Hát azért a Mesa hangja nagyon múlik azon hogy mivel,milyen ládán,milyen beállításokkal használod... Nekem Dual Recto-m van,volt el?tte Laney,Marshall,de egyikkel sem kaptam meg ezt a feszes metalhangzást amire nekem szükségem van.
Pedig nem épp utolsó gitárokkal próbálgattam. (Jackson USA DK-1,Gibson LP Studio,LP Classic,Kramer Pacer Imperial régi 80 körüli,USA)
és mindben Seymour Duncan elektronika van (kivétel a Gibson Studio-t) (sh-1,2,4,6,13,55)
Mindenesetre én nagyon bele vagyok szerelmesedve a hangjába,csak hát kéne hozzá egy MESA láda...
Nem tudtok valakit akit érdekel egy fekete Marshall DSL100 fej?
nézd, tegnapelőtt néztem utoljára, akkor még nem volt kinn, legalábbis nem emlékszem rá. egyébként meg 250-300 körül mozognak a használt studiok, est.hu-n legalábbis három kilóért van kint egy. egyébként ez a gibson nem az egyém, egy ismerősömnek árulom, aki azt mondta, hogy a legutolsó ára 220, és ha ebből levonod a legalább húszrongyos keménytokot, akkor máris két kilónál tartunk. egyébként német ebay-on is átlag nyolc-kilencszáz euró között cserélnek gazdát a studiok, szal ez az ár itthon barátinak számít, te meg nyaljál sót. ;]
ja, és olvasd a mailed írtam bcrich ügyben.
Zakk mester!
Köszi a segítséget!
A szóban forgó Fendert én hírdetem, de van egyéb más is amit elég jó áron hírdetek, pl: 2 db 300w-os Reflex Mega 3 utas kompaktláda 80 eFt-ért, Soner TWA 1200 wattos végfok 100 eFt-ért, aztán Digitech Studio 100 RACK méretű proci 60 eFt-ért, BOSS GT3 100 eFt-ért, és Fender gitár 140-ért. Ha valakinek tetszik valamelyik, csak csörögjön! 30/317-92-15, vagy: tip.top@freemail.hu
A többiektől pedig elnézést kérek a kufárkodásért.
Sziasztok, ez a Marshall láda a Valvestate 100W fejhez készült, télleg nem tudja azt, amit a 1960-as ládák, watt-ban sem, az 1960-asok 300W tudnak, ez csak 140-et, a csöves teljesítmény duplán számolandó, ha a tranyóssal hasonlítjuk össze.
Bocs, bár már néhányszor hozzászóltam, még nem mutatkoztam be.
Gope vagyok, senior (azaz öreg,hahaha) gitáros, prog. rock zenekarban játszom, cuccom:
MXG Custom Patrick Eggle gitár, (fő)
Fender Strató USA Standard gitár (másod)
Koch Twintone 50W full csöves kombó
Boss GT3 multieffekt
ki is probaltam...
nem vagyok elragadtatva a mesa-tol...
legnagyobb banatomra...
hiaba ekresek egy jo sound-ot...csak karcos sisterges jon....
Vicces de a Laney-k jobban szolnak...
Hát igen,sokminden van az aprókon,csak az a Marshall láda pl nem az "igazi" marshall...
Kár,mert én meg nem találok sehol sem 1960 A ládát.. pedig nagyon jó lenne...
jah, van most egy-két érdekes dolog az aprón :)
" Fender American Traditional FAT Stratocaster, 99- es gyártmány, karcmentes, fehér, rózsafa fogólappal, hídnál humbuckerrel. Ára: 140 eFt", aztán meg "Marshall 4x12 VS láda 140w meglepően mély hanggal 80000HuF"...
z@kk (c)
olyan Gibson Les Paul studiot (USA!) utoljára 95 ezerért kínáltak nekem.. kicsit nagy az árrésed ;)
csak azért nem vettem meg, mert nem volt akkor épp annyim..
A segítségeteket szeretném kérni. Gitározni szeretnék tanulni, csak kéne egy jó tanár. Segítsetek légyszi, hogy kihez forduljak, aki kezdőt elvállal, és tényleg ért is a dologhoz!
Örülök hogy így aggódsz, de azt hiszem félreértettél:) Múltkor végigjártam pár hanxerboltot tájékozódásképpen, és ez alapján írtam amit írtam, természetesen vmelyik nap fogom a gitárom és meghallgatom őket, nem csak ezt a kettőt, hanem a többit is, elég konkrét elképzelésem van arról hogy mit keresek(hangban), a kérdéseim nem is erre vonatkoztak... hanem arra amiben nincs tapasztalatom. A Coda féle üzletpolitikát meg ismerem:) Amíg vásárolsz körbeugrálnak, aztán ha neadjisten garanciát szeretnél érvényesíteni, akkor elhajtanak... de még így is a hanxerboltok jobbik felébe sorolnám, na mind1.
Ma, lassan négy év után kiderült hogy az eddigi tranzisztoros H&K ATS120 fejem igazából nem is egészen tranzisztoros... ma szétszedődött némi kontakthiba folytán, és az előfokban ott figyel 2 darab cső! ;)))
...tegnap éjjel a Penge konciról útban hazafelé Egerből a mikrobuszban pont a Norbiról beszélgettünk R. Tibivel (ő drums-olt anno az árkádban), még el is "énekeltük" a Far Beyond The Sun-t :)))
z@kk (c)
"Igazából a Crate az ami igen megfogott(meghallgatni még nem volt módom)"
Hogy mit fogsz te kapni ezért az ittlév?kt?l...:)) Szóval el?ször hallgass meg sok-sok (de legalábbis néhány) er?sít?t, utána kötelezd el magad. Ha nem értesz hozzá, Codaba ne menj, mert könnyen átbasznak (személyes vélemény/élmény). A használt cucc meggondolandó, de itt fokozottabban szükséges hozzáért? ismer?s jelenléte.
azoknak, akiknek van olyan programja, ami a MIDIből kottát tud átolvasni (ilyen pölö a Midisoft Session, zakknek pölöt'om, h van, nekem is, de vannak más programok is ilyen célra)
Én ma találtam ezt az oldalt, és erre verem a faszom egész délután. akik szeretik a klasszikus zenét, innen lehet csemegézni...: