Keresés

Részletes keresés

Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.06 0 0 1371
Az ASTRA-n folyamatosan megy a balesettel kapcsolatos info.
Előzmény: gyurmosz (1362)
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1370
Klassz az oldalad uhi!
Előzmény: uhi (1369)
uhi Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1369
Biatorbágyi képeket görbe sínnel itt is láttok:

http://ipisun.jpte.hu/~uhi/sin/vasut.html
Előzmény: Törölt nick (1245)
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1368
Mondjuk ha egy kicsit rendbe tennék azt a vonalat, utas is több lenne...
pontosan nem ismerem a környéket, egy helybeli mondta, hogy busszal gyorsabban beér a városba...

Bz: múltkor is a 230-as Szergej jött a Bz-vel, talán már fönt is a fotó a Gigant Club oldalán...
Egyébként kis mázlival lehet ott Szergejt tehervonattal látni, remélem sikerül lekapnom egyszer a hídon...

gyurmosz Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1367
A híd felújítása nálam autómatikusan társul valamiféle pályafelújítással is... Az utasszámról nem tudok mit mondani, amikor én utaztam minden ülőhely foglalt volt (hétvége). Ami a Bhv-ket illeti, többször láttam ezen a vonalon a 499-est, mely az egyik legszebb Bhv (és nem behúzott végű), valamint a szintén gyönyörű (talán nem hiába mintázták róla a modellt) 113-as BDt-t. A BZ-k pedig ha netán el is indulnak, nem biztos, hogy célba érnek (bevontatás, javítás stb.), pont a 2-es Bz-s üzeméről olvastam tapasztalatokat. Én úgy gondolom, hogy a Bz nem olyan vonalakra való, mint ez, de ha mindennap utazol rajta, Te valszeg jobban tudod. Én már csak ilyen Csörgőmániás vagyok...
Előzmény: Benyó (1366)
Benyó Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1366
Minek váltsa fel a 2-esen a Bz-t Csörgő?
Félreértés ne essék, nagyon szeretem a Csörgőket, és a Bhv kocsikat is, de amit ezek a 2-esen produkáltak, az már éppen nem volt normális. 40 km/h sebesség Leányvárig, a Nyugati pu legótvarabb Bhv kocsijaival. Ezt minden, csak éppen nem normális. Amíg az esztergomi vonalat nem csinálják meg 80-asra (álmodik a nyomor), addig igenis maradjon a Bz, az legalább valamivel gyorsabban mehet (csak végre a menetrendet is csinálná meg végre a MÁV normálisan). A négykocsis Bz szerelvény kb. az egyötödét fogyasztja a Csöresznek, a Bzx kocsik messze kulturáltabbak a 30 éves Bhv-nál (nem mondom, az új Bhv-t már én is szívesen látnám). Ami pedig a kihasználtságot illeti, sajnos a 2-esen nem vetik szét az utasok a kocsiszekrényt. Ugyanakkor szükség van a P.csabai betétvonatokra is, ami Csörgős szerelvényekkel anyagi öngyilkosság volna. Ezzel együtt a 200-as sorozatú Bz-kkel nyugodtan lehetne produkálni a 70-80-at még a leghúzósabb emelkőkön, gyengébb minőségű pályán is. A Bz éppen azért van, hogy a tisztességes, jobb feladatra érdemes mozdonyok (pl. M41) ne 2-3 kocsival járjanak egy mellékvonalon. Tudom, hogy darázsfészekbe nyúltam ezzel a véleményemmel, de 7 éve utazom rendszeresen a 2-esen Esztergomtól a Nyugatiig, úgy ismerem, mint a tenyeremet. Sajnos ilyen feltételek mellett éppen elég a Bz, higgyétek el.

