Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Megnéztem Jackd idegenbeli szurkolói hozzáállását.
Ha jól idézem :"Az idegenbeli VASAS meccseket szinte kivétel nélkül egy sarokban nézem, távol minden féle szurkolói csoportosulástól, szürkén. Véleményem szerint a mai szurkolói környezetben, sajnos a vendég együttes szurkolóinak sállal, zászlóval stb történő megjelenése nyilt színü provokációnak minősül"
Nna ezzel pl annyira 100%ig értek egyet , hogy az elmúlt 10 évemben folyamatosan így csináltam.
A lexebb az volt , amikor pécsett -amikor kiestek- az 1-3-as győzelmünk alatt egy 70 éves bácsi akart megverni .( hál istennek a normálisabb helyiek nemhagyták , hhhhuu:-))
Ha úgy gondolod, hogy a VDK-BK-nak köze van a szombati csetepaté taglalásához, kötelező, hogy ez ügyben állstfoglaljon, akkor rendben. Mindensetre én óvakodnék tőle. Beláthatatlan következményekkel járna!
Most azt állítom, bármennyire is fájlalom, hogy ami szombat este nálunk történt, az honap, vagy a jövő héten bármelyik stadionban megtörténhet, tizedennyi felhajtással. Sőt megmerem kockáztatni, hogy jelen helyzetben ez természetes is.
Lehet azon vitatkozni, hogy szokványos vagy sem, de ha többször előfordul, akkor értelmetlen.
Üdv
Hajrá VASAS!
Abban sem vagyok biztos, hogy a VDK-BK-nak kötelessége vélemémnyt nyílvánítani más szurkolói csoportok viselkedése miatt!
Nem az okos szót használnám, hanem inkább az érdekeset...:-) A VIP és a többi angyalföldi betámadós miért csak az ultrák (Vidi) és a szurkolók (MTK) ellen tud bármit is felmutatni (már amennyiben ezek a műbalhék egyáltalán bármit is érnek)? Hol vannak Kispesten és a húzósabb vidékieken? Egyáltalán, előjöttek már az 1-es végállomásán a tavaszi Hungária körúti meccs után...?
Aztán ha megyünk Debrecenbe, akkor Zétől és Gyürke Árpitól veszik el a drapikat és őket fenyegetik meg, ráadásul nyugodtan rávághatják, hogy "ti is ezt csináljátok; az MTK ellen kemények vagytok, akkor itt is legyetek azok; stb.).
Kinek jó ez?
Szerintem egyetlen eset is kirívó és semmiképpen nem lehet szokványos. Szerintem igenis hozzá kellene, hogy tartozzon a focink felemelkedéséhez a lelátói kultúra megjelenése és elterjedése, mert ami ma van ... azt Te is tudod - és talán ezért is van az általad leírt idegenbeli szurkolói hozzáállásod... (márpedig nem hiszem, hogy ez elfogadható és normális lenne).
Hogy a VDK mennyire lesz nyílt, azt majd ez a mostani eset eldönti. Mindenesetre errefelé nem hiszem, hogy nyitottak leszünk, de az kétségtelen, hogy megpróbálunk valami olyant csinálni, ami a SZURKOLÓKAT próbálja összefogni és a csapathoz való tartozásukat erősíteni.
HAJRÁ VASAS!
ui.: Délután megpróbálom összerendezni és szétküldeni az újság előszavát. Sajnos a péntek nem valószínű, hogy jó lesz egyeztetésre.
Valószinüleg igazad van ésa tagok osztják is a véleményed, elvégre ez egy nyílt szervezet. Éppne ezért nem érzem odavalónak magam. Gondolod okos dolog volna konfrontálódni a VIP-pel?
Üdv
Hajrá VASAS!
Véleményem szerint, ami szombat este a parkolóban történt az semmiképp sem kirívó, sőt inkább szokványos eset, ami fordulónként előfordul, max nincs közönk hozzá, és az orgánumok sem taglalják.
