Nekünk mod valamit a vonatszám, de néhány éve egy ferencvárosi jegykiadónál hiába hivatkoztam vonatszámra, csak nézett bambán. Meg kellett néznem a vonat nevét a menetrendben!!! A felhasználó pedig végképp nem ismeri.
Megkerdezhetem, hogy milyen ELVIRA-s cikkrol beszeltek? Amugy az ujabb verziobol kiszedtek a vonatszam szerinti
bongeszest, ami szerintem hulyeseg volt.
Ha budapesti vagy, valamelyik délután gyere be a munkahelyemre, megcsináljuk. Ha negatívről szkennelünk, akkor ki kell menni Pestlőrincre a suliba, ahol tanítottam, ott van diaszkenner. (Azt viszont még soha nem használtam.)
Majd körülnézek, hogy pontosan mik vannak. M40 témában is fogok keresni bővebbet infot. Néhány dologra még emlékszem (valaha szereltem a motorját is), de nem akarok pontatlan adatot küldeni. A hangokat át tudom olvasni és el tudom küldeni.
Kedves ZöPö, 1014, division by zero !
Kosz, megtiszteltek erdeklodesetekkel.
Szivesen a T. Topicgazda es T. Topictarsak rendelkezesere bocsajtom a gyujtemenyemet.
ZöPö
A segitseg jol jonne, scannerem nincs, a neten meg nehany hete vagyok csak, igy aztan felrakni se tudok meg.
Nem lesznek technikai nehezsegek? Szoval a kepek eleg regiek, fekete-feherek, meretuk 9x12, 6x9, 4,5x6cm, egy-ket nagyobb van csak talan. No meg a minoseg se mindig tu eles. Negativrol is lehet scannelni? Ugy, hogy a 18x24 (ilyen fgepem is volt) es 24x36mm-es kockabol valami normalis meret legyen? (sajnos nem minden negativ van meg) Szoval csodakat azert ne varjatok...
Vannak meg dieseleim, meg Kandoim is abbol az idobol...
Ha a reszletek egyeztetese off lenne, irj(atok) a maganba.
Irodalom: van egy szupi konyvem a magyar nagyvasuti vontato jarmuvekrol a kezdetektol, 1846, (majdnem?) minden mozdony benne van, ezt biztos ismeritek.
1966-68 kozott tagja voltam a Magyar Vasutbaratok es Vasutmodellezok Egyesuletenek. (bocs, ha emlekezetbol pontatlan nevet irtam!, de vmi nagyon hasonlo volt, az biztos) Letezik meg ma is? Olvasva a topicot nem emlekszem, hogy emlitettetek volna.
Udv, P.
Udv Mindenkinek!
De joooo ez a topic!!!
Gyerekkorban igen vasutmanias voltam, meg persze mozdonyvezeto akartam lenni ugy 2 es 10 eves kor kozott, GOZOSon. Akkor meg abbol volt a tobb es nem nosztalgia miatt jartak. A Balatonra ilyenekkel mentunk: 302, 328, 424. Ritka kivetelkent ugy 1961-62 korul egyszer ket egybekapcsolt BoBo (zold, elol feher csikos!) vitte le a deli partra a gyorsot.
Akkoriban meg szigoruan tilos volt a vasut fotozasa, de azert kesobb 1965-67 kozott jo par ff kepet keszitettem. Pl.: 242, 275, 301, 324, 326, 327, 328, 333, 342, 375, 376, 411, 424, 442 es ezek mind mukodtek! (ennyit most csak ugy emlekezetbol, lehet, hogy tobb is van) Egyszer Hatvanban a yard elkapott a hatso kerites lukanal, de hosszas nyafogasra elengedett. Kepzeljetek mi lett volna, ha bevisz, anyam azt se tudta, hogy vonatozni mentem.
Megneztem a V63 Gigant honlapot tok jo, csak kicsit keves a GOZOS.
Nincs valakinek meg tobb kepe MAGYAR GOZOSokrol?
P.
Homályosítsatok fel, mi az a TYFON kürt? Lehet, hogy az, aminek hangját a lentebb említett Várkonyi Zolival magnóra vettük egy NOHABról?
(Arról .wav file-om van, azt használom Windows hibajelzésnek: vigyázz, jön a NOHAB)
Bizonyos háttérképek, pl. htm-2488.jpg, amelyek csak "kifakítva" vannak, élvezhetővé tehetők.
