két hordó készült belőle egyik új hordó volt így egy kis füstös illat jegy érződik rajta éppen annyi ami érdekessé teszi késöbb elöjönn egy körtés aroma és ez a korty végéig ki is tart.
2007-es juharos sokkal ásványosabb testesebb bor, bár alacsonyabb a sav tartalma mint az előzőnek még is ezt érezni savasabbnak, sós jegyek dominálnak ill. egy kis lecsós de nem az étel szerű hanem a sült paprika, paradicsom ize gyengén mintha fűszer lenne
Off: Úgy gondolom hogy igen bár nem az eredeti szerinti nagyon erős-édes értelmezés szerint, egy kicsit lágyabb a hétköznapi értelembe véve könnyedebb. Bár nyugodtan kérdezz rá a blogban a séfre.........
mostanában mintha sokkal több helyen futnék össze ezzel a "csatni" szóval. Ez tényleg az indiai chutney magyar fordítása? Biztos, hogy a szofisztikált magyar gasztroszakemberek helyesen használják? Nem lenne jobb a mártás, kompót vagy más frappáns kifelyezés?
nem értem pontosan ezt a bejegyzést ;-), de David fantasztikus borokat csinál, a muskotályai mesések, az aszúja is csodás szerintem, és a 2008-as Juharos is nagyon rendben van!
A borok sorrendben: 2008-as Juharos dűlő szelektált Száraz Furmint, 2007-es Juharos dűlő szelektált Száraz Furmint, 2006-os Mádi Édes (Fordítás), 2008-as Késő szüretelésű Muskotály, 2006-as 6 puttonyos aszú
No, megnéztem tegnap a Mondovino-t, ezer köszönet. Szóról szóra egyetértek a szinopszisoddal, full demagóg, de borzasztóan élvezetes: nem a Moore féle teátrális szájbarágás, csak egy elfogult riportfilm, hihetetlenül viccesen elkóválygó kamerai fókuszokkal; a Mouton funkci mögött ereszt pucoló (?) jópolgártól az Opus One-on kizsákmányolt mehikóikig, te jó ég, volt itt minden. Nossiter egy fel nem fedezett tálentum, állítom. Kösz, még egyszer, nagy élmény volt!
Azoknál a részeknél ahol Andreas már beszél de még nem szinkronizálják lehet hallani, hogy épphogy csak köszönőviszonyban van a fordítás. A fekete cseresznyehordó meg szinte abszurd :)
Engem amúgy borzalmasan zavar a műsorvezető tudálékos kotnyelessége... rendesen nem hagyja beszélni az amúgy értelmes interjúalanyait. Borzasztó... A borceleben én csak kínomban röhögtem.
"By te way, azt érti valaki, hogy ha kékfrankost 60-70 napig héjon áztatnak, akkor mitől lesz világos a bor színe? Sajnos ezt elfeledtem megkérdeni Kaló Imrétől."
Szuper volt a szervezés. Köszönet érte! A rajnai sorban voltak hullámocskák, de összességében szép sor volt. A Pelle sorban tetszett a borpárlat, cigánymeggy, besztercei szilva.
Érdekesség, hogy a mellettem ülő vendéggel szóba elegyedve, megemlítettem, azért választottam a KF kóstolót, mert sokkal több fehér bort iszunk otthon, míre közölte, hogy hasonló volt a motivációja.
Szóval a kékfrankos nem vallott szégyent. Minden bor jó volt, de Karner Gábor Vitézföldi KF 2006-osa, Kaló Imre 2002-ese és Ráspi 2004-es szelekciói tetszettek a legjobban.
Köszönet a borászoknak, köszönet a szervezőknek.
By te way, azt érti valaki, hogy ha kékfrankost 60-70 napig héjon áztatnak, akkor mitől lesz világos a bor színe? Sajnos ezt elfeledtem megkérdeni Kaló Imrétől.