Keresés

Részletes keresés

v.zoltan78 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 8209

Kedves Fórumozók!

Tudna valaki tanácsot adni, hogy ma magyarországon elérhető áron a hagyományos ventolin, stb. mellett/helyett mit lehetne asztmára alkalmazni? sóbarlangtól a külföldi gyógyszerig, bármi érdekel, ami itt bevált valakinek.

Pl. itthon van elég jó por alakú inhaláló (budesonid), ami Törökországban higítottan sprayben is elérhető- merthogy én pl. a letüdőzött portól (amellett, hogy híztam tőle...) rosszabbul voltam, mintha nem szedtem volna...

Gyerekkoromtól asztmás vagyok, de kb. 2 éve folyamatosan romlik az addig szinten lévő állapotom és a tüdődokik nem tudnak/nem akarnak új, jobb gyógyszereket adni- pedig világszerte biztosan nem ez a pár féle van...

Meglátásom szerint ahogy abnormálisabb az időjárás évről évre, ahogy nőnek a szmogos időszakok, úgy romlik a légzésem is.

Gondolom ezzel itt nem vagyok egyedül... Ezért kérem a véleményeteket, légyszi osszátok meg velem, ha van valami hasznos/bevált infótok!!!

Köszi előre is mindenkinek.

 

yanesz Creative Commons License 2013.11.29 0 0 8208

Sziasztok,

 

Akit érdekel egy vadiúj fényterápiás eszköz szóljon.Áron alul eladó.

Nekem van már egy ugyan ilyen,ezt most kaptam.

 

Személyesen is átvehető vagy postázom is.

 

Nem írok róla semmit,aki ismeri vagy hallott róla ,tudja,hogy mire gondolok :-)

ötfelezős Creative Commons License 2013.10.18 0 0 8207

Hű, mikor volt 38 eFt az orrbavilágítós?

Én huszonvalahányért vettem az Electroworld-ben, vagy hol, pedig az nem volt igazán olcsó bolt.

(Mondjuk az is sok volt érte - ami a beltartalmát illeti, a hasznossága más; amennyit segített nekem, azt több százezerrel lehetne megközelíteni.)

Előzmény: zlota (8202)
Peches Jocó Creative Commons License 2013.10.16 0 0 8206

Szia!

Én is allergiás vagyok.A háziporra meg a fűre, de én nevagyok náthás, hanem mindig befulladok.

Tiközöttetek nicsen fulladós?

VajnóczkiBence Creative Commons License 2013.09.30 0 0 8205

Sziasztok!

 

Olvasgattam a hozzászólásokat, Nekem macskaszőr allergiám volt, most már mondhatom hogy volt!

Elkezdtem szedni egy terméket és ennek kapcsán elmúlt, most már meg tudok lenni egy közegben macskával. Szívesen segítek, keressetek meg.

bvajnoczki@aol.co.uk

 

Üdv.:

Bence

Nagy Fanni Creative Commons License 2013.09.21 0 0 8204

Szia,

 

Én is hasonló szituban voltam, sokat keresgéltem, mindent kipróbáltam és szerintem milliókat költöttem arra, hogy javuljon a helyzet... Most is több mindennel próbálkozok, orrmosó, gyógyszerek, stb. De ami használt nekem, az a SaliVita kis masinája volt. Egy ilyen kis csoportos bemutatón találkzotam vele, meggyőzött és kipróbáltam, aztán bejött. Ezt írtam már feljebb is, érdemes ránézni, kipróbálni. 

 

https://www.facebook.com/pages/Salivita/161766434019143?fref=ts

 

Üdv,

Fanni

Előzmény: zlota (8200)
Nagy Fanni Creative Commons License 2013.09.21 0 0 8203

Kedves allergiás, asztmás sorstársaim.

 

Távol álljon tőlem, hogy reklámot csináljak akárminek vagy akárkinek is, de nekem sokat segített ez a kicsit gagyi kinézetű de tényleg hasznos masina :) Mondom, nekem jót tesz, bár sokat használom, nézzétek meg, olvassatok utána ha gonodljátok. Ja, fontos, hogy azt hiszem kisgyerekeknél is alkalmazható 1-2 éves kortól :))

 

Mellékelek egy linket. Járjatok utána. Remélem, hogy tudtam segíteni.

