Sir! Tudsz-e arról. hogy a Guitar Pro-ba lehet-e dobhangokat csempészni, mert a Fruityloops-ot már nagyon unom, a GP-be meg műanyag a dob. Vagy van valami más dobgépprogram amiben kottázni lehet + bevinni wav-ot? SF
Sir, szívemnek kedves a kérdése, nagyuram. Yes, I am. Csak az igazság az, hogy a YouandI kettévált, én a nagyobbik felében vagyok, csupa ex-YouandI tagokkal. De nem ez a lényeg. Az MXG csodálatos hangszer, szerelmes vagyok belé. PONT EZ a darab van a Zenészmagazinban Szabó Sándor által boncolgatva. Mo. -télleg 2-3 darab van.
A szerszám: Strató forma, vintage tremoló, TOM ANDERSON pick-upok HSH elrendezés (!!!), eszelősen szép meleg hangok tisztán a nyak PU.-nél, ébenfa (!!!) fogólap levélberakásokkal a pontok helyett, gyönyörű munka, Handcrafted in California. A hangja semmihez nem hasonlít, 2. 4. kapcsolóállásban nem Strató, valami más, 1. 5. állásban nem Les Paul, de vastag és erős.
Fellökök majd egy képet ide, addig www.mxg-guitars.com-on további info.
Lynard Skynard - Sweet Home Alabama 4.8M (128 kbps)
Nirvana - Sweet Home Alabama 2.2M (224 kbps)
Ez utobbi egy rovid, spontan jam az unpluggedrol, szerintem hatalmas poen :)
Hahó! Van itt: http://www.seminart.hu/ ez a Lorien zenetanfolyam. Kérdezném, hogy valaki tapasztalta-e már ennek pozitív hatását, vagy csak egy új kamu tört be hozzánk? SF
Vállal valaki közületek egy esküvői fellépést klasszikus gitárral a Sir Lancelotban nov 30-án?
egy-másfél órás produkcióra lenne szükségünk összesen a délután folyamán (nem lessz hosszú az esküvői lakoma, este megy mindenki haza vidékre)
Reneszánsz és barokk zenéket szeretnénk hallani, illetőleg a helyhez illőt.
nem szeretnénk komoly ügyet csinálni, nem zenész a familia, úgyhogy nem akarunk profi zenészt hívni...de rendesen megfizetnénk az illetőt... Aláfestőzene megy majd magnóról, csak néha szakítaná meg egy gitárszólam...
Valahogy így gondoltuk ki.
Ha valakinek van ismerőse, kérem szóljon. Most elég sürgős!
Köszi, és további jó gitározást!
zephir
Anno, mikor egyszer Mezeinél érdeklődtem, milyen erősítő kéne nekem, ő is a H&K ATS-t ajánlotta -
csak nem találtam sehol.
5558
Gope, nem a You and I-ban játszol? Mo-n eddig csak róluk hallottam, hogy MXG Patrick Eggle hangszert használ a gitáros! (No, meg láttam TV-ben az az egykori Road Kill Café énekes Péli Barnabásnál/?/ is, pedig neki most már "keserű a méz"!)
Pele_ v. aki tudja
Mi az a Variac, amit pl. a Riffinteractive-os Lyle Ronglien használ? Ezt írja róla: "I also used a Variac to saturate the overdrive with a setting of -4 as to starve the voltage." (Fekete, egy u magas rack kütyü)
Szeretnék többet tudni a yamaha gitárokról úgy általában. Nekem egy Rgx612s van most, szerintem nem egy rossz darab(24 bund, Floyd Rose, hídnál DiMarzio PAF Pro stb). A harmony-centralon alig-alig akad valami, egyébként meg mintha nem is létezne ez a típus. Ha valaki tud a yamahákkal v ezzel a gitárral kapcsolatban infót, ne sajnálja :)
köszi
tinxtu
Ok, kösz, cserébe nem fogom elmondani neki, ha lekközelebb átjön jammelni, hogy i-vel írtad a nevét. Tudod, ő érzékenyebb az ilyesmire, mint Christina Aguilera arra, ha BritneySpears-nek nézik.
A Fibenare hanxer tfonszámát meg meg tudom adni, aki kérdezte, csak leghamarabb estig kell várni...
GG
A kézi könyve letölthető a weboldalukról, de el is küldhetem ha gondolod. Abból azt is megtudhatod hogy mit csinál a gitárod hangjával a More ;)
Különben pedál nincs hozzá, nem volt rá szükségem, ugyanis rögtön az első gyári zengető beállítása annyira megtetszett, hogy nem is használtam rajta egyebet. Különben előzőleg egy Digitech DSP 256 XL-t használtam a mikrofonokra, és annál is szintén csak az első beállítást használtam.