Orvosi lelet van a kez- es labtoresrol (allitolag), szoval nem biztos hogy kamu a dolog...
Az egyebkent nem jelent semmit hogy valaki ott volt es nem latta a dolgokat, az sem lathat mindent aki ott van. Pelda: kint voltam '92-ben a Slovan elleni meccseken. Az Ulloin Simi az elso 10 percben letepte mindket szlovak ek nyaklancat es kib@szta a lelatora. Kint voltam a meccsen, ezt megsem lattam. Az NS-bol tudtam meg nemreg, a Slovan elleni edzomeccs utani szambol.
A rendorségi jelentés nem cáfolja amit az újságírók mondanak. Amit ok állítanak az az o szempotjukból igaz lehet, de csak egy hivatalos jelentés. Ugyanakkor az újságírók szenzációéhes híreinek hitelességét az elso cikk óta eltelt pár nap kérdojelezi meg, nem pedig a rendorségi jelentés.
A májusi kupadönto után az MTK által felkért, a meccset biztosító In Kal biztonsági emberek vertek többek között gyerekeket (Vasas drukkereket) is a Stadion területén. Képzeljétek el, ha a Vasas biztonsági emberei vertek volna MTK gyerekeket a Fáy Stadion területén, mi történt volna a sajtóban. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de úgy emlékszem, hogy az In Kal akciójáért sem az MTK Baráti Köre, sem a Drukkerkocsmás MTK drukkerek nem kértek bocsánatot. Remélem, ha nem kértek, az nem az egyetértés jele részükrol.
Szerintem azoknak a VASAS SZURKOLÓK-nak a nevében kell bocsánatot kérni, akik mindenféle erőszakot (legyen az akárcsak egy pofon is) elítélnek és nem fogadják el, hogy a meccslátogatáshoz ez hozzá tartozik.
Szerintem az egésznek csak úgy van értelme, ha minden VDK tagért felelősséget vállalunk és a lehető leghatározottabban elhatárolódunk mindenféle erőszakos megnyilvánulástól.
Természetesen, hogy nem nekünk kellene a rendet fenntartani - azért egy VIP-VDK összecsapás a huliganizmus kiszorításának jegyében érdekes lenne...:-) - de a lehetőségeink szerint nekünk is tennünk kell a stadionok biztonságáért (lásd kupadöntő...).
Ma este meccsnézés? Ír söröző az Alkotmány utcában, Fehér Gyűrű a Jászain, vagy vmelyik belvárosi Sport söröző??? 99%, hogy lettAlex is ott lesz (bár még nem hívott, mostanság szállnak le Ferihegyen). Részemről azt jav, hogy tal. a Nyugatinál a Griff áruház előtt 7-kor. Akit érdekel hívjon fel, vagy nyomjon egy mélt.
Köszi a weblapos hozzászólást!
Szerintem ha írsz az Outlookosra, akkor az felkerül töltés után a vendégkönyvbe.
Kinek a nevében kérnétek bocsánatot? Kiért vállalnátok felelőséget?
Még a végén azt hiszik majd, hogy a VDK BK-nak kell kiszűrnie minden nem odavaló drukkert a szurkolók közül.
"Vasas-MTK: harmadik félidő
> 2000 aug. 23 06:37 - Forrás: Népszabadság
>
> (Fekete Gy. Attila írása)
> Egyes híradásokkal ellentétben senki nem szenvedett
> nyolc napon túli sérüléseket a hétvégi MTK-Vasas
> bajnoki labdarúgó-mérkőzést követően - közölte a
> Népszabadság érdeklődésére Samu Attila, a BRFK
> sajtófőnöke. Samu visszautasította azt a sajtóban
> megjelent állítást, miszerint a Vasas-tábor tagjai a
> rendőrök szeme előtt vertek meg 12-14 éves
> MTK-drukkereket, s a rendfenntartók semmit nem
> tettek ennek megakadályozásáért. "Kizártnak tartom,
> hogy rendőreink tétlenül szemlélték volna gyerekek
> bántalmazását" - szögezte le Samu.