 

https://www.facebook.com/pages/Salivita/161766434019143?fref=ts

 

Üdv,

Fanni

zlota Creative Commons License 2013.09.17 0 0 8202

Akkor lehet azért van ennyi piás  az országba- biztos mindenkinek porallergiája van és erre szedik. :D

Sokunk már kivan kicsit ettől a szezontól,meg attól hogy páran itt 2 szál parlag vagy xyfű elégetése és inhallálása után örökre meggyógyulnak az allergiától, sőt lassan már úgy jön le, hogy mellékhatásként újra látnak a vakok is! De tényleg micsoda kampány megy itt  a beteg emberek pénzére....

Ott volt nekem pl a 38e forintos medinose is - semmit nem ért :(

Nah mindegy a lényeg, hogy most jól vagyunk és ennek kimondhatatlanul -nagyon-nagyon örülök!!! :))))

Borzalom ami szokott lenni egy szezon közepén áh...

 

Jövőre is hasonló jókat kívánok -nem is tudom mit reméljek, hogy kiderül bevált amit használsz, vagy inkább kívánjam a kevesebb pollent jövőre is ;)

Nekem az jött be amit írtak a alkoholról, hogy felerősíti.

Természetesen mindenki máshogy reagál a mindenre.Én örülnék a legjobban, ha gyógyszer nélkül menne, de tavaly már az injekció is csak 2-3 hétre használt.:(

Ezért örülök olyan nagyon ennek az orrspraynek amit írtam.

1 biztos és 100%

Mindegy milyen módszer, de csak akkor használ(hat) ha hetekkel előbb rákészülünk.Különben nem lehet a módszert kipipálni.

Az injekció az egyetlen kivétel, az azonnal hat.Más eddig még nekem soha.- kb 20 éve...

 

Én évente váltottam ezért tudom, hogy amiket kipróbáltam azok nem használtak.

Ami most idén bevált azt jövőre újratesztelem.Illetve megosztottam itt is, hátha másnak is segít!Végül is ez a lényege...

Eddig nekem ez volt a legjobb évem.

 

Más kérdés, hogyha beválna 1-2 évig... mernék-e próbálkozni mással, mert akkor abban az évben már nincs visszaút!Csak a szenvedés :(

 

Szenvedésmentes szezon mindenkinek!

Előzmény: lazy g. (8201)
lazy g. Creative Commons License 2013.09.17 0 0 8201

Igen,én is hallottam,h az idei szezon gyengébb,mint pl-ul a tavalyi is volt.

Természetesen elfogadom. A kritikát is,az ellenvéleményt is,bármit! Nem ezzel volt a probléma. Nekem a stílussal,a pökhendiséggel volt a bajom,semmi mással. Főleg,ha ezt egy olyan ember teszi,akinek semmi alapja nincs hozzá(ez a soraiból kiderült),ráadásul nem kérdezte senki. Ennyi az egész.

 

Épp ma hallottam a munkahelyemen egyébként,hogy az egyik nálunk dolgozó fickó nem szedte be a számára felírt gyógyszert,hanem elkezdett unicumozni... Ez jó pár éve történt,csak ma mesélte el,mert hallotta,h az allergiáról beszélgettünk. Elmondta,h amikor jött a tünet,megivott mindig egy feles unicumot... Azt mondta,h évek óta semmi baja sincs.
Ezzel nem azt mondom,h mindenki igyon unicumot,de lehet,h valakinek ez is egy megoldás. Lehet,h mindenkinek más a "gyógyszer",szervezetétől függően.
Nekem ez a tea-kúra bevált. Elképzelhető,h nem mindenkinek jó,de én azt mondom,h egy próbát megér. Nyitottnak kell kell lenni minden újra,mert lehet,h épp ott lesz a megoldás.  Aki nem hisz benne,az meg se próbálja,az csak szedje a "bogyókat"... :)

Előzmény: zlota (8200)
zlota Creative Commons License 2013.09.17 0 0 8200

Sajnos én sem találtam alternatív gyógymodot, pedig én sem pár éve kezdtem

Már leírtam lentebb miket próbáltam, és hogy mennyi pénzt dobtam ki az ablakon!