Bence

Előzmény: gyurmosz (1365)
gyurmosz Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1365
Ha már a hídaknál tartunk:
Nem tudjátok, hogy az Északi összekötőt mikor újítják fel? A felújítás után visszatérnek a Csörgők, vagy maradnak a Bz-k? Szerintem a szombathelyi vonal villamosításával kissé csökken a mozdonyhiány, és a Bz-ket újra felválthatja valamilyen normálisabb vasúti jármű.
ZöPö Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1364
Egészen biztosan nem. A híd eredetileg "egyenes" volt, ugyanis terveztek rá vasutat, de végül nem vitték rajta át. Az új híd a tervek szerint ívelt lesz, tehát elviled sem mehet rajta vonat (hacsak fogaskerekű nem :)).
Előzmény: werner (1358)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1363
Nagy baleset volt, egy gyorsvonati kocsi kisiklott és kigyúlladt, belerohant egy ingavonatba. Rengeteg sérültrôl szólnak a hěrek, épp most megy az RTLklub-on. A baleset pontos okát még nem tudják, a mozdonyvezetôk és a pálya rossz állapotára hivatkoznak.
Feltettem ma pár képet nagyvasutakról ide. A kisvasúti képeket is feltettem, de a html file nincs kész, mert "gôzöm sincs", melyik gôzmozdony milyen těpusú. Képek itt. (A "t" betüsek a kis képek)
Előzmény: gyurmosz (1362)
gyurmosz Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1362
Állítólag ma Londonban (Paddington állomás) valami nagy baleset történt. Erről esetleg tudtok már valamit?
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1361
ha jól tudom a pesti Tatrakkal pont az a baj, hogy túl szélesek, és egy csomó vonalon nem férnek el?
Előzmény: NZA (1360)
NZA Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1360
Tatrak Szegeden: ez a tipus a T6-os szeria. A forgovaz alapjan valoban ra lehet ismerni, azonban ez speciel nem azonos a Bp-i T5C5 forgovazzal, ugyanis ebben (vegre) rugalmasabban van felfuggesztve a motor, ugyhogy remelhetoleg jobban kimeli a palyat. Egyebkent a kocsi forgocsaptavja hosszabb, es a szekrenye keskenyebb budapesti tarsaikenal.
Mellesleg amikor Szeged meghirdette a villamosvasarlast, ketiranyu csuklos ketoldai ajtos kocsit akartak venni (hogy termeszetesen a 3-4-es vonalra is kuldhessek). A Tatra csak proba-szerencse alapon adta be a T6-os szeriajanak a palyazatat, de mivel ok voltak a legolcsobbak, igy nyertek.

Skoda troli: ez egy ketmotoros jarmu (!), a kozepso es a hatso tengely is hajtott (ha jol tudom). Egeszen fura a csuklomegodasa, a ket felkor alaku padlolemez egymashoz kepest oldara is mozoghat, igy ha pont kozepen all az ember, a ket labat kulonbozokeppen emelgeti a troli. Igen fura egyebkent a troli szaggatohangja is, egeszen mas mint a pesti IK-280T.

Előzmény: Lehoczki Gabor (1357)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1359
"A GF tömöríti a rákosi, nyugati VT-eket, meg a hozzátartozó kisebb színeket, Szob, Sturovó, Vác, Dorog stb, továbbá Istvántelket, ahol a villanymotorvonatok javítóbázisa van. "

A megjegyzésem arra vonatkozott, hogy a MÁV GF-hez tartozik Sturovo!

Előzmény: werner (1358)
werner Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1358
"Látom, Te már előre iszol az eszertgomi híd "bőrére" és annektáltad Párkányt..."

Oda is fektetnek síneket?

Werner

Előzmény: Lehoczki Gabor (1349)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1357
Tátrák persze, kb. 2-3 héttel ezelőtt eléggé kiveséztük itt - többek között a szegedi - villamosokat is. Az 1-es vonalon jórészt csak ezek járnak, nagyritkán látni még FVV-t (egyvezetőállásos, 3 ajtós). A szegedi tátrák különböznek a pestitől és a miskolcitól, ha jól tudom, az ajtókat a szegedi IKARUS üzem gyártotta.
A Skoda trolik megvannak.
Előzmény: Bölény (1355)
SzigDani Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1356
Remelem nem tul sokara osszejon a honlap az mkkk.kma.bme.hu cimen. Egyelore meg nem szolunk a kocsik torteneterol csak a szegedi kirandulasrol, de amint lehet bovitunk!

SzigDani

Előzmény: Bölény (1355)
Bölény Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1355
Na, ha SzigDani is itt van és Szegedről volt szó az imént, akkor megkerülhetetlen az a kérdés, hogy hogyan kerültek Szegedre Skoda csuklós trolik és hogy váltak be. (Jópár éve jártam utoljára Szegeden, akkor láttam őket, nem tudom, megvannak-e még.)

A balesetről szóló beszámolóban szereplő villanyosok Tatrak, ugye? Legalábbis a forgóváz alapján annak tűnnek, de valahogy mégis furcsák. Talán a szög miatt?

Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1354
http://www.extra.hu/vasut/konyv.jpg

Ez az elolap.
Folytassam???????????

