Keresés

Részletes keresés

division by zero Creative Commons License 1999.10.06 0 0 1372
Igen!
Előzmény: Szucs Lajos (1354)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.06 0 0 1371
Az ASTRA-n folyamatosan megy a balesettel kapcsolatos info.
Előzmény: gyurmosz (1362)
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1370
Klassz az oldalad uhi!
Előzmény: uhi (1369)
uhi Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1369
Biatorbágyi képeket görbe sínnel itt is láttok:

http://ipisun.jpte.hu/~uhi/sin/vasut.html
Előzmény: Törölt nick (1245)
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1368
Mondjuk ha egy kicsit rendbe tennék azt a vonalat, utas is több lenne...
pontosan nem ismerem a környéket, egy helybeli mondta, hogy busszal gyorsabban beér a városba...

Bz: múltkor is a 230-as Szergej jött a Bz-vel, talán már fönt is a fotó a Gigant Club oldalán...
Egyébként kis mázlival lehet ott Szergejt tehervonattal látni, remélem sikerül lekapnom egyszer a hídon...

gyurmosz Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1367
A híd felújítása nálam autómatikusan társul valamiféle pályafelújítással is... Az utasszámról nem tudok mit mondani, amikor én utaztam minden ülőhely foglalt volt (hétvége). Ami a Bhv-ket illeti, többször láttam ezen a vonalon a 499-est, mely az egyik legszebb Bhv (és nem behúzott végű), valamint a szintén gyönyörű (talán nem hiába mintázták róla a modellt) 113-as BDt-t. A BZ-k pedig ha netán el is indulnak, nem biztos, hogy célba érnek (bevontatás, javítás stb.), pont a 2-es Bz-s üzeméről olvastam tapasztalatokat. Én úgy gondolom, hogy a Bz nem olyan vonalakra való, mint ez, de ha mindennap utazol rajta, Te valszeg jobban tudod. Én már csak ilyen Csörgőmániás vagyok...
Előzmény: Benyó (1366)
Benyó Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1366
Minek váltsa fel a 2-esen a Bz-t Csörgő?
Félreértés ne essék, nagyon szeretem a Csörgőket, és a Bhv kocsikat is, de amit ezek a 2-esen produkáltak, az már éppen nem volt normális. 40 km/h sebesség Leányvárig, a Nyugati pu legótvarabb Bhv kocsijaival. Ezt minden, csak éppen nem normális. Amíg az esztergomi vonalat nem csinálják meg 80-asra (álmodik a nyomor), addig igenis maradjon a Bz, az legalább valamivel gyorsabban mehet (csak végre a menetrendet is csinálná meg végre a MÁV normálisan). A négykocsis Bz szerelvény kb. az egyötödét fogyasztja a Csöresznek, a Bzx kocsik messze kulturáltabbak a 30 éves Bhv-nál (nem mondom, az új Bhv-t már én is szívesen látnám). Ami pedig a kihasználtságot illeti, sajnos a 2-esen nem vetik szét az utasok a kocsiszekrényt. Ugyanakkor szükség van a P.csabai betétvonatokra is, ami Csörgős szerelvényekkel anyagi öngyilkosság volna. Ezzel együtt a 200-as sorozatú Bz-kkel nyugodtan lehetne produkálni a 70-80-at még a leghúzósabb emelkőkön, gyengébb minőségű pályán is. A Bz éppen azért van, hogy a tisztességes, jobb feladatra érdemes mozdonyok (pl. M41) ne 2-3 kocsival járjanak egy mellékvonalon. Tudom, hogy darázsfészekbe nyúltam ezzel a véleményemmel, de 7 éve utazom rendszeresen a 2-esen Esztergomtól a Nyugatiig, úgy ismerem, mint a tenyeremet. Sajnos ilyen feltételek mellett éppen elég a Bz, higgyétek el.

