Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5322
A withe falcon nekem sem jon be. Ezekkel nem kinyalt oltonyben kell pozolni, hanem rockzenet, vagy rockabillyt jatszani. Ettol fuggetlenul nekem ez a kedvenc gitarom.
A hangja es a jatek kenyelmessege elkepesztoen profi. Akkora jelet adnak le ezek a pickupok, hogy barmely rockgitart szegyenbe hozzak, es teljesen zajmentesen. Az egyetlen baj, hogy kicsit gerjedekenyek, de ettol fuggetlenul eszmeletlen jok. Olyan kenyelmes a nyaka, hogy az ember ugyerzi, a sajat kezehez terveztek
Előzmény: Törölt nick (5321)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5321
...f@sz tudja, nekem nem jön be, meg a Dave Stewart sem, ahogy a kinyalt öltönyeiben pózol a White Falcon Gretsch-eivel :)
z@kk (c)
Előzmény: Törölt nick (5320)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5320
Most teteszik vagy nem?
Szerintem atom
Előzmény: pele_ (5319)
pele_ Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5319
No Comment!
Előzmény: Törölt nick (5318)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5318

Kramertom Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5317
Hát ..., a humbuckernek vastagabb, harapósabb hangja van és tökéletesen zajtalan, míg a single coil hangja fényesebb, élesebb, pattogósabb és (sajnos) zajosabb (és jóval gerjedékenyebb!).
Magyarul: a humbuckeressel már metalkodni is lehet ...
Előzmény: nemesis (5307)
StratoFan Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5316
Igen, de ennek az az ára, hogy "csörög". Inkább erőlködnék egy kicsit :)
Előzmény: Törölt nick (5315)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5315
..."SOKKAL lazábbnak tűnik mint a 9-es DM" - de hát ez a lényeg benne!!! például ha nyújtasz egy full-t ott még erőlködés nélkül szépen meg is tudod vibrátózni...
z@kk (c)
Előzmény: StratoFan (5314)
StratoFan Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5314
JAJAJ!!!!
Laszakadt megint! az A húrom, DM volt a megboldogult, és mivel nem lőször szakad csak úgy minden ok nélkül, úgy döntöttem most GHS húrt veszek. Vettem is, 9-est. De ez a GHS 9-es SOKKAL lazábbnak tűnik mint a 9-es DM, emiatt hozzáér a boundjaimhoz, felemelni meg nincs kedvem, mert jó hogy tök alacsonyan vannak a húrjaim! És csörög, meg vékonyan szól, meg halk, meg 1000 bajom van vele. Szóval tiszta szar... Ez majd bejáratódik és "megjavul"? Ha netán nem felajánlom féláron, vagy becserélem alig használt DM húrokra :)))) csakhogy hozzájáruljak a bolhapiachoz :)))
Sveriges fana Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5313
axongyák a két humbuckeres-egy single coil-os típus vegyíti a Les Paul forma- és Strato forma hangzásainak előnyös tulajdonságait. Valami régi zenészmagazinban volt róla szó. Az én N2esemen két humbucker van, single nincs, formája viszont közelebb áll a strato-hoz (csak keskenyebb a teste és fordított a fej, nomeg nincs hangszínszabályozó poti, csak egy hangerő, azt viszont ki lehet húzni, és felezi a pickupöket, ami strato-szerűbb hangzást ad neki. Az a csengőbb.
Már csak azt kéne tunni, a zebracsíkos pickupnek esztétikai funkcióját túl van e vmi jelentősége...

a wigwamos dologról.
Én is jelen voltam, nekem teccettek a fellépők, sajna Strato fellépését a bejáratból hallgattam végig a sorban állva, voltak tök jó dolgok, meg kicsit nosztalgikus hangulat fogott el, amikor láttam, a kisebbeket, hogy hogyan fogják a gitárt, meg pölö a két csaj mit össze erőlködik a smókondövóterrel, mármint jól jáccottak, csak görcsösen tartották a kezüket. Mintha öt évvel ezelőtti önmagamat láttam volna :)))
Napáá:
GG

Előzmény: Kramertom (5306)
ujtulaj Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5312
Ibanez RG-270 JB szóló/ritmus gitár, 16 hónaposan, nagyon keveset, hobbi szinten használva eladó.

http://www.ibanez.co.jp/world/guitar/rg/pages/rg270.html

BOSS ME-30 gitár (szóló/ritmus) multieffekt kb. 12 hónaposan, nagyon keveset, hobbi szinten használva eladó.

http://www.intermusica.hu/rolandee/zseb_gitmul_me30.html

Ha valakit érdekel, kérjem dobjon egy emailt: mmmail@freemail.hu

nemesis Creative Commons License 2002.09.03 0 0 5311
Köszi az infót Srácok!

