Keresés

Részletes keresés

bor_kedvelő Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46619

az a paradicsom az más sajnos egy kis oxidáltság, legalábbis Daviddel ebben maradtunk...

a 2008-as remek bor, feszes és ásványos, szép arányokkal és komoly vitalitással!

Előzmény: sutto (46618)
sutto Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46618
huh akkor kezdem az elején: 2008 juharos

két hordó készült belőle egyik új hordó volt így egy kis füstös illat jegy érződik rajta éppen annyi ami érdekessé teszi késöbb elöjönn egy körtés aroma és ez a korty végéig ki is tart.

2007-es juharos
sokkal ásványosabb testesebb bor, bár alacsonyabb a sav tartalma mint az előzőnek még is ezt érezni savasabbnak, sós jegyek dominálnak ill. egy kis lecsós de nem az étel szerű hanem a sült paprika, paradicsom ize gyengén mintha fűszer lenne
Előzmény: bor_kedvelő (46617)
bor_kedvelő Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46617

nem, a borokról gonoltam!

van tapasztalatod klassz borokról, amiket viszonylag kevesen ismerenek...

végül is ez ennek topicnak a témája...:-)

Előzmény: sutto (46615)
bor_kedvelő Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46616
igen, egyértelmű ennek az ételtípusnak a "magyarítása" akar lenni, hogy mennyire helyes, arról majd 60i kolléga értekezik...:-)
Előzmény: BZoltan (46612)
sutto Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46615
csak a csatniról?:-) szívesen akár emilben is hogy ne fárasszuk a többieket ezzel....
Előzmény: bor_kedvelő (46614)
bor_kedvelő Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46614

sejtettem:

az lett volna a jó, ha írsz róla néhány szót!!! :-)

Előzmény: sutto (46611)
sutto Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46613
Off: Úgy gondolom hogy igen bár nem az eredeti szerinti nagyon erős-édes értelmezés szerint, egy kicsit lágyabb a hétköznapi értelembe véve könnyedebb. Bár nyugodtan kérdezz rá a blogban a séfre.........
Előzmény: BZoltan (46612)
BZoltan Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46612
offtopik...

mostanában mintha sokkal több helyen futnék össze ezzel a "csatni" szóval. Ez tényleg az indiai chutney magyar fordítása? Biztos, hogy a szofisztikált magyar gasztroszakemberek helyesen használják? Nem lenne jobb a mártás, kompót vagy más frappáns kifelyezés?

A dipp-ről most nem is mondok semmit :)
Előzmény: sutto (46611)
sutto Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46611
Lehet félreérthető volt, itt Győrbe szerveztem egy borvacsorát ahol az ő borai voltak, ill. Pelle Párlatok a végén.

http://reveszklub.blog.hu/2009/11/22/madi_borvacsora
Előzmény: bor_kedvelő (46610)
bor_kedvelő Creative Commons License 2009.11.23 0 0 46610
nem értem pontosan ezt a bejegyzést ;-), de David fantasztikus borokat csinál, a muskotályai mesések, az aszúja is csodás szerintem, és a 2008-as Juharos is nagyon rendben van!
Előzmény: sutto (46609)
sutto Creative Commons License 2009.11.22 0 0 46609
http://picasaweb.google.hu/SuttoKappa/MadiBorvacsoraAGyoriReveszEtteremben#


A borok sorrendben: 2008-as Juharos dűlő szelektált Száraz Furmint, 2007-es Juharos dűlő szelektált Száraz Furmint, 2006-os Mádi Édes (Fordítás), 2008-as Késő szüretelésű Muskotály, 2006-as 6 puttonyos aszú
RCTiv Creative Commons License 2009.11.21 0 0 46608
hú ott én is felkaptam a fejem, hogy ezt most hogy? sajnálatos, hogy ennyire nem voltak képben.
Előzmény: BZoltan (46603)
BZoltan Creative Commons License 2009.11.21 0 0 46607
én értettem amit a srác mondott :) a műsort csinálók viszont kevésbé...
Előzmény: kabernett (46606)
kabernett Creative Commons License 2009.11.21 0 0 46606
azt hiszem ezt így kell értelmezni: feketecseresznye (íz), és fahordóban érlelt.

Előzmény: BZoltan (46603)
tomlaker Creative Commons License 2009.11.20 0 0 46605

tegnap esti beszélgetés kisérői:

 

káli kövek rezeda - szép fűszeres, kellemes savak, talán lehetne több test, vagyroppanósabb de 6p

 

szt andrea - pinot noir 2007 - kicsit vékony, de tökéletes "asztali" bor- 5p

 

szt andrea merengő 2007 - alakul a molekula,, kicsit még friss, de szép anyag, talán a végén a kesernye sok 6,5 de egyértelműen felívelő szakaszban

 

sauska 11 v. 13 cuvéé - nem tudom melyik,de nem izlett, nem is izgatott nagyon

Gel Gecco Creative Commons License 2009.11.18 0 0 46604

No, megnéztem tegnap a Mondovino-t, ezer köszönet. Szóról szóra egyetértek a szinopszisoddal, full demagóg, de borzasztóan élvezetes: nem a Moore féle teátrális szájbarágás, csak egy elfogult riportfilm, hihetetlenül viccesen elkóválygó kamerai fókuszokkal; a Mouton funkci mögött ereszt pucoló (?) jópolgártól az Opus One-on kizsákmányolt mehikóikig, te jó ég, volt itt minden. Nossiter egy fel nem fedezett tálentum, állítom. Kösz, még egyszer, nagy élmény volt!