Előzmény: division by zero (1346)
SzigDani Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1353
Na igen, amikor Szegeden voltunk mi is tapasztaltuk a kozlekedesi esemenyek hatasat a villamoskozlekedesre (meg a villamosra)
Előzmény: Lehoczki Gabor (1352)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1352
Sajnos egy szomorú eset folytán, de néhány szegedi villamos is látható az alábbi lapon:
http://index.szeged.hu/friss/aktualis/e75baleset/
SzigDani Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1351
Legz szives, definiald a motorvonatot, a Hernyo ugyanis szerintem hibrid.
Előzmény: Benyó (1334)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1350
Most látom, hogy Werner cimbora megint tesz fel új képeket a Gigantra. Két érdekességet vettem észre: eléggé muris, hogy M41 2114-nek a pályaszáma különböző nagyságú számokkal van felírva. M41 2212 pedig 5 (öt) lámpával világít az IC-vel.
Előzmény: Lehoczki Gabor (1349)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1349
Cimbora!

Látom, Te már előre iszol az eszertgomi híd "bőrére" és annektáltad Párkányt...

Előzmény: werner (1347)
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1348
azt a bodét én is ismerem, sajnos mire először ott jártam már semmi használható nem maradt benne, a környéke televolt széttépett, ázott papir darabokkal...
Most már félig, de lehet, hogy már egészen össze is dölt, hála a vandáloknak...

Remélem minden értéket kimentettél amikor ott jártál!!!

Előzmény: Szucs Lajos (1339)
werner Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1347
Vasutas hírlapban írták, hogy az Északi GF élére a volt balassagyarnati VF vezető került. A GF tömöríti a rákosi, nyugati VT-eket, meg a hozzátartozó kisebb színeket, Szob, Sturovó, Vác, Dorog stb, továbbá Istvántelket, ahol a villanymotorvonatok javítóbázisa van.
Rákoson szándékozzák tartani a daruszerelvényeket. Ebből következőleg nagy a valószínűsége hogy nem maradunk NOHAB nélkül.

Azt is olvastam, hogy jövőre nyílik a skanzen, a semmire nem használt volt Hámán Kató fűtőházban.

Kezdődnek a munkák a 120a-n is, de egyelőre a viszonylag legjobb szakaszt, az újszász-szolnoki részt csinálják meg. 80-ról 120-ra.

Addig az ICk Cegléd felé járnak. (Körvasúton...? Azt nem tudom, kifele megállnak-e Kökin. Érdekes lenne: vegyünk pl. egy lőrinci embert. Köki-Keleti BKV: 3/4-1 óra mire felül a vonatra, körvasút Keleti-Köki 1/2 óra, ha előre vette meg a jegyet. Ugyanott van 1 1/4 - 1 1/2 óra elteltével...). Ennél egyszerűbb gyorsvonattal menni szolnoki átszállással.

Előzmény: Lehoczki Gabor (1341)
division by zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1346
naná, hogy érdekes!
Előzmény: plebejus (1344)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1345
A nemet IGE-reiseinfo Nr.28 szamaban

http://www.ige-eurotrain.de

utazast hirdetnek potom 1200,- DM -ert
Nov.25 Munchen 9.25 eurocity 63 "Bartok Bela"
Erkezes Keleti PU. 17.20
szallas Grant Hotel
Nov.26 Magyar Puszta megtekintese "Arpad" sinbusszal
indulas: Keleti Pu. 15.00
Nov.27. Szentendre "busszal"
Nov.28. Keleti PU 12.42 Eurocity 62 "Bartok Bela" IGE Salonkocsi.
Roviden ennyi lenne.

Valyon nallunk a "Nosztalgia KFT" csak kepeslap arusitassal megelegszik?

Szentendrere valyon mert busszal mennek?

plebejus Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1344
Igen, engem nagyon erdekelne, csak biztos sok munka.

Regi vasuthalozati terkep, jelolve a klf. magan-, meg helyierdeku vonalakat erdekes lehet? Pallas v. Revai lexikon melleklete, majd otthon megnezem.

Előzmény: Szucs Lajos (1339)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1343
division by zero:
A "kincsesbanya" barmikor latogathato(nem en mondtam) a toronyban szoljatok be ,es kerjetek engedelyt.
Forras emillel kuldom delutan.
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.05 0 0 1342
Elozetesen megemlitem a felesegem is szlovak szarmazasu.Nem nemzetisegi konfliktusokat akarok szitani. DE Szlovakiai elmenyeimre visszaemlekezve nekem veled ellentetben mas velemenyem van.
Ket hete voltam Sturovoban teherrel.
Mellenk alt egy laminat, hat mit mondjak
Nem egy design fonyeremeny. Az ALBATROS, az igen. De az mar a multe es a nosztalgiae.
Előzmény: hradek (1335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!