Szia.Nem oldódott meg sajnos,az a nagy baj hogy én nem Nagykanizsai vagyok csak itt dolgozom jelenleg és semmit ill. senkit nem ismerek itt. Eddig 71 ezerben van a klima javitása és ha van egy kis meleg elolvadok a kocsiban mint a csoki mikulás.Ezért próbáltam segitséget kérni tőletek. Elegem lett abból hogy elviszem a kurva profi szerelőhöz aki egy fél napig dolgozik a kocsin vissza hozza
és közli velem hogy 35000 ft a munka dij de a klima nem jó,azt hittem felrúgom mint cowboy a lószart ..stb....stb....
Abban szerintem semmi változás. Ezt a lomházást már többször eljátszotta de utána a egy hosszú úton mindig megjavult. Hibaüzenet most volt először, remélem többet az sem lesz.
Igazság szerint érzetre pörgött ugyan úgy a motor, fordulat is felment ugyan addig, csak az erő nem volt mögötte.
Szerintem semmivel sem jobb. A 0W csak hidegben(-40) számít kicsit de átlagban kb ugyanolyan. Szerintem inkább az olajban lévő egyéb adalékok számítanak melyek megkötik, lebegtetik a kormot, javítják a viszkozitást, nyíró igénybevételt stb...
Nálam is ez volt. Nem tudom te hogy használod, de én 3-4 hónapig szintisztán városban, és emiatt ellustul.
Nálam hibaüzenetig jutott a dolog: "Engine management system fault". Megvolt az éves szervíz gyertyacserével, olajcserével meg minden, utána is ez volt, most hétvégén tettem bele 500 kilómétert, azóta pöcre ugrik, és a hiba is úgy látszik megszűnt.
Szóval próbáld ki, ha te is csak városban használod.
Egy 2.0 (RFN) benzines 407-es tulajdonosa vagyok. Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy gyengült az autó teljesítménye. Cseréltem levegőszűrőt, megpucoltam a gyertyákat sőt a pillangó szelep házat is kitakarítottam de nem sok javulást vettem észre.
Van valakinek ötlete mit nézzek még meg az autón??
Ez jopofa, koszi. A verdam szept 7-en unnepli a kerek evfordulojat! ;-) Asszem lesz egy kis mini unneples, akarcsak a 150000. Km-nel... Moo, majd jol meghivlak a bulira, keszulj! :-)))))
Tudnátok esetleg segíteni, hogy hol tudnék vásárolni a navigáció kijelzőjére olyan fóliát ami lehetővé teszi hogy tűző napnál is olvasható legyen a tartalma?
Nálam is úgy néz ki klímahűtő probléma lépett fel az autó 2.0HDi 2008/04. Seviceboxban megnéztem 6455FX-et hoz alvázszám szerint viszont az alkatrész boltokban eléggé összevisszaság van ezzel kapcsolatosan.
6455FX-re Valeoból a 817824-et hozza P/L/LA/SZ változatokban viszont oda van írva hogy 11437-es vázszámig, a gép alvázszámának utolsó 5 karaktere a következő 19966.Mi az igazság ...jó lehet ez hozzá vagy valami más a megoldás ?
Zoolan65...nem bíztam abban a hátsó metzger csapágyban amit vittem és beszereltünk de egyelőre jól teszi a dolgát ....azóta csend honol bent és a ráncaim is kisimultak:)
Inditáslor a kilima kompresszor elindul teljesen normálisan (nyomás amit produkál 15 bár) aztán valamiért leáll nem teljesen(a klimás elmondása szerint) valami szelep után csak 2 bár nyomást nyom,ami valami elektronikai problémára utal.
Azon túl vagyok,teljesen új klima hütőt kapott(valeo) fel van töltve (620g) diagnosztika alapján miden tökéletesen müködik az utolsó lapátig csak éppen a hidegen nem fujja be az utas térbe.most.
Most biztosan megköveztek, de ma mentem egy V6 dízel Signummal, aut váltós volt. Hát elég jól ment, és az automata is tetszett. Belül kicsit prosztó, viszont kiba nagy hely van mögöttem. Simán beülök magam mögé. Jó ez a hatchback érzés.
Sziasztok! Peug .407 sw 1.6 HDi 2005-ösbe keresnék borostyán színű központi kijelzőt,ami nem halványul melegedéskor!Sajnos sehol nem találok hozzá!Elmegyek érte bárhová,KP.val fizetem ha beraktuk és működik is.
Értem. Akkor nem lesz olcsó. Talán ha szétszedi a szerelő, akkor látja majd,hogy komplett kuplung csere lesz, vagy elég csak a javító szett... Nagyon köszönöm még egyszer a válaszodat!
Most jut eszembe, ha 5ben vagy 6ban lepadlózom a gázt, egy kicsit csúszik a kuplung, sajnos így vettem a kocsit. Ennek lehet hozzá köze? Lendkerék 140ezer Ft körül van, most néztem, egy kuplung javító szett meg 70ezer kb. Talán a kuplung javító szett megoldja ezt a problémát is? Uh, nem lesz egyszerű :D
Köszönöm gyors válaszod! Egy 2004. 12. havi 2.0 dízel-ről beszélünk. Milyen árról van szó, akár a rugó, akár a lendkerék esetében? Csak kb. , hogy mégis mire számítsak! :)
Ezek tipikusan a kinyomócsapágy, vagy a kuplungszerkezet/tárcsa problámájára utaló jelek. A kopott csapágynak pl teljesen felengedve is hangja van. Amikor pedig engeded fel, a tárcsában lévő rugók veszik át a terhelés egy részét, és ha ott pl eltört egy rugó akkor szokott recsegni, zörögni. Ha finoman rugdalja a pedált akkor a szerkezerben van lamellatörés.
Ennyi jutott hirtelen eszembe. De lehet hogy a kettöstömegű lendkerék esett szét. Ha van benne. Nem tudván melyik fajtáról beszélünk.
Hétvégén tudom csak elvinni a kocsimat szerelőhöz, de azért megkérdezlek addig titeket,mit szóltok hozzá.
Ha engedem fel a kuplungot ( akár üresben is ) a 3/4-énél kb. ha megtartom egy kicsit, akkor nekiáll "kerregni", vagy nem tudom milyen hangot ad ki :S Fogalmam nincs mi lehet, hátha ti hozzátudtok szólni :)
Töltöttem olajat a motorba, mert minimumon volt. Most maximumon van, de kiirja még mindig, hogy ellenőrizzem a szintet :( a bolttól eljöttem.már hazáig, azaz kb 5 km-t már mentem vele. Már minden hova el kellett jusson az olaj...
Ha valaki azt írná, hogy nullázni kell hülyegyerek, akkor azt is írja utána, hogy hogyan :D
Tud nekem valaki abban segíteni hogy mi a legegyszerűbb megoldása annak ha én BT keresztül szeretnék zenét halhatni a kocsiban? Esetleg kihangosítás is jó lenne!
Sziasztok! Ezt olvastam egy cikkben:"betartván a full CAN-rendszeres autók akkumulátor-csere szabályait' ez mit jelent mire kell vigyázzni.? Na csak azért mert éppen szerelés alatt lesz a kocsi nemsikára. Köaz
Ma, könnyes búcsút követően megváltam szeretett járgányomtól. 1.9-ért vitték el. A PUG márkaszervizben még a vevőjelölt költségére átvizslatták. Negatívum a két hibakód és valamiért hőn szeretett átvizsgáló, akiből nem sokat néztem ki, kihozta, hogy kopottak a fékbetétek, amit 1 hónappal ezelőtt a műszaki vizsgán nem sérelmeztek, és nem is mentem vele azóta még 600 km-t sem. No, mindegy. A PUG-ban azt mondták neki, hogy fékbetéteket, lehet, hogy a tárcsákat is belegondolták, de 88E pénzért orvosolják. :o) Mondtam a hölgynek, hogy inkább keresse meg Betg szaktársat.
Betg, megadom az elérhetőségedet a hölgynek, akit Sin Edinának hívnak.
Szerintem is megáll, viszont tisztán városiban nekem megeszi a 11-et is simán, pedig nem taposom. Klímával sok dugóval Budapesten a 12-t is.
Pedig nem nagyisan vezetek, nagyon nem, de csak városban nem tudok kihozni 29 fölötti átlagsebességet, úgy hogy ráadásul szinte mindig a Vácin, vagy a Hungárián megyek ahol meg 70-el is lehet.
9HZ, 1.6 hdi. De lehet, hogy holnap elviszik, kopp-kopp-kopp. Annyiban maradtam vele, ha akarja, akkor kiíratja az EGR-t Jena-val, vagy kiveteti a vakolást. Ezt rábíztam, az árát odaadom neki. Egyébként ott laknak a XVI. kerületben, mondtam neki, hogy forduljon hozzád bizalommal PUG ügyben. Nem kell a márkaszervizbe rohangálni mindenért, mert csak lehúzás lesz a vége. Amúgy sokat fog városozni is, ezért inkább a kiírást javasoltam.
Véletlen észrevettem, hogy a gázpedál alján van egy kapcsoló. Ha erősen lepadlózom, akkor érezhetően kattan a kapcsoló. Érdekelt, mi lehet az, és kiteszteltem. Ha a sebességlimiter be van állítva, akkor nem lehet többel menni. De ha úgy lepadlózom, hogy a kapcsoló kattan, akkor kikapcsolja a limitert. Illetve nem kapcsolja ki, hanem villog a sebesség érték, és lehet gyorsítani. Ezt nem tudtam idáig. Vagyis ez egy menekülő lehetőség.
Az is lehet még, hogy visszaülök egy facelift-es 406-ba. A ház után még ki kell fizetni az állam részére egy halom vagyonszerzési illetéket. De miért is?! 4%! Párom használt autójának az ára! Az adózott pénzemből még adózhatok...
Azt nem tudom. Nem igen van 3.0-a a piacon. Az a múltkori, amikor még csak nézelődtem, még mindig fent van a Hahun. Egy benzin-gáz van jó árban, de 255E km van benne, nem tudom, hogy mennyit bír az automataváltó. Meg aztán elég sok az egy évre eső teljesítményadója is, az átírás meg egyenes pofátlanság.
Olyan kérdésem lenne, ha kiírjuk az EGR-t, akkor a hibakód megszűnik? Másik, a relékör hiba kiiktatása mekkora pénz lenne? Erre kellene orvosság, mert nem igen tudnak átlépni egyes vevőjelöltek.
De lehet, hogy el sem adom. :o) Megint átírás, szerviz, anyagok és munkadíj költség...
2004 óta francia verdával járok (Cityo Xsara -> Peu 406 coupe -> Peu 407 SW, de eddig csak és kizárólag Purflux szűrőket használtam, mondanom sem kell, hogy gond nélkül... Gyere nyugodtan, ha bajod lesz! :-)
Eloszor is szeretnem megkoszonni mindenkinek a segitseget amit kaptam az autoval kapcsolatban. Ugy alakult hogy elbucsuztunk felesegemmel egyutt az oroszlantol nem volt konnyu de hat ez van.
Sajnos kifogtam ugyan fiatal volt az auto (2008 aut.) de mindig volt valami hibaja es hat itt kint nehezebb az embernek ha nincsenek ismerosei ahova atugrik es megoldodnak a problemak legalabbis nekunk senki nem volt csak ha haza utaztunk. tehat maradt a szerviz ami nem olyan mint otthon ebbe nem nagyon merulnek bele de hat aki kint van az tudja:) raadasul en nem igazan ertek az autokhoz hogy magam meg tudjam oldani a problemakat!
szerencsere az ujdonsult verda amit vettunk sok kollegamnak van igy talan konnyebb lessz a dolog es hatha nem kell a tarcat annyira nyitogatni.
megegyszer nagyon koszonok mindent, es sok szerencset keves szervizt kivanok mindenkinek!
Esetleg valaki cseréltetett már részecskeszűrőt? Elég nagy árfekvésben találtam Peugeot 1.6 HDI-hez, 120.000 - 420.000 Ft. A horrorisztikusnak hangzó számokon kívül van ezek között bármi különbség? A probléma az hogy 200.000 km-nél elkezdte kiírni az autó a részecskeszűrő eltömődés veszély hibaüzenetet. Szerelőm azt mondta ki tudja iktatni a számítógéppből és ha utána nem jelez hibát akkot ki lehet szedni a katalizátorból a szűrőt és kész is a mutatvány :) Sajnos azóta motorhiba üzenet jön, bizonyos időközönként. Alacsony fordulatszámon már érezhetően lefolytja a motort.
Az egy dolog, hogy nincsenek a helyzet magaslatán, de azt már nincs gerincük megmondani az ügyfélnek kerek perec, hogy "nem tudjuk, mi a hiba oka", mer' igya a cég jó híre... Inkább nagyképűen elkezdenek szakkifejezésekkel dobálózni és kicserélni mindent, ami eszükbe jut. Az ügyfél meg fizet, aztán meg szórja a hülyeséget a világba, hogy a pözsó szar.
Igen. Pl ez egy jó példa arra hogy miért is jó ha van az embernek gyári diag eszköze. Ugyanis az megmondja azt is ha a szenzorokon a feszültség nem a két előírt érték között mozog. Nem kell vágni meg blankolni. Ez meg "némi kutakodás után a vezérlőegység cseréjét javasolták" azt jelenti hogy egyes márkaszervizek nincsenek a helyzet magaslatán.
Milyen olajat töltsek rá? Bent voltam a Peugeotba itt Ausztriában ahol vettem és azt mondta a tag, hogy 5W/30-as van benne. Ez kell bele? Csak augusztusig kérdés, akkor megyek haza Magyarországra. Lesz komplett vezérlés, minden olaj csere. (407 Coupe 2.2 benzin)
Sziasztok! Ma ahogy megálltam egyszer csak azt tapasztaltam, hogy a jobb oldalról fura hang jött és a motor mitha nem kapott volna rendesen üzemanyagot és a fordulatszám mérő alapjáraton egyszer lement egy beosztással szépen lassan aztán vissza. Menetközben semmi probléma az autóval. Mi lehet a gond szerintetek? 2.0 hdi
Igen, csak a szokásos hibaüzenetet írja a kijelzőre. Akkor elviszem diagnosztikára, hátha megmondja a hibát. Miskolc környékén nem tudtok véletlenül ilyet?
Nemrégiben sikerült vennem egy francia csodát (407 1.6HDI), és furcsaságot tapasztalok menet közben. Már átolvastam ezt a fórumot, de nem találtam választ, kérlek, segítsetek!
Nyilvánvalóan :) világít az engine check visszajelzőm, de komoly hibaüzenetet nem olvas ki a computer.
A tünet: én úgy érzem, mintha nem minden esetben épülne fel a turbó, gyorsul, de nem ránt meg, mint ahogy azt normális esetben érezni kellene. Ilyenkor a hangja is erősebb.
Aztán: 1500 ford. környékén egyenletes tempónál negyedikben, és ötödikben finoman rángat, ha gyorsítok, akkor rendben minden.
A neten olyanokat olvastam, hogy a részecskeszűrő kitisztítása segíthet, ki kell menni hosszútávra, egyenletesen meghajtani. Csináltam, nincs változás!
Van valami ötletetek, mitől lehet ez, illetve hogy mi a megoldás?
Ha zúgás közben finom kormánymozgásra elhallgat vagy csendesebb lesz, akkor jó a tipped. A csere ideje min. 4óra. Az enyémbe gyárilag angol csapágyak voltak, amiket
zoolan 65 topiktárs cserélt ki SNR-re. Ezek már kétszer annyit futottak, mint az első szerelésűek! Készülj rá, hogy minimális különbséggel a másik oldal is megadja magát.
Sziasztok pár napja elkezdtem hallani búgó hangot kb 60-70km/h körül. Kerékcsapágyra tippelek. Gondolom már cserélt valaki, mekkora összegre lehet számolni kb, meg időben mennyi lehet a csere? 2 óra kb?
A gond akkor van ezekkel a folyadékokkal, ha túlfutott, iszapos, elhanyagolt motorba öntöd. Megoldja a lerakódott cuccokat és belemossa mindenhová. Ha folyamatosan használod és cseréled az olajat 10 ezrenként, max 15 akkor semmi rosszat nem tesz. Sőt. Ultra gondos gazda 3-4 olajcserénként vesz +1 szűrőt, meg olajat, (valamilyet) beleönti és kb 500km után megint mosó, és csere.
