Korábban írtunk arról, hogy jó lenne valamikor összejönni, megnézni egymás fényképeit (nem csecsemőkori, hanem vonatos képekre gondolok).
Akinek van kedve, az hétfőn (1999.09.27) jöjjön este 7-re a Nyugati 12-es vágányának végéhez, lehetőleg minél több képpel, régi menetrenddel felszerelkezve. Division, Armand: a 64-es képeket se felejtsétek el!
Ákos:
"Lehet, hogy a Szergejnek jól áll a szakadt külső, de ezt a turistáknak nehéz lesz elmagyarázni, a néhány M62-freak-et kivéve... "
Elég sokan vannak!
Matiz:
"Érdekes, a szergejeket senki sem akarja visszafesteni az eredeti színre... "
Állítólag Németh Andor nyomult hogy a 001-est fessék vissza bordó csíkosra de jó messzire küldték.
SCsabi:
"Akit érdekel a személykocsi sorozatjelek táblázata annak szívesen elküldöm emilben."
Én is kérnék egy olyat, ha lehet. Ha van word, az is jó.
divby0:
"aki ráncajtós IK260-as BKV buszt akar fényképezni, az siessen, mert hamarosan ki lesznek vonva a forgalomból"
A virsliablakos, harmonikaajtósra gondolsz? Az még a piros 136 vonalán is jár, mostanában kapnak új rendszámot.
"a rendszámokat kéne majd figyelni..."
Az új olvasható a rendszámtáblán és oldalt, a régi pedig a vezetőkabin hátoldalán.
"Egyáltalán minek oda fűtőgép? Ha jól nézem minden ütközőbaknál van egy csinos kis doboz,"
Abba a csinos kis dobozba nem hiszem hogy belefér egy 25/1.5 kV-os főtrafó...:-)
"A keletiben van Leo? Merre?"
Kívül, a hőközpontnál.
"mikor fognak Boboval keresztül hurcolni HÉV szerelvényt a városon?"
Sikerült a nyáron egyet fotóznom, Kőbánya-felsőnél, azok Csepelről jöttek, a 733-as Bobo, a 44-es ős-Bobo, meg egy kéttengelyes villamosmozdony volt egy 3 kocsis HÉVvel. Azt már nem láttam, merre mentek tovább. A képet sajnos még nem sikerült scannelni.
A Keleti pu. előfűtőrendszeréről:
A pályaudvaron jelenleg három különböző rendszer működik.
A "nagy" előfűtőtelep (távvezérelhető) táplálja az indulóvágányokat 1-13-ig, valamint a mosói 61-66 vg-okat, az újkezelő 21-28-at, valamint a kezelő 31-35-öt (ezeknek a tetején van a szürke távvezérlő egység feliratozva). Ennek a nagy rendszernek a betápjai a VF4 fűtőgép a 31. vg-on (induló 13 mellett); a V43 1169 és a VF6 a 48. vg-on (csömöri V. a kocsiműhely előtt) Innen a 60. vg bakja és az üzemépület közti hosszú szürke teherelosztóba megy a szufla, onnan a vágánycsoportok áramköri elosztójába, onnan a bakokra.
A "bázis" előfűtőtelepe (56-59 vg.) egy félkész, félönműködő rendszer (ezeken a vg-okon is van szürke szekrény csak üres), ezt táplálja a VF2 a 48-on, illetve ide segít be a 60. (0.)vg-on álló V43 1378-as. Alaphelyzetben ez a 60-ra táplál ki, mert ez a legforgalmasabb kezelővágánya a Keletinek (áltb. itt tárolnak a legnagyobb teljesítményfelvételű vonatok).
A kocsijavító műhelyben van még egy 11 vg-os kis önműködő rendszer a VF17-ről táplálva).
Más:
Kocsik számozása: ez elég nagy lélegzetű meló, inkább beszkennelem és adok hozzá egy aktualizáló mellékletet, uis a hatályos TELJES szisztémáról naprakészen nincs magyarul egységes szerkezetű forrás.
Üdv:
Csabi
Az pont elég izgalmas látvány...
Aquincum-Angyalföld-Rákosrendező-Zugló-Köbánya teher pu.-Fehér út az útvonal?
Én Rákosrendezőn meg Zuglóban láttam szentendrei HÉV-et, csak pont nem volt nálam fényképezőgép...
Akkor ha megtudsz valamit egy ilyen menetről, azonnal szólj! Előre is köszi!
Mint láttátok, éjféltől eddig újra leállítottam a fórumokat, most nem műszaki hiba miatt: visszaállítottam az összes hozzászólást.
Bővebben majd később, most megyek elájulni.
sziasztok!