>
> A mérkőzés biztosításáról szóló rendőri jelentés
> semmiféle rendbontásról, garázdaságról nem tett
> említést. A rendőrség eddig egyetlen olyan
> feljelentést kapott, amely összefüggésbe hozható a
> szombati mérkőzéssel: egy magát MTK-szurkolónak
> valló húszéves fiatalember jelentette be a kerületi
> kapitányságon, hogy Vasas-drukkerek megrongálták
> Opel Corsa típusú gépkocsiját. Egyikük - az
> angyalföldi tábor egyik ismert alakja - lerúgta az
> autó visszapillantó tükrét, társai letörték az egyik
> sárvédőjét. Az MTK-szimpatizáns autójában 55 ezer
> forint kár keletkezett. Ebben az ügyben a rendőrség
> csoportosan elkövetett garázdaság alapos gyanúja
> miatt elrendelte a nyomozást.
>
> A mérkőzést követően született egy rendőri jelentés,
> amelynek tanúsága szerint három húszéves és egy
> huszonegy esztendős MTK-drukker fiatalember
> bemenekült a metró Forgách utcai megállójának
> rendészeti helyiségébe. Ott elmondták, hogy a Fáy
> utca közelében öt-hat Vasas-szurkoló rájuk támadt,
> és bántalmazta őket. Az egyiküket a mentők nyolc
> napon belül gyógyuló sérüléssel az Árpád Kórházba
> szállították. A rendőrség könnyű testi sértés miatt
> - a nyolc napon belül gyógyuló sérülés ilyen -
> kizárólag feljelentés esetén indít eljárást,
> hivatalból nem."
Vaú-vaú. Szerinted bárki is úgy érzi, hogy felelős a történtekért??? Szerintem mi sokkal nagyobb felelősséget érzünk ezért a szégyenért, mint klubunk vezetői, az In-Kal, vagy a rendőrség... Legalábbis nekem eddig úgy tűnt, hogy itt senki nem hibázott és senki nem felelős a történtekért - legfeljebb az MTK szurkolók, mert egyrészt kijöttek a Fáyba, ráadásul nem az in-kal felügyeletével vonultak...
A honlap pofásodik, csak vmiért nem t'ok írni bele - mindenféle idétlen Outlookokat nyitogat, meg ilyesmi, de végülis mind1. Képességeim függvényében szívesen segítek.
Egyrészt Újpest, nem dózsa, másrészt nagybetű.
Azért van tullihegve ez az egész, mert felekezettőkl függetlenül ez nagy állatság volt. Mi nem szoktunk kicsiket bántani. Eddig Ti sem voltatok ilyenek, bár emlékszem Videoton busz hajkurára a Zsinór környékén....
Üdv
Kutya legyek, ha a szombati meccs után történteknek személyi felelősei lesznek!
Annak kell bocsánatot kérnie, aki úgy érzi hibázott, tehet arról, ami történt!
Más.
Péntek délelőtt döntés születik a www.vasas.hu weblap működéséről.
Kedvező döntés esetében segítséget kérnék azoktól, akik vállalnák. hogy a hozzájuk eljuttatott anyagokat felteszik a weblapra.
A többit emailen keresztül.
Szeretném, ha valaki, aki hozzászólásában a szombat meccs utáni történések kapcsán a VDK-BK esetleges érintettségérol beszél, pontosan, a leírt szavaiért felelosséget vállalva elmondaná, hogy mit is takar mind ez.
Nem akarom túlzottan véde a nyilatkozó bnnfentest de ,főleg mivel az mtk-val szemben minden kicsit is gondolkodó izomkodónak is el kellene merengenie mit is csinál . Egyrészt mert talán a legkisebb tábor másrészt mert ez mindíg túl fog mutatni magán a jelenséget . Ebbe belemenni állatság.
DE azért ez szerintem messze túllihegett az mtk-dózsa kupadöntő vagy pláne a fradi-dózsa utcai harcok "színvonalához" képest. Ez kreált ügy.
