A rancajtos IK2x0 kozul azok maradnak meg 2000 utan, amelyeknek van uj rendszama. Azt voszont erdemes fotozni, ahogy rosszul fetettek fel az uj rendszamokat. (Pl. BU8933->BPI-654) Ezen kivul van a BU0671, amelynek meg kemenyes kipufogoja is megvan, bar mar az oldalara is kapott egyet. Vannak kepeim, majd felrakom a halora.
A 280-asok fiatalabbak, igy ayokat nem fogjak selejtezni (meg nincs is mivel potolni...)
Az igaz, hogy nem mindenhol ügyelnek egyformán a mozdonyok tisztaságára. Az öregségnek, rozsdás lemezeknek, nem feltétlenük kellene párosulniuk koszossággal. A nyári 29-es Szergejek egy része tényleg eléggé mocskos volt (tegnap est direkt végignéztem a nyári képeket, amit a 29-en csináltam). Ellenpélda: a szegedi M62 057 is eléggé leromlott állapotban van külsőre, ütött-kopott, de azért viszonylag tisztán tartják, lásd pl. ezt a képet (sajnos, nem tudom, hogy kell linket csinálni): http://www2.chem.elte.hu/gigant_club/pic/hu/diesel/m62/m62057d.JPG
Más:
A tűzeset M40 212 (ex 004) Púpossal történt, de szerinte Werner sokkal több részletet tud.
Más:
A hetfői szegedi napilapban (Délmagyarorszaág) már a sokadik olvasói reklamálás látott napvilágot a 9.20-as pesti gyors kocsijainak tisztaságával kapcsolatban. Az olvasó leírta, hogy szutykosak a kocsik, a WC nem használható, a közelébe sem érdemes menni, és a kocsik nincsenek takarítva. A MÁV reagálásában azt írta, hogy ismerik a problémát, de helyben nem kompetensek, és továbbítják a reklamációt Budapestre...
Kocsiszám-rendszer:
kb. 12 oldal+aktualizálás (új vasutak stb.). A fénymásolás OK, de hogy juttatom el?
Zlz kocsi:
Nem találtam a gyűjteményemben, de majd utánanézek. Sajnos a HM kocsik magánkocsiként futnak és elég kevés nyílt anyag van róluk, de sebaj...
Apropó HM, van néhány szép képem a néhai kormányzati motorvonatról (kívül-belül)
Üdv:
Csabi
A legszörnyűbb az, hogy pl. M61,006, M61, 019 még nem volt lemosva a Csíkos balesete óta, és 010 is csak akkor, amikor Füreden lemostuk többen július közepén.
Werner,
ha csak kötekedni akarsz, akkor rajta :-) , ha nem, akkor ne adj a számba olyanokat, amiket nem mondtam és vállald azokat, amiket Te mondtál.
Na meg az is lehet hogy annyit járnak hogy nincs idő arra hogy beálljon mosatni a fűtőházba...(tankolni is menet közben tankolják mint a vadászgépeket) :)))))))
Matiz, kosz a kepet, tok jo. Nem is nez ki rosszul, legalabbis oldalrol. Mert szembol ho'tt bena a buszorron a vasuti csatlas.
Amirol en beszeltem annak idejen, az viszont nem ez. Az egy tok sima 200-as szolo karosszeria volt, minden vasuti felszerelestol mentesen, de indexszel felszerelve (!), tavolsagibusz-sargara lefujva, valami lehetetlen szurke acelkerekeken. Ha arrol lenne valakinel kep...
Ákos:
"pedig oda kellene valami 215-külsejű gép"
Ne félj, jön az nemsokára, csak sajnos a NOHABok HELYETT. Majd meglátjuk akkor is így szereted-e majd. :-)
Amikor a saját véleményemet írom akkor a többi 5996411 turista nem igazán érdekel. Ők úgyis a lányokat lesik a Balcsi partján nem a Szergejt. Így ez cska a mozdonyvezetőnek okoz némi bosszúságot.
Számos "Szergej-fan" véleménye is az, hogy a Szergej szutykosan szép, mert attól Szergej, a NOHAB meg tisztán szép, attól NOHAB (ez utóbbi az én kiegészítésem).
Arról nem tehetek, hogy Fehérvár nem tudja tisztán és karban tartani a gépeit. Ők a "nem a festék húzza a vonatot" elvét vallják. Meg tegyük hozzá, hogyha hagytak volna elég NOHABot arrafelé akkor nem kellett volna a szutykos Szergejnek sem rámenni a 29-re.
Matiz! En feltetlenul kerek az Ikarus sinautobuszos kepbol. Csak azt nem ertem, hogy miert dizel-hidraulikus? Az eredeti hajtas miert nem volt jo?
A selejtezendo IK 260-asokbol kerul a szentendrei muzeonyba legalabb egy peldany? Nem artana. Mert pl. a legelso eresztesbol, ahol egy csomo gomb a kormanyoszlopon volt, az ajtovezerlo gombok pedig vizszintesen egysorban, nem tudom, hogy maradt-e. Nehany eve Veszpremben meg koszalt ilyen, de nem tudom, hgy megvan-e meg.
Pesten szokott volt jarni egy szolo Ikarus 200-as troli, asszem 700-as szammal. Tudja valaki, hogy ez miert keszult, es miert nincs belole tobb? Emlexem, hogy egeszen kisgyerekkent (20-25 eve) ilyen jart neha a 70-es, 78-as vonalon, de sargara festve. Neha orakat vartunk a megalloban, hogy jojjon. Aztan ritkan latni egy 400-as Ikarus szolo trolit is, valami igenytelen libazold-narancssarga szinkombinacioval. Azt lehet tudni, hogy a szakadt Ziu-kat miert nem cserelik le ilyenekre, vagy 200-asokra?
A Cegléd-Hantháza vonal keskenynyomközű volt, megszűntetése után a felszabadult anyagokból újították fel a királyréti vonalat. Legalábbis én úgy tudom.
Hat ide tevedtem, oszt csak azer nem
irtam eddig, mert sok melo volt
mostanaban.
Na ezt a fent emlegett vonalat a
hetvenes evek vegefele szuntettek meg, de eleg rohejes volt addig is: A 20 km-t
ket ora korul tette meg, de utananezek
majd kicsit reszletesebben a regi menetrendjeimben.
"Kocsik számozása: ez elég nagy lélegzetű meló, inkább beszkennelem és adok hozzá egy aktualizáló mellékletet, uis a hatályos TELJES szisztémáról
naprakészen nincs magyarul egységes szerkezetű forrás. "
Fénymásolva nem lehetne megkapni? vagy kölcsönkapni fénymásolásra?
"Az még a piros 136 vonalán is jár, mostanában kapnak új rendszámot. "
Nálunk nem kapnak új rendszámot...
Lehet, hogy csak innen fogják még ebben az évben selejtezni őket?
én a turistákról beszéltem, nem a vasútrajongókról. A Balcsira mondjuk jön egy nyáron hatmillió turista, lehet, hogy ebből 3589 Szergej-fan, de a többi 5996411 csak annyit lát belőle, hogy egy ocsmány leokádott külsejű szakadt gyárkémény-füstű mozdony, szemben a NoHABbal, aminek minimális a füstje, ha van egyáltalán és a MÁV-átlaghoz képest lényegesen jobb a _külső_ állapotuk. Turista-szempontból nézve M41 2105 és 2150 is akceptálható, 2187 már nem, mert bár a festék még friss, de nem lehet átlátni a füstfelhőjén. De a 29-en az ország legszutykabb Szergejei jártak a nyáron, pedig oda kellene valami 215-külsejű gép!