na ja, csak 2 hete sincs, hogy összefutottunk egy Bravo találkozón... Kicsit meglepett a dolog. A Bravós topic se érti...:-))))
Előzmény: 405GRX (206)
405GRX Creative Commons License 2001.05.17 0 0 206
Bölcs választás:-)...
Előzmény: Az Utolsó Európai (205)
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.05.16 0 0 205
Csak nem eladtad a Bravo Gt-t??
Előzmény: Rityifi (203)
405GRX Creative Commons License 2001.05.16 0 0 204
Pálinkás csövitraktort mindenkinek!

Talán csodálkoztatok rajta, hogy hova tuntem ilyen sokáig. Jelentem, élek! Hosszú sztori, a lényeg hogy az utóbbi idoben nem volt hozzáférésem a hálóhoz. Lettek is kiütéseim rendesen:-)...
Visszatérve eloször bepánikoltam hogy elsüllyedt a topik, de örömmel látom hogy mindenki továbbra is élvezheti gyönyöru oroszlánját, és tartjátok a frontot fórumilag. Nagyon dicséretes!
Sabian!
Külön gratula Luciferhez! Remélem megoldódtak az apró gondok!
Nálam viszont beütött a tragédia. Nem is tudom hogy kezdjek hozzá. Khm, khm...szóval úgy néz ki, hogy valószínuleg el kell adnom imádott GRX-emet:-(((...
Melóváltás révén ui. lett egy cégautó, aminek a márkáját ebben a közegben leadni súlyos testi sértésnek minosülne, viszont óccsóba van ugye...2 autót fenntartani meg nekem egy kicsit combos lenne. Ezért sajna meg kell válnom tole, 9 szeretetben és szép élményekben eltöltött év után...mintha a szívemet tépnék ki...
Szóval ha esetleg tud valaki egy reménybeli szereto gazdit a gyönyöruségem számára, jelentkezzen!
Azért remélem tiszteletbeli Pugosnak megturtök még magatok közt...

GRX, a szomorú

Rityifi Creative Commons License 2001.05.15 0 0 203
Sziasztok!

406 tulaj vagyok! Még nem írtam a forumban, de remélem nem veszitek rossz néven, ha én is irogatok majd egy kicsit. Mindenkit Üdvözlök!
Remélem szerveztek valami 406 találkozót! Az jó lenne! Ja, az autó Egy új 406 BREAK HDI (110 LE).
Üdv.

Hawaii Creative Commons License 2001.05.15 0 0 202
Sabian,

A kipufogóval és a garanciával kapcsolatban, csak gyorsna, mert kevés az időm:

Anyyit tudok, hogy a Schiller Opel a javításoknál a beépített anyagokra és az elvégzett szervízmunkára 6 hónap jótállást ad. Ezt a számla alján külön fel is tűntetik. Valószínű, hogy ez törvényi előírás. Nézzétek meg a számlátokat, van-e rajta ilyesmi. Ha nincs, és 6 hónapon belül vagytok, szerintem akkor is jó az esélyetek, próbáljátok meg. Sok sikert!

Üdv,
H.

Előzmény: sabian (201)
sabian Creative Commons License 2001.05.15 0 0 201
Csövi! Megy a traktor?

Így van ne haljon meg a topic!
Jelentem 3 hét alatt 2500 km és "csak" a motor alatti műanyag esett le :)))). A gép egyre jobban megy, kezdem összecsiszolni a motort, meg a szelepeket :)))

KariAti
Mondanál egy-két szót az alkatrészesről??? Hol, ki, mennyi???

306RG-nek, amit a barátomnak adtam el, elhalt a kipufogója. Mielőtt eladtam, a tartó bilicset állítólag megcsinálták Kovács-ék. De most a történet úgy néz ki, hogy mégsem és a saját logó, tehetetlen súlya törte el a kipufogót. Nekem meg persze lelkiismeretfurdalásom van...
Erre (hogy nem jól csinálták meg) jár valamilyen garancia. Mert amúgy 50 rugó lenne a csere meg a javítás.... Tapasztalat?

üdv:
sabian

KariAti Creative Commons License 2001.05.11 0 0 200
Csákó!

Tegnap voltam nagy szervizen! Vezérmü szett, vízpumpa, féktárcsa+betét, olaj, szürö, kormányszervó-csö lett cserélve. Nagyon húzós!!!

Futómü is ellenörizve lett, mert kicsit elhúz. Kiderült, hogy a beállítások jók, de az elözö tulajnál meg lett ütve a kocsi, igy elmászott benne valami, amit csak lézeres huzatópadon tudnak helyrehozni. Tud valaki egy céget akinél van ilyen?