Jackd-vel én pl semmit sem láttunk , ha meg a kerítésen kívül volt , akkor ehhez nekünk mi közünk . Ha bocsánatot kér valaki elismeri tehetett volna valamit. Ezt akkor teheti meg ha már tudja mi történt és valóban bukta van.Elmondása szerint se a rendőrség se az Inkal nem tudott semmiről , akkor miért kellett volna bocsánatot kérni . Honnan lehet tudni , hogy nem valami süket provokáció az egész ?? Látta valaki ? Hol volt ?
Kérek mindenkit, hogy próbáljuk a pol. nézetünket teljesen kihagyni ebből a topicból...
Nem tudom, hogy az in-kal kit biztosított, de a Lasz nyilatkozott, amit.
Tóth valóban alkalmatlan ilyen szereplésre; ráadásul az újság után a tévében is megismétli a hülyeségét, hát... ez is a szégyen kategóriájába tartozik.
A tegnapi edzésen félpályás 9-9 elleni játék volt közepes helyzetkihasználással. Az edzés után Juci, Kabát Peti, Szili, Pál Zoli, na és még ki.... hmmm na mind 1. sz'al ők rugdosták a 11-eseket, Juci elég idegesnek tűnt, többet ki is hagyott.
Remélem, hogy a büntetők gyakorlása csak egy későbbi meccsen térül meg...
Egyébként elég jól mozogtak a fiúk, én azt éreztem bennük, hogy nagyon keményen fognak harcolni a továbbjutásért.
Tóth Norbi csak kőrözgetett, viszont Komódi végigjátszotta az egymás közötti meccset.
Ahogy láttuk, a szektorok között szabadon át lehet járni, mindenesetre mint írtuk, minél nagyobb betűjű szektorban leszünk (talán az N, az utolsó megnyitott szektor).
Conti és Ádi beadták a koreora a pízt, ill. megbeszéltük, hogy ha a Santa Fe nyitva lesz és lesz kaja lehetőség is, akkor a ma esti meccset ott nézzük - val'szeg ventspils-fan Alexet is oda visszük/hívjuk.
Én azt 10-15 fős eszementet nem azonosítom a VASAS táborral, se a VDK-val.
A történtek ellenére sok sikert a lettek ellen, s minden jót a VDK (erőszakellenes!) tagjainak!
Tetszik, hogy korrektül álltok a botrányhoz, a drapi, nemes gesztus lenne.
Nehéz szavakat találni. Akkor, mikor 12-14 srácokat vernek, kocsikat törnek egy lagymatag fos meccs után...
Ha Vasas drukker lennék, leginkább amiatt a Vasas vezető miatt égne a pofám, aki a Napkeltében nyilatkozott. Egy vicc, hogy tölthet be ilyen fickó vezető szerepet???
Ráadásul hazudik, mint a vízfolyás.
1) Az In-Kal emberei biztosították a drukkereket.
Én az "állóhelyi vendégszektorból" néztem a meccset, In-Kalosok ott sem voltak. Ahogy a mi Baráti Körünk elnöke is elmondta, volt 1-2 biztonsági, de nem az In-Kaltól.
2) Volt külön elkerített rész. Könyörgöm!!! Az elkerített rész nem abból áll, hogy kiírjuk VENDÉG. A francba már a rizsával. A túloldalról is látni lehetett, hogy semmi nincs, nem, hogy kordon, vagy elzárt terület.
Az állóhelyi részen balhé nem volt. A meccs első 20 percét egy 60 év körüli Vasas szimpatzáns végigzsidózta, mire odament hozzá 2 srác tőlünk, s megkérte, hogy hagyja abba. Erre valamit visszaszólt, hogy szólásszabadság, meg ilyenek, majd elsomfordált.
Félek, hogy a törvény kevés lesz, ha egyáltalán majd lesz. Az emberek felfogásában látom a legnagyobb bajt.
Addig, amíg egyesek (többek) szerint a focimeccshez egy-két pofon is hozzátartozik nem lesz rend. Mi a franctól lenne ez természetes??