Én azt mondom, hogy most a lentebb leírt már bevált.DE most nézzük csak meg mennyivel gyérebb a szezon mint tavaly volt!

450 es pollenszám helyett alig 100 feletti volt a múlt héten.Ezen még lehet segít pár alternatív is, de azért várjuk meg a 450es pollenterhelést is.

Jó szándékból írom.Az idei szezon nagyon eltért eddig az elmúlt 1-2 évtől.Sajnos sok a környezetemben az allergiás, nekik is jók az idei tapasztalataik.

Előzmény: lazy g. (8199)
lazy g. Creative Commons License 2013.09.12 0 0 8199

Jaj Istenem... Istenem... Annyira bírom ezeket a mindent tudó,okos,intelligens,majd én megmondom a frankót,ki ha én nem embereket.
45 év gyakorlati tapasztalattal rendelkezel... sajnállak,ha még nem találtál az  alternatív gyógyászatban a "bogyókon" kívül más megoldást.

Én 4 év "gyakorlattal" találtam.

"Minél kisebb valakinek az egója,annál nagyobb a tudása és minél nagyobb valakinek az egója,annál kisebb a tudása". Olvasva a soraidat,ez rád tipikusan jellemző idézet. Úgy is mondhatnám: telitalálat! Ne akarj mindent jobban tudni,borzalmas egy tulajdonság,hidd el.

A magyar nyelvtankönyvet meg ne ajánld,mert nekem arra nincs szükségem,köszi. Neked viszont ajánlok egy tükröt. Nézz bele. Jót tenne az egódnak,ha meg is látnád amit mutat.

Előzmény: erbe (8198)
erbe Creative Commons License 2013.09.11 0 0 8198

"a gyógyszer amit a doki írt csődöt mondott"

Ilyen nálam is sokszor előfordult. Válts bogyót! Hatóanyagra figyelj, ne a reklámra! Nálam pl a loratadin teljesen hatástalan volt, ellenben sok év óta használom a fexofenadin... hatóanyagú szert. Akkoriban még orvos írta fel, ma már több változatban szabadon is vásárolható. 2 hete ennek ellenére jelentkeztek a tünetek. Cetirizinre váltva javult, de meg nem szűnt. Biztos léteznek még egyéb hatóanyagok is a piacon, meg kell találni a megfelelőt.

"elég nehéz alternatív megoldást találni. Nem tudom,h egyáltalán létezik e."

~45 év gyakorlati tapasztalattal csak annyit mondhatok, még nem találkoztam vele. :-(

A magyar nyelvtankönyvet viszont szeretettel ajánlom az idézet írójának.

Előzmény: molnartom (8194)
lazy g. Creative Commons License 2013.09.10 0 0 8197

Igazán nincs mit,nagyon szívesen.
Sajnos most már ebben a "szezonban" mást nem nagyon tudsz tenni,mint kiválasztani valami gyógyszert és azzal átvészelni ezt a pár hetet.

Viszont jövőre mindenképp próbáld ki a tea-kúrát,hidd el,megéri.

Ha lesz kérdésed ezzel kapcsolatban,kérdezz nyugodtan!

Minden jót,szia!

 

Előzmény: molnartom (8196)
molnartom Creative Commons License 2013.09.09 0 0 8196

Köszönöm a választ,ki fogom próbálni a tea kúrát mindenképp. Most maradok a gyógyszernél, és kibírom valahogy ezt az időt amíg tart a szezon.

