Akkor műanyagból nem valószínű hogy meg tudom csináltatni? Nem igazából szeretném fémből, alapból lesz súlya az akkunak, nem kéne hogy 5 kiló legyen az egész lámpa.
Egy vastagabb falú cső. Mondjuk 10-15 mm falvastagsággal. Ilyen kis méretben leginkább csak vastelepen találsz ilyesmit, azért javallottam a Vasló-t. Nekem itthon csak kisebb anyagaim vannak, ekkora, ilyen falú csődarab elég valószínűtlen.
Bronzból akad a Bronzkernél is, tán még valami rendesebb alumínium ötvözetből is (minimum Si1-es kell a forgácsoláshoz), de az Amari-t is érdemes lenne megkérdezni (alumíniumban ők a profik), ott "tablettát" is találsz amiből a menetes sapkát meg tudod rá csinálni.
Egyelőre én menetet nem tudok géppel vágni egyedüliként, ezért nem ajánlottam, hogy segítek.
Nem vagyok benne biztos, hogy egy egyszerű csődarab jó lesz. Egyrészt a belső perem miatt, másrészt a menetes vég, harmadrészt pedig a 110mm belső átmérő miatt. Azért köszi a tippet, a kérdés továbbra is fenáll.
Egy búvárlámpát szeretnék építeni. Ehhez kellene nekem először is esztergályos aki meg tudná csinálni a lámpa házát. Egy kb 25 cm hosszú, 110mm belső átmérőjű cső kellene, aminek egyik végén menet, másik vége felé pelül egy kis perem. És bírj az 5 bar nyomást. Mennyire lehet bonyolult ilyet csinálni, és hol keresgéljek? esetleg közületek tud valaki segíteni? Anyagot nekem kellene szerezni, vagy valószínűleg ezzel nem kell foglalkoznom, és kb mibe kerülhet? válaszokat előre is köszi.
en nem csinaltam ilyet csak hasonlot. csinalnek egy paszentos atmeros betet, persze hosszabat ugy 20mm-el mint a feszek melysege. ezt beletennem a feszekbe. utana szegnyeregre egy tokmanyt es ebbe befognam a betet kiallo masik felet. ezutan egy siktarcsat tennek az eszterga tokmanyba/helyire majd erre raragasztanam az alaktalan ize hatuljat. pl vastag viasszal. utana levennem a tarcsat alaktalan izevel egyutt. persze alaposan lehutve vigyazva hogy ne mozduljon el. tarcsara egy karimat kell csinalni, pl kemeny papirbol, olyan magasat mint az alaktalan ize. a tarcsa hatuljan levo esetleges lukakt tomiteni kell. majd az egeszet kionteni gipszel (olyan tejfol surusegut). ha megszilardult, akkor a gipszet ahol latszik vastagon lekenni lakkal hogy a viz ne oldja fel (ha nincs hutoviz akkor nem olyan fontos). mehet vissza a tarcsa a helyire es lehet esztergalni. persze ovatosan. ha kesz akkor gipsz szetver es mindent alaposan letisztit. mi csinaltunk dolgokat ezzel az eljarassal de dedikalt eszkozeink voltak ra. de ha kellene akkor en valahogy igy csinalnam.
Prizmás pofájú satu nélkül nem fogod tudni befogatni. Próbálj meg valami betétet marni a satuba, amivel stabilan meg tudod fogatni, majd mérőórával el tudod kezdeni bejátszani.
Valahogy én is így gondoltam, de akkor ez megmarad a majdnem lehetetlen kategóriának.
Mi az az ütőkés és a spanejzli? :)
Belegondolva, ha sikerülne is megfelelően befogatni, és a mérőóra alapján pl 0,2mm-t kéne elforgtanom a munkadarabon, aztán meghúzni a satut, ez is lehetetlen. Pláne ha pl 0,05mm-t kéne.
Kéne olyan gépsatu, amit a 2 koordinátatengely körül lehet billenteni.
A felfogató csavaroknál (ahol felfekszik a kerékagyra) van kifeszítve a sík, ahhoz képest van benne a furat. Csak így lehet megmunkálni gyárilag is. Ha azokon a pontokon támasztod alá (párhuzam alátétek, satöbbi), akkor már század környékén be vagy rá állva.