Amúgy már többször voltam ebben a szervízben, és mindig ugyanahhoz a sráchoz viszem a verdát. Most elbeszélgettem vele egy kicsit, s kiderült, hogy maszekol is. Valamint mondott egy alkatrész boltot, amelyik közvetlenül a gyári beszállítóktól rendel cuccokat. Igy sokkal olcsóbban lehet majdnem mindenféléhez jutni. A szervíz ugyanis nem szabja meg, hogy honnan szerezd be az olajat, szüröt. A lényeg, hogy Pug szakszervízben végeztesd a munkát. Igy vezetheted a szervízkönyvet is, de az alkatrészekhez olcsóbban juthatsz hozzá.

Hát ennyi...

KariAti.

Előzmény: Hawaii (199)
Hawaii Creative Commons License 2001.05.11 0 0 199
Fijjuk,

Nehogymá' pont ez a topik haljon meg!!! Hol vagytok? Mindenki egyfolytában a super verdájában ül? :-)))

Csövi,
H.

sabian Creative Commons License 2001.05.03 0 0 198
Egyébként látszott, hogy nem egyedi esetről van szó. Már a telefonban lehetett hallani, hogy tudja mi lesz a történet vége. Szinte még be sem fejeztem, már mondták, hogy van alkatrész és cserélik garanciába.......

ez van
sabian

Előzmény: KariAti (197)
KariAti Creative Commons License 2001.05.03 0 0 197
Egy ismerosom szinten igy jart a kombi 406-javal.
Az raadasul autopalyan volt, 150-nel.

Vagy kihagytak, vagy kilazult a csavarja. Csere volt neki is.

Előzmény: sabian (196)
sabian Creative Commons License 2001.05.02 0 0 196
Csövi! Megy a traktor???

Egy kis történet
Hétvégén (ahogyan írtam is) lementünk Balatonra. Már átléptem az 1000. km-t, kicsit jobban nyomtam neki, de folyamatosan sosem pörgött 3600 felett a motor. Néha ha kellett, azért megléptem vele egy magasabb tartományt.
Szóval már leértünk az M7-röl, sőt már Füreden jártunk. Hallom, hogy valami (mikor az erős szél beszorul egy járatba) kerreg meg surrog. A motor tuti nem lehet! Lehet hogy defekt, mintha a laza gumi lifegne az aszfalton. Kiszállok: minden gumi ép. Benézek Lucifer alá, s látom, hogy a motort a földtől, sártól, kőtől védő műanyag lemez lóg és éri az aszfaltot.
Mondom: ez így nem jó!!! Egy csavarhúzó segítségével lekaptam a lifegő alkatrészt és mentünk tovább. A műanyagból elég szépen lesúrlódott egyébként egy darab a betonon.
Egyszerűen rosszul volt odafogatva a műanyag a csavarokkal és leesett. Szép dolog mondhatom!!!
Mi lesz a következő??? Kiesik a kerék???

Másnak volt ilyen tapasztalata a 406-al???

üdv:
sabian
Ui.: természetesen garanciában kicserélik (még jó hogy!!!)

sansalvador Creative Commons License 2001.04.26 0 0 195
Sabian, ha gondolod esetleg dobj egy mailt, hogy ott pontosan merre vagy található, én elképzelhető hogy járok arrafele és elautózok arra.:-)
Előzmény: sabian (193)
Grrrr Creative Commons License 2001.04.26 0 0 194
:(
Csak mértékkel iszogassál, hogy vasárnap is tudjál kocsikázni.

Egyébként megyünk a Pilisbe, ott gondolom haminyami, aztán tűnés haza. Gondolom. :)

Előzmény: sabian (193)
sabian Creative Commons License 2001.04.26 0 0 193
Jó reggelt!

Grrr
Tudtam, hogy rápacsálok az időpontra. 6-án reggel 10-kor még komoly másnapos álomban fogok forgolódni Békéscsaba egyik moteljában az esküvő után.... :(((( Sajnálom, de majd talán legközelebb. Egyébként mentek is valamerre, vagy csak ott helyben lesz egy kis eszme- és tapasztalatcsere?

Hawaii
A 306RG-t a kollégám/barátom vette meg. Így családban maradt, s akár nap mint nap láthatom még...

Sansalvador
No papír róla, de elég meggyőző voltam, hogy miért is kértem bézs belsőt.... Egyébként meg mindegy már, mert tényleg jól áll neki a szürke huzat...