Hogy lehetne természetes?? Sőt, hol természetes ez??
Én nem vagyok feltétlenül ellenzője az erőszaknak, ha abban csak a erőszakoskodó felek vesznek részt.
Gyűljenek össze a BP határában, s az éj leple alatt verjék egymást halálra. Ha nekik ez kell!!
DE az isten szerelmére! Mi ( s nagyon sokan) csak a fociért, egy-két poénért, s az utána következő sörözésért járunk meccsekre.
Lehet poénkodni, szurkolni, kikiabálni magunkat, de, hogy jön ide az erőszak???
Ha olvasod a DK egyéb topicjait is, akkor tudhatod, hogy hemzseg a náciktól. Ez a topic pedig attól (is) volt eddig állati jó, hogy nem nagyon dugták be ide a redvás pofájukat.
A reggelit láttam, mi tagadás, Tóth István nem volt egy lángeszű szereplő. Beült egy előre elhatározott (hozzáteszem: rosszul elhatározott) mondanivalóval, és észre se vette, hogy más a helyzet. Töbek között az, hogy GY.T. rendesen provokálja.
Szerintem igenis hibás a klubvezetés, ez a szektorálás pl. nem volt biztonságos. Aztán: emlékezzetek vissza, mennyit bosszankodtunk a késleltetett távozás intézkedésén itthon és vidéken is. (Tatabányán még a szertáros is hazament, amikor kinyitották kapunkat, igaz viszont, hogy D-ferrben, amikor a végén kaptuk azt a rohadt gólt, a hazai szurkolóknak kellett várakozniuk...)
Vagyis: most miért nem jutott eszébe senkinek ilyen intézkedés??? (Holott a szektoros elkülönítéseknél nálunk is bevett szokás már az ilyesmi!)
Ami a VIP-eseket és az esetleges VDK-BK érintettséget illeti, sajnos már meccs közben látszott, hogy néhányan be vannak gőzölve (szerintem túl is voltak tankolva), többet fordultak a másik szektor, mint a pálya felé.
Szomorú, ami történt, biztos, hogy az érintetteknek le kell vonni ebbből a tanulságot - meg nekünk is. Láttuk az időnkénti hőzöngést, de csak annyi történt, hogy nem kiabáltuk a "Hungáriát", (ezért az el is halt), s nem próbáltunk fellépni a "dolog" ellen. Én éreztem, hogy rossz vége lesz (sőt, nem szívesen írom: ha visszanézitek a topicot, az aznapi beírásokat, olvashatjátok a balsejtelmemet...), de azért ilyesmire nem gondoltam ("csak" egy-két perces játékmegszakításra).
A vezetésnek elkelne egy kommunikációs szakértő, nekünk meg egy kicsivel jobb szervezettség.
TZS! Írd már meg légyszíves, hogy melyik szektor(ok)ba veszel jegyet. Nem akarlak én is terhelni, de kéne tudnom, hogy hova vegyek. És a találkozót is írjátok már be ide, ha lesz (a presszó esetén a címet is, mert nem tudom, hol van...), esetleg alternatív időpontokkal.
A jegyemet és Irvét akkor én megoldom.
Megírtuk: ifjú, 12-14 éves MTK-szurkolókat vertek meg a múlt szombati, Fáy utcai Vasas elleni mérkőzést követően. Az egyik bántalmazott focirajongónak a keze törött, a másiknak a lába. A sérülésről látlelet készült, ám tán a törésnél is megrendítőbb a másik diagnózis: az ügyben érintett angyalföldi klubvezetőség prominens képviselője, a Vasas SC elnökhelyettese, Tóth István a kedd reggeli Napkelte cím? adás sporttal foglalkozó m?sorában az egyszer?, elfogadható és a nyilvánosság előtti bocsánatkérés helyett megbántotta a sérülteket (mondván: az utcán mindenkit érhet baleset...), míg lapunk munkatársának az ominózus esetről írott, rövid, ám igencsak tartalmas hír alá szerkeszett monogramját (a. t. p.) valamely sajátos logika alapján egy enzimhez hasonlította. Tóth István azonban e közszereplés során a következő, s legfontosabb tényt hagyta figyelmen kívül: számos szemtanú bizonyítja a súlyos eset megtörténtét, s miután a rendőrségre látlelettel alátámasztott feljelentés ment, így az ügynek gyaníthatóan lesz folytatása is.
