Kis segitsegre lenne szuksegem! Zafira A-ra szeretnek vonohorgot szerelni. Elektromos bekotesnel mire kell odafigyelni? Hogy a legesszerubb kivitelezni?
Ezt nem ismerem, de ez benzineshez való. Neked benzines van? Nem sok köze van a lambda szondához meg a katalizátorhoz, ha jól olvastam. Egy sima üzemanyagrendszer tisztítónak tűnik. Remélem beválik neked.
Én sem mertem volna semmilyen vegyszert belerakni, de annak idején OPC Gyuszi többeknek ajánlotta a kéket, gondoltam akkor a többi is jó. Egyedül azt a sprayt nem mertem kipróbálni még.
Szia Csalódottvagyok ! Neked ezek szerint bejött a LÖTTY, természetesen csupa nagybetűvel írva, elismerésem jeléül.
Ma vettem egy Autochem 236 jelű (szerintem Protec termék, csak a felirat más ?) dobozos csodaszert amivel azonnal megkínáltam a Zafit. 50 km megtétele után éreztem, hogy lényegesen jobban harap a gép. Nem placebo hatás, azt biztosan állítom, mert kettesben 2000-es fordulatnál padlógázt nyomva belediffundáltam az ülésbe. Előtte nem volt ilyen robbanékony a gépcsodám.
Mivel nem rövid távokra használom, pár nap múlva úgyis kiderül az igazság...
Köszi,igen megcsináltam a bluetooth párosítást de nem sikerült kommunikálni az autóval ezért vissza vittük a boltba! Most majd megpróbáljuk OP-COM-mal állítólag azzal már megy.
Szia Papa, én a Protec Oxycat-ot és a DPF Cleanert is használtam. Utóbbival nem tapasztaltam semmit, de az Oxycat tutira hatásos. Írtam itt régebben, hogy egyre sűrűbben regenerált nekem, volt, hogy 20km alatt másodszor is elindította a tisztítást, de előtte is erős szürkéskék füstöt okádott a regenerálás elején ( meg voltam győződve, hogy turbó vagy gyűrű, vagy hasonló gondom lesz ). Már jó régen volt, de úgy emlékszem, rövid idő alatt és kétszer raktam bele Oxcatot. Az elsőnél pont a Rákóczi-hídon ( Lágymányosi-híd ) kapott el a tisztítás, akkor igyekeztem 3000 feletti fordulaton kocsikázni ( nyilván 2-3 fokozat ), ömlött a füst ( gondoltam milyen jó reklám a taxinak ) esküszöm, hallottam a koksz darabkákat pattogni a kipufogórendszerben, fel is villant valamelyik hibajelző, talán a villáskulcs, nem tudom. Mondom ez kész, mehetek kiüttetni. Talán már másnap regenerált még egyszer, akkor is volt szép füst, de már más jellegű, a végére elaludt a hibavisszajelző ( de lehet, hogy csak a következő indításnál ). Azóta is füst nélkül regenerál 300-550km-ként. Szerintem nagyon jó szer.
Ma átgurultam a Zafival egy próbakőrre és vásárolni a huszon km-re lévő Murka Sobotára (Muraszombat, Szlovénia). No és mit látok az egyik L betűvel kezdődő áruházban ?
Erdőtüzet Horvátországban nem olt el, de szerintem jobb mint a semmi.
Köszi. nem ismerem, de meg fogom nézni, vagy elkap a harci ideg és kiszedetek minden kipufogógázzal kapcsolatos hülyeséget.
Egyenlőre egy darab fékcsövet hajtok, hátha azzal ki tudnám pótolni a széttört csövet ideiglenesen és akkor már tudná mérni a szűrőben a nyomáskülönbséget.
Az eredetileg Philips volt benne, ez meg állítólag egy vele megegyező noname. A gond csak az, hogy mikor visszatettem a régit már az sem világított, pedig előtte az még jó volt csak nagyon lila volt már a színe. Most még megpróbálom, hogy kicserélem a jobb oldali eredetivel, ha az sem lesz jó, akkor kinyírok valakit :-( de ha esetleg tudna valaki valami jó villamos szakit, azt megköszönném
1. Nemrég olajcserét végeztem, s gondoltam ha már lent vagyok az aknában,akkor megnézem a szervo olaj szintjét. Nagy nehezen letekertem a kupakot, és az olaj szintje éppen csak elérte a szintjelző alját.