Előzmény: lazy g. (8195)
lazy g. Creative Commons License 2013.09.09 0 0 8195

Szia! Húúú... ilyenkor,mikor tombol a parlag,sajna elég nehéz alternatív megoldást találni. Nem tudom,h egyáltalán létezik e.
Én január óta iszom az útifüvet és az idei "szezon" az első,amikor napi pár tüsszentéssel és néhány orrfúvással megúszom. Én rettenetesen allergiás voltam,ilyenkor már (bocs a kifejezésért) taknyom-nyálam folyt,nem láttam a könnytől,viszketett mindenem,totál orrdugulás,de olyan,mintha bebetonozták volna az orrom,stb,stb. Szóval nekem nagyon gyengítette az útifű tea a tüneteket,ami számomra egy áldás! Van aki a csalánteára esküszik,mert az méregtelenítő hatású és állítólag az allergia kialakulásának a fő okozója a felhalmozódott méreganyag a szervezetünkben. A teák ára 150-170 ft tasakonként,ami egy hónapra,vagy másfél hónapra is elég! :)

Esténként iszom kb 2 hete a csalánteát is. Reggelente útifű,esténként pedig csalántea. A csalánteát elég elkezdeni állítólag fél évvel a szezon előtt,tehát kb márciusban. Minden teánál szüneteket kell tartani,4 hét után 2 hét szünetet. Most,mikor itt a parlag,már nem tartok szünetet,folyamatosan iszom mindkét teát.
Azt javaslom Neked,h az idén keress vmi gyógyszert,ami sokaknak jó és jövőre pedig kezd el a gyógytea- kúrát.

Ha bármi kérdésed van/lesz,nagyon szívesen segítek!

Egyébként ezt a tea-kúrát,Gyuri bácsi,a bükki füvesember javasolta,nézd meg a neten a honlapját,hátha ajánl akár mostanra is valamit!

Szia,minden jót!

Előzmény: molnartom (8194)
molnartom Creative Commons License 2013.09.09 0 0 8194

Üdv. Én is allergiás vagyok a parlagfűre,a gyógyszer amit a doki írt csődöt mondott. Tudnál ajánlani valami jól bevált módszert? Megőrülük a szájpadlás és torokkaparástól és a tüsszögéstől. Előre is köszönöm.

Előzmény: lazy g. (8183)
ötfelezős Creative Commons License 2013.09.03 0 0 8193

Értem, köszi.

Ahogy én látom, nem tudok visszapörgetni, tehát ha nem olvastam akkor kedden, akkor fújhatom. :)

Előzmény: ottofon (8192)
ottofon Creative Commons License 2013.08.30 0 0 8192

Hello, nem én írtam róla kedden, hanem az idézett Jomtom a facebookon. Amúgy www.jomtom.hu az oldala, ott kell keresni a hirekben.

Előzmény: ötfelezős (8191)
ötfelezős Creative Commons License 2013.08.30 0 0 8191

Kedden már írtam róla.

Melyik kedden? 20-án nem, 13-án nem...

 

Bocsánat, de a hisztamin laikus tudomásom szerint sokféle módon termelődhet, de pont a máj az nincs köztük.

Előzmény: ottofon (8178)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2013.08.30 0 0 8190

Igen, múlt hét pénteken éreztem utoljára tüneteket, utána vettem be pár napig Lendint, de azóta semmi.

Előzmény: zlota (8189)
zlota Creative Commons License 2013.08.29 0 0 8189

Szia!

Te is tünetmentes/közel tünetmentes vagy?

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8188)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2013.08.29 0 0 8188

Én korábban használtam Nasonex-et, de szerintem jobb az Avamys. Amúgy mindkettő kortikoszteroidos.

Előzmény: zlota (8186)
lazy g. Creative Commons License 2013.08.29 0 0 8187

Sziasztok,

 

nos,én nem tudom,h mennyire erős,vagy gyenge az idei parlagszezon,de az biztos,h tegnap éjszaka az egyik parlagfű allergiában szenvedő kolléganőmnek orvosi segítség kellett,mert majdnem megfulladt. Alig kapott levegőt. Be kellett vinnünk a sürgősségire,mert már fuldoklott.

Szóval azért ne áltassuk magunkat,h gyengusz az idei szezon-sajnos.