Én mindíg használok. Liqui Molyt. Minden autóba használom, benzines dízel, mindegy. Betöltöd kb 10 percig járatod, vagy elmész boltba meg vissza. Nem kell 100km-t menni mert erősen felhigítja az olajat.
Szerintem semmi gond azzal. En majdnem minden nap nézem ezeket a hahu-n, nekem nem tűnik fel semmi különbség. De tegyél be hátra egy cementeszsákot oszt megül az. :) De ha van is, akkor elöl a rugó szokik megfáradni.
Oroszlánom fara mintha kicsit magasan lenne. Régóta meg akartam kérdezni, de ugy voltam vele biztos olyannak kell lennie. Viszont ma láttam egy 407-est annak nem volt ilyen magasan viszont az orra sem volt ennyire alacsonyan mint az enyémnek. Nektek erről mi a véleményetek ilyennek kell lennie?? Vagy valamit kezdeni kellene vele??
Bréking: Minden mindegy alapon meghajtottam a verdát kegyetlenül (autópálya 4-ben 140, autóút 3-ban 110, összesen kb. 40-50 km.). A mutatvány után volt még dolgom, a második indításra kialudt a checkengine és az alert log-ból eltűnt a hibaüzenet is. Rühes dingókutya legyek, ha értem...
Srácok SOS segítség kéne. Úgy fél órája előzés közben (4-ik fokozat, 110-120-as tempó) kigyulladt a checkengine, a computer kiírt olyat, hogy "engine fault, repair needed", az alert log-ba pedig bekerült az "engine anti-pollution system faulty" bejegyzés. Nem szabályoz le 3000-nél, viszont úgy érzem, hogy valamennyi erő elment. Bekukkantottam a motortérbe, semmi különöset nem láttam.
Rá tudna valaki viszonylag hamar nézni? Nem szívesen vinném a márkaszervizbe, ha nem muszáj, mert nem csak az árakat sokallom, hanem a hozzáértést is keveslem ott...
Frissítettem a hirdetést. 178 magyar pénzért 12 HD képet raktam fel, ingyenes nagyíthatósággal. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. A szervizkönyvet megnéztem és úgy döntöttem, hogy beillesztem.
Nekem a Picassom csinálta ugyanezt, egy vezetéstechnikai tréningen jött ugyanez a jelenség, aktív használat mellett az egyik irányba olyan szinten fölkeményedett a szervó, hogy alig tudtam tekerni a kormányt. Teljes olajcsere oldotta meg a dolgot. Utána olyan volt mint a vaj.
Nem segít,legalább is nálam nem. Volt gyárilag szervócső csere,pluszban tettünk oda bilincset ahová írod, nem szivárog sehol. Mégis időnként ha balra tekerem a kormányt bekeményedik.Mintha kihagyna a szervómotor egy pillanatra. Főleg hidegen.De pl 2 hónapja nem csinálta.Aztán 1X rájön az 5perc,és újra csinálja. Na ez miért van?
nagyon koszonom mindenkinek a segitseget egy kicsit trehanynak erzem most magam, altalaban az olajszintet stb. le szoktam ellenorizni de ez valahogy kimaradt:)
Vagy inkább motor optimalizálás a kisebb fogyasztás érdekében, (Csipp helyett)
Életed az olajcsere , hogy a motor mindig tisztán üzemeljen , ez garantáltan szuper hiper mert te erre nagyon oda figyeltél , aki ezt megveszi az nagyon jól jár mert ezt az autót te ezt hosszú távra tervezted , csak hát közbe jött valami .
Az is a baj hogy a legtöbben lesz@rják a verdát és még az előírtat is túlfutják. A legtöbbünknek pedig nem futja új verdára, aztán hiába cserélem én rendesen ha előttem tróger volt a gazdája. Marad az ima, meg a rendrakás.
Érdekes, hogy vannak hozzám hasonló gondolkodású és tapasztalatú emberkék :)
Igen.. vannak gyermekbetegségek.. de én is már 98-ban a 205 1.8D kocsimnál rájöttem, hogy nem recseg a hátramenet, ha előtte 3-ba teszem és úgy rükf.. :) ez később 2003-ban a 406 1.8SRi-mnél is így volt.
Érdekes, akkor még azt se tudtam, mi a a kuplungszerkezet, mert bírta... nem tudtam mi az a kettős tömegű!.. most meg mára minden szar, minden többszázezer kilóméteres stb.. meg mindentől félni kell, meg utánajárni...
Majdnem pontos a leírás. Ha a tartályon nincs "kütyü" akkor sima szervód van. Azt addig kell tölteni amíg meg nem látod az olajat a fehér betét alján mert az a max szint. A tartály mindkettő fajtán ugyanott van, nem a motoron. A hidrós tartály oldalán van a motor "kütyü" és a tartály kupakjában van a nívópálca. De sört előtte igyál, hogy jobban menjen a munka.
Kivéve aki újkorától rendszeresen cserélt olajat 10-15 ekm, és nem a gyár által megadott motorgyilkos 30ekm ciklus szerint cserélt!
A cikkben már nem meri leírni a Novoth Tibi ezt mert , már egyszer leírta aztán balhé lett belőle , nem tetszett a márkaképviseleteknek , hogy egy netán hozzáértő felülbírálja az über okos gyártó és kereskedő szakbarbár hálózatot.
Kinyitod a motorteret. Ha szemből állva a baloldali (tehát a jobboldali) sárvédőíven (a kerék felett) van egy kütyü, és azon van az olajtartály, akkor elektromos a szervód, mert nem a motor hajtja, hanem árammal megy. Ha a szervód tartálya a kocsi motorján van, akkor azt a motor hajtja egy szíj segítségével, akkor hagyományos a szervó.
Hogy mennyi kell bele, az csalós, mert a megadott érték akkor érvényes, ha teljesen üres a rendszer. Mivel nálad még van a rendszerben olaj, csak nem elég, ezért nincs megadható mennyiség. Általában a tartályon van egy jelzés, ami a maximum és a minimum jelzést mutatja, a két jel közé kell feltölteni. Vagy a kupakról belenyúlik egy kis nívópálca a lébe, az mutatja a mennyiséget.
A boltban megmondod a rendszámodat és a bolt komputere kiadja, hogy milyen olaj kell bele. Legalábbis a nagy szigeten így működik.
A megvett olajból betöltesz annyit, amennyi kell, majd beindítod a motort és álló helyzetben párszor kitekered a kormányt teljesen mindkét irányba, akkor a légbuborékok kijönnek. Leállítod a motort, majd ismét megnézed a szintet, ha híja van, utántöltesz, ha nincs, akkor készen vagy. A maradék olajat felteszed a polcra. Azon a pénzen (amit megtakarítottál, mert nem mentél emiatt szervizbe) iszol egy sört.
A hátramenetre írt példa megállja a helyét a 407-re is. Nem igaz, hogy nem tudnak váltót építeni a franciák. A bátyám 250E-t futott A4-ében szinte beszívja a sebességeket.
Köszönöm! Kíváncsiságból bementem egy kereskedésbe, hogy mégis mennyit adnának érte. Összeget nem mondott, de azt monda, hogy 1.8 a reális eladási ára. Ebből gondoltam, hogy kb. adna érte 1.5-1.6-ot.
Ha nem kapok érte így, téli gumi nélkül 1.9-et, akkor megmarad, asszonynak meg majd lesz valahogy autója. Minimum program, max. 400-ért egy PUG206.
Nem igazán szervizkönyves. Az első 2 bejegyzés Franciaországban történt, utána néma csend (2010. és 2011.-ben nem volt francia bejegyzés), majd Magyarországon volt egy bejegyzés 2011.-ben egy szerelőtől (vezérléscsere, olaj, miegymás). Utána semmi, magam írtam bele az olajcserét :o). A km szerintem nem valós, de lehet. A behozatalnál lehetett valami, ha volt. Majd 2 év használat alatt belemehet 30Ekm, ami szerintem reális, így vettem 73Ekm-rel.
koszi szepen hogy irtal de most jol megfogtal fogalmam sincs, nem nagyon ertek az autokhoz raadasul a vetel sem egyszeru mert itt angliaban nem olyan hozzaertoek a mukik. pl. e heteg jartam a pug szervizbe meg rajottek mitol megy el a gaz a klimabol. megnezem a konyvet hatha le van valahova irva.
