Így van! Azért aztán véreim, csak óvatosan hazafelé a csárdáknál jó ideig nem megállni. Vigyázzon mindenki magára, egymásra, főleg ha olténiai, moldvai részek felé kereng... Február óta nem voltunk otthon...
Trollokkal nem kell foglalkozni, nagyon hamar kibújik a szög a zsákból és elbuknak. Ez a "+ - " játék meg kevésbé kockázatos és ezért ezzel is szórakoznak.
Ezt muszáj ide is... az útépítő/tervező topikból... :-)
"Bihar megyében járt pénteken Ludovic Orban miniszterelnök és Lucian Bode közlekedési miniszter, ahol többek között aláírták az észak-erdélyi autópálya Bihar és Bisztraterebes közötti szakaszának kivitelezési szerződését."
Orbán? Böde? Kész focicsapat ez az oláh kormány... :-)
Nekem az az érzésem, hogy ez a most lezárult kezdeményezés a beharangozottól eltérően, nem önálló szálon futott. Volt ugyanis egy nagyon hasonló célra kiírt pán-európai aláírás gyűjtés (bár erről itt írtam már korábban). Talán a leadott aláírások számának összehasonlításából kiderülhetne...
Végtére összejött így is az szükséges szám,nem? bár ezen magam is meglepődtem,hogy csak a rólunk van szó benne.
Mellesleg úgy tudom,hogy Erdélyben régiókban is pályáznak uniós pénzekre, saját fejlesztésekre az állami lehetőségek mellett. a Pártium, közép Erdély.: BH-TM- AR CJ- AB- SB SJ BM- SM megyék esete. kb 2 éve hallottam ezt a témát a rádióban.
Kinek mi a véleménye az SZNT polgári kezdeményezésének a sorsáról?
Nekem alapból nagyon tetszett, hogy közvetlenül lehetne pályázni uniós forrásokra az őshonos kisebbségeknek, de szerintem nagyon el...-ták azzal, hogy csak a magyarok körében kerestek igazából támogatókat.
Ott lettek volna/lennének Spanyolország, Észtország, Litvánia, Bulgária, Olaszország stb. kisebbségei... A magyar kormány is csak az utolsó pillanatban karolta fel az ügyet. Nekem sajnos nagyon úgy tűnik, hogy kizárólag politikai haszonszerzésre használták, mert csak a hülye nem látta, hogy nem lesz elég a pár szomszédos országban élő magyar támogatása. Lehetett volna mondjuk néhány híresebb támogatót keresni unió-szerte, pl. sportolókat, nemzetiségi politikusokat, akik népszerűsítették volna az ügyet. Lett volna rá egy év...
Te jó helyre tetted be,köszi. Enélkül nem olvastam volna el. Alma materünk azonos Bölöni Locival, ezért (is) magam is teljesen hasonlóan reagáltam volna le timike nemzettestvéri "ÖNZETLENSÉGÉT".
Lehet,hogy nem jó helyre írom,és legfőképp nem igazolandó a kis tyúk értékrendjét, azt azért hozzáteszem,hogy az alapellátásban 17 pár xl méretű latexmentes gumikesztyűt kaptam április közepén., tartani a frontot.
Ezt nem biztos, hogy jó helyre tette be elsőre (?) szerzője, viszont akkor másképpen nem is láttam volna meg...
"Asszonyom, lenne egy kérésem: hazafelé menet Marosvásárhelyen a Rákóczi-lépcsőnél álljon meg egy pillanatra. Egyik barátom, már megbeszéltem vele, odaviszi önnek a 60 000 maszkot, vagy annak az árát. Ahogyan ön akarja. Mi hálásan köszönjük az adományt, de ha ez Önnek akkora fájdalmat okozott, kedves Szabó Timea, mi odaadjuk önnek. Ne aggódjon értünk. Bár porlunk mint a szikla, az Ön haragjánál nagyobb és több vészt is túléltünk már és megmaradt az erdélyi, pláne a székely. Valahogy majd megleszünk enélkül is, és Bukarest is van a világon.
Ma olvasom (friss hír, nem konzerv! ;-)), hogy visszakozott a román belügyminiszter, mégsem lesz népvándorlás a hétvégén a templomok és otthonok között. Úgy legyen!