Nekem továbbra sincs semmilyen panaszom egyelőre,persze minden nap iszom az útifüvet és most már néhány napja esténként a csalánteát is.

 

Előzmény: ottofon (8184)
zlota Creative Commons License 2013.08.29 0 0 8186

Pont most reggel néztem én is, hogy mennyivel kisebb most a pollentrehelés, mint tavaly ilyenkor.Szerintem ez nem a kormányzatnak köszönhető,hanem mert egyszerűen nem volt eső.Kiégett minden. Parlagfű azért zöldelik, de nem méteres bokrokban rekordvirágzással.

Sajnos az eső nem tett jót, most majd lesz neki ereje virágozni. :((( Jó kis öntözést kapott. Ez elég neki egész szezonra.

 

Én sok éve vagyok allergiás, de idén- fentieket figyelembe véve- tünetmentes vagyok. Most 1 hónapja szedek Telfastot és Nasonex orrsprayt.

Soha még ennyire jól nem voltam!

Komolyan ajánani tudom, mert ha valaki tudja milyen egy kemény allergiás 2 hónap... hát én tudom.

Tavaly injekciót is kaptam.Most is itt van tartalékba, de egy szezonra nekem abból is több kellene.

Probáltam fényterápiát, sóspipát,sóbarlangot,bipollent stb.Gyógyszerekből, clarintin,zyrtek,meg vagy még 3-4 féle a most relámozottakból, már a nevükre sem emlékszem.Orrspary függő is voltam párszor - Otrivin termékcsalád ami használt, de tönkreteszi az orrod.(csak a sima volt jó a allergiás az sokkal kevésbé használ.)

Egyszer még egy vásáron parlagfűkivonatot is kóstoltam - olyan tüneteim lettek tőle, mint főszezonban!Nehogy szedjétek összevissza!!!

Max speckó orvosi pollenhozzászoktató kúrát tudnék elképzelni mégm de olyan az országban nem nagyon van és nem elég 1 év hanem több kellene.

 

Nem én találtam ki a Nasonex + Telfastot , hanem itt olvastam már többektől is, hogy szteroidos orrspray kell, de időben elkezdeni fújni- bevált eddig!Köszönöm.Kár hogy eddig én is későn kezdetem eddig megelőzni.Most 1 hónapja szedem

 

Közben találtam egy fórumot  a Nasonexre

 

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=72593&step=0&bw=1

 

Jövőre probáljátok ki és jelezzetek, hogy nektek is bevált-e.Jókat írnak róla, de nem azonnal hat- hetek kellenek neki!

 

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2013.08.28 0 0 8185
ottofon Creative Commons License 2013.08.28 0 0 8184

Lazy: Azért azt tedd hozzá hogy az elmult 1-2 napban hatalmas esőzés volt ami annyit jelent hogy a sok pollent elmossa az eső és kitisztul a levegő. A párom is egész jól van 2 napja.

Előzmény: lazy g. (8183)
lazy g. Creative Commons License 2013.08.28 0 0 8183

Kedves "allergiás volt"!

 

Azt írod,h "nem csak drága magán rendelőkben van lehetőség rá"... És az mi,amit Te ajánlasz itt lelkesen??? Az nem drága???

Én az allergiára sokkal olcsóbb és hatékonyabb gyógymódot ajánlok a parlagfú allergiában szenvedőknek. Egy csomag útifú ára kemény 175 ft (ma is vettem egy tasakkal).

Én,aki valóban allergiás vagyok (remélem már csak voltam!!!),nekem bevált ez a kúra. Tegnap is minden panasz nélkül aludtam,nem kellett sem orrsparay,sen semmilyen gyógyszer. Napközben sincs semmilyen panaszom,kb kettőt,hármat tüsszentek reggelente,de ma még az sem volt.

Ha itt szeretnéd reklámozni a méregdrága kezeléseket,akkor bizony az nem egy tisztességes eljárás A SOK SOK ALLERGIÁBAN SZENVEDŐ EMBERREL SZEMBEN.

