Modjuk tegnap megdőlt a melegrekord, legalábbis Újpesten. Ez a február alkalmatlan mérésre, én is ezért néztem meg az éves fogyasztást, mert tapasztalat szerint az évek óta 5%-on belül mozog.
Az nekem is soknak tűnik, havi 31,5e átlagra, évi 377e-re jött ki nekünk 180 nm nettó + 42 nm garázs fűtése, 3 m-es belmagasság, 24-25 fok közötti állandó hőmérséklet mellett. Az állandót úgy értsük, hogy még májusban is ment a fűtés, meg szeptemberben elindult. :)
az e-autó engem is régen foglalkoztat, de anyagilag sosem térülne meg, mert keveset autózok (éves 15-20ezer km), és nem fogyaszt sokat az autóm (5,5-6liter).
ha viszont hobbiként tekintek rá, akkor máris más a helyzet...
hiszen hobbiként vehetnék 20 litert fogyasztó benzines sportautót is, ehhez képest egy e-autó birtoklása olyan hobbi, ami nem viszi a pénzt, hanem hoz némi megtakarítást :)
Így ahogy írod szocske:) Sokan elfelejtik a beruházási költségeket hozzászámolni, meg azt a tényt, hogy ahogy egy korábbi kolléga (lehet te) írta, nálam nem a villanykazán fogyaszt keveset, hanem a ház, mert azért hülye én sem vagyok és a csodákban sem hiszek, amikor döntöttem tudtam hogy 3* annyi lesz a fűtési költség mint gázzal, de a döntésem okait jól összefoglaltad....
Jó akkor először egy napelemmel működő energiapajzs kell, ami eltakarja a napelemmel működő fúróplatformot a műholdas felderítés elől és kívül tartja a rendőröket is. :)