Előzmény: BZoltan (46603)
BZoltan Creative Commons License 2009.11.18 0 0 46603
Azoknál a részeknél ahol Andreas már beszél de még nem szinkronizálják lehet hallani, hogy épphogy csak köszönőviszonyban van a fordítás. A fekete cseresznyehordó meg szinte abszurd :)

Engem amúgy borzalmasan zavar a műsorvezető tudálékos kotnyelessége... rendesen nem hagyja beszélni az amúgy értelmes interjúalanyait. Borzasztó... A borceleben én csak kínomban röhögtem.
Előzmény: shiraz (46602)
shiraz Creative Commons License 2009.11.18 0 0 46602
én nagyobb részt nem hallottam Andreas eredeti angolját, de lehet h én vagyok a süket.
ennél sokkal cikibb a borceleb része....
Előzmény: BZoltan (46601)
BZoltan Creative Commons License 2009.11.18 0 0 46601
A Borkultusz legutóbbi adása

A svéd sommelierrel készített interjú olyan brutálisan és szakmaiatlanul van félrefordítva, hogy kapartam az arcomat.

A 20. perctől érdemes sok válium beszedése előtt megnézni ezt a terrorcselekményt.
elzee Creative Commons License 2009.11.17 0 0 46600
"By te way, azt érti valaki, hogy ha kékfrankost 60-70 napig héjon áztatnak, akkor mitől lesz világos a bor színe? Sajnos ezt elfeledtem megkérdeni Kaló Imrétől."

seprőntartás hosszú ideig...
Előzmény: lazaridi (46597)
BZoltan Creative Commons License 2009.11.17 0 0 46599
Esetleg magasabb a kénszint?
Előzmény: lazaridi (46597)
csite Creative Commons License 2009.11.17 0 0 46598
Szuper volt a szervezés. Köszönet érte!
A rajnai sorban voltak hullámocskák, de összességében szép sor volt.
A Pelle sorban tetszett a borpárlat, cigánymeggy, besztercei szilva.


Előzmény: drbarta (46588)
lazaridi Creative Commons License 2009.11.17 0 0 46597

Én a kékfrankoson voltam, nagyon jó volt.

Érdekesség, hogy a mellettem ülő vendéggel szóba elegyedve, megemlítettem, azért választottam a KF kóstolót, mert sokkal több fehér bort iszunk otthon, míre közölte, hogy hasonló volt a motivációja.

Szóval a kékfrankos nem vallott szégyent. Minden bor jó volt, de Karner Gábor Vitézföldi KF 2006-osa, Kaló Imre 2002-ese és Ráspi 2004-es szelekciói tetszettek a legjobban.

 

Köszönet a borászoknak, köszönet a szervezőknek.

 

By te way, azt érti valaki, hogy ha kékfrankost 60-70 napig héjon áztatnak, akkor mitől lesz világos a bor színe? Sajnos ezt elfeledtem megkérdeni Kaló Imrétől.

Előzmény: drbarta (46592)
bor_kedvelő Creative Commons License 2009.11.16 0 0 46596
én is köszi a szervezőknek, és BOLDOG SZÜLINAPOT TERROIRCLUB! :-)
Előzmény: shiraz (46594)
tomlaker Creative Commons License 2009.11.16 0 0 46595

mi is kostoltunk, de inkább ittunk egy nagyot a hétvégén:)

 

tiffan cab franc cab sav 2005 felejthető

tiffan cab franc cab sav 2007 na ez szép 6p

tiffan grande selection 2006 nagyon szép 8p

tiffan elisyum 2006 9p( jelenlegi eszemmel a legszebb magyar merlot)

 

hudácskó furmint 2005 rendben 5p

kopar 2006 jó 6p

sauska 7-es villány szép de nem izgalmas 7p

sauska 7-es siklós ez izgalmasabb 7p

 ittunk egy CDP-t az is hibátlan volt, na de ott  ritkábban hibáznak:)

meg egy kellemes osztrák rajnait

meg még  mást is , de hogy mit azt majd rosti megmondja :)

 

kb ennyire emlékszem, bár utólag ez is szép teljesítménynek tűnik a mennyiség ( kb 15-20?palack/nem voltunk túl sokan) tükrében

shiraz Creative Commons License 2009.11.16 0 0 46594
örülök h jó éreztétek magatok :)
én is köszönöm mindenkinek, aki eljött a topiktársak közül!

Előzmény: Kabócás (46587)
kifli Creative Commons License 2009.11.16 0 0 46593
szerintem mindegyik kóstoló csúcs volt
Előzmény: drbarta (46592)
drbarta Creative Commons License 2009.11.16 0 0 46592

Esetleg mások, akik voltak a rendezvényen, akár ezeken a kóstolókon, akár másokon mi volt a tapasztalatuk?

Neadjisten, ha valaki résztvett a csúcskóstolón, ott mi volt a helyzet? Legalább a morzsákon csámcsoghassunk...

robicsek Creative Commons License 2009.11.15 0 0 46591
Kostolta már valaki Villányban az Ősi pincészet, 2007-es szűretlen Pinot Noir-ját? (össz 1288 palackot palackoztak azt mondják)

Csak, hogy csak nekem tetszik-e nagyon, vagy másnak is. Szerintem a helyszínen kívül nem hinném hogy sok helyen lehet kapni.
drbarta Creative Commons License 2009.11.15 0 0 46590
Lemaradt de a Királyudvar Ilona is 8.5 nálam
Előzmény: drbarta (46589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!