Kérdésem, hogy aki már esetleg végzett olajcserét,vagy csak pótlást a szervo rendszerben,azt hogyan csinálta, illetve milyen olaj kell oda?
2. A klíma használatakor, a kompresszor csúnya morgó hangot ad ki, de nem minden esetben. ez normális, vagy valaminek az előjele??
Sziasztok! Van egy ELM327 bluetooth OBD II-es csatlakozóm , és nem tudom működésre bírni. Azt írja az androidos program hogy "az adapter nem található"! Ezáltal semmit nem tudok rajta megnézni, fordulatot se, semmit.
Az autóm: Opel Zafira A 2000-es évjárat 2.0 Y20DTH motor
Igen, van egy 600 w-os 230 V-os hordozható egyszerű ventilátorom. De ! Ha jön a beígért kánikula, kitolom a ház elé, kitárom az ajtókat, a többit meg a nap elintézi.
Ha van temperátorod (ventilátoros meleg levegő fújód), akkor 2-3 órán keresztül direkt ráfújva száríttasd ki.
Egyébként van FBS is. :-)
A lényeg, h nem csöpögsz!
Okkulásként:
1 hónapja észrevettem, h valami kopog átul. Pont, amikor olyan jó úton megyek, mint a Cinkotai. Kerestem orrba, szájba, h mi lehet, mindent kivettem a csomagtartóból, de a kopogás nem átallott abba maradni.
Már éppen készültem kedvenc szakszervizben dolgozó ismerősömet meglátogatni, amikor kiégett az Osram izzóm. Valahogy felsejlett, h 1 db tartalék Hella v. milyen márkájúnak kell lennie valahol, így feltúrtam minden zeget és zugot. Ekkor találtam rá a tavaly vett tűzoltó palackra, melyet a jobb hátsó lápatest mögötti üregbe rejtettem el úgy, h betekertem a fehér elszakadt, avétos pólómba. Időközben a póló lecsúszott a palack nyakáról és a fogantyú koccolódott neki belülről valamely fém tartóhoz. Basszus. Ezt a szop@st.
Az izzó is meglett, az az anyósülés alatti rekesz végében lapult. De nem cserélem ki, hanem veszek még 1 készlet osramot, párosan cserélem és a régi, jó izzót elteszem tarcsiba.
A kék vagy zöld (?) paszta szimpatikusabb. Na és hogy egyikünknek se legyen igaza, segédszerelőm egy harmadik angol feliratos, dobozos szilikonnal csodával állt elő és azzal kenegette meg a tömítéseket. Persze lehet mind a három ugyanaz. :-)
Különben kész a fűtőradiátor tömítéscsere. A szőnyeget jó lett volna kivenni, de nem vállaltuk, rendkívül macerás munka. Így most bent szárad a helyén. :-(
Valaki esetleg tudna segíteni? A zafirán 1.9 150 Le a hibakód szerint részecskeszűrő különbség érzékelő.... A szerelő nem talált semmit, szerinte a szenzor vacakol. Az autó kb 600 Kmenként tisztít. Ma alámásztam és megtaláltam az egyik csövet, ahol megy fel az érzékelőhöz egy része kemény műanyag, ami törik szét darabokra. :-( A kérdésem, hogy szerintetek lehet ezt a kis részt külön venni (mindkét oldala egy gumicsőbe csatlakozik bilinccsel), mert akkor talán én is ki tudnám cserélni. Ha viszont nem, akkor kellene egy szerelő, aki megcsinálja!
Persze van más is. Múltkor dicssekedtem, hogy kicseréltem a xenonban az izzót, ami azóta meghalt, de az a nagyobbik baj, hogy a régi sem jó, ha vissza teszem és azt olvastam, hogy egyes izzók hazavágják az elektronikát. Találkozott már valaki ilyennel? Ha ez igaz bemegyek a boltba és ........... őket.