Milyen a szervó? Sima hidrós vagy elektrohidrós? Ha sima akkor Total Fluide LDS ha elektrohidros akkor Total Fluide DA. MÁST NE! A teljes rendszerbe 0,8 liter kell.
Segitseget szeretnek kerni toletek megpedig a kovetkezo dologgal kapcsolatban. Ma vettem eszre hogy beremeg ha kanyarodok a kormany. letekertem a tartaj kupakjat es teljesen ures volt a kerdesem az milyen olaj kell bele es mennyi. A segitseget elore is koszonom mindenkinek.
Túl sok olyan információ van benne ami eltérítí az esetleges vevőt.
A hibákat meg kell szüntetni , nem nagy dolgok tudok benne segíteni.
Mivel hogy az autó tényleg jó ezért csak is jókat kell írni , karcokat ilyesmit nem kell leírni mert sokan meg sem akarják majd nézni , karcos autó nem kell neki , lehet hogy észre sem veszik .
Nyilván a mélyszántás van benne azt leírja az ember , apró karc minden sötét autón van , a világos színűn kevésbé látszik.
Nem kell túl sokat írni az ís zavaró lehet.
Én minden automat nagyon hamar eladtam igaz mind közel tökéletes volt , ezt ki is hangsúlyoztam.
Viszont, jó tanács, az egr falazás, chiptuning, és a hibakód mondatait nem tenném bele. Az emberek 90%-a ebból semmit sem ért. Azt látja hogy nem tökéletes motorikusan, húzott, akkor biztos széjjel van taposva. Ha megjön a madár akkor kell ezeket szépen beadagolni, mint pozitívum. Ja és a téli tappancsokat sem adnám oda :) Amit majd venni akarsz, arra mit fogsz tenni? :)
Tisztelem a kitartásod. Az a baj hogy sok az előítélet ezzel az autóval kapcsolatban, úgy mint francia.
Pedig semmivel nem rosszabb mint bármelyik másik. Sőt. Szerintem senki nem hiszi el hogy ennyi van benne. Olcsó és kevés km? Tuti kamu. Ennyit gondolnak. Ha 130-150 lenne benne szerintem többen hívnának. :)
Meg kell állapítanom, hogy nem igen kapkodnak a járgány után. Még senki sem hívott fel, csak nepperek (AAA Autó, Budapark,). Nekik nem adom oda kótyavetyére, akkor megmarad.
Parkolószenzor cseréjekor újra kell taníttatni az autóval az új szenzort? Ebay-ről rendeltem egyet (nem eredeti Bosch), de a diag "koherens hibát" ír. A meghibásodott szenzor esetében "pozitív zárlat" a hiba diag szerint.
Ráadásul a külső átmérője kör, de a belsőben van négy kicsi dudor hogy megtámaszkodjon a porlasztó végén. Azonkívül nem normál réz, hanem valami ötvözet, keményebb, nem lágyul le annyira mikor berakás előtt melegíted.
Na, akkor itt. Volt már falazva az EGR-em, de szoftveresen nem lett kiiktatva, be is dobta pár km után a hibát. Ettől függetlenül a falazással a torpanás jelenség egyáltalán nem szűnt meg. A hibakód miatt ki is vettem a falazást másnap, pár 10 km után a hibajelzés is eltűnt.
Sok. :) Én naponta ingázom melóba, nagyjából fele város, fele országút (vagy talán picivel több város). 35-40 km/h az átlagsebességem, stabil 6 literes átlagfogyasztás mellet.
Pedig tapasztalatom szerint pontos a komputer, falazás előtt 5 - 5.2 volt. Baja és Pest között szoktam egyutas méréssel szórakozni. Aki volt már az 51-esen, tudja mennyi lakott terület esik útba (éppen ezért a 71km átlagban még jónak mondható) + az út"minőség".
Figyu, a turbo csöveket néztétek, nincs vhol repedés?
Az EGR csőrendszer tömítéseit kéne még átnézni. Ha legközelebb esetleg kitisztíttatod a szelepet, ne hagyjátok ki . Szvsz ezek is okozhatnak torpanást...
Segítség kellene. Kinlódok a 2 dines egység bekötésével , már a végén vagyok az átalakításnak, de a mellékelt fényképen llévő bekötési rajzon szereplő illumi elnevezésű vezeték 19. Hova kell azt kötni, mi a szerepe? Kösz hátha válaszol valaki.
Sziasztok, keresnék olyan plafonlámpát amiben van kialakított hely az ultrahangos érzékelőknek. Sedánhoz. Keresnék króm betétes hűtőrácsot, és gyári tetőcsomagtartót. Minden sedánhoz kellene. Aki tud valamit, vagy helyet ahol beszerezhető azt megköszönném.
Hát... én pont így vettem. Elhanyagolva nem volt, de visszatekerve igen, jelentősen. Mai napig nem értem, hogy hová a jó büdös francba tettem a szokásos óvatosságom és körültekintésem, alaposságom. Az idő majd megmondja, de ha belenyúltam valami fosba, csak magamnak köszönhetem. Ha belenyúltam a jóba, az csakis a vakszerencsének köszönhető. Nem, egyáltalán nem vagyok rá büszke, csak gondoltam megosztom a gondolataim. Hiába mondta több szerelő is azóta, hogy rendben van a gép, nem volt megbontva, nem volt összetörve, satöbbi, én szinte folyamatosan parázok, pedig lassan 1 éve nálam van a gép és a még mindig megoldásra váró torpanás mutatvány kivételével semmiféle probléma nem volt vele, vagyis az autó nem szolgált rá a bizalmatlanságra... Na mindegy. Majd elmúlik.
A családba mindenkinek peugeotja van! Apum partnerral jár,tesóm 307 -el,én ugye 407 -el és még ráadásul van egy peugeot robogóm! :) ! De azért maradtam ennél a márkánál mert az előző autóm is pug volt! Az egy 2.0 benzines 307 -es volt! Persze azzal se volt semmi baj de a csaladba levő egyik puggal sem! A307 -est 220000km -el adtam el és még a mai napig semmi gond nincs vele!
Üdv. Kérdésem a következő lenne. Ma megyek haza munkából a paripával és mint a karácsonyfa elkezdett nekem világítani. Gyakorlatilag minden rendszer hibát jelzett. Fék rendszer, ABS, ESP, ASR, légzsák, szervó, engine anti pollution system, depollution system, tempomat, stb. Amit lehetett mindent kipróbáltam. Szervó megy, kézifék, fék, ABS... mind működik. Aztán elkezdtek eltűnni a hibák és lassan megint vissza aztán megint el és vissza egészen amíg haza nem értem ez kb 20 perce volt, azóta nem néztem rá. Kérdés a következő. Ez ugye valamilyen érintkezési hiba, mert egyszerre túl sok ahhoz, hogy ne az legyen. Mit kell tennem, hogy abba hagyja, mert külföldön dolgozom és nem tudom mikor jutok haza. Előre is köszi.
1.7 volt! Használtautón talaltam! Amikor felrakta rá 1 órára ott is voltam megnézni!! Magánszemélytől! A mai napig szoktam vele beszélni, amióta megvettem már vagy háromszor voltam lent nála! Nálam fontos szempont volt hogy tudjam ki a gazdája eés hogy honnan veszem a kocsit!
A fő gond ha belenyulsz egy elhanyagolt visszatekert romba , akkor aztán lehet szívni vele, vakon semmi képpen ne vegyél legyen valaki aki átnézi , Bp tudok segíteni.
Szia! Én is nem rég vettem kb 1 éve! :) Gondolkoztam hogy disel vagy benzin legyen végül maradt a disel! Nem bántam meg ,nagyonszeretem! Idáig én csak jót tudok mondani róla! Az enyem 2.0 HDI! A fogyasztása 5.6 oda kell figyelni rá és nem lessz baj!
