Keresés

Részletes keresés

Bárdos Imre Creative Commons License 1999.10.23 0 0 2278
Sziasztok!
Sajnos csak most jutottan net közelébe.
gyurmosznak, Carpynak, division by zeronak és plebejusnak elküldtem a balesetes listát.
division by zero Creative Commons License 1999.10.23 0 0 2277
köszi előre is! majd meglátjuk mennyi köszönet lesz benne, egy kicsivel azért biztos jobb lesz mint a pici
Előzmény: Madár Béla (2276)
Madár Béla Creative Commons License 1999.10.23 0 0 2276
Helló! Több sajnos nincs. A nagyképernyős változatot megcsinálom, ha lesz időm, de attól tartok, nem sok köszönet lesz benne, mert ahhoz eleve nem elég élesek. Üdv: MB
Előzmény: division by zero (2274)
division by zero Creative Commons License 1999.10.23 0 0 2275
ma este hat óra körül pont azzon törtük a fejünket a Batthyány téren, hogy a másik vágányt milyen ritkán használják, mióta megszűnt a 9-es, amikor jön egy villamos (3257-3279) kiszáll a vezető és átállítja a váltót, és a Duna felöli vágányra áll be, mint kiderült a Kosztolányinál elromlott a 3279 5. ajtaja - nem lehetett bezárni - és itt állt félre, hogy aszerelőt megvárja.
Míg a szerelőre várt, addig jöttek-mentek a 19-esek a másik vágányon, így lehetett két villamost fotózni a Batthyányn (esti fotózást még nem nagyon gyakoroltam, de remélem lesz néhány jó kép is...).
Később megérkezett a szerelő az ajtó mellett, az ülések fölött lévő kinyitható ajtó mögött kezdett el piszkálni valamit...
A szerelés közben folyamatosan probálgatták az ajtó nyitást, zárást, ekkor elég komikus látvány alakult ki: az aluljáróból érkező utasok, nem törödve a "müszaki okok miatt utasokat nem szállít" táblával, a zárodó ajtó látványára (a hátsó 3257-es ajtói működtek) azonnal vágtába kezdtek és:
a) sikerült felugrani és elégedett mosollyal ültek le, hogy elérték a villamost...
b) nem sikerült becsuszni a résen, akkor mérgesen néztek, de pár másodperc múlva újra kinyilt az ajtó, ekkor felugrottak, és elégedett mosollyal ültek le, hogy milyen rendes a vezető, hogy megvárta őket...
A vezető a szerelővel volt elfoglalva, csak később vette észre mi történik, és zavarta le a 10-15 "szerencsést"...
Nem sokára sikerült megjavítani a makrancos ajtót, valami mágneskapcsolót vagy mit cseréltek ki (biztos van itt szakértő, aki tudja mi lehetett pontosan...). 19:08-kor indult újra útjára ez a szerelvény, mentünk is egy kört vele, műszaki hiba több nem volt, csak a Kosztolányinál volt egy poén: egy fiatal pár leszáll, majd az utolsó pillanatban akar visszaszállni, a vezető kinyította újra nekik az ajtót, fel is szálltak, de közben piros lett a lámpa, így újra kinyitotta az ajtót, kb 15 másodperc múlva a pár mégis leszállt, ekkor a vezető beleszólt a mikrofonba: "Ne szálljanak le! Maguk miatt maradtunk itt, tessék szépen visszaszállni!!!" a fél villamos röhögött...
visszafelé a 3257-esben ültünk, fékezésnél van egy elég csúnya mellékzörej...
(amúgy úgye mindenki tudja mi a poén a 3257-ben?)

este az utolsó Örs felé tartó metrót lekésvén, a 23:20-as Hévvel mentem Aquincumig, majd gyalog a vasúton Angyalföldre, át a vasúti hídon. 00:14 körül érkezett Angyalföldhöz Buda felöl a 230-as Szergej egy 24 kocsi tehervonattal (az első 11 kocsi négytengelyes MÁV tartálykocsi volt), és haladt tovább Rákosrendező felé. Úgy tűnik ez a tehervonatok menetrendszerinti ideje, pár éve amikor rendszeresen gyalogoltam erre, akkor is mindig ilyentájban jött a tehervonat, de akkor sokkal kisebb vonat volt: Bobo 4-5 kocsival.
00:34-kor a Szent László úti sorompónál haladt át a M43 1093 gépmenetben.