Az már csak hab a tortán, hogy kaptam egy defektet, de úgy, hogy kihasadt a gumi. Vehetek két gumit is. :-(
Ma belső takarítás volt a soron nálunk. Megihletett a totalcar, vettem koszradírt, mikroszálas kendőt - jól működnek. Tetőkárpittól műszeralfalon át kárpitokig mindent átpucoltunk a fiúkkal. Elég szép lett. Kicsit kívül is takarítottam, pl. kiszedtem a hírhedt szivacsokat az első kerékjáratok mögül. Kijött vele jó három marék kosz oldalanként. Ki is dobtam egyből a szivacsot.
És sajnos találtam rozsdagyanús puklit is a jobb oldali küszöb előtt, lásd a képet :( Segítség, ezzel mit lehet tenni, hogy ne legyen belőle baj?
Köszi Pitecus! Mi keresünk Zafirát... de úgy néz ki meg van a befutó. Sajnos nem értünk az autókhoz és csalódás volt egy Pesti (külföldi) autót bevinni szervizbe átnézetni úgy hogy nem is volt múltja az autónak...külső szép állapothoz nem az társult mit szerettünk volna. A család most még talált egy 2008/8 as külföldön szervizelt szervizkönyves Zafit 150e km-rel. De itt már megint a bizonytalanság...könyv alapján vezérműszíj cserélve, lendkerék kopog, így az tuti csere. Gondolkodunk nézessük e be... tartok tőle, hogy megint csak üzemanyagot pénzünket költjük.. úgy érzem nem csak a fiatalság, szépség számít, így valószínű maradunk a régebbi, de karbantartott autónál.
Sajnos korai volt az öröm. 6-os úton, 3.-ban, 3000-nél, kamiont előzve megint leszabályozott, azóta a lámpa folyamatosan ég. Konkrétan majdnem beszartam
Valamikor kérdeztétek, hogy mi a különbség az F17C419 és az F17W419 váltók áttételezése között, és ez mit mutat menet közben. Természetesen az Opelinfos.de oldalon láthatóak a sebességi fokozatokhoz tartozó adatok de, hogy ez menet közben hogyan alakul az nem biztos, hogy érezhető azokból az adatokból. Tudom lerágott csont és már sokat foglalkoztunk vele, de csak most találtam meg a papíromat amire felírtam a mért eredményeket.
3.ban 3000ford/percnél 7km/ó a különbség. 4.ben 3100 ford/pecnél 9 km/ó 5.ben 3700 ford/percnél már 20km/óra a differencia.
3100 ford/percnél 120km/óra a W váltóval, C-vel 100km/ó. Ez azért számottevő, hosszútávon.
" a hátsó üléssorok fölött a tetőkárpit szélén van négy kis lehajtható fedelű műanyag valami" - most így gép előtt ülve azt hiszem hogy vagy a csomagtérháló rögzítő pontjait vagy a tetősin rögzítéseit fürkészted a tekinteteddel.
Mikor vetted működtek a kulcsok ? Nem tudom mit lehetne velük csinálni, csak ötlet hogy esetleg bontott kulcsot venni és átrakni az elektronikát .... (?!)
Ugyanakkor ha jól emlékszem anno amikor az A Zafi kulcsában elemet cseréltem ( meg pld. a párom, Pug-ján is) akkor össze kellet párosítani újra az autóval (talán így mondják) ami úgy nézet ki (emlékeim szerint) hogy gyújtás ráad, zárás gomb majd nyitás gomb ( asszem .... mert a B Zafin már nem kellet) . Lehet egy próbát megér ....
Az ülések alatti csatlakozók között van pl. az ülésfűtés bekötési lehetősége is.
Az oldalkárpitnál lévő lehajtható kis ajtók a térelválasztó háló tartórésze. Ebből 2 van oldalanként, attól függően, hogy hova akarod tenni. (első üléssor vagy második üléssor mögé)
A távirányítónál lehet, hogy csak az elemtartónál lévő érintkezőt kéne megforrasztani, mert ott sokszor elenged a forrasztás. Nekem még nem volt problémám vele az elmúlt 10 év alatt, de mások már panaszkodtak rá.