Bence

Előzmény: gyurmosz (1365)
gyurmosz Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1365
Ha már a hídaknál tartunk:
Nem tudjátok, hogy az Északi összekötőt mikor újítják fel? A felújítás után visszatérnek a Csörgők, vagy maradnak a Bz-k? Szerintem a szombathelyi vonal villamosításával kissé csökken a mozdonyhiány, és a Bz-ket újra felválthatja valamilyen normálisabb vasúti jármű.
ZöPö Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1364
Egészen biztosan nem. A híd eredetileg "egyenes" volt, ugyanis terveztek rá vasutat, de végül nem vitték rajta át. Az új híd a tervek szerint ívelt lesz, tehát elviled sem mehet rajta vonat (hacsak fogaskerekű nem :)).
Előzmény: werner (1358)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1363
Nagy baleset volt, egy gyorsvonati kocsi kisiklott és kigyúlladt, belerohant egy ingavonatba. Rengeteg sérültrôl szólnak a hěrek, épp most megy az RTLklub-on. A baleset pontos okát még nem tudják, a mozdonyvezetôk és a pálya rossz állapotára hivatkoznak.
Feltettem ma pár képet nagyvasutakról ide. A kisvasúti képeket is feltettem, de a html file nincs kész, mert "gôzöm sincs", melyik gôzmozdony milyen těpusú. Képek itt. (A "t" betüsek a kis képek)
Előzmény: gyurmosz (1362)
gyurmosz Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1362
Állítólag ma Londonban (Paddington állomás) valami nagy baleset történt. Erről esetleg tudtok már valamit?
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1361
ha jól tudom a pesti Tatrakkal pont az a baj, hogy túl szélesek, és egy csomó vonalon nem férnek el?
Előzmény: NZA (1360)
NZA Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1360
Tatrak Szegeden: ez a tipus a T6-os szeria. A forgovaz alapjan valoban ra lehet ismerni, azonban ez speciel nem azonos a Bp-i T5C5 forgovazzal, ugyanis ebben (vegre) rugalmasabban van felfuggesztve a motor, ugyhogy remelhetoleg jobban kimeli a palyat. Egyebkent a kocsi forgocsaptavja hosszabb, es a szekrenye keskenyebb budapesti tarsaikenal.
Mellesleg amikor Szeged meghirdette a villamosvasarlast, ketiranyu csuklos ketoldai ajtos kocsit akartak venni (hogy termeszetesen a 3-4-es vonalra is kuldhessek). A Tatra csak proba-szerencse alapon adta be a T6-os szeriajanak a palyazatat, de mivel ok voltak a legolcsobbak, igy nyertek.

Skoda troli: ez egy ketmotoros jarmu (!), a kozepso es a hatso tengely is hajtott (ha jol tudom). Egeszen fura a csuklomegodasa, a ket felkor alaku padlolemez egymashoz kepest oldara is mozoghat, igy ha pont kozepen all az ember, a ket labat kulonbozokeppen emelgeti a troli. Igen fura egyebkent a troli szaggatohangja is, egeszen mas mint a pesti IK-280T.

Előzmény: Lehoczki Gabor (1357)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1359
"A GF tömöríti a rákosi, nyugati VT-eket, meg a hozzátartozó kisebb színeket, Szob, Sturovó, Vác, Dorog stb, továbbá Istvántelket, ahol a villanymotorvonatok javítóbázisa van. "

A megjegyzésem arra vonatkozott, hogy a MÁV GF-hez tartozik Sturovo!

Előzmény: werner (1358)
werner Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1358
"Látom, Te már előre iszol az eszertgomi híd "bőrére" és annektáltad Párkányt..."

Oda is fektetnek síneket?

Werner

Előzmény: Lehoczki Gabor (1349)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1357
Tátrák persze, kb. 2-3 héttel ezelőtt eléggé kiveséztük itt - többek között a szegedi - villamosokat is. Az 1-es vonalon jórészt csak ezek járnak, nagyritkán látni még FVV-t (egyvezetőállásos, 3 ajtós). A szegedi tátrák különböznek a pestitől és a miskolcitól, ha jól tudom, az ajtókat a szegedi IKARUS üzem gyártotta.
A Skoda trolik megvannak.
Előzmény: Bölény (1355)
SzigDani Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1356
Remelem nem tul sokara osszejon a honlap az mkkk.kma.bme.hu cimen. Egyelore meg nem szolunk a kocsik torteneterol csak a szegedi kirandulasrol, de amint lehet bovitunk!

SzigDani

Előzmény: Bölény (1355)
Bölény Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1355
Na, ha SzigDani is itt van és Szegedről volt szó az imént, akkor megkerülhetetlen az a kérdés, hogy hogyan kerültek Szegedre Skoda csuklós trolik és hogy váltak be. (Jópár éve jártam utoljára Szegeden, akkor láttam őket, nem tudom, megvannak-e még.)

A balesetről szóló beszámolóban szereplő villanyosok Tatrak, ugye? Legalábbis a forgóváz alapján annak tűnnek, de valahogy mégis furcsák. Talán a szög miatt?

Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1354
http://www.extra.hu/vasut/konyv.jpg

Ez az elolap.
Folytassam???????????

Előzmény: division by zero (1346)
SzigDani Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1353
Na igen, amikor Szegeden voltunk mi is tapasztaltuk a kozlekedesi esemenyek hatasat a villamoskozlekedesre (meg a villamosra)
Előzmény: Lehoczki Gabor (1352)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1352
Sajnos egy szomorú eset folytán, de néhány szegedi villamos is látható az alábbi lapon:
http://index.szeged.hu/friss/aktualis/e75baleset/
SzigDani Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1351
Legz szives, definiald a motorvonatot, a Hernyo ugyanis szerintem hibrid.
Előzmény: Benyó (1334)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1350
Most látom, hogy Werner cimbora megint tesz fel új képeket a Gigantra. Két érdekességet vettem észre: eléggé muris, hogy M41 2114-nek a pályaszáma különböző nagyságú számokkal van felírva. M41 2212 pedig 5 (öt) lámpával világít az IC-vel.
Előzmény: Lehoczki Gabor (1349)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1349
Cimbora!

Látom, Te már előre iszol az eszertgomi híd "bőrére" és annektáltad Párkányt...

Előzmény: werner (1347)
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1348
azt a bodét én is ismerem, sajnos mire először ott jártam már semmi használható nem maradt benne, a környéke televolt széttépett, ázott papir darabokkal...
Most már félig, de lehet, hogy már egészen össze is dölt, hála a vandáloknak...

Remélem minden értéket kimentettél amikor ott jártál!!!

Előzmény: Szucs Lajos (1339)
werner Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1347
Vasutas hírlapban írták, hogy az Északi GF élére a volt balassagyarnati VF vezető került. A GF tömöríti a rákosi, nyugati VT-eket, meg a hozzátartozó kisebb színeket, Szob, Sturovó, Vác, Dorog stb, továbbá Istvántelket, ahol a villanymotorvonatok javítóbázisa van.
Rákoson szándékozzák tartani a daruszerelvényeket. Ebből következőleg nagy a valószínűsége hogy nem maradunk NOHAB nélkül.

Azt is olvastam, hogy jövőre nyílik a skanzen, a semmire nem használt volt Hámán Kató fűtőházban.

Kezdődnek a munkák a 120a-n is, de egyelőre a viszonylag legjobb szakaszt, az újszász-szolnoki részt csinálják meg. 80-ról 120-ra.

Addig az ICk Cegléd felé járnak. (Körvasúton...? Azt nem tudom, kifele megállnak-e Kökin. Érdekes lenne: vegyünk pl. egy lőrinci embert. Köki-Keleti BKV: 3/4-1 óra mire felül a vonatra, körvasút Keleti-Köki 1/2 óra, ha előre vette meg a jegyet. Ugyanott van 1 1/4 - 1 1/2 óra elteltével...). Ennél egyszerűbb gyorsvonattal menni szolnoki átszállással.

Előzmény: Lehoczki Gabor (1341)
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1346
naná, hogy érdekes!
Előzmény: plebejus (1344)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1345
A nemet IGE-reiseinfo Nr.28 szamaban

http://www.ige-eurotrain.de

utazast hirdetnek potom 1200,- DM -ert
Nov.25 Munchen 9.25 eurocity 63 "Bartok Bela"
Erkezes Keleti PU. 17.20
szallas Grant Hotel
Nov.26 Magyar Puszta megtekintese "Arpad" sinbusszal
indulas: Keleti Pu. 15.00
Nov.27. Szentendre "busszal"
Nov.28. Keleti PU 12.42 Eurocity 62 "Bartok Bela" IGE Salonkocsi.
Roviden ennyi lenne.

Valyon nallunk a "Nosztalgia KFT" csak kepeslap arusitassal megelegszik?

Szentendrere valyon mert busszal mennek?

plebejus Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1344
Igen, engem nagyon erdekelne, csak biztos sok munka.

Regi vasuthalozati terkep, jelolve a klf. magan-, meg helyierdeku vonalakat erdekes lehet? Pallas v. Revai lexikon melleklete, majd otthon megnezem.

Előzmény: Szucs Lajos (1339)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1343
division by zero:
A "kincsesbanya" barmikor latogathato(nem en mondtam) a toronyban szoljatok be ,es kerjetek engedelyt.
Forras emillel kuldom delutan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!