Az egyik márkatárs sajna pont most akar megválni a paripájától. Nagyon jó vétel. Less vissza pár hsz-t ott láthatod. Amúgy olvass vissza, többször leírtuk már hogy mire kell figyelni ezeknél. Jó verda nagyon.
Ezen a fórumon elég gyakorta találkozom azzal a véleménnyel, hogy az 1,6 HDI ilyen meg olyan okok miatt egy nem szerencsés konstrukció -és ennél még durvább véleményekkel is. Nos egy magamfajta nyuggernek azért van egy fontos szempont:)
Peugeot 407 coupe-ba keresek első parkoló szenzort (1 db-ot). PSA száma: 96 532 115 77 XT. Tudja esetleg valaki, hogy kompatibilis-e az alábbi PSA számmal: 96 638 215 77?
A 3/4 külős kormány felszereltségfüggő. Az alap a 4 küllős, a "sportosabb" a 3 küllős. A régi felszereltségi világban a Sportline-hoz járt szériafelszereltségként, az új világban a Premium/Premium Pack-hoz volt.
A legteteje, ahol a fokozatkiosztás van, nekem fém, de körülötte (a fém pereme körül) vékony csíkban látszik, meg - mint említettem - ahol a hüvelykujj folyamatosan támaszkodik. Váltógombot kell cserélnem, mert zavar... Kicsit megnyugodtam olyan tekintetben, hogy kb. annyi lehet az autóban, mint amit gondoltam. Mert hát a számláló 80 000-et mutat most, muhaha... Én ha el akarom adni majd, nem vissza kell tekertetnem, hanem előre... :D
Ráncolódik a homlokom, bár ha mégiscsak figyelmetlen (felelőtlen) hülye fasz voltam vásárlásnál, már úgyis késő homlokot ráncolni. Említette itt valaki, hogy a kormány nem hajlamos a kopásra. Ez rendben is lenne, nálam is csak fényesebb ott, ahol fogja az ember, de a pöttyök és az erezet-minták megvannak mindenhol, a varrás sem foszlik.
A bőrözött (?) váltógomb mennyire hajlamos a kopásra? Mert ott látok már ilyen jeleket, különösen ahol a hüvelykujj támaszkodik folyamatosan.
Két helyen tárolja a km-t, az órában és a BSI-ben. Összehasonlítja a két értéket és a nagyobbikat veszi át mindkét egység. Vagyis magyarra fordítva felfelé bármikor tudsz állítani, lefelé nem. Mi úgy jártunk, hogy a haver 150.000-es óráját betettük az én 70.000-es kocsimba, s a BSI-m átvette a nagyobb értéket. Amikor visszatettem a saját órámat, lábon kihordtam egy szívrohamot, mert a nagyobb érték maradt meg az agyában.
Gondolkodom,hogy kicserélném fehér számlaposra a kilométerórás egységet. Azt hallottam az egyik barátomtól,akinek szintén Peu407-ese van, hogy a csere után a az órán a magasabb kilométerállás jelenik meg. Hogy teljesen érthető legyek: autóban van mondjuk 127e, a km órában 150e, akkor a 150e fog megjelenni. Így van ez?
Próbáltam mindig a legtöbbet megadni a járgánynak. A feleségem meg is jegyezte, hogy ez a heppem, a takarítás. A lányom meg mindig meg volt sértődve, ha nem ehetett csokit az autóban.
Valaki meg tudná mondani, hogy a képen jelölt alkatrész az micsoda? Riasztót szeretnék beszerelni már kaptam pár dolgot hozzá. Meg azt is meg köszönném, ha tudna valaki abban segíteni, hogy mit hová kell rakni, mit kell megbontani a beszereléséhez.
Visszakerestem. Először a 17040-es hozzászólásomban tettem fel a kérdést, végigolvastam minden kommentet mostig, de nem találom az általad említett választ képpel. Ha megismételnéd, hálás lennék.
Urak, sajnos eladósorba kerül a járgány 1 év használat után. Sok mindent megcsináltam rajta. Elköltözünk Dunaújváros mellé Rácalmásra egy családi házba és a feleségemnek is lenne egy kisebb járgány (PUG206) a vételárból.
Egyszer már kérdeztem, de most megpróbálom még egyszer.
Azt szeretném tudni, hogy hogyan tudnék a motortérből átvezetni az utastérbe egy kb. 5 mm vastag dolgot. Kellene egy helyet tudnom, ahol úgy át tudnám vinni a cuccot, hogy ne kelljen túl sokat bontanom sem bent, sem kint. Ha valaki már bontott vagy szerelt úgy, hogy tudná a választ, nagyon megköszönném.
segítsen már nekem valaki,nem rég vettem egy peugeot 407-est és olyan gondom van,hogy a középső kijelző melegedésre elhomályosodik ,lehet ezt javítani vagy cserélni kell?előre is köszi a választ!
A B oszlop alján levő fekete műanyag borításon pont van egy olyan rész, ami 45 fokban néz hátrafelé, olyan félmagasságban a fekete alsó borításnak. Oda pont bele lehet applikálni egy-egy Peugeot 206 csomagtér világító testet oldalanként (fekete keretük), a borítás mögött a B oszlopban pont ott a köteg, amelyik a hátsó ajtóba megy, abban ott az a két szál, amelyik az alsó élvilágításé, arra kell csak rákötni. Esztétikus, szinte gyárinak tűnik.
Elöl pedig le kell venni a lábtérfűtés burkolatát (a kardánboxról), s abba is belefér oldalanként egy-egy lámpa lábtérvilágításnak.
Vagy ha mennyezet világítást akarsz, akkor le kell pattintani a hátsó mennyezet borítást (nekem SW) és abba kell beleültetni egy szürke keretes lámpát bármiből. Hely van rá, áram meg jöhet az oldalvilágításból.
Tapasztalatom szerint a belső világítás nem kényes a hiányzó vagy eggyel több izzóra, azt nem figyeli a kompi. Egy 5W-os lámpán 0.4A megy át, ezt elviseli a gyári vezetékelés. Ha megjön a jó idő, ezeket én is megcsinálom.
Mindenhol led van. Kemény 6$ volt 20 db. Gyönyörűen leveszi a fényét. A végén kicsit vibrál de alig észrevehetően. Hátul így is gyenge. Nagyon. Az a bajom a led csíkkal, hogy nem irányított a fénye, mindenhová világít és az zavaró.
Ja, meg még arra is gondoltam, hogy beapplikálok valahogy LED csíkot hátra mindkét ajtó fölé valahová. Vannak már meglehetősen vékonyak-keskenyek, öntapadós, stb, mi szem-szájnak ingere, jó fényerővel. Itt az egyik kérdés ugyanaz, mint az előző esetben, illetve hogy a tápot ki lehet-e vinni kulturáltan a hátsó beltéri lámpáktól.
Hátul nem cserélted ki ledesre? Nekem is hasonló a gondom, a két hátsó beltéri lámpa egyszerűen értékelhetetlen, filózok, hogy kivágom a francba az összes gyári izzót és teszek bele ledest. Azt nem tudom csak, hogy a ledek másmilyen ellenállása nem tesz-e keresztbe az átmenetes trükkbe fel- ill. lekapcsolódásnál... :)
Valakinek van esetleg ötlete, hogyan lehetne a hátsó ülésekhez több fényt juttatni? Annyira béna megoldás ami jelenleg van. Kicseréltem az össes belső világítást ledesre, a járműben nappali világosság lett, kivéve hátul.
Péntekre ígértem fotót a dísztárcsáról. Egyet örökítettem meg mert mind ilyen. :-) Kisebb hibák előfordulhatnak, de semmi komoly, szembetűnő dolog. A koszért elnézést, de nincs nagyon időm lemosni őket. :-) Tehát mind a négy darab ép, egészséges, nem törött. Ha érdekel valakit akkor hívjon mert nem nézem a fórumot csak ritkán.
Ja ezt meg is találtam, de azt nem, hogy pontosan hol vannak a patentok, rejtett csavarok, díszléc hogy jön le stb... nem szeretném olyan helyeken fedzegetni, ahol felesleges :D kárt nem akarok tenni semmiben :)
Nem tudok, mert ami érdekelne, arra kiírja, hogy fizetős...