Mit csináltok a hosszú hétvégén? Esetleg nem megy valaki a Balaton felé??? Úgy néz ki, hogy a legénybúcsú után a vasárnapot és a hétfőt Akalin töltjük Luciferrel. Ha van valaki arra, akkor lehetne rögtönözni egy kis tali félét, hm???

Egyre jobban megy az oroszlán...a traktorok meg csak úgy spuriznak el előle... :)))

Üdv:
sabian

sansalvador Creative Commons License 2001.04.25 0 0 192
Grat Sabi!:-)

Őrület ez a kárpit dolog. Feltételezem, hogy a rendelés oldaláról, azaz Magyarországról hibázták el. Egyébként van róla papirod, hogy világossal rendelted?

Viszont nem hiszed el amit most mondok. Amikor én tavaly csak úgy unatkozásból és minden vásárlási szándéktól mentesen bementem egy vidéki Pug kereskedésbe körülnézni, akkor ott láttam egy fekete 406-ost szürke belsővel, ami rögtön megtetszett és ott el is határoztam, hogy veszek egyet - holott eszem ágamban sem volt autót venni! Na summa-summárom elmentem az ismerősöm Pug kereskedésbe, megegyeztem velük és megrendeltem az autót. Kérdezték, hogy milyen belsővel rendeljék? Mondom erre, tulajdonképpen mindegy, bár láttam egy szép sötét szürkét és az tetszett. Erre mondja ő, hogy rendben akkor azt tanácsolja, hogy ne irjunk be semmit, hanem bizzuk a gyárra a dolgot. Rábólintottam.
Pár héttel utána azonban láttam egy világos belsejű 406-ost és kicsit úgy éreztem kár hogy nem mondtam a rendelésnél, hogy azt kérem. De mindegy gondoltam, mert szép a szürke belsővel is.

Erre mivel jön meg az autóm? Bézs besővel. Beszarás.:-) Hihetetlen, hogy veled, aki meg ezzel rendeli, pont a forditottja történik!:-)

Előzmény: sabian (189)
Hawaii Creative Commons License 2001.04.25 0 0 191
Csövi Sabian,

Gratulaaaaaa! :-))) Az üléskárpit miatt meg tényleg ne szomorkodj, azt hiszem nem is az a lényeg a kocsiban (meg a szürke nem is olyan kényes :-)) ), de azért nagyon nem szép Pug-éktól, hogy elrontották :-(((.

Szóval mit mondjak: egyszerűen csak irigyellek :-))) Mi lett/lesz a 306 RG-vel?

MetaCode,
Hát igen a németek... üzleti tárgyalásokból kifolyólag nekem is volt "tapasztalatom" velük.

Üdv,
H.

Báj dö véj, végre megtekintettem a TAXI 2-t! Cool!!! És az a fehér csoda...!!!

Előzmény: sabian (189)
Grrrr Creative Commons License 2001.04.25 0 0 190
206 tali:
Május 6., Vasárnap, délelőtt 10 óra.
A Flóriánnal szemben elhelyezkedő parkolóban.
Gyertek sokan!
Előzmény: sabian (189)
sabian Creative Commons License 2001.04.25 0 0 189
Csöööööööööviiiiiiiiii!!! Megy a traktor????

Jelentem nem tűntem el. A Fekete Lyuk sem nyelt el, habár nagyon ragaszkodó. Otthon nyomtam az ágyat tegnap meg tegnapelőtt mintegy 38.5-ös lázzal. (szerelem lázában égek az oroszlán iránt)

Ma reggelig 780 km-t mutat az óra az autóban. Mint sejtettem elrontották az ülések színét és nem bézs autóban ülök, hanem szürke plüsben. Elfogadtam, hogy mindenki hibázhat (én is szoktam, egyébként meg nagyon jól áll neki ez is) és kitalálunk valamit kompenzálásul (pl egy króm kipufvéget, amolyan kis szolidat :))).