Üdv! Közben megálmodtam a megoldást az ülésekben lévő légzsákok lesznek azok. Szóval megvolt az első kopasz kérdésem! :-) Következő kérdés: a hátsó üléssorok fölött a tetőkárpit szélén van négy kis lehajtható fedelű műanyag valami. Ezek milyen célt szolgálnak?
Aztán még a két kulccsal van gond nemműködteti a központi zárat. Az elemeket kimértem azok jók de már szerelgették őket kis papírdarabok és szigszalagok voltak bennük az elemek kitámasztására. Szóval most hagyományos módon tudok csak nyitni-zárni a kulcsokkal. Elöre is köszi ha valaki tudja a megoldást!
Zafirám egy különös hibáját osztanám meg veletek, hátha valaki tud rá mondani valamit.
2008-as 1.6-os Benzines Zafira B,
Normál eset ugye a következő: Gyújtás ráad, ASR ABS meg légzsák ikon elalszik indul a motor, utána elalszik a check engine, szervíz, olajnyomás, töltés, meg a kézifék ikon is.
A hiba:
Inditómotor egy pörgés után leáll, ASR ikon elkezd világítani. Utána gyújtás le, fel, az ASR ikon világít (kézikfék és olajszint is de az normális) a check engine jel pedig kivillan egy tizedmásodpercre, a kulcsot tovább fordítva indításra szintén meg sem mukkan. Utána ugyanez 2-3 néha 10x. Majd x edik próbálkozásra ráadom a gyújtást és minden helyreáll az autó indul.
3 hónap alatt ez 2x fordult elő. De mivel lenne egy hosszabb út külföldre, nem szeretnék ottmaradni vele, mert lehet pont ott majd 100x ra sem fog helyreállni a rend.
Vajon mitől van az, hogy a korábban írt mp3 vagy audio cd megy a lejátszóban, a ma írtat viszont nem olvassa be? Formátum azonos, laptopon megy mind a kettő.
Néhány napja én is Zafira tulajdonos lettem és úgy gondoltam illik beköszönnöm a márkatársaknak. Egy 1800-as 2004-es évjáratú autó tulajdonosa lettem. Élvezzük az autózást vele és persze ismerkedünk.
Felfedeztemma az első ülések alatt mindkét oldalon valamilyen elektromos egységet amin kapcsoló is van. Ez ülésfűtés lehet? Előre is köszi ha valaki tud segíteni!
Ha Car400 kazettás rádiód van akkor némi forrasztgatással tudsz rá varázsolni AUX bemenetet vagy USB-t is. Keress rá hogy "Car 400 AUX" van egy csomó leírás meg youtube videó. Ha jól emlékszem magyarul is volt valami de most nem találtam.
Én gondolkoztam rajta de végül nem vágtam bele, vettem egy mechanika nélkli Pioneer-t (MVH-170) egy 32GB-s Sandisk Ultra Fit pendrive-val, és laikusként kb. 15 perc munkával kicseréltem a gyári fejegységet. Egy antenna csatlakozó fordító kell bele, a többi átalakítás nélkül kompatibilis. A központi kijelzőn nem jelenik meg a rádió / mp3 neve, de nem bántam meg egyáltalán. 25000Ft volt a teljes költség és szebben is szól mint a gyári.
Nem mechanika nélkülivel nem biztos hogy ennyire egyszerű a dolog, szerintem úgy nem fér be a fejegység a gyári csatlakozók átpakolása nélkül.
Zafira A/ Astra G -ben cd gyári lejátszó a cdr500 volt. Ez mp3-t nem tud. A most üzemelő nem gyári kiveszed, ez beteszed. Működni kell. Vigyázz, kódos!
Multikormány esetén több a variáció. Kérdés, hogy az autó elő van-e készítve. Gondolok itt az átvezető gyűrűre, kormánytól a cd-ig a kábelekre.
Levette a szerelő a burkolatot, motor elején jobb oldalon volt egy U alakban meghajlított cső eldurranva (turbónál talán, de ezt nem tudom.pontosan). Motortérben csak az ablakmosó beöntőjét ismerem. :)1500 Ft volt és 2 perc, most ismét vágtat.