Ezek után felcsaptuk a Magyar értelmező kéziszótárt, amelyben az enzim címszó alatt a következő magyarázat található: különféle biokémiai folyamatokat gyorsító, erjesztő hatású bonyolult fehérje.
Nos, ha már az enzim: ez a bizonyos Vasas-MTK-ügy akkor nem válna a folyamatokat gyorsító s erjesztő hatású, bonyolult üggyé, ha angyalföldi részről megfelelően felkészült, higgadt emberek nyilatkoznának róla.
Hiszen Tóth Istvánnak a tévékamerák előtt egyszer?en csak annyit kellett volna mondania: sajnálom azokat a megvert gyerekeket.
Vasas DH-Ventspils (lett), UEFA-kupa-selejtező, visszavágó, csütörtök 20.45 (m2)
Az önbizalom megvan, de hol az az egy gól?
Innen folytatják
Ventspils (lett)-Vasas DH 2-1. G: Landriev (2), illetve Szili
A kérdés csütörtök késő estig aktuális.
Hol az az egy gól?
Lehet ebből akár még öt is (ahogy Komódi László mondja...), ám a visszafogottan bizakodó angyalföldi szurkolók így, látatlanban alighanem kiegyeznének az 1-0-s végeredménnyel is. Az az 1-0 ugyebár már továbbjutást jelentene a lett Ventspils ellen, és ez a Vasas jelenlegi helyzetében mindennél többet érne. Mert a bajnokságban még van lehetőség, s van idő a javításra, az alapszakasz kellős közepén járunk, az igazi küzdelem alighanem a novemberben induló új bajnokságban kezdődik. Az UEFA-kupában csak a győzelem az egyetlen variáció. A többi, vereség, döntetlen, 3-2-es vagy akár 7-6-os diadal egyenlő lenne a katasztrófával. S abban az esetben magyarázkodásnak helye nincs. A Vasas szponzorai és vezetői költöttek annyit a csapat megerősítésére, hogy egy lett ellenféllel szembeni meccs után ne kelljen lehajtott fejjel bujkálniuk a feldühödött szurkolók elől.
De, hagyjuk ezt, s felejtsük el a kiesés szót, azzal együtt pedig csütörtökön 20.45 órától a ventspilsi mérkőzést is. Azt a találkozót, amelyen a Vasas nyerhetett volna 6-2-re, de ki is kaphatott volna 3-0-ra. Aztán 1-2 lett a vége, de ezt úgyis tudja mindenki. Csak (csak?) a tanulságokat, a Lettországban szerzett tapasztalatokat kell hasznosítani a Népstadionban, és akkor nem lehet gond.
A Ventspils hazájában az irigyelt klubok közé tartozik, brit edző, Gary Johnson irányítja, a stadionja kicsi ugyan, de szépen karbantartott, nemzetközi meccsekre is alkalmas. Az is igaz, hogy a lett együttes a szerény magyar bajnokságban is csupán egyszer? középcsapat lenne vagy még az sem.
A Vasas jobb, sokkal jobb ellenfelénél.
Persze az a fontos, hogy ezt a játékosok is így gondolják.
És ahogyan azt a következő sorokban olvasni fogják, az önbizalommal nem lesz gond. És ez jó. Az volt eddig a Vasas fő baja, hogy futballistái idegesen, görcsösen, szétesően játszottak, hiába volt tökéletesen kidolgozott a taktika, hiába mondja el tucatszor, százszor, ezerszer Mezey György, hogy ki, merre és miért, valahogy mégsem sikerült.