De komoly furatmikro nélkül neki se állj, vagy ha próbálgatással csinálod, akkor csak ahhoz az egy dugattyúhoz lesz jó.
Befogod egy gépsatuba marógépen. Kiindikálod a furatot. Kiveszed új átmérőre egy ütőkéssel.
Felfogod köraztalra, kindikálod, egy maróval a kellő átmérőre elállva kimarod, az asztal forgatásával.
Ha csak esztergapadod van: fogd fel a keresztszánra spanejzlivel, alátétlemezzel emeld olyan magasra, hogy a furat tokmányközépre kerüljön. Ellenőrizd a tokmányba fogott indikátorórával. Vedd ki méretre a tokmányba fogott ütőkéssel.
Helló!
Egy alaktalan öntvényben (féknyereg) van egy 20mm átmérőjű, 28 mm mély fészek. Hogyan lehet rögzíteni ezt az öntvényt, hogy ezt a fészket nagyobb átmérőjűre lehessen bővíteni?
Engem érdekelne az a Miniturn ,ha még megvan. Cnc gépbeállító vagyok , és itthonra régóta szeretnék egy ilyet. Ha még aktuális kérlek értesíts. annusricsi@tvn.hu Köszönöm.
Nekem van titánom, azaz titánötvözetem különböző átmérőben. Térfogatsúlya 4 körüli, tehát nem alu ötvözet.
Az ötvözet nagyon szívós, közepes fordulatszámon vídia késsel, esztergályozható. Közönséges gyorsacél menetmetszővel, vágtam már rá menetet, de nem könnyen.
Volt olyan, hogy a forgács vörösizzásban jött le, de nem mutatott hajlandóságot a gyulladásra.
Még annyit, hogy a titánötvözetnek van ugyan magyarországi forgalmazója, de nem áll szóba az emberrel 500 dolláros rendelés alatt, tehát hobbicélra hozzáférése elég nehéz.
csak szegrol vegrol tartozik ide: vilag eletemben azt hittem, hogy amikor titanrol beszelnek, akkor valani nagy titan tartalmu aluminiumra gondolnak. aztan egyszer utannaneztem, es kiderult hogy egy csomo gepeszeti alkatreszt csinalnak titanbol, az otvozok aranya 5% alatti, 95% titan. pl helikopter hajtomu alkatreszek abban a baromi bonyi csukloz izeben a propeller kozepen.
Nu ja... mert bór-nitrides kés kell hozzá, ahhoz meg bazi nagy fordulat, 2000 fokos forgács hullik róla. Szerintem nem maga a titán gyullad ki, hanem minden más a forgácstól körülötte.
8 db kellene. Csak egy munkaállvány talpazata. 50.8 x 1.5 csőbe kell beledugnom, semmi extra. A központfurat az kell is bele, mert lehet be kell csapoznom. Tűrés, illesztés,stb az nicsen csak az a lények a cső ne álljon a talajon mert összekaristolja, vagyis ezzekkel dugaszolom be a csöveket. A danamitot már meg is vettem, küldök egy ideiglenes e-mailt és arra légyszíves küld egy telefonszámot. Jó lenne ha megoldható lenne még ma.
Esztergálásba tudna valaki ma segíteni nekem? Már űlnék is kocsiba és mennék is oda, ha nincs alapanyag már vinném azt is, azt se bánom hogy a világ végén van.
udv mesterek! eloszor is, koszi mindenkinek az otleteket meg a lehetoseget. nagyjabol megoldottam a feladatot sajat erobol. alant lathato hogy hogyan, gondolom nem kell hozza sok magyarazat. csinaltam egy szerszamot erre racsavaroztam rez szalagbol (20x0.8-as) kivagott lapokat es meretre esztergaltam (D19mm). teljesen jo lett, mar be is forrasztottam nehanyat a helyire es popec. amugy ha valamit nem lehet keszen megvenni azt inkabb megcsinalom magam, lehet hogy mazochizmus de en elvezem, meg ha valamit kitalalok akkor azt szeretem azonnal megvalositani ;)