division by zero Creative Commons License 1999.10.23 0 0 2274
Béla! Fantasztikus képek!!!!!
több is van?
Lehetne kérni teljes képernyős (1024*768) változatot belőlük?
Előzmény: Madár Béla (2270)
Carpy Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2273
HEV-metro tema:

Meggyozodesem, hogy a 2 kozlekedesi eszkoz gyakorlatilag ugyanaz: varosi gyorsvasut. Nincs jelentos elteres abban, hogy mennyi az atlagos utazasi ido.
Egyszeruen nem lehet meghuzni a hatarvonalat a 2 kozott. A lenyeg az lenne, hogy valodi halozatot alkossanak, azaz ne kelljen folyton atszallni az egyikrol a masikra. Talan NZA emlitette, hogy nevetseges, hogy Budapesten hany fele kozlekedesi eszkoz van, hany fele urszelvennyel, uzemi feszultseggel, stb. Torekedni kellene az egyseges rendszer kialakitasara.
Kulfoldon egyes nagyobb varosok kozotti vasutak a varosokba beerve metrokent funkcionalnak. Ez rendkivul gazdasagosan szervezheto es utasbarat halozatokat hoz letre.
Nincs kulonbseg a kocsik belso berendezeseben sem: a 4-es metro szerelvenyei inkabb hasonlitananak a HEV-re, mint a metrora. Igy peldaul a szentendrei es rackevei HEV-ek osszekotese tokeletes lenne, mint metrovonal. Mas kerdes, hogy milyen nyomvonalon lenne ra szukseg, ha egyaltalan szukseg van ra.

Előzmény: 1014 (2182)
DLala Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2272
Üdvözlök minden vasútbarátot!
Már régóta olvasom a topicot és régóta szeretnék feltenni néhány kérdést, de valahogy valaki mindig elobb ír róla, mint ahogy beírnám!
Szeretném, ha felhomályosítanátok sínügyben. Milyen sínek (profil, vastagság, kg/fm stb.) vannak Magyarországon, hol gyártották oket (ha nem Diósgyorben), milyen tengelyterhelést meg sebességet bírnak stb. Kisvasutak meg BKV is érdekel, illetve bármi ami sínen megy.

Ha esetleg lesz CD tele vonatos stb. fotókkal akkor tisztelettel beneveznék egyre. Annyi anyag van, hogy nem bírom követni, ezért lenne jó a CD, kímélve a pénztárcát (matáv suxx). Cserébe pl. CD írást tudok felajánlani mert van íróm. Illetve pár kisvasutas képet meg videót (ha lesz rá végre idom feldolgozni).

DLala

gyurmosz Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2271
A mai Népszabadságban van egy kép a bajai Duna-hídról, melyen a 3005-ös Piroska halad át éppen, remek felvétel!
A paksi múzeumról is lehet olvasni, azt írják, hogy nagyon össze vannak ott kuszálódva a dolgok, ami azt illeti, ez sajnos látszik is :-(
Madár Béla Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2270
Kedves Mániákusok!
A hetvenes évek első felében gyerekként én is készítettem nehány képet budapesti járművekről. Most ennek a topiknak a hatására előkerestem őket. Nagyon amatőr minőség, de itt így is hátha érdekel valakit. Bátorkodtam feltenni őket ide. Üdv: Madár Béla.
Berendi Peter Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2269
hol fordul meg az 1-es, a kocsiszínben?

Ha angyalfoldi a kocsi akkor a Lehel ut - Robert Karoly keresztezodesben a deltaban.

Előzmény: division by zero (2248)
scsabi Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2268
süllyedünk!
division by zero Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2267
hajrá Matiz a 3D Studió ördöge!
Előzmény: Törölt nick (2266)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2266
Egész jó a 3D Railroad Master, letöltök hozzá pár pályát. A mozdonyokat elég könnyen ki lehetne csörgőre, vagy bármi másra cserélni, lévén 3DS kiterjesztésűek....
John Howard Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2265
Igen. További info emilen ment.

Üdv:
John Howard

Előzmény: division by zero (2250)
division by zero Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2264
de kár, hogy nem voltam ott...
Előzmény: Törölt nick (2258)
division by zero Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2263
Szerintem is szebb...
Előzmény: John Howard (2262)
John Howard Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2262
A 4319 a másik, legutóbb úgy két hete láttam a 14-esen. Ott legalább középen volt, így szimmetrikus volt a szerelvény. Tényleg, miért nem képes a BKV ezt a két kocsit egy szerelvénybe fogni, legalább homogén lenne, és szerintem esztétikailag szebb, mint az eredeti!
Előzmény: division by zero (2248)
plebejus Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2261
Koszi:-)))
Előzmény: Szucs Lajos (2260)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2260
plebejus:
A
http://www.extra.hu/MAV_V46/regclean.exe
cimen leveheted ha ez a "gyors" modem felpakolta.
Előzmény: SzigDani (2254)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2259
Oktatasi tema volt az elhagyott szerelveny megfutamodas elleni biztositasa( deszepen irtam).
Meg az epites idejen tortent egy teherkocs szabaduklt el igy es legurult az alagutba. Szerencse volt hogy a palyan dolgozo csapatot az mentette meg hogy a zsilipet eppen akkor probaltak , es meg felig csukott volt . az fogta meg a vagont . igy is kaptak egy kis forgacsot a nyakukba. Ennek hatasara igen szigoruan vettek a szerelvenyen nel lehetet csak egy kereket betekerek modszert alkalmazni. az en idomben is volt egy ilyen eset , mikor a Nyugatinal hagytak egy szerelvenyt ejszakara es szepen elindult. A Deakon birtak megallitani.
Előzmény: Törölt nick (2258)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2258
NZA:
A Pillangó utcánál leszakadt utolsó kocsi esetét én is hallottam, ráadásul metrósoktól. Az volt a szép, hogy a mögöttes vonat Keletinél állt, vezető rohant hátra, és menekült az elszabadult kocsi elől, egészen a Deák mögé. Szép lehetett.

Tegnap délelőtt érdekes dolgot láttam. Sajnos, nem volt nálam fényképezőgép. Lényeg az, hogy 3415-ös UV motorkocsi leeresztett áramszedővel, előtte és mögötte egy-egy Muki (azoknak a számát nem tudtam megjegyezni, mert épp telefonfülkében voltam). Mentek Kelenföld felől valamerre.

Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2257
Ket mobil van benne a bentit hurcolom magammal aztan neha sys c: kell, mert eltunik a bootszektor. Ezek mar minden trukkot kiprobaltak az eletem megkeseritesere. Mondtam nekik "password" lesz. Utanna egy hetig rendben megy minden. ezt hetente lejatszuk.
Div.: mar kemeny 75%-nal jar a feltoltes.
(28,8-a modem) a sarokban porosodik az 56K-s
mert percenkent lekapcsolodik a mellekallomasrol.
Otthon semmi gond csak a telefonszamla nem birja.
videorol AVIba megy de mpg be hogy kell a vonatos filmeimet attenni. Eggyaltalan erdemes-e.
Felorasak a vasutromantikak. ezeket akarom CD-re irni. avi-ba egy screen capture prg-vel veszem . De alitolag mpg kisseb meretu. Homalyositson mar fel valaki. Mindegyhol.
Előzmény: plebejus (2255)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2256
Hajnalban Tv-t nezten (mert az aszony aludt en meg oreg vagyok) keresgeltem vonatos musorokat. Volt boven . Uj villamost mutattak be. Csodaszep.
Az ARD-n pedig egy szakasz mutattak a svajci keskenynyomkozu vasutrol. KBK irigykedhet rajuk.
Ugy suhant a villanymozdony a sinen, hogy csak na.
Mi meg tologattuk a puspoki kocsit es foldhoz vertuk a seggunket az oromtol, mert tudtunk menni 50 metert vele. Ma lesz egy lengyel bulirol film erdemes megnezni. OTT LEHET ILYET CSINALNI?????????? Itt mert nem ? Barmi kezdemenyezes es maris van "tiz" akadekoskodo
Akos azt hiszem egyet ertunk?
plebejus Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2255
Lajos,
marha jo storyaid vannak, tetszenek!

off
"gyerekeim allandoan hozzak viszik a CD-ket"
-kell meg 1 PC , draga;
-ket mobilrackben 1-1 bootolhato wincsi (kiveheto, elzarhato), kozepes arfekves;
-esetleg ket kulