hát a a hőmérséklet erre asszem nem alkalmas, de Velencében, bármely vízparton (ebből sok van:) szerintem baromihideg prosecco-t jó kortyolgatni. Igaz, erre várjunk nyárig:)
startup: Királyudvar Pezsgő 07 Henye Huet Pétillant 05
a fősor (12 bor): Királyudvar Sec 08,07 Becsek Demi-Sec 07 Lapis Furmint 08 Családi Birtok Szelekció (Lapis teraszok Furmint) 06 Ilona 03 (ez ajándék az élvezet kedvéért) Huet Haut Lieu Sec 08,07 Clos du Bourg Sec 08,07 Le Mont Demi-Sec 08 Le Haut Lieu Moelleux 03
költség: 10 fő esetén 8,000 Ft / fő 9 fő esetén 9,000 Ft / fő 8 fő esetén 10,000 Ft / fő
Én azért favorizálnám, hogy legyen min. 12 palackoból álló kóstoló, ha már kersztül utaznék ezmiatt az országon, akkor legyen kimerítő a téma.:)
Ugyanakkor ahhoz nem feltétlen ragaszkodnék, hogy minden egyes "szembeállított tétel" évjárat és szárazsagi fokban is feltétlen nagyon stimmeljen. Nekem elég ha össze lenne rakva 6 az egyikből, 6 másikból, legyen köztük pezsgő, sec, demisec, édes. Az Huet-től viszont szerintem érdemes lenne mind3 08-ast, hogy benne legyen.
-Ja. Hujber Ottó bekaphatja. (mint már írtam) Meg a sznobok, álentellektüelek, és műmájerek valamint a szabadcsapatok is. Elnézést kérek ha valakit kihagytam volna...
Szerintem is jó ötlet lenne a 08-as sorozatra alapozni, legalábbis az újonnan érkező 3 Huet bort mindenképp bele kéne venni. Szerintem lehetne egy-egy pezsgő is.
Édes Huet-ből(moelleux 1ere trie) azok vannak, amelyek a TC árlistán láthatóak?
Ha igen akkor nekem nagyon tetszett a 06-os Clos du Bourg, azt szívesen látnám ebben a sorban, ha esetleg van valami újabb akkor úgy is jó.
A Királyudvar Lapis családi vál. az maradékcukor szerint milyen?
ui.Bocs hogy beleugatok egyelőre még lejelentkezés nélkül, de ha olyan lesz a sor, akkor szerintem én is jövök.
Amellett, hogy nekem is johetnek az ajanlasok (Cassisban lesz dolgom junius vegen), en Aix en Provance-ben voltam paar eve es akkor egy Chatenauf le Rouge nevu falu mellett talaltam a Ch. de la Galiniere nevu pincet. Nem, nem beszeltek angolul (en meg franciaul nem), de megertettuk egymast, kostoltattak, vasaroltunk, a legdragabb vorosuk volt (Grand cuvee Charles Losma, 2003) 15 Euro. Nagyon tetszett. Sajnos most nem talalom a honlapjukat.
Lehet -e már tudni a pontos tematikáját a honlapon is említett, de később részletezendő február végi Bott Judit kóstolónak?
Hasonlóképp, a mostanság készülődő Királyudvar-Huet kóstoló tematikája mennyire esne egybe a TC szülinapos eseménnyel?
Ha jól értelmezem, a 2008-as Huet borok hamarosan megvásárolhatóak?
Továbbá a honlapon szintén említett Borjour-ról van-e részletesebb információ? Volt -e már korábban is, milyen szokott lenni a színvonal stb... csak azért mert több, mint 200 bor lesz kiállítva, kicsit gyanúsan olcsónak tűnik a beugró:) A TC például mely tételekkel fog ott megjelenni?
Azért a sok kérdés, mert szerintem nekem 1 alkalommal férne bele a családi programba, hogy felutazzak, és kíváncsi vagyok mivel járok a legjobban...