Ne haragudj, Gyurmosz, de Csörgőt kiállítani szerintem óriási ökörség lenne, amikor belátható időn belül ez marad az egyetlen személyvonati dízelmozdonya a MÁVnak. Nem akarom a sorozatot bántani, de kiállítani érdekességeket (ritkaságokat) szoktak, nem a legnagyobb tömegterméket. Majd pár évtized múlva, amikor nem lesznek csak mondjuk 10-en, akkor már más...
Werner!
Mindent csakis a megrendelő kívánsága szerint! Vagy nem hallottad Joó Feri esetét a fülei hídnál :-) ?
Lehet, hogy a Szergejnek jól áll a szakadt külső, de ezt a turistáknak nehéz lesz elmagyarázni, a néhány M62-freak-et kivéve...
Valóban, külsőlega hiányokat leszámítva nagyon szép. Ha nem szánják meg és újítják föl belsőleg, akkor ki lehetne állítani (a külső hiányok pótlásával). Legalábbis jó lenne...
A 2121-esnek elég korrekt kasznija van, legalább azt felhasználhatnák.
A rákosi műhelyben valamiféle építkezés zajlik, a legtöbb gépet kivették, az M42 kivételével.
Holnap délután tud még valaki jönni, vagy találjunk más időpontot?
Eddig csak egy olyan sztorit hallottam, hogy kimentek a mérnökök körülnézni a terepen, de a határőrök nem kapták meg az értesítést időben, így begyűjtötték őket...
Egyébként meg több cikkben is emlegették, hogy szükséges, és meg lesz építve...
Ha lesz egy kis időm ide linkelek párat a MÁV sajtószemléből...
Én nagyon örülnék neki, mert ez a kedvenc 75-ös vonalam felújításával járna együtt...
Remélem megérem az elkészültét...
Jó kérdés...
Amikor augusztus 21-én a szentendrei múzeumban voltunk, ott mondta az egyik ottani ember, hogy nem sokára viszik ki nosztalgia menetre, már át is nézték a szerelők. Ő nem tudta megmondani, hogy hova viszik, de tudtommal más menet nem volt.
Azóta több helyről is hallottam, hogy lesz, de pontosabbat még senki nem tudott mondani.
Ez a "barna".
Természetesen viszek fényképezőgépet én is...
Nem, sajnos nem. Tartok tőle, hogy gyors előrelépést nem várhatunk, mert nem esik egyik helsinki-folyosó vonalába sem, márpedig azok preferáltak (pl. kelebiai vonal kétvágányúsítása és felújítása /IV. korridor/, avagy a már említett szlovén dolog /V. korridor/).
Szlovén vasúti kapcsolatról (nem tudom, írtam-e már):
90%-ban új nyomvonalon fog haladni, mert a régi pálya 40-es volt, ez pedig 160-as lesz. Az, hogy mikor kezdik el érdemben, nem igazán tudott számomra, főleg, hogy korábbra ígérték az elkezdést. Első nekifutásra még nem lesz felsővezeték, de meghagyják a helyet neki, később megépítik azt is. Zalalövőn teljesen új állomást alakítanak ki, a mostanihoz képest kicsit nyugatabbra. Zalaegerszegnél is lesz egy új megálló, vagy állomás, mégpedig a zalalövői vonal elején, továbbá onnan megépül egy deltavágány Zalaszentiván irányában (tehát a Zalalövő, illetve Szlovénia felől jövő vonatok a mostani állomást elkerülhetik). Bobánál kell még megépíteni egy deltát, illetve korszerűsíteni, villamosítani az egész vonalat, akkor majd beszélhetünk igazi vasúti kapcsolatról. Ez a bobai delta amúgyis egy neuralgikus pont, elvégre Zalaegerszeg az egyetlen megyeszékhely, amit vonatfordítás nélkül csak nagy kerülővel lehet elérni Budapest felől.
Ezt is ide copy+paste:
"a Budapesti Varosvedo Egyesulet Ertesitojebol:
1999. szeptember 20-an unnepeljuk a Budapest Budafoki Helyierdeku Villamos
Vasut (BBVV) uzemszeru megindulasanak centenariumat. Az elsokent atadott
Szent Gellert ter - Budafok Haros MAV allomas kozotti szakasz hossza 7.8
km, megallohelyeinek szama pedig (Budapesten 7, Albetfalvan 4, Budafokon
10) osszesen 21 volt.
A jeles evfordulo alkalmabol a XXII. kerulet Varoshaz teren (a mai 47-es
villamos kulso vegallomasanal)
1999. szeptember 20-an (hetfo) du. 3 orakor
centenariumi emlekhely avatasara kerul sor.
Ugyanezen a napon a Budafok 1. postahivatal az evfordulora utalo alkalmi
belyegzot hasznal, mi pedig a vonal megnyitasakor mar forgalomba allitott
24-es szamu, A tipusu, Ganz gyartmanyu motorkocsit abrazolo kepes
levelezolapot jelentetunk meg korlatozott peldanyszamban. Az unnepsegre
minden erdeklodot szeretettel varunk.
Igen, a végállomason lesz. Mintha úgy láttam volna, hogy a Városvédő Egyesület meghívója már szerepelt itt, de az lehet, hogy a kozlekes levlistán volt rajta.
Most jöttem a kiállításról:
Kevesebb terepasztal van, mint szokott, nincs fotókiállítás, a meglévő asztalok között is sok gyenge van, de azért jó volt. Vettem egy kéttengelyes MÁV személykocsit (Sachsenmodelle) 4125 Forintért, van poggyászkocsi is, marha jó, megéri. Modern asztaloknál lehet lakásként használni, szuper. A peronkialakításra is ellestem egy tuti módszert. Szóval érdemes kimenni.
Pontosan hol is lesz az a kiállítás? Egyelőre kedd du. 4 óra nekem is jó. Ha valaki még jön és speciális kívánsága van (hozzak fotót mutogatni, ilyesmik), mailjen nyugodtam magánban is akár.
Egyébként 61019-et láttuk szombaton, szép szürke forgóvázai vannak és a sárgákat (hágcsó, kapaszkodók stb.) is újrafestették. Az már sajnos a tapolcai igénytelenséget jellemzi, hogy a mozdony egyéb részeit le sem mosták...
Megneztem (van a modellrol par kepem) 2139-es volt a szama. Bovebben HEV vezeto listatarsunk tudna rola meselni, most eppen nala "lakik" ha minden igaz.
Kedd delutan mi lesz a kiallitas-latogatassal? En mar biztos, hogy megyek, valszeg 4 korul erek oda.
Úgy néz ki, hogy ezen a hétvégén elmarad a 2121-es Csörgő meglátogatása, de a vasútmodellkiállításra kimegyek, majd megírom a beszámolót.
Villamososok figyelem!
Holnap Budafokon (a 47-es végállomásánál?) délután 3 órakor lesz a budafoki HÉV cenenáriumi ünnepsége!