Sokan megkerdezik tolem is, hogy min erdemes elkezdeni elobb tanulni gitarozni?
Elektromoson, akusztikuson, azonbelul nylon huroson vagy femhuroson...
A valasz egyszeru: amelyiken kesobb jatszania akarsz...
Nem ertem egyesek miert talaljak ki, hogy egy tok mas alaku , mas technikat igenylo hangszeren jobb megtanulni hamarabb...
Gryllus: Hiaba akarsz odafigyelni a valasztasnal...
Mivel nem tudod mire figyelj, nem tudod kivalasztani...
A legjobb, ha hivsz segitseget...
Szerintem erdemes kezdonek hasznalt jo minosegu hangszert venni. (DE en ujat akarok, ami csak az enyem!). Ez a nokkel is igy van...:)))
Ja, a szivast nem fogod elkerulni... :)
De remelem keves lesz.
Ha kotta kell használd vagy a Powertab programot és a hozzá tartózó kottákat, vagy a Guitar Pro-t és a hozzá tartozó kottákat. A mysongbook.com címen van egy nagyobb kottagyűjtemény a guitar pro-hoz. Gitárügyben nem szólok bele mert úgy látom akusztikusat akarsz venni. Azt már 30-40 körül mernék venni egyet ha nagyon kéne.
Sziasztok!
kb 15 eve tervezem, most viszont meg is valositom, h. gitarozni tanuljak. Sajan egy nem ok nelkul nepszeru masik "gitaros" topicban tettem fel a kerdesemet, ezert itt ujrta probalkozok, talan ertelmes valaszokat is kaphatok. Tehat egyelore meg csak lelekesedesm van, gitar nincs. Most erre nem azt varom, h. az viszont kell, mert nem a magam karan szeretnek tanulni a kivalasztasban. Hol milyet erdemes venni? Nyilvan nem a legdragabbat celzom meg, hiszen meg sosem gitaroztam, egyaltalan nem ertek hozza. Mi az, amire erdemes figyelni, min bukhat meg a hangszer hangzasa, hasznalhatosaga? Valoban celszeru muanyag hurokkal kezdeni? Hol talalhatok kezdoknek valo kottat(a neten)? Es barmi 5letet szivesen varok, azt is, h. mit erdemes es mit nem...
Koszi!
Kis biznisz:
Eladó egy Squier Stratocaster, fender noisless elektronikával (potik, pu-k, kapcsolo, minden).
Régi (pontos évszámát nem tudom, de már rég nem gyártják), Bullet szériából való (nem a mai gagyi bullet...) égerfa test, jávor nyak, rózsafa fogólap, vintage hurláb. Szine fekete, koptatólap fehér. Képeket ha valakit érdekel küldök, vagy betehetek ide is. 2 odaütés van rajta: egyik alul, lepattand egy fél centis részen a festék, és felül egy 1 centis kard a felső szarvánál. Ára: 150 ezer.
Na akkor akit érdekel, az üres stompboxpedálokat a "Hangszer hangtecnika" boltban láttam, Körmöcbánya u. 14 a cím, telszámot gondolom megmondja a tudakozó. Itten van Eminence és sok más normális hangszóró azonnal elvihető állapotban, használt vagy új, ahhoz képest hogy alig kaptam rendes hangszórót a kombóhoz itt nagy volt a választék. A pedálokról nem tudok semmit, de az nem tetszett benne elsőre, hogy két taposója volt a tetjén.
Kb. 250.000 Ft. A Floyd R. emeli az értéket, a lakkozás, ha profi munka, nem ront, de nem is emel sokat. Az ilyen gityók az eBay USA-n 1000 USD körül mennek. Persze látni, hallani kell. Pick-up is módosíthatja az árat, bundozás, stb.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Mennyit ér a következő hangszer: Fender Stratocaster, 1974-es amerikai gyártmány, elektronikája eredeti, az alsó húrláb Floyd Rose-ra cserélve, jávor nyak, natur test eredetileg is, de már fel volt újítva és át lett lakkozva. Mennyit ront az értékén a flojdróza meg az újra lakkozás? Mennyit érdemes adni érte?
Ez engem is érdekelne!
"StratoFan mesélte még régebben járt v.mi üzletbe, ahol üres stompboxpedálokat árulnak olyan 2k körül, mélezzél neki biztos segíteni fog... "
A gibsonoknak is eltero nyakuk van. Ertem ezalatt, hogy a standardnak mas a nyaka mint a customnak vagy a classicnak, stb.
A fender-gibson kerdest nem ertem, en csak arban egy epihez közelallo, szerintem jo minoseget javasoltam.
En igazabol mindket gitart szeretem, de most gibsonon nyomulok.ennyi.
Ephiphone vs. Gibson - t már párszor kitárgyaltuk. Nekem pl olyan van, és tényleg pick-up csere illik (de nem szükséges ) . Nem egyforma a nyakuk, nekem az ep. jobban bejön.
Egyébként neked midegy, hogy fender vagy gibson ? El kellene dönteni szvsz ...
Pyramyd !!!
Vótam a Benedek tesvéreknél és éppen mesélték, hogy az Oroszlánbarlang tulaja pick-upokat rendel tőlük mert az otthoni gibsonjában inkább arra cseréli.... meg mingyá hívlak, mer megyünk próbálni
ÉS senki nem ért az elektroakusztikus gitárokhoz ????
Kapsz 2 kilo korul, de nem ujat.
Mindenkeppen amerikait vegyel szerintem.
Mondjuk itt vanak egy paran, akik szeretik az epiphone-t, hallgasd meg oket is, hatha...
Sir, köszönöm. Ez az úr a képen Kosztyu Zsolt, alias Zsoci,a régi YouandI gitáros, a mi mostani basszerunk (!!!), tőle vettem az MXG-t. Ami nem a képen látható.
OFF
Ha tetszett az I. lemez, figyelmedbe ajánlom a IV.-et, EXIT a címe, 2001-ben jelent meg, és abban az évben 11. legjobb prog. lemez volt egy holland minősítés szerint. (I. Transatlantic, II. Marillion stb. nem gyenge, mi?)
ON
Szerintem Epiphone-t eleve hiba venni:))
Egy bajom van vele, hogy konnyen elhangolodik, meg nyitasbol pick up csere es hasonlok.
En inkabb hozzetennek egy kicsit es vennek egy Fendert a helyedben.
De ez szigoruan maganvelemeny.
Üdv!
Van valakinek tönkrement effekt pedálja, amiben az elektronika nem műkszik, de a mechanika( a doboz ) jó? Megvenném... Attól függően, hogy hány potinyílás van rajta 2-3000 pénzt adnék érte.
Hi Sir! Nem jó sehogy. A GP dobjat nem exportálni akarom, hanem éppen oda kéne importálni valami rendeset hogy jól szóljon. A Fruityloops-al az a baj, hogy nem lehet bele kottákat írni, hanem csak bejelölni a negyedeket vagy a nyolcadokat oszt' annyi...
Sajna nem tudom, bár szerintem mivel egy "sima kis midis progi", nemigen lehet vele mást megszólaltatni, mint a midi dobokat. Esetleg ha a midi dobot exportálod és meghajtasz vele vmi hangmintás dolgot(?).
A FruityLoops-szal mi a gond? (Én még nem próbáltam.)
Időközben konor elküldte, per pilla tele is van vele a postaládám, de ha kiürítettem, majd csak kéne tőled is, mert gondolom, amennyivel nagyobb, annyival jobb a minősége. Előre is köszi.
(Esetleg vmi tárhelyre nem tudod feltölteni, ahonnan leszedhetném?)