Sajnos a Fender rohadt drága, ezért maradok a koreai Ibanez-nél.

Előzmény: Törölt nick (5308)
adamskij Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5310
Van pár eladó effektpedálom. Már ha valaki használ ilyet a topicból, annak hasznos lehet.

BOSS DD-3 Digital Delay - 25e
BOSS CH-1 Stereo Chorus - 15e

Írj mailt, ha kell valamelyik.

tzuiop Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5309
És hogy szól!!!!!!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5308
...egyszóval disznóbban szól a kövér strató :)))

For players who want to access a wide variety of extreme tones, Fender offers the Floyd Rose Classic HSS and Floyd Rose Classic HH. Both guitars feature the Floyd Rose Original locking tremolo, plus newly designed Fender humbucking pickups.

The HSS model has two Fender American Series single-coils in the neck and middle positions, and one Fender DH-1TM Humbucker in the bridge. The DH-1's magnetic pole pieces are Fender-spaced for proper string balance. The HH model beefs it up with a double dose of Fender DH-1 Humbuckers in the bridge and neck positions, combined with special five-way switching that offers a wide array of fat humbucker and cutting single-coil tones.
z@kk (c)

Előzmény: nemesis (5307)
nemesis Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5307
Oké! De ez hangzásban, hogy jelentkezik?????
Kramertom Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5306
Szia! A Strat és a Fat Strat között annyi az alapvető különbség, hogy a Strat 3 single coil, a Fat Strat 2 single coil, 1 humbucker hangszedős.

Ja, és van még a Big Apple, ami (ha jól rémlik!) 2 humbuckeres.

Előzmény: nemesis (5305)
nemesis Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5305
Srácok!

Egy kis segítség kéne még.

Hangzásban(ha meg lehet fogalmazni), mi a különbség a sima STRATO és a FAT STRATO között. Melyik milyen zenei stílushoz ajánlanátok??? Vagy ezt az effektek határozzák meg???

Előre is köszi

A nyúl Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5304
ragasztott vagy csavarozott nyakú az SG?
Előzmény: ControlDenied (5302)
ControlDenied Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5303
Ja igen, jobbkezes a gitár, de én bal kézzel használtam, úgyhogy aki balkezes, és gitárt keres, kaphat az alkalmon. :)
Előzmény: ControlDenied (5302)
ControlDenied Creative Commons License 2002.09.02 0 0 5302
Üdv emberek!

Lecserélem gitáromat, ergo:
Eladó EPIPHONE SG fazonú, 3 éves, megkímélt állapotban lévő szólógitár. Fekete és csodaszép. :) Új árat nem tudok, olyan 100 körül lehet a boltban, én 60-ért adom, puhatokkal. Ajándék pengető!! :))

Ugyanitt VOX Distortion Booster torzítópedál eladó; az egyik legjobb a témában, frankó bluesos, hardrockos hangzása van, semmi zaj, lehet krémes is, de harapni is tud a szentem. 15-ért elvihető, 1 éves, talán még gari is van rá, boltban 20 körül lehet.

Érdeklődni a
savatage@sch.bme.hu
rj332@hszk.bme.hu címeken, illetve a
20/5428512 telcsiszámon lehet.

Pápá!

StratoFan Creative Commons License 2002.09.01 0 0 5301
Hi Sir! Ja a zeneszmagazin.hu-t én is nézegetem mostanában. Hát nem sokminden van rajta eddig :)

Kösz a gratulációt! Személyesen Zakk Wilde készített videofelvételt a fellépésről, annak reményében hogy belátható időn belül milliomos lesz belőle! Bár ebben megakadályozhatja az hogy real videoben felraktam a filmet webhelyemre, de talán egy angliai árverésen majd elkel pár százezer fontért az eredeti kazetta :))))). Sajnos a hang nem olyan jó mint élőben volt, de talán megkapjuk majd azt is valamikor. Addig is itt vannak képek a filmből:

Sajna nem mi voltunk a megtestesült tökély, de ez volt mind a hármunknak az első elő szereplése. Én speciel ősemberesre vettem a figurát :)))

Előzmény: Sir Mocke (5300)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.09.01 0 0 5300
A Zeneszmagazin oldalas hirdetéssel reklámozza a szeptember 1-től(újra) működő www.zeneszmagazin.hu-t.

