rosszul fogalmaztam. Az Entinitás mint tudatos lény, csak a Bizonyos szemszögből kötetben kerül elő, de ott már mindenki Erő érzékeny. Azelőtt egy hely, ait átitat a sötét oldal, és saját félelmeivel szembesíti a belépőt, vagy épp lehetséges jövőképeket mutat neki, elhotetve hogy az kikerülhetetlen, elbizonytalanítva őt, arra biztatva, hogy keressen megoldást az "erősebb oldal" segítségével.
öhm.. akkor mire? Ha CSAK a filmekre alapozok, akkor Anakint azért emészti el a sötét oldal, mert utálja a homokot, meg egy lelkileg éretlen idősebb nőkért rajongó fazon, aki nem tudja a cerkáját a nadrágjában tartani:) Egy szenátor hercegnő meg ahhoz is bura, hogy ha már lefekszik a kirendelt testőrével, legalább védekezzen...
Ami felveti a kérdést, hogy ha ERőhöz midikloriánokkal kellenek, akkor az ugye a testnedvekkel is terjed, (óvszer!!!!!), szaporodnak az új gazdatesben, ergo PAdménak a magzatokkal együtt Erő érzékenynek kellene lennie...
Viszont itt felmerül a kérdés a fában lakozó Sötét Oldal barlanggal kapcsolatban, hogy akkor mégis hogyan keresne ott bárkit is a ERŐ Sötét oldala.
Azzal hogy odarakja Luke elé Vader-t, nem nagyon intéz semmit, csupán elgondolkodtatja Luke-ot hogy lehet hogy mégiscsak jobb Yodára hallgatni, amivel az ellenkezőjét éri el.
aha, hát, szerintem ez egy utólagosan kitalált hülyeség :)
a fa nekem inkább egy "doboz", Yoda beküldi Luke-ot, aki előtte dönthet, hogy mit visz magával
majd pedig egy "próba" elé állítja, de igazából Yoda intézte, projektálta, manipulálta, nem a fa a lényeg ott, barlang is lehetne vagy bármi egyéb és földrajzilag valahol egészen máshol is
igazából a Dolog a Cave of Evil néven fut. A nem igazán sikerült jubileumi novelláskötetben kanonizálták, egy testelen entinitás lakja (azóta)
Dagobah was one of the purest planets in the galaxy, alive with the Force thanks to its abundant life. One cave in the planet’s swamps roiled with the dark side. During the Clone Wars, the spirit of Qui-Gon Jinn led Yoda to this cave, where Yoda had a vision of Darth Sidious’s triumph over the Jedi. Years later, Luke Skywalker faced his own test in the cave, fighting a saber duel with a spectral Darth Vader whose helmet concealed Luke’s own face.
ahogy a sötét oldal működik:
t’s really just the inner conflict in a person. If this is a Jedi, their emotions and attachment may corrupt them. If this is a dark side user like a Sith, their hatred and lust for power may corrupt them.
Essentially, when one becomes obsessed over the idea of gaining all the knowledge and becoming the most powerful, they are becoming more comfortable with the dark side. They let it corrupt them and use it when they feel raged and frustrated. They let the dark side corrupt them by blurring their vision to see clearly.
Once they are in this trance, it’s very hard to get out. They start becoming more obsessive over small things. They begin to feel the dark side more often… sometimes even enjoying this pleasurable feeling as if it is a coping mechanism that provides comfort for them. They become so conflicted inside that they hardly see reality anymore.
Once they are at this point, the dark side is just fueling their emotions. They begin to accept the feelings they have. They let the hatred within them flow throughout their body, letting the dark side dictate every movement they make…. every thought they have…. every breath they take.
Ott mégis hogyan keresne bárkit is a ERŐ Sötét oldala? Hátha valami erőérzékeny belebandukol ott a világvégén lévő és értelmes lényektől teljesen elkerült mocsár kellős közepén? De most tényleg ne vicceljünk már. Ott van, de nem tudjuk miért van ott.
Én mindig úgy gondoltam hogy mivel az ERŐ egy energia mező, ezért vannak helyek ahol az ERŐ jobban koncentrálódik, és van hely ahol valamiért az ERŐ Sötét Oldala az uralkodó. És mintha ilyesmiről is írt volna valaki valami könyvben, (ami egyébként hülyeség) hogy a Coruscanton a Jedi templom alatt is van egy ilyen hely. De ezek kivételes helyek, és inkább véletlenszerű jelenségek mint szándékosan valami céllal létrehozott konvergáció.
egyrészt igen, a valódi kulcs azonban az, hogy Luke még éreztbe benne a JÓ-t és utána mindent erre az egy lapra tett fel (és tényleg volt benne könyörület (JÓ))
nem kizárt, hogy ha akkor és ott veszni hagyja a fiát, AKKOR nyeli el végképp az erő sötét oldala
mondjuk azt nem tudom, hogy korábban léteztek-e olyan jedik, akiknek volt fiuk? mert akkor ez megint egy kivételesség, hiszen Anakinnak ugyebár volt és ő volt az egyetlen lény, aki iránt könyörületet érzett az utolsó pillanatban
Különleges mivoltából adódóan Anakin gyakorlatilag bármi alól kivétel lehet, így szerintem nem igazán lehet semmit sem általánosítani ami vele kapcsolatos. Szerintem lehet hogy más esetben tényleg nem lehetséges visszahozni valakit a Sötét Oldalról, és akkor a tanítások pontosak.