1. Jobb egérgombbal klikk a háttéren, "Save background as..."
2. Az elmentett képet nyisd meg a Photo Editorban. (Photoshop, etc.)
3. Image -> Auto Balance (vagy kézzel tedd helyre a színegyensúlyt)
az engedély azért nagy szó, mert az utolsó pillanatban még mindent kitaláltak a hivatalok, hogy ne legyen ott vasút.
az árvíz nem tett jót a hídaknak, de szerencsére nem olyan a helyzet mint Kemencén...
egyébként most agusztusban volt ott egy építőtábor.
Felek, hogy az epitesi engedely meg nagyon keves, most kellene a penz. Csak nehogy a 64-es vonal 34-es sinjeit kezdjek itt felhasznalni...
A tervek szerint mikor indulna be a forgalom? Egyaltalan Nagyborzsony es Nagyirtas kozott jar mar a vonat? Mikoval valamikor aprilis elejen jartunk arra, a palya elegge ramaty allapotban volt.
némi KBK hír: Júniusban meg lett az építési engedély a Nagybörzsönyi kisvasút ellopott Márianosztra-Nagyirtás szakaszának az újáépítésére, némi technikai adat:
34,5 kg/fm felépítmény, 1500 mm hosszú faaljak, sincsavaros lerögzítés
30 Km/h sebesség, 6,5 t tengelyterhelés
KBK: Wow, orulunk neki! Remelem nemsokara sok uj hirrel jelentkeznek! :-)
A scant holnap elintezem, elkuldom emilben. (Nem akarom feltenni, szerzoi jogok meg ilyesmik)
Valaki tud nekem segiteni, hogy mukodik a Petofi Csarnokban a bolhapiac? Allitolag ott is vannak modellek. Mikor/hol van, erdemes kimenni?
Föltámadt a KBK honlapja! Igaz még nem teljesen mert a képek linkjei egy nemlétező FTP könyvtárra mutatnak, de legalább újra lehet olvasni, sok érdekes dolog van ott...
Én is láttam a képet. Ha jól emlékszem a rajtalévő emberkék igencsak nézegették a Mukit. De hogy miért pont szerkocsi? A probléma csak az, hogy az újság valahogy eltűnt a lakásban.
A mai Metro ujsagban benne volt a "Metro-vonat". Ott szerkocsikent emlegettek, hogy a Metro ujsag egy eves szulinapjara festettek at es jarja a varost. Ha kell kep, bescannelem.
Paksi muzeum: mint lejjebb irtam, felhivtam es mukodik, nyitva van; az ujsag valami dezinformaciot irt.....
Csepelen a papírgyárban volt/van egy kis zöld szertartályos gőzmozdony. A típusáról nem tudok mit mondani, mikor legutóbb láttam még nem voltam szakértő (kb 6-7 éve). A '90-es évek elején elég gyakran jött ki a szabadkikötői vontatóvágányig, de manapság már Bobók járnak be a papírgyárba is. A mozdony talán leginkább a Chinoin Ödönke nevű gőzösére hasonlít. Tud róla valaki valamit?
Valóban drótkerítés van, az út felé eső járműveket egész jól lehet látni.
Mikor két-három éve voltam ott, azért nem engedtek be mert állítólag a múzeumot akkor újították fel. Úgy látszik ez nem így történt...sajnos.
Én 15-én fogok arra járni, nem valószínű, hogy megállunk (az utitársak között tudtommal nincs más vasútmániás), de ha menetközben látok valami érdekeset, megírom.
Hmmm, van egy ilyen hely hogy www.paks.hu. Ott van egy telefonszám, amin fel lehet hívni a múzeumot. Ha felhívod, azt mondják hogy nyitva vannak, lehet menni nyugodtan.
A cikk javával egyetértek, de én tavaly meglátogattam a családommal, nem pedig évekkel ezelőtt! Ld. lentebb.
Aki megy a 6-oson szombaton (vasárnap), ott megy el mellette. Benéz?
Azert vannak benne hibak: azota mar kijavitottak, de egyi idoben az szerepelt az adatbazisban, hogy a nyari Fonyod - Kiskunfelegyhaza sebes visszautban csak Kaposvar Kozvagohidtol kozlekedik...
En ugy szoktam csinalni, hogy lekerem az ELVIRA ajalnalait, amit aztan leellenorzok a menetrendben. Persze ez sem tokeletes megoldas, mert kinek van energiaja az osszes potlek es modositas vegigvezetesere.