Neked ÓRIÁSI SZERENCSÉD és MÁZLID VAN egyszerre!!! Netán burokban születtél? :)))
Merthogy ma találkoztam Zakk Wilde-vel, és rögtön megkérdeztem Tőle, hogy ez a GG gyerek szeretheti-e vajon az új Ozzy lemezt. Zakk rögtön mondta hogy: "Jeah! Why Not?", de aztán említettem nekije ezt az Offspring dolgot (ami épp kiment a fejéből, de ez érthető mert koncerten nem Ő énekel, és otthon különben is az ének nélküli verziókat hallgatja csak), és rögtön de borzasztóan összeráncolta a homlokát, ősszehúzta a szemöldökét, megrázta a sörényét és a szakállát úgy, hogy a sörénye jobbra, a szakálla balra lendült, jól földhözbaszta a sörét, kettéharapta a teli heroinos fecskendőt (ez az egy volt nála!) és azt mondta, hogy: "Szonofabicccs sztupidkrézi moderfakkkkker!!!" meghogy: "Letmessszíííjor fakkinghendsz!!!" de aztán mondtam nekije hogy csak ketten vagyunk és akkor ezt az utolsót visszavonta, de a motherfucker az azóta is érvényben van, sajnos arról nem tudtam lebeszélni, sorry ez van, sajnállak is egy kicsit, de Zakk Wilde az Zakk Wilde, nincs mit tenni...
Természetesen miután lenyogodott megkért mutassak nekije pár fogást a gitáron, mert már annyira nincs ötlete, hogy lehet hogy nem is lesz több Ozzy lemez emiatt. Megszántam, és úgy megörült hogy feljanálotta, cserébe nekem adja az EMG pickupos fekete/fehér bullseye LP-jét, de amikor leakasztottam a falról a Yamaha Pacifica 112MMX-et, akkor elszégyellte magát, és elnézést kért a méltánytalan felajánlásért, és azt mondta, elküldi nekem a Marshall erősítőparkját és az összes effketjét ha végez a mostani koncerturnéval, de amikor meglátta hogy a gitárt egy Digitech RP100-ba dugom, azt pedig egy Cambridge Sondworks-ba, akkor nagyon elpirult, megkérdezte dobhat-e egy sárgát (pont úgy mint a Rockstar c. filmben, de ott azért nem Zakk kérdezi eztet, mert csak mostanra sikerült betanulnia a szöveget), szóval annyira szégyellte magát hogy muszáj volt kimennie és gondolkoznia végülis mit ajánl fel nekem a riffekért cserébe, és persze nem is dobott sárgát, vagy elfelejtette lehúzni...
Visszajöt, és azt mondta hogy hazamegy, és szétnéz van-e valami hozzám méltó a hangszerpiacon, de azt mondta, kicsi az esélye, és akor inkább küldene egy Ferrárit, egy F40-et, de ezt is csak azért mondhatta mert nem látta az autógyűjteményemen, na mindegy, legközelebb a garázsban kezdünk...
Szóval jammeltünk.
Először Krémer Tamás magyar zeneszerző művét tanítottam meg vele (próbáltam megtanítani!), ami nem nagyon akart neki menni elsőre, de hogy tudjon gyakorolni ha hazamegy felvettem nekije, és ezt most közzé is teszem hogy szörnyűlködjetek!
...nekem valami olyasmi rémlik abból a Zakk interjúból, hogy nem a szövegekkel volt gondja, hanem hogy olyan f@szkalapok irnak Ozzynak számokat, akik még egy rendes Rhoads riffet sem tudnak eljátszani :) ugyhogy fakkjú meg minden :)) de azért csak megcsinálták :)))
z@kk (c)
Ismeri valaki az új Ozzy albumot? (Down To Earth, vagy mi a fene)
Nyugtasson má' meg valaki lécci, hogy telleg jó és dögös, mert nekem teccik, de sosem tudom végighallgatni, mert olvastam egy Zakk Wylde (az igazi) interjút, és axonta, neki nem teccik, meghogy az Offspring szövegírója írta a szövegeket. Megcáfolná ezt valaki autentikusan? Tudniillik én mindig elkezdem hallgatni, aztán eszembe jut ez a Zakk interjú, és lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy olyasmit élvezek, amihez köze van az Offspringnek...
Jaésha telleg az Offspringes írta, és valaki találkozik Zakk Wylde-al, lécci ha megkérdezi a mester, hogy "az a GuitarGod csávó az internetről... neki talán teccik a Down To Earth?" Szal ha az Offspringes csávó írta, akko' léccimá' mondjátok neki azt, hogy "NEM". Leköteleznétek...:)))
GG