Megvan a diagnózis: a hosszbordás szíj letépte a feszítőt (ezért lógott annyira a szíj mikor megérkeztünk), szóval teljes készlet csere kell.
Töltés hiányában nem rizikóztattam egy hosszabb utat, így csak az utcánk végén levő szervizig mentem (de beindult a motor és nem kellett tolni :), így ez most kicsit drágább lesz mint szeretném de azért megkapja az új aksit is amit beígértem.
Következő projekt az öv pótlása mellett a karosszéria kozmetikai javítása a decemberi vizsga előtt. Van két karcolásom, egy kis horpadás a jobb hátsó ajtón, egy kezdődő rozsdafolt a csomagtartóajtó sarkánál és egy jó tucat kőfelverődés vagy ki tudja mi miatt hiányzó festékfolt a motorháztetőn. Ja és a lökhárító is lóg az egyik oldalon picit, mióta fennakadtam egy járdaszegélyen :(
Túlzásba azért nem fogok esni, mert az apró sérülések lopásgátló funckiója szerintem nem elhanyagolható, de a későbbi átrozsdásodást szeretném mindenképp megelőzni. Érdemes ezeknek otthon nekiállni vagy az úgyse hoz tartós megoldást?
Tiszta élmény használt autót tartani, nem unatkozik az ember :)
Az autó belseje nem az eltelt évektől amortizálódik, hanem attól hogy mennyit és hogyan használták . Ha 130e nél leharcolt akkor vagy olyan "lesz*rom" típusú gazdája volt és akkor jó eséllyel ez nem csak az autó belsejére igaz, vagy nem annyi a futása az autónak.
A másiknál pedig ha 170e után a motorhoz kellet nyúlni az is kissé 2esélyes, hiszen vagy annyi KM van benne vagy nem, vajon miért jutott ide az a motor, ki csinálta és milyen munkát végzett ( Jó lesz az úgyis eladom) .
Látatlanba persze egyikről sem lehet itéletet mondani, ha valamelyik tetszik akkor szánd rá azt a pár ezer Ft-ot és vizsgáltasd be egy márkaszervízbe. ( és néz meg sok autót, inkább most járj sokat utána, mint majd vétel után a szervízbe)
A váltó+kormány állapota erősen függ attól, hogy ki vezeti az autót ( ff vagy nő, tudom a bőr minősége ) és milyen stílusban (pl. ha fogást vált elengedi e vagy csúsztatja rajta a kezét ).
Az ülés viszont marha strapabíró. Én 103 ezerrel vettem 3 éve, azóta taxi, most van benne 225 és az ülések kifogástalanok. Még az enyém is, pedig közel száz kg vagyok és kiülve sincs. Egy komoly vizes takarítás után újszerű benyomást keltene minden ülés. Vagyis a 6. és 7. hátulján néha elválik pár milliméterre a kárpit, de visszanyomkodom oszt megint jó.
Sziasztok! Szeretnénk vásárolni Opel Zafira B-t. Néztünk már 3 autót. KM óra állás szerint egyikbe 130 volt, de belülről eléggé leharcoltnak tűnt. Kérdésem az lenne hogy kb 7-10 éves autónál normális, hogy sebességváltó, kézifék, kormány és kuplung-gázpedál kopott és ülés is bolyhos,szakadt? Van egy másik kiszemelt autó, 170km-rel. Külső szemrevételezéssel nagyon jó állapotban van. Itt viszont hozzányúltak a motorhoz is 1.9 dti), mert folyt az olaj. Először a turbót nézték(vagy cserélték?), aztán motorhoz is hozzányúltak. Gyűrűt és hajtókarcsapágyat cseréltek benne. Olajcsere, szűrő erg szelep csere volt, klíma töltés is. Állítólag orvosolva lett az olajfolyás. Érdemes ezen az autón szerintetek gondolkodni?
A kódokat jól írtam be :) . Februárban lett a 3 izzító gyertya kicserélve a négyből.
Valóban volt valamilyen cső elrepedve, szétdurranva tavaly, de az a tűzfalnál kb. 0,5-1 cm vastag volt. Most már 1800-as fordulatnál megtorpan, majd ránt egy bólintósat :(
Ma remélem kiderül, viszem a szerelőhöz.
