Üdv, óriási segítségre lenne szükségem. Van nálam kölcsönben egy 2005ös darab, amit sajnos úgy alakult h holnap reggel vontatni kéne szerelőhöz kuplunghiba miatt. hol van ezen elöl vonószem v bármilyen lehetőség a kötélnek? Semmit nem találok :/
Olyan kérdésem/problémám lenne hogy a klíma háttér világítása elég fura... Csak kicsi alap fenyérövél látszik. Ma reggel mikor sötétebb volt (a fényszórók is automatikusan világítottak) akkor teljes fenyerővel látszódott minden tökéletesen. Újbóli indításnál megint alig látszik. Mi lehet a probléma? Gondolom akkor az izzók jók benne.
2002-es picassonkon szeretném cserélni a kormányt, mivel már lassan szétmállik az egész. Kérdés: kilehet cserélni egy facelift utáni verziónak a kormányára is? Ha jól tudom, ezeken már nincsenek gombok, nyílván ezt sajnos lekell nyelni. Nekem inkább a légzsák a kérdéses, illetve a többi csatlakozó ami van.
Egy kis segítséget szeretnék kérni (a kocsi 1,6 benzin, 2006-os):
A hiba, hogy a jobb oldali fényszóróban az izzót fogató kis rugó felfogatás azon részét, amibe bepattintja az ember a rugót, hogy a helyén maradjon az izzó, azt valamelyik előző tulaj sikeresen letörte, és így nincs semmi ami az izzót a helyén tartaná, és ahogy látom ehhez sem túl olcsó a komplett lámpatest.
Mondjuk ezt még meg is tudnám barkácsolni, de a kérdésem, hogy itt is le kell venni a lökhárítót a fényszóró kivételéhez?
A másik, hogy a bal oldaliban nem működik a fényszóró magasság állító motor, csavarhúzóval lehet állítani a magasságot, így azt gondolom a mechanika jó.
Van ennek vajon külön biztosítéka? (csodálkoznék rajta, de hátha.) Mennyire bonyolult ki, illetve beszerelni a motort hogy ellenőrizni tudjam?
Kontakthiba a csatlakozóknál ugyanúgy lehet a légzsákoknál is, mint az övfeszítőknél. Kormányátvezető szakadás is előfordulhat esetleg. (Diaggal nézhető, hogy mire reklamál.)
Én is légzsák probléma témában kérnék segítséget, kigyulladt a visszajelző lámpa...
Ha közelről nézem akkor viszont nem folyamatosan ég mint pl. a kézifék visszajelző, hanem mintha kicsit vibrálna a fénye. Illetve nagyritkán elalszik mint ahogy kellene neki ha jó.
Ez alapján kontakt hibára gondolnék és mindenhonnan az ülés alatti csatlakozót találom mint fő probléma okot.
Csakhogy ez egy 2 légzsákos alap változat (2001-es évjárat), nincs ülés alatti csatlakozó, legalábbis én semmit nem találtam ott.
Az akksit feltöltöttem, hátha amiatt, rá is fért, de nem oldotta meg.
Nem találkoztam még ezzel a jelenséggel. Egy hiba kiolvasást javaslok. Hátha segít. Nem nagyon futott más se ebbe a hibába, mert nem tolakodnak a válaszokkal, bár mostanában kopik a topik.
Kikopnak ezek az öreg kocsik, kevesebb lesz a résztvevő.
Igen le maradt. Benzines 1.8 16 szelep. Fènyszóróra gondoltam ès vègül is minden világítás villog.Van amikor egy hètig semmi. Utána megint. Alapjáraton lassan abba hagyja. Menet közben rángat. Vagy le áll. De pöcre vissza indul.
Üdvözlök mindenkit. Van egy 2001 es Picassom. A jelensèg az hogy villog a lámpa meg a kijelző is. Majd rángat ès le is áll. Mire tippeltek? Előre is köszönöm szépen a választ.
A fogyasztásmérőben mennyire lehet megbízni? Tankoltam ugyan azon a kúton ugyan annál a kútoszlopnál 100km után, és jóval kevesebb kellett bele mint amit 100km-re írt fogyasztásnak.
Szervízbe vittem, annak ellenére amiket korábban leírtam.
Beszerelés előtt, megkértem a vezetőt, ugyan mutassa már meg az újat. Az általad írt gyári szám stimmelt, minden OK.
Hát az igazság az, hogy még a pontos összeget is telibe találtad, ezért most már tényleg azt sejtem, hogy neked valamilyen szinten közeli közöd van citroen szervízhez.
De ez most már nem is érdekes.
A lényeg, hogyaz új zár berakva, (a régit elhozhattam volna, de minek.....), háááááááááááááááááááááááát könnyebb lettem némi készpénzzel, viszont garanciális a dolog, és a jóismeretségem is a szervízzel megmaradt.
Hát visszavonok mindent amit a zárbeszerzésről írtam korábban, ugyanis a "tuttira intézkedem, + ne izgulj, már rendeltem+néhány nap, és itt van ......" című haveri igéretek mind-mind nagy kamunak bizonyultak. E
gy biztos volt, hogy még legalább 2 hét, mire valami lenne, ha igaz is lenne a nagy, baráti igéretekből. Ezek mind ismerősök dumái voltak, nem a közvetlen barátaim közül................
Szóval berágtam, tüzetesen utánaszámoltam a dolgoknak, és végül kijött, hogyha így behozatom a zárat, és egy ismerős szerelővel berakatom, kb. 3.000.--t spórolnék, de az időközben bevezetett vámtörvények miatt, ez is elúszna. Naná, miért is ne!!!! B......sszák meg!
Irány a Citroen szervíz, ahol még a beszerelés előtt megnéztem az általuk beszerzett zárat, és minden rendben volt gyári szám szerint, ( amit a kedves "FeZ" egy korábbi levelében megküldött nekem. Úgyhogy rossz zár ki, új be, és minden OLLÉ!
Nah, sikerült leszedni, egy talán 6mm vtg lapos vasra hegesztettünk egy csövet, de még így is rá kellett feküdni, hogy ki tudjam tekerni, de kb az 5-ik menetnél kiugrott a kampó és lejött a kerék (gyári eredeti gumi van még rajta (2006.11 heti gyártású a gumi, szerintem soha nem volt még leszedve, a szelepről alíg bírtam letekerni a szelepsapkát, de még így is majdnem 2 bar volt benne), benne belül ott volt az emelő, soha nem használták még azt sem.
Flexxel felül levágtuk róla ezt az idióta megoldást, ráhegesztettünk egy 17-es anyát, és szépen WD40 kezeléssel oda-vissza játékkal gyakorlatilag új mentet vágtam a szárra, így tudtam satuban kitekerni a szárat a kampós részből.
De érdekes módon korrekten megmaradt mind a szár, mind a kampós rész. kapott új alátétet + volt benne egy ilyen szilikonos szerű alátét (gondolom, hogy könyebben elforogjon a felső rész a kasztnin).
Most már a kerékcsavar kulccsal is szépen lehet tekerni.
Az emelő ment be szépen a hátsó ülés elé a rekeszbe, szépen belefér, nem is értem miért nem itt van a direkt helye, egy jobb hátsó defektnél kb esélytelen kiszedni a kereket ha nincs megemelve a kocsi.