A csütörtök lehet a Vasas valódi összeállásának, csapattá formálásának igazi állomása. Az MTK ellen bizony gyengécske meccset játszottak az angyalföldiek, kevés helyzettel, kevés látványos támadással, ám biztató momentumokkal, legalábbis ami a szervezettséget illeti. A védelem már összeállt, „csupán" a csatároknak kellene megtalálniuk azt a bizonyos góllövő cipőt, de azt Thomas Sowunmi, Kabát Péter, Tiber Krisztián és Pál Zoltán sem találja, valahová a gardróbszekrény aljára süllyesztették...
Ám visszatérve az optimizmusra: a játékosok alábbi mondatai sokat sejtetőek.
Komódi László: „A tartalékcsapatban már játszhattam egy félidőt sérülésem után, és teljes intenzitással edzek. Szárkapocscsont-sérülésem rendbe jött, s alig várom, hogy újra bizonyíthassak. Látom, én is látom, hogy döcög a csapat szekere, de azt üzenem a Vasas-szurkolóknak, hogy mi leszünk a bajnokok. Amikor a Dunaferr játékosa voltam, ott is rosszul kezdtünk, nehezen állt össze a csapat, végül fölényesen nyertük az aranyérmet. Úgy érzem, a Vasassal is így lesz, mert nagy ellenfél a Dunaújváros, az MTK és az Újpest, de most mi leszünk a legjobbak. Csütörtökön pedig be kell rúgni a helyzeteket, mert ezzel volt eddig a legtöbb baj. Ha ez sikerül, öt-nullára győzünk."
Thomas Sowunmi: „A pécsi győzelem után már sokkal oldottabb a hangulat, úgy érzem, kezdjük megtalálni önmagunkat. Nem tudom, mennyi lehetőséget kapok a Ventspils ellen, de mindenképpen gólt lövök, ezt ígérhetem. Úgy érzem, három-nullára győzünk, és simán továbbjutunk."
Pál Zoltán: „Csak a továbbjutás az egyetlen elfogadható eredmény csütörtökön. Már Lettországban is elérhettünk volna olyan eredményt, hogy ne kelljen izgulni, de kimaradtak a helyzeteink. Az ellenfél valószín?leg tíz emberrel védekezik majd, és nekünk át kell törnünk ezt a falat. Sikerülni fog, és kettő-nullára nyerünk."
Ami pedig a vezetőket illeti, Mészáros Zoltán menedzser-igazgató, a játékosokhoz hasonlóan, nyugodtan és bizakodva várja a visszavágót: „A szponzoraink óhaja és elvárása velünk szemben évek óta az, hogy jussunk ki a nemzetközi kupába és lehetőség szerint jussunk is tovább. Bízom abban, hogy a játékosaim számára ez pluszmotiváció lesz. Az MTK ellen nem nyertünk ugyan, de már voltak biztató jelenetei a mérkőzésnek. A vezetésben mindenki nyugodt, nincs válsághelyzet, bízunk az elvégzett munkában, amelynek eredményét már csütörtök este is szeretnénk látni."
Nofene, sajnálattal olvasok a balhéról. Mi nem láttunk semmit, biztosan azért, mert bent parkoltunk és csak lassan jutottunk ki a kocsival. Szégyelheti magát mindenki, akinek köze volt hozzá, meg az is, aki látta, de nem tett semmit. Beleértve a seggfej zsarukat is. Azért az egy rossz vicc, hogy az MTK (meg a többi nem agresszív) drukkert Magyarországon külön biztonsági szolgálatnak kell kisérgetnie.
Ami a multkorit illeti: szemtanú vagyok, tőlünk pár méterre egy csattanás kiséretében kivágódott a hullámlemez egy kis darabja. Erősen repült, bár könnyű szilánk révén nem volt igazán veszélyes. Golyót vagy ilyesmit nem láttunk. Szerintem, ha nem flóbert pisztoly volt, akkor minimum profi csúzlival lőttek egy blinkert a kerítésen belül parkoló autók közül a falba. A helyzet félreérthetetlen volt: nem a Vasas drukkereknek szánták.