Köszönöm a segítséget :)
sziasztok most vettem egy opel zafirat es mar ketsegbe vagyok esve mi lehet a baja a tunetei a kovetkezok amikor a vizhomerseglet eleri a 80 fokot a fordulatmerooramutatoja le esik ezel egyideuleg kigyulad a muszerfalon egy huto egy Auto es rajta egy vilaskulcs es utana az Autonak nincsen semmi ereje mintha a Turbo nem mukodne ha talalkoztatok ijen jelensegel irjatok koszi!!!
Van egy 2003-as 2.2-es dízel Zafira A-nk, hosszabb távon tervezem még megtartani. Elegance kivitel, tempomat+tetőablakkal, egyedüli dolog ami fáj hogy nem multikormányos, és egy Pioneer MP3-as hifi van benne (ami amerikai és elég szar).
Mennyire lenne bonyolult multikormányt és gyári CD-játszót tenni bele? Létezhet ehhez gyári MP3-as CD-játszó vagy csak sima CD-s volt?
Átérzem a gondodat, én ugyanígy jártam a benzines 1.8-as Zafimmal. A vége egy hengerfej felújítás lett. Ha szerencséd van, lehet csak gyertya, trafósor, lambdaszonda vagy ha egr-es, annak a hibája. Hibakódot olvastad ki, úgy egyszerűbb lenne megfejteni a hibát.
Van egy 2001-es 1,8-as Zafirám! Világít folyamatosan a Check Engine lámpa,és bizonyos időközönként menet közben egyszerűen leáll az autó! Ha sikerül még elgurulnom egy biztonságos helyre a forgalomtól,a következőképpen indul csak be. Gyújtás rá,negatív saru le,pár másodperc múlva sarú vissza és indul! Ha találkozott valaki már ilyennel,megköszönöm a segítséget! Köszi
Igazad volt Gyuszi ! Most lettünk kész a középkonzol lebontásával. Tényleg anyáztunk a szomszéd sráccal, biztos csuklott a német tervezője. :-)
Ha valaki nekiállna kiszerelni, az akna nélkül ne tegye ! Van 2 db thorx csavar amit a motortérben alulról kell kitekerni ahhoz, hogy a radiátor alsó műanyag védőburkolatát le lehessen venni. (3.kép)
Úgy néz ki a radiátor és a cső közötti közdarabnál csepeg a fagyálló. Most reggelig pihentetjük, papírlap van alatta. Eredményhírdetés reggel lesz. Folyt.köv.
Lehuzzom a vízhőfok jeladót, és ráadom a gyújtást akkor beindulnak a ventilátorok izzitás után újrabekapcsol és ha leveszem a gyújtást akkor se állnak le
Tulajdonképpen nekem ilyen problémám nem volt, de itt a fórumon úgy olvastam korábban, hogy ezt okozhatja lelevegősödés is. A traverzgyűrűk tömítetlensége pl, de ekkor gondolom fellépne az is, hogy gázolaj jut a motorolajba. Én ha ilyet tapasztalnék, hogy nem indul a motor, akkor első körben meglazítanám a nyomócsövek hollanderét és megnézném, hogy önindítózáskor miként jönne a gázolaj.
Nem zárkózom el egy megtekintéstől, ugyanakkor ígérni sem tudok dátumot sem - remélem egyébként max egy hét - mert az előző kocsimat totálkárosra törték és bár minden papír be van adva, utalni csak nem akarnak a gazemberek... Ha egyébként nem nagy meló, pár képet szívesen fogadok, legalább feleségemnek is megmutathatom. Adok mail címet a napokban ha megfelel.
Nekem egy 2005-ös CDTDI B Zafirám van. 143000 km van benne. Ebben sincs még részecskeszűrő.
Kapott egy chiptuningot, így jól is megy.
Lentebb írtam, hogy mi mindent cseréltem, javítottam rajta. Most az állapotát jónak mondanám. Megjártam vele múlt héten 3000 km-t minden gond nélkül. Szervizkönyv vezetve minden dokumentálva olaj 15 ezrenként cserélve.
Mivel 10 éves, gondolkodom az eladásán. Ha érdekel, hívj fel 30---38-34-112