Atnezem es elkuldom a hianyzo lapokat, csak az egy kis ido.Valoszinuleg megvan ,mert kerestem uj url-eket de a kedves kollegak azt mar nem irtak be a regisztacional. Ezert kerek mindenkit akinek van oldala, az irja fel a listara es egy rovid leirast kerek magyar ,angol es nemet nyelven. A nemet nem problema ha nem megy.
Nnna...ma probaltam benezni ide, nem sikerult, ezert meg van esely, hogy a melohelyi gepemen megvan a tegnap/elotti anyag!! Holnap reggel ezzel inditok. Az itthoni gepemen mar felulirodott :-((( Valoszinuleg cgi kiterjesztessel kell keresni, de atneztem minden html filet...
Voltam a modell-vasut kiallitason. Egesz jo, bar mult evben tobb asztal volt. Van par eleg igenytelen kivitel, de pl. a Veresegyhazi allomast abrazolo darab nagyon szep munka. Van sok jo modell, peldaul Gigant UFC forgovazzal (ezt is 130-as alapra tettek), a szinet kiveve nagyon jo! Van egy szep M63-is, na meg egy-ket jol sikerult Nohab. Az egyik arusnal vettem egy regi DR Ame kocsit, es a kepeslapokat is atbongesztem. Egy regebbi vitat lezarva: volt fenykep a Btx 000 palyaszamu jarganyrol, tehat letezik ilyen :-) Volt kep olyan Piroskarol, amin nem volt palyaszam, 3 osztasu szelvedoje volt, es egy hatalmas voros csillag az elejen...
Na es persze vettem kepet a regebben emlegetett Ikarus-szornyszulottrol. A kepleiras szerint: A MAV egykori BZmot 601/1 psz. dizel-hidraulikus konnyu kiserleti sinautobusza. Gyarto: GANZ-MAVAG, Ikarus karosszeria es jarmugyar Bp 1983(!!). Vmax=100km/h P=250kw. A kepet bescannelem, az erdeklodoknek kuldok (remelem jobban sikerul, mint a zold MUKI scannelese :-( ).
Szevasztok, most tévedtem ide közétek. Nem tudtok valamit a Cegléd-Hantháza vonalról??? Gyerekkoromban többször nyaraltam Hantházán, a nagybátyám volt az állomásfőnök/forgalmista/váltókezelő/tanyapostás egyszemélyben.
Az állomásépületben laktunk. Naponta pár vonat ment, gőzösök, Cegléden a mostani állomás város felöli oldaláról indult a vonat, végig pöfögött a Kossuth Ferenc utcán, megállt a Gubodi-pincéknél, majd a Kossuth téren, és így tovább. Rendes nyomtávú volt...
Elég furán néz ki, ahogy a többi angol vonat. Én mikor ott jártam, egy olyan alsóvezetékes motorvonattal utaztam, amit valszeg egy régi személykocsiból csináltak, legalábbis rengeteg ajtó volt az oldalán, ami némely régebbi személykocsira volt jellemző. A fülkék helyei is megvoltak, de a kocsi már termessé volt alakítva. Szóval érdekes volt.
megnéztem az angol gépeket a Keletiben, elég érdekes látvány, sajnos fotózáshoz elég rossz idő volt délután, nem tudom milyen képeket sikerült csinálni, remélem reggel a nap is kisüt meg a gépek is még ott lesznek...
Én már küldtem egy darabot, ti is nézetek körül a vinyótokon, hogy nem-e maradt valahol egy példány a topicunkból, pl. a Netscape cache-ben, és küldjétek el az indexeseknek, hogy össze tudják rakni újra!
Látom itt valami nagy gubanc van...
Remélem nemsokára megcsinálják. Ma láttam egy narancssárga Bobot (a pályaszám oldalt már lekopott), egy tehervonatot tolt Csepelen a papírgyárba. A papírgyári vonatok általában húzva közlekednek a csepeli vontatóvágányon a papírgyári kiágazásig, innen vagy tolják, vagy ha hosszú a vonat egy másik Boboval behúzzák.
Mindenki rohanjon 3 szuper English Electric mozdonyt megtekinteni ma a
Keletiben. 11-tol van egy sajtotajekoztato a Londontol Koszovoig kozlekedo
vonatrol, amelyet majdnem vegig 3 angol mozdony huzott. A vonat Budapestrol
szerdan indul tovabb Romania fele. A mozdonyok hangja nagyon szep es nagyon
hangos, de nem tudom ma be lesznek-e inditva. Mindenesetre meg lehet
tekinteni oket a Keletiben, allitolag egesz nap ott lesznek.