 

Előzmény: allergiás volt (8182)
allergiás volt Creative Commons License 2013.08.28 0 0 8182

 

Sziasztok!

30 éve szenvedek a parlagfű allergiától. Tavaly találtam rá a kezelésre, ami nem csak a tünetekre hat. Hihetetlen boldog vagyok, az idei szezonban még semmilyen allergiás tünetem nem volt. Fogadjátok szeretett a következőket.

Az immunterápia - sok más allergiakezeléssel ellentétben - képes az allergia valódi okára hatni, így nemcsak a tüneteket szünteti meg, de segítségével megelőzhető a további allergiák kialakulása és a súlyosabb szövődmények, így például az asztma is.

A parlagfű okozta allergiás tünetek kezelésére az Immunterápia: az egyetlen gyógymód, mely hosszú távon segít. Nem csak drága magán rendelőkben van lehetőség rá. Az Allergia Egészségvédelmi Alapítvány honlapján lehet tájékozódni. Minden allergiásnak ajánlom, hogy tájékozódjon. A gyógyszer havi ára: 8 000 - 10 000 Ft, de 3 szezon után megszűnik az allergia. A szezon előtt egy hónappal kezdtem el a nyelv alatti cseppeket csepegtetni. Így „csak” 2,5-3 havi adagot kell megvásárolni.

Javaslom olvassátok el: www.life.hu Immunterápia, a tökéletes megoldás allergia ellen című cikket is. Gyógyulás kívánok minden allergiásnak.

 

lazy g. Creative Commons License 2013.08.27 0 0 8181

Sziasztok!

Meg kell,h kövessem magam. Pár napja írtam,h nekem sem hat az útifú tea (amit január óta iszom).

Vissza kell,h vonjam,mert teljesen jól vagyok,kivéve azt az egy napot,amikor írtam ide a fórumra.

Szerencsére rájöttem,h mi okozta,mert amióta nem használom,az égvilágon semmi bajom nincs! A teát azóta is iszom,minden reggel.

Nos,minden bizonnyal egy orrspay volt az oka,ami a szenvedésemet előidézte. Ez pedig a pollengrape orrspray.

Nem tudom,h mitől,miért,de egy napig,amíg használtam ezt a spryt,minden bajom volt,égett a torkom,bedugult tőle az orrom,ami folyt szinte folyamatosan. Nyilván a szervezetem így reagálhatott rá,pedig előtte én jókat hallottam róla. Biztosan van akinek jó,nekem nagyon nem jött be.

A lényeg,h mióta nem használom,szinte tünetmentes vagyok,napi egy két tüsszentés és kész. Éjszaka sem használok orrspayt,semmit és simán tudok aludni.

Csak ezt szerettem volna mondani,h ezek szerint mégis hatásos ez az útifű,de majd még egy két hét múlva leírom a tapasztalataimat.

Sziasztok!

 

Előzmény: lazy g. (8180)
lazy g. Creative Commons License 2013.08.26 0 0 8180

Szia Ottofon!

 

Köszi szépen a választ!

Húúú... háát... sajna úgy  néz ki,h nekem se hat  igazán az útifű. Tegnap óta szenvedek mint a kutya. Eddig jó volt,egy két tüszögéssel megúsztam,de mondom tegnap óta és ma reggel is már,orrdugulás,szemviszketés,stb.. stb..

Ezek szerint jöhet a következő terápia.

Nagyon érdekes az a cikk a csalánteáról,ill. a májról. Logikusan hangzik.

Sajnos a csalán és a cickafark arányáról sehol nem olvastam (a hozzászólásokban sem),pedig azt nagyon szeretném tudni.

Januártól elkezdem ezt a csalántea kúrát... Állítólag azt lehet inni akár  minden nap,de kúraszerűen talán mégis jobb lesz.

Ha esetleg valahol olvasnál az arányról,azt légy szíves tudasd itt velem (velünk) is,jó?

Sőt,nem is várok januárig,elkezdem holnaptól,hátha jobb lesz.

Köszi szépen még egyszer,szia!

Előzmény: ottofon (8179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!