A bal oldali ajtókárpitomat szedném le holnap, mivel még mindig semmi javulás az ablakommal. Még mindig 5 mm-rel lejjebb van. És már biztos, hogy alul van valami gebasz a felfogatással, mivel akár milyen pozícióban van (egyforma) a jobb és bal ablak, a bal mindig 5 mm-re van lejjebb... Megnézném az üveg alján a felfogatásnál, hogy tudok-e állítani rajta valamit... Esetleg valakinek ötlete, hogyan álljak neki? :D
Most mentem kb 60 kmtert vegyesen varoson kivul es kisebb varosokban.
Mostanra szepen visszajott az ero.
Rajottem hogy mit mondtal. Alacsony fordulaton szetkormolja magat. Ezert tomodik el a reszecskeszuro. 10 napja hasznalom meg tanulnom kell de kezd osszeallni a kep a geppel kapcsolatban.
A lenyeg hogy akkor inkabb jarok 6 literrel es figyelek a fordulatra.
Nekem a 807 utan ami 10 litert kajalt ez is csoda :-)
Azt azért írhattad volna hogy a részecskeszűrő piktogram világított. :) Most lehet hogy nem világít de attól még az el van tömődve, csak javult a regenerálás miatt. Ki kéne tisztítani. Azért erőtlen, szenved a motor.
És igen, a lehető legrosszabb amit egy ilyen motornál tehetsz, hogy magas fokozaton alacsony fordulaton használod. A város ezeknek a legnagyobb ellensége. Kormol mint állat, attól tömödik el a részecskeszűrő. Az egr is részterhelésen kapja a legtöbb ívet. Ki kell menni a városból és kikormolni. Én 3-as 4-es fokozatban járok Pesten. 70-nél forog 2000-et, az alatt semmilyen dízel nem szeret, csak a teherautók. De azok arra vannak kitalálva, áttételezve.
Koszi. Eddig erosebbnek ereztem. 5,6 volt a fogyasztas varosban.
Es nagyon keves gazzal elgurulgattam a pillanyatnyi fogyasztasom 110 nel 6. Ban is 4 korul alakult.
Hogy ertheto legyen erezhetoen erobol gurult nagyon keves gazadassal alulrol is.
50nnel 4dikben kb 5 literes pillanyatnyi mig 5ikben kb 3 literes pillanatnyi volt a max es siman vitte gazpedal pockolesekkel vagy siman ratettem a labam a gazpedalra es tartotta a pillanaytnyi fogyasztast.
Nekem is 2.0 HDI-m van. 50-nél én még 4-be sem feltétlen kapcsolok fel. Ha 50-nél 4-ben erőtlennek érzed, az teljesen normális. Ezt a dízelt nem úgy kell már vezetni, mint a régebbi dízeleket. Ha megnézed a fordulatszámot, 50-nél 4-ben a 6-os váltó esetében forog 1300-at. Ott bizony ne keress erőt.
A helyzet az hogy tenyleg regeneralt. Most befejezte megszunt a rangatas nem megy a ventillator. Lement a fogyasztas. Eltunt a reszecskeszuro piktogram a kijelzorol is.
Most a nullason elment 200ig.
Viszont viszont ugy erzem hogy most negsem annyira harapos mint eddog.
50nnel eddig siman valtottam 5os sebesseget most 4es kell.
Rohadtul nem vagyok autószerelő, de Én megnézetném azért még egyszer, hogy nincs-e elrakva a vezérlés? Csak hogy jelen van-e minden, mert ha jól értem, a traktor hang az a vezérlés csere óta van.
Az elozobol kimaradt. Hogy jelenleg nem magas a hofok. Hanem normal 90. A hofok tegnapelott volt magas. Akkor voszont nem ment a ventillator meg 97foknal sem.
A depollution lehet sokminden, de szerintem csak simán az EGR-el lesz gond, attól rángathat és írhatja a depollutiont. A ventillátor pörgés, és a magasabb hőfok annak a jele hogy regenerál (részecskeszűrőt tisztít) ezt természetes folyamat. Ha nagyon sűrűn csinálja az nagyobb baj mert akkor a részecskeszűrő a végét járja. Kellene egy diagnosztika, akkor okosabbak lennénk.
Van egy 2007es 407 sw-m. A motorja 2.0 hdi 6 sebesseg.
Vezerles 3 napja lett cserelve olaj pedig tegnap.
A vezerles skf. Az olaj pedig 5w30 acea a5/b5 c2 ami kell.
Na most a vezerles csere utan elkezdett ingadozni a viz honerseklete
Egeszen elment 97 fokig.
Tegnap ez elmult. Majd este egyszer csak traktor hangra valtott a motor es folyamatosan megy a ventillator.
Es meg valami. Valamiert rangat a motor.
A kocsit hasznaltan vettem es a masodik nap a szerelonel vettuk eszre hogy a gazolaj visszafolyoagon a visszavezeto cso szet volt vagva es ra volt teve egy cso ami a kezemben maradt amikor hozzaertem. Ilyen kontarolast meg eletemben nem lattam.
Ezt megcsinaltuk de most ujra szivarog.
Kerdes. Miert megy folyamatosan a ventillator. Miert rangat az auto?
Miert lett ilyen traktor hangja?
Egyetlen hibat ir fed comp de ezt akkor is irta amikor megvettem.
A nyomóágra gondolsz? Mert a benyásokban a szivattyú a tankban van, és van olyan szivattyússzűrősszintmérős, meg szivattyúszintmérős, és külön szűrős ami a nyomóágon van.
Esetleg még benzinszűrőt tennék bele. Total QUARTZ INEO ECS 5W-30 tökéletes bele. A First 0W30 volt amiről beszéltünk itt anno, de nemigen lehet még kapni. 2 évente érdemes hűtővizet és fékolajat is cserélni.
Köszönöm a jókívánságokat és a jó tanácsot is, jövő hét keddre kaptam időpontot az ismerősöm által profinak mondott szerelőhöz, aki a PÉ-TA M6-ban dolgozik!
El is felejtettem, hogy még pár nappal az autóm eladása előtt rendeltem kulcs házakat, ami most jött meg. Három gombos, (csomagtartó jellel) nem elemtartós, azaz olyanhoz való amiben az elem a kulcs nyákján van. Két darabról van szó. Annyiért amennyiért vettem el is adnám. Darabja 2500 Ft-ban volt, ennyi az ára is. Ha valakit érdekel hívjon bátran! :-) Harmincas-négy8888tizenegy.
Holnap pedig rakok fel képeket a gyári 16-os dísztárcsáimról is. Most már a kerekek nélkül is eladóak, mert azt helyben értékesítettem. :-)
100% hogy jó, max 4 csavart kell venned, ha neked fém anya tartja most a lámpát. Ha fekete műanyag akkor azt sem kell. Akad ha kell lámpa is, meg csavar is olcsó pénzért.
Behajtott tükörnél találsz egy picike torx csavart, tekerd ki és nyomass be kenőanyagot pl wd40. Nem jellemző a szorulás, inkább pont, hogy lógni szokott.
Toma autójában 180 körül van, de az eredetileg 4 küllős volt, ez amit most árulok rgy 80e mérföldes autóban teljesített szolgálatot tavaly őszig, most meg vált az én coupe kormányomra. Egyébként patent állapotban van, de a 407 re egyébként sem jellemző a fokozott kormánykopás.
Nem Előszállási Dunaújváros tól 25km. Budapest kb 100. :) Tapasztalat a szelepnél rengeteg ereszt, nem tudom ki mennyiért adja a szelepet, de én most vettem Budapesten a Kozma utcában az Eszkimó sulinál kb 350 ft/db. Kollégám 407 esében is május elején cseréljük, a rendszer vákuumolásánál már ki is derült hogy ott ereszt.
Akkor majd kiiskolazom az oreget, nekem a betolto szelepnel endegte el a gazt, azt megbuheralta azt mondta mostmaaa jo lesz. Remelem ott van a hiba es megint ott engedte el, mert akkor ingyen megcsinalja nekem megint. Aztan ha nem sikerul akkor elmegyek hozzad. Pesti vagy?
Neee, persze. Ezeket a rendszereket g ra töltik nem nyomásra. Természetesen van +- érték pár g. de 525 helyett 790g az rengeteg. De még a 625 ös töltethez is sok. Természetesen igen, nagyobb nyomásokon jár. És ugye autónál, fordulat függő a szívó oldali és a magas oldali nyomás is. Amit még befolyásol a környezeti hőmérséklet is. Pl van 22fok kint megyünk olyan 2500 fordulaton előírt töltettel magasnyomás kb 27bar, töltetmennyiség növelésével nem arányosan de nől a nyomásunk ugyan ekkora hőfokon fordulaton 35bar. Csak egy példa volt.
Rendben ertem. Tavaly lett feltoltve a klimam, es felirtam az erteket, most neztem vissza. R134 hutokozeg az passzol, azt nyomatott bele az oreg, meg olyat irtam fel h 790. Csaknem ennyit nyomatott bele az agyoniskolazottya...ennyivel tul lehet nyomatni?
igazán nincs mit, persze, de igazából ma már mindenki alvázszám alapján megmondják, hogy melyik kell bele és pl bárdi, unix már adják is. Hűtőközegileg foglalkozom már autóval is, meg szivárgáskereséssel. De még hűtőkör kiépítéssel, hűtőkör össze szereléssel, nem mert az egy speciális szerszám szükséges amivel sajtolni kell (préselni) a csövek illesztését. És az sok sok pénz, az még várat magára. De célba van véve az is.
Urak, gyors kérdés: A jobbos tükröm kicsit szorul meleg időben, ha a parkolóban süti az autót a napl, van, amikor nem is nyílik ki rendesen. Ilyenkor beindítás után manuálisan becsukom és újra kinyitom, másodszorra már kinyílik mindig. Kérdésem, hogy meg tudom-e kenni a szerkezetet valamivel, esetleg egy kis WD40-et a házba fújni, ahol (szerintem) a csuklós mechanika van? Biztos, hogy szorul valami, mert kis szorulós hangja is van. :)
Alakul, de még nem tökéletes. A Xado kezelés előtt ha be volt melegedve, lényegében a teljes jobbra, vagy balra tekerési úton darált. Most már csak az utolsó fél - háromnegyed fordulatnál érezni, de az is szolidabb, mint eredetileg volt.
Szia bocsi a késői válaszért, már 2-3 407 esben kellett cserélni a szivó oldali szelepet a csatlakozóban. Ha nincs benne hűtőközeg akkor nem is szabadna elindulnia a kompresszornak, nem húz be. Két töltettel szerelték őket eggyik az 525g a másik 625g. R134 hűtőközeggel. Egy gyors ráméréssel kilehet deríteni, hogy elment-e a hűtőközeg, ha igen akkor meg egy nitrogénes nyomáspróba kimutatja az esetleges sérülést lukat.
EGR hiba, a takarítás vagy segít vagy nem. 1,6-nál a falazás nem biztos hogy jó ötlet. Egy próbát megér, ha utána depollution failed-et ír akkor vagy egr csere, vagy falazás és szoftveres kiírás.
EGR szelep hiba. Elkoszosodott és ragad. Nekem ugyanez volt a jelenség, nemes egyszerűséggel lefalaztam az EGR szelep lyukát. A rángatás megszűnt, lett több nyomaték és lóerő.
Segítsetek. Mi lehet a gond. Folyamatosan 50-el megyek 4-ben néha rángat a motor, mint ha nem kapna folyamatosan üzemanyagot. Ha gyorsítok, vagy 3-ba nagyobb fordulaton megy a kocsi semmi gond. Alapjárat is egyenletes. 1,6 HDI 2008 év végi.
Keresek 205/60 16-os téli garnitúrát. Ha valakinek lenne emailban.
Üdv neked, sok boldog km-t és évet a legszebb kombival.
De.
Már egy párszor leírtam itt, hogy ez nem Lada. A szerkezete, az elektronikája már szinte nem is autó, inkább űrtechnika. Legalábbis a bonyolultsága a régebbi kocsikhoz képest. Ennek következtében a vállveregető, bizalmaskodó, bennfenteskedő fajta atyai típusú, de műszerekkel és tapasztalatokkal nem rendelkező szerelő nem tudja megjavítani. Az olyan arról ismerhető fel, hogy blöfföl és tippelget, majd a te kontódra nekiáll javaslatokat tenni és cserélgetni az alkatrészeket. Aki motortorpanásra bakot cseréltet, hát az... Ennél durvább, hogy apámnak a kispözsójában kanyarban kattogott a féltengely, erre kicserélték a tűzkarikákat a porlasztók alatt. Szegény öreg be is vette a jó vastag számlát.
Vagyis keress egy hozzáértő szerelőt. Nem feltétlen márkaszerviz a megoldás, de a sufniszerelés komoly károkat tud okozni. A kocsiban és a zsebedben is.
A szenzorok csatlakozóit, a porlaszrók csatlakozóit, a dobozt amiben az elektromos cuccok vannak. Leveszem a fedelet tolok folpackot, majd visszateszem. A nagynyomású víz mindenhová bemegy, hiába víz és porszigeteltek a csatik, jobb a biztonság. Egyszerűbb mint fujkálni levegővel mert valami elszaródott. Milyen hő? Nem járó motornál mosom. :) Hidegen, aztán beröffentem és megszárad.
Megosztok veletek egy elmenyt :-) Mult heten nem is tudom mi utott belem zene nelkul mentem, lehuzott ablak, fekvorendor, hatulrol csorges, katyu, ismet csorges....no mondom hatso kipufogodobnak annyi. Vagy kilukadt vagy szetrohadt....nagyon boldog lettem. Bealltam godor fole es latom hogy azon a hoallo vedolemezen rohadtak le a csavarok es az csattogott neki a dobnak. Orvosoltam a hibat adtam neki egy doboz kipufogofesteket, tudom az nem igen segit mert bevulrol rohad el a dob de legalabb ha valaki ala fekszik akkor jot mutat az egesz kipuforendszer :-)
En elnek a lehetoseggel es kerdeznek egyet klima ugyben :-) Bekapcsolt klimaval sug a legbeomlo, es nem is hut, de kattan szoval bekapcsol. Keves a gaz benne? Tavaly toltottem, a betolto nyilasnal ment el a gaz, szerelo tett oda masik szelepet, bizok benne h megint ott ment el es a hutom jo. Mennyi anyag kell a rendszerbe? Klimas szerelom se tudta, sacc per kabera nyomott bele valamit. Koszi a segitseget
Az adalékok semmit sem érnek, ne vásárolj bele fölöslegesen ilyeneket. A FAP-ot ki kell tisztítani, házilag, vagy vannak helyek ahol ki tudják tisztítani. EGR cserélhető, nem bonyolult, vannak jók bontottan is. De a legjobb megoldás a FAP és EGR szoftveres kiiktatása.
Kb. egy hónapja vettem egy gyönyörű 407 sw-t. Vásárlás előtt el vittem a Zuglói Gablinba állapotfelmérésre. A felmérés eredménye az lett, hogy korához képest, 8,5 év kicsit sok a km-er 222 200, de nagyon szép állapotban van, azt mondta a szerelő, hogy régen látott ennyire egyben lévő 407-est. A hibái: EGR szelep kuka, de a szerelő szerint "ki ne merjem cserélni", ezen kívül csak egy motortartó bakot, kell cserélni. A computer jelzett még pár hibát de azok csak izzóra, vissza pillantóra vonatkoztak. Bele vágtam meg vásároltam, és élveztem is addig míg ki nem cseréltük a bakot, mivel az addigi torpanást annak tulajdonítottam, de nem az csinálta, az autó torpan. Aztán egyik reggel nem tudtam elindulni, beindult, de gáz adásra lefulladt a hangja pedig iszonyatos, csörgött csattogott. Kb. az 5 ik indítás után minden rendben volt, ezután teljes olaj, és szűrő cserén esett át az oroszlán. A torpanás nem szűnt meg, és egy hét után újra, meg viccelt egyik reggel. Okosak mondták részecske szűrő van eldugulva, vásároltam egy adalékot, teli tank, és irány húsvétra vidékre, fel a vastagra hagy tisztuljon az a szűrő! az eredmény az lett, hogy tegnap alig tudtam rá bírni a mozdulásra, be indult mindig, de 1500-tól nagyobbra nem ment a fordulat. A probléma úgy oldódott meg, hogy egyszer csak a kipufogóból megindult valami fehér fűst, fordulat helyre állt, és még kb. 5 percig eregette magából ezt a fehér, és végtelenül büdös vegyszer szagú füstöt alapjáraton. Azóta indul rendesen, de meddig? Valakinek van e valami ötlete, vagy hasonló tapasztalata? Vagy tud e ajánlani valaki hozzá értő embert aki nem csak a pénzre megy, hanem szereti is a munkáját.
Az enyém is ilyen tiszta lenne, ha 10 éve nem szedik fel az aszfaltot közmű korszerűsítés címmel, majd miután azzal végeztek, úgy hagyták, széttárva a kezüket, hogy nem maradt pénz az új burkolatra... Így aztán most nyáron por, amikor meg nem por (meg nem hó), akkor sár. Amiből aztán még több por lesz... :(
Holnap Pesten leszek, nálam lesznek a felnik. Mivel így is, úgy is fel kell mennem, a felnik árából elengedem az üzemanyag költséget így 140e helyett 120e-ért vihető, vagy egy Samsung Note 3 telefonra cserélhető esetleg LG G2-re érték egyeztetéssel...
Esetleges kérdéseket, ajánlatokat e-mailben megválaszolok, meghallgatok. (El szeretném adni, így kompromusszum képes is vagyok bizonyos keretek közt)
Nekem évek óta van (kb 8) DIADEM izzóm, szerintem baromi jó, nem égett még ki, sokkal nagyobb a fényereje mint a sima izzónak, ha gondolod rakok majd fel képeket.
Van még 1 ettől is jobb izzó, ha nem üres facelift lámpát veszel abban van, de egy philips izzó amúgy, az nem színezi el egyáltalán a lámpát. Nekem ilyen van hátul, elől meg diadem.
Szóval ajánlom. Ha érdekel tudok amúgy philips izzót jóárasítva.
Sztem gyakorlatilag a helyzetjező (3-3 izzó)az index és a tolató lámpa is sokkal erősebb fényt ad pedig még csak azok az izzok vannak benne amiket adtak hozzá. Nekem piszokul bejött + a nejemnek mivel ez az övé.
A hátsó lökhárítón is gondolkodtam de brutál árakon lehetne megvenni )Most még a felnikre várok, meg a festés van hátra( krómozott díszléceket akartam rá de a bontóban is drága úgyhogy színre fújatom +a tükröket is teljesen.)
A régi búrában a két "körlámpa" körül van a piros fényvisszaverő. A ráncfelvarrás utáni modellek esetében a hátsó spoiler is más, abban alul vannak különálló macskaszemek. Spoilert nem cserélsz? :~D
Még az érdekelne, hogy a tolatólámpa fényereje is jobb a régihez képest?
Nincs ellentmondás. A lámpánál lévő csatikat eleve vasárnapra terveztem végignézni, mert múlt héten kezdett el szórakozni és úgy volt, hogy aznap lesz időm szórakozni vele.
Szombat reggel viszont nem indult a kocsi, és azt a tippet kaptam, hogy lehet összefüggés és egy esetleges testhiba miatt tilthatott le a computer is (nem szomszédtól, hanem valakitől, aki szerelt már egy kevés 407-est), tisztítsam meg, amit meg kell és próbálkozzak újra az indítással. Szóval, eredetileg csak a lámpatest csatlakozóit néztem volna meg, de a PUG-szerelő tippje a légszűrőház alatti testkábel volt, sajna nem arról van szó. Csak egy tipp volt, túl nagy erőfeszítésbe nem került, egy próbát megért.
Több testvezetéket is javítottam, de a kocsi már előtte sem indult be (nem voltam egyértelmű). Elég gyalázatosan nézett ki némelyik saru, így megpucoltam őket. Amúgy minden a helyén van, erre figyeltem.
Nem annyira mint a régiben ,ebben hosszanti irányban vannak csíkozások belülröl,ma nem találtam meg elsőre Szegeden a parkolóban a hátsó lámpák miatt D Még szokni kell az új designt )
Ha az üzemanyag ellátással van gond, akkor ez már sajnos nem Lada.
Amikor a testvezetékeket javítottad (bár csak a hibás lámpáét kellett), akkor minden testvezeték vissza került és meghúztad őket? A motortérben is keresgéltél? Nem rántottál le véletlenül egy csatlakozót?
A gépkönyv alapján nézd meg az idevágó biztosítékokat, nem olvadt-e ki valamelyik.
Aztán ahogy mondták, diag. Az azonnal megmondja.
Egy jó tanács: ne fordulj a szomszédhoz, önjelölt amatőr szerelőkhöz, sőt amelyik szerelő vakon olyat javasol, hogy ezt meg azt (üzi szivattyú, stb.) cseréljük ki próbából (persze a te költségedre), azt nagy ívben hagyd ott. A tagtársak között van, aki segíteni fog. Én csak elméletben.
Tudom, hogy a távdiagnosztika és a távgyógyítás csak a Budapest TV-n ment, de most mégis kérdeznék, hátha...
Adott egy 2005-ös 407 2.0 HDi, péntek estig hibátlan, majd szombat reggel csak forgatja-forgatja az indítómotor, de semmi...valószínűleg nem kap üzemanyagot a motor, elsőre az üa. szivattyúra gyanakodtam, meg is próbáltam a kézi pumpálást, semmi.
Volt a kocsival a héten olyan gond, hogy balra indexelésnél a féklámpára, fékezésnél a balos indexre írta a computer, hogy hibás...erről azt olvastam, hogy testhiba. Szombaton neki is álltam leszedni a testkábeleket, megpucolni-csiszolni a sarukat, WD40...de semmi. Ennél többet házilag nem tudok, van valakinek ötlete, mire számíthatok? Eddig hibátlanul indult mindig, nem volt előjele.
(Ja, az, hogy most már "Economy mode" van, az gondolom, az akksi "gyötrésének" a következménye?)
Most nem kifejtendő okok miatt tudnom kellene, hogy a motortérből hol tudok bevezetni az utastérbe 2 db, 6-8 mm átmérőjű csövecskét. Vagyis hol van olyan hely a tűzfalon, amihez kívülről és belülről is hozzáférek úgy, hogy nem kell lebontanom az egész kocsit. Jobb kormányos a verda.
Szia! Csak be lett téve a lemez semmi más nem lett piszkálva! Én caak ajánlani tudom,eddig nagyon rendbe van és öröm menni a kocsival! Annyit vettem észre hátránynak hogy a kipufogó gáz "büdösebb" lett!
Olybá tűnik csillapítókat kell cserélnem a multkori szeles időbenl libegett össze vissza.Futómű felújítva már csak a csillapítók vannak hátra.Olyan segítségét kérném aki boxban megtudja nézni és mondani milyen tipusú kell bele.Én már megnéztem de a cikkszámok alapján nem sokra mentem vele )
Valaki nem tud egy jó programot amivel, alkatrészeket lehetne megtekinteni az autón, pl mi hol helyezkedik el, vagy mik ből áll össze, ami robbantott rajzokat tartalmazna?
Pár nappal az egr falazás után! Semmi hibaüzenet,a motor sokkal szebben jár, hidegen jobban indul,sokkal kiegyensúlyozottab lett a menettulajdonsága,gázadásra job reagálás! Fogyasztást még nem tudom de amint érdemlegesebb km-t teszek meg vele írni fogok! További szép napot! Boldog húsvétot!
Sikerült ismét hibát generálnom.) Futómű felujításnál +Hátsó lámpáknál volt áramtalanítva a kocsi.Most vettem észre,hogy az első park égők nem égnek.Próbáltam a régiekkel azokkal sem megy.Újra áramtalanítottam és odáig eljutottam,hogy még mindig nem égnek viszont mostmár a csomagtér gombja sem reagál ) Úgyhogy inkább megkérdezem hátha valaki tudja a megoldást erre. Előre is köszönet és hála.