Aki nem hiszi, lelke rajta, én láttam.
A Dunába lövéssel meg nem nagyon kéne viccelni. A francba minden szaros nácival, hogy még a drukkerkocsmában is velük kell foglalkozni!
Hajrá Vasas!
(Úgyis mint ExGabó)
Contra és mindenki aki balhé tényében vagy mértékében kételkedik !
(C.! miután más - politikai témájú - topicokból ismerhetsz, így könnyen lehet, hogy a mostani írásomat elfogultnak takínted. Ettől függetlenül a színtiszta igazság a következő:)
A tavalyi MTK meccsen ott voltam az ülő felső részén, viszonylag középen, néhány méterre az MTK szurkolóktól. Lehet, hogy tényleg nem volt lövés, de az biztos, hogy akkor én is azt hittem, hogy eldördűlt! Egyszercsak egy valószínűtlenül éles durranást hallottunk (mint később valaki lenyilatkozta állítólag 1 öngyújtót vágott a plexihez). Pár másodperc múlva, a lejebbi sorokból valaki rémülten kezdett kiabálni a felső sorokba: Gergő! Azonnal gyere le, rád lőttek! A legfelső sorban pedig felállt valaki (gondolom Gergő) ijjedten nézett maga mőgé, ahol valóban látszott a plexin 1 lyuk. És persze rögtön lement. A lyuk nyílván ott lehetett már korábban is, mint ahogy igaz lehet az öngyújtós verzió is. De az biztos, hogy akkor én is, és a környékemen mindenki meg volt róla győződve, hogy valami pisztoly dördült el. (A környékem ezesetben hazai szurkolókat jelent, mint ahogy "Gergő" sem az MTK-sok között volt, csak hozzájuk viszonylag közel).
A lővés vagy nem lővés tényétől függetlenül tényleg vérlázító és undorító volt az, amit (sajnos Zele aktív részvételével) 15-20 f@szkalap művelt a teljesen békés mötökásokkkal.
Idén. A balhét nem láttam. Azt viszont igen, (ahogy az újságokban is megjelent), hogy két kocsiból néhány fiatal az ablakon kihajolva magyaráz a Fáy-Hajdú sarkán álló motoros rendőröknek: most vernek emereket, menjenek már oda. A zsernyákok meg szó szerint elhajtották őket, hogy "feltartják a forgalmat". Ezt a saját szememmel láttam, de én se tudtam odamenni megnézni, mert én is kocsiban ültem (legingább engem "tartottak fel").
Mindebből persze egyáltalán nem következik a kéz- (és/vagy lábtörés). De egyrészt nem hiszem, hogy ezt egyszerűen kitalálnák, másrészt 12 éves gyerekeket megtámadni, akkor is ordenáré dolog, ha éppen csont nem tört.
Azonnal belépnék a VDK-BK-ba (amit ettől függetlenül is fontolgatok), ha ebben az ügyben hatékonyan tudna fellépni.
A csütörtöki meccsre pedig egy "MTK szurkolók! Bocsánat!" felíratú drapit finanszíroznék, vagy beszálnék (gőzöm sincs mennyibe kerül).
A Népsport amúgy a meccsről elég elfogultan tudósított. Mi az, hogy a Vasas defenzív játékot játszott? Az MTK 40 percig a kapunk környékére sem tudott eljutni! A területet valóban MEGPRÓBÁLTA átadni a Vasas az elején, de a debil kék-fehér támadások 90%át már a középpálya kiszűrte. A második félidőben viszont a piros-kékek egyértelműen támadólag léptek fel, az MTK nagyon örülhet az 1 pontnak (védte is, ahogy tudta). Max. egy embert lehetett kiemelni a vendégektől, az Buzsáky volt. A többi "sztár" (pl. Illés) semmi, de semmi veszélyt nem jelentettek a kapura. Ha lett volna 2 jó formában lévő csatárunk elől több góllal nyerünk...
Ennek tükrében a sportújság (?) írása érthetetlen...