A címen egy fotós oldal jön be. No comment! :o((

Sir Mocke Creative Commons License 2002.09.01 0 0 5299
zakk!

Előre is kösz a CD-ket! És bocs a kavarodásért!

StratoFan!

Gratula a koncerthez! van vmi felvétel, kép, video stb?

StratoFan Creative Commons License 2002.08.31 0 0 5298
Nah most értem haza, kb 10-kor visszajött az áram (tényleg az elmü lehetett a ludas benne nem a Wigwam) és utána lement végig a műsor, de az egyórás áramszünet rendesen kettétörte a dolgot (24 szám, kb 2 óra zene), sokan hazamentek, ilyesmi... Az énekesnek is másik bulija volt amire időre kellett mennie, így az egyik számot ének nélkül nyomták. Nem is mentünk utána sehová.
Előzmény: Törölt nick (5297)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.30 0 0 5297
...nah elmentem ma a wigwam-ba a Szekeres Gibson Gitáriskola tanévzáró bulijára, ami sajna félbeszakadt az áramellátás totális lepusztulása végett :( hú de szar a wigwam sötétben, cigiparázs világitás mellett, úgyhogy nemtom mi lett a slusszpoén, azt majd esetleg elmeséli stratofan, mivel ő hivatalból fellépésileg vett részt a dzsemborin (azért az ő műsoruk még rendben lement :)
z@kk (c)
Infomaker Creative Commons License 2002.08.30 0 0 5296
Én meg Budaörsön vagyok. Pl.: BÖX :)
Előzmény: Sveriges fana (5295)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.08.29 0 0 5295
néhány dologról:
a gitármánia renegádoldala már egy éve meghalt, poraiból csakis Pyramyd mester támaszthatja fel, ha lesz ideje, és lehetősége, biztos megteszi.

A Dreames kották engem is érdekelnek cserére: küldök anyagot a saját kottáimról, és végül:

ha megfigyelitek, én is ezen erőlködöm már egy ideje, hogy ujra gitármánia legyünk, és ne bolhapiac, persze annak sem vagyok ellene, de nemigazán társalgásra alkalmas téma.

A mélyített nyakról:
annyit tudok róla, hogy egyáltalán nem könnyebb rajta játszani, sőt, nehezebb (amig meg ne szokod), hiszen ha belegondolsz, hozzá vagy szokva, hogy nyomod a húrt, nomármost ha benyomod a "gödörbe, akkor legalább negyed hanggal elcsúszol, tehát éppen csak hozzá kell érni a húrhoz, és miután ezt megszoktad, már gyorsabb lehet a játékod, mivel nem izomból játszol, hanem lazaságból. Bár a Malmsteen azt mondta az első oktatóvideóban, hogy egyáltalán nem leszel gyorsabb (szerintem csak mentegetőzött:))
A nyújtáshoz szintén hozzá kell szokni, hogy lefelé ne nyomd a húrt, csak csúsztasd.
Najó: de ez mind csak elmélet. Azért érdekelnének konkrét tapasztalatok, bár általánosságban már beszéltünk róla, hogy ki hogyan szeretné szétbarmolni a saját gitárját.

Baxxus tök irigyelek valakit, aki LAX-ban dolgozik. Ha meguntad, és MO-ra akarsz jönni, szivesen betöltöm a helyed ;)
GG

pele_ Creative Commons License 2002.08.29 0 0 5294
pontosan milyen gitarmania ftp-rol beszelsz?
Előzmény: Figyusz (5291)
StratoFan Creative Commons License 2002.08.29 0 0 5293
Szia Pele!

Az ebayen mintha menne lejjebb a gnx2 ára 400-ról 350 netán 300$ felé. Mennyi ez a boltokban? És szerinted lesz még olcsóbb? SF

Előzmény: pele_ (5290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!