Lucifer egy álom autó! Mit autó! Gépjármű!!! Ami nincs benne: motorzaj és futóműzaj. A menetszél is csak 150-él kezd hangosodni. Efölé nem merészkedtem még, mert 4000 fölé nem nagyon akartam még pörgetni az autót. Minden példás rendben működik, prezícen. Határozott kapcsolásúak a kezelőszervek. A bajuszkapcsolók jelentem engem nem zavarnak (igaz tempomat nincs benne, tehát csak három bajuszka van).
A váltó, mint általában a Pug-nál kicsit karcos és nem társ a gyors kapcsolgatásban. Ugyan sokat nem is kell neki kapcsolgatni, mert 2-4000 között nagy jól érzi magát.
A könyöklő (a hírekkel szemben) nekem nagyon bejött. Épp a legjobb helyen van, és annak ellenére, hogy "hosszú" úton jár a váltó csuklóból lehet azt kapcsolni a könyöklőről.
A szervo egy álom, és meglepően fordulékonnyá teszi az autót. Lehet hogy csak érzékcsalódás, de mintha fordulékonyabb lenne a 306RG-nél.
Voltam vele Miskolcon (autópálya, autóút) és Aggteleken is (hegyi út). Pörgetés nélkül is 3000-es fordulat mellett nagyon kellemes autózás volt (Pug! Vezetni mindig élvezet).

Ahogy kihoztuk a szalonból azonnal elkezdett esni az eső, amely el sem állt vasárnap délig :(((. Szegény Lucifer úgy nézett kis mint egy kismalac (de elegáns kismalac) :))). Vasárnap délután az első napsugárt kézenfogva lemostuk az autót. Szép is volt, amíg a párom mögé nem osont és törölt rajta egyet-kettőt, hogy csillogjon. No ettől lett Lucifer szép csíkos... no comment.

Élmények:
kanyarodok Miskolcon a 3-ra közvetlen egy ezüst 406 mellé, oldalra pillantok, látom az ifjú hölgy is ezt teszi. Jött velünk egészen a Tescoig. Ott köszöntünk egymásnak egy jó nagyot miután kiszálltunk az autókból és mindenki ment a maga dolgára.
Csillaghegyen egy fekete jött szembe. Egy villantással jeleztem, hogy "a Tiéd is szép autó, legalább annyira mint az enyém...". A válasz egy integetés formájában azonnal érkezett... :)))
Nagyon érdekes az emberek lelkivilága. Mert ugyan nem mentem gyorsan, nem villogtam, nem indexeltem, hogy tessék vigyázni jövök..., de amikor meglátták a fekete nagy autót maguk mögött, mindenki tűzott ki a szélső sávba...
Ja és ami nagy lényeg: max 400 km kellett hozzá és teljesen hozzáidomultam az autóhoz, mert olyan kézre álló...

Imádom Lucifer!!!

206 tali
Nagyon jó ötlet! Ugyan 5-én Békéscsabára megyek esküvőre, de ha előtte belefér, akkor ott a helyem, remélem Ti is jöttök....

Üdv:
sabian
Ui.: bocsi ha kicsit hosszú voltam (még tudtam volna írni)

MetaCode Creative Commons License 2001.04.24 0 0 188
Hawaii: Én is..:-)) De két és fél évig éltem a németeknél, azt megtanultam hogy ne vitázzak velük, pláne nem német áruról..:-)))

Jelentem, Sabian eltűnt. Elnyelte egy Fekete Lyuk (és itt minddenki szabadon asszociálhat..:-))))

M.

Hawaii Creative Commons License 2001.04.24 0 0 187
MetaCode,
Végülis, igazad van, elég szép eredmény ez így is! :-))) Csak megmozdult az igazságérzetem, meg telhetetlen vagyok... :-)))
Előzmény: MetaCode (186)
MetaCode Creative Commons License 2001.04.24 0 0 186
Kedves Hawaii,

mint Sabi említette, NÉMET újságról van szó. Ami a hazai hozsannázása mellett a hagyományosan "jó" francia-német barátság jegyeit is magán viseli. Én spec azon csodálkoztam, hogy a 206 miért tudott ott nyerni. Mondjuk van is akkora durranás az a kis éxerdoboz, hogy lesöpörjön mindenkit..:-))

Sabian: Mi van csövi? Má mi meg is szűntünk?:-)))

M.

Előzmény: Hawaii (185)
Hawaii Creative Commons License 2001.04.24 0 0 185
Sansalvador,
Érdekes lista! De hogy a 406 "csak" 7. a kategóriájában, és az A4 az 1., hááááát... nem tudom hova rakták a szemüket...
A többivel körvonalakban(!) egyet tudnék érteni, bár én a 306-ot is előbbre rangsoroltam volna, ha nem is az első 3-ba. Illetve még a 406 coupe nálam no. 1. a kategóriájában.
Előzmény: sansalvador (181)
Hawaii Creative Commons License 2001.04.24 0 0 184
Sabian, hova tűntél?
Kíváncsian várjuk, sőt követeljük a beszámolót! :-))))) Talán még ki sem szálltál a járgányból? :-))) Net meg még nincs benne, mi? :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!