Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ha lenne olyan szakember aki holnap(vasárnap) át tudná nézni ezt a két távcsövet akkor el tudnám vinni Veszprém megyében és Veszprém megyével határos megyékbe.
Köszönöm a segítő szándékot. A nacht-dialytnál másképp műkszik. Ennél az objektív tubusa felett van 2 csavar, ezek rögzítik a prizmák foglalatát. A 2 csavart kilazítva el lehet forgatnia prizmákat, spec szerszám hiányában zégerfogóval.
Jobb helyeken kollimátorral szabályozzák a kettősképet.
Szemre is lehet, ha nincs képferdeség eleve.
Porro és tetőélesnél is nagy szakértelmet igényel, mert nagyon nem mindegy, hogy a hernyócsvar az rögzítő feladatot lát el, vagy szabályzásra van, majd kontrázásra. (tetőéles)
Porro esetében képsek egészen a prizmatörésig elmenni.
Szép dolog ez az állítom, aztán vagy sikerül vagy sem, de értékesebb optikák esetében hatalmas kárt tudnak okozni a felhasználók a saját eszközükben és akkor pislognak mikor valaki közli, hogy nem is lett volna drága mulatság a beszabályozás, ha nem nyúlt volna bele.
Legalábbis nekem ez a véleményem.
Általában az a tapasztalat, hogy "nem betartva" az ajánlásokat, csodálkoznak ha a "zacskóban" hozott optikát visszautasítják javításilag, mert már akkor az árajánlatot nehezményezik .
Ferinek igaza van a 23984 HSZ-ben. Nekem van egy a képen látható Hensoldt Dialyt távcső, kicsit viharvert darab, lepattogzott a burkolat néhány helyen, most próbálok keresni valami értelmes bőranyagot burkolatnak. Szétszedéskor feladta a leckét, hogy vajon hol lehet ezt beállítani, hol vannak a csavarjai. Eddig csak olyat láttam, ahol a burkolat alatt a vázban voltak a csavarok, de itt az okulárhüvely csatlakozásánál van egy külső gyűrűpalást, ami lecsavarható/bakker amíg erre rájöttem/.
Ezt lecsavarva a komplett prizmaházat lehet állítani minden irányba.
Akkor nem értem a nacht-dialytot. Itt a prizmatartót oldalról fogja 2 csavar, ez rögzíti. Ezeket kilazítva az egész tartó a prizmákkal elforgatható kb. 1 centit. Ezzel a látott kép magasságát tudom beállítani, viszont oldalirányban nem nagyon változik semmi.
Nem minden binokulár excentere állítású. Amelyik nem, az prizmadöntögetős. Vagy az egyenes tubusúnál a teljes prizmarendszer állítható három csavarral.
Mindenfajta párhuzamprobléma ezekkel orvosolható.
Elhajlani semmi nem szokott. Esetleg a poroprizmásnál a tubusok tudnak kiugrani egy menetet a 2/3-ados anyából.
Minden binó objektív lencséinél van excenteres állítási lehetőség?
Konkrétan a nacht-dialyt érdekelne leginkább.
És amelyiknél nincs, ott csak a prizmák döntésével történik a beszabályozás? Illetve, ha mondjuk a 2 tubus nem párhuzamos, azt hogyan javítják? Nem arra gondolok, hogy rosszul kapnak egymásba a menetek, hanem pl. ütéstől elhajlik valami.
" Leírás Eladó kitűnő állapotú MLC 8X30-as távolsági távcső, bőr tokkal megkímélten kihasználtsága miatt. semmi repedés ,semmi szakadás, semmi horzsolás rajta korának megfelelő állapotban. Akár postával! ár 10.000ft "
Az eBay-n sajnos sok olyan felhasználó is van, aki megvesz lepukkant távcsövet, és vizuálisan feltuningolja. Tehát az, ami szépnek néz ki, még nem biztos, hogy jó is.
Csak nem nálam:) Tuti, ha ilyen szép darabom lenne vagy véletlen egy kocc és véletlen betörik a prizma, vagy máris olyan csúnya festékpattanás lesz rajta, amivel nem tudok megbarátkozni.