Ez a topic azért indul hogy segitsük egymást tanácsokkal, ötletekkel! Remélem azért országosan több egytengelyes kistraktor van munkában mint a lakohelyem körzetében. Éljenek soká az egytengelyes kistrakik !
...én is ezt ajánlottam neked. Nem rossz az, csak kell rá egy mélység állító/határoló, hogy ne menjen túl mélyre. A ráhegesztett 10x30-as kifurkált laposvasat is jobb levágni, mert a lukaknál könnyen görbül. Egy 12x40 laposvas pont passzol a Terra csoroszja tartójába. ...és az nem is hajlik.
Masszívabb kétkarú lehúzó, vagy műhelyprés kell hozzá. Ha nincs vegyél vagy csinálj egyet. Toldó anya, lapos vas, húzott négyszög vas, menetes szár... más nem is kell hozzá.
Ha a csapágyad zajos, az azért van, mert a dugattyú mellett már annyi égéstermék jutott màr le a forgattyúsházba, hogy az ott keletkező lerakódások megették a csapágyakat. Szerintem vedd le a hengert nézd meg a gyűrűhézagot. Ha nagyobb mint 0,6mm, akkor fúrás érett a motor.
Ahol én vásárolok eddig Brisk volt, most Champion van csak.mindegyi jó. Jól beállított motorban nincs jeletősége a márkának szerintem. Végül is nem kihegyezett versenymotorok ezek.;-)
Szia. A kuplungos képen olvasható a BRIBAN felirat, ez Robi 50 francia kétütemű motorosé lesz, amire a "csizma" hajtás is hasonlít.. Pásztortáska gépkönyves oldalán a gépek történeténél is ír a francia Briban cégről.. mint egykori motorbeszállítóról.
Nem csak az új megvétele sok pénzért az egyetlen megoldás. Hegeszd tele a kinyalt furatokat, sarokcsiszolóval formázd újra a karokat, utána új furatokat kell fúrni.
Elég érdekes megoldás,nézd meg a kuplung csésze méreteit szerintem az r250-el azonos ha igen akkor szerintem jó lesz a 250 kuplung felső is. Régen a r250 eseket 8-10-11 le motorral szerelték de a tengelyvég 25,4x50 volt
Van egy kis kerti kapám, amit szeretnék feléleszteni. Sajnos a röpsúly-részével gondok vannak, ezért most egy kicsit elakadtam.
A kapa teteje egy Briggs and Stratton 10HP-s motor, az alja viszont valamilyen robi hajtómű lehet.
Az alkatrészek kereséséhez ennek azonosításában szeretném segítségeteket kérni! A fotó nem túl jó róla, de talán így is felismeritek. (semmi váltó, vagy kuplung, csak egy sima lehajtás)
Extraként mellékelek még két képet a röpsúlyról és magáról az alaplaról is, hátha abban is van valamilyen ötletetek. Mint látható, egy kissé elkopott a röpsúlyokat tartó alkatrész, a rugó is eltörött, ezért non-stop üzemű lett a gép. Persze ilyen alaplapot sehol sem lehet kapni, illetve szerintem nem is Briggs gyártmány, mert a motor robbantott ábráján a röpsúly rész már nem szerepel.
Ha más nincs, esztergáltatok egy új alaplapot, de valami jóval egyszerűbb kivitelben, mert ez így igen bonyolult.
Fellelt állapotú terra futó eladó!Egyenlőre nincs időm vele foglalkozni azért adnám el.Képek szerinti állapotban.Alku belefér de csak személyesen itt nálam.A hirdetést leveszem ha nem adom el bizonyos időn belül és felújítom én magam.
Sziasztok egy terra vari eddigi tulaja lettem a kuplungvillát szeretném róla levenni mert főtengelycsapágyat és szineringet kell rajtta cserélni nagyon hálás lennék helpért. Melegítettem már de enm jött. Kellene valamilyen lehúzó de nincen ilyenem. Ötlet?
Sziasztok! Eme cudar időben nem volt kedvem kint csinálni semmit,hát vissza olvasgattam kicsit.))Kertitox Karcsiról valaki tud-e valamit,régen sok jó hozzászólása volt a fórumhoz,tavaly januárban volt utoljára!!!
Arról nem is beszélve hogy a karbihoz lehet kapni tengelyeket és/vagy felújító készletet is. Ha a ház nincs kikopva akár olcsóbban is megoldható felújítással...
Pótkocsi 25 től ,járókerék+ súly 20 tól ,eke ha vátva forgatós 25 től ,borona 7000 tól , fűnyíró 10 -15 ,meg a gép 45 től . Ezek az minimum árak szerintem ,ennyiért biztossan elkelnek . A te kétnapod meg a karbi 25-30 ezer ,tehát szerinted megéri ? De egy kissebb gazdaságban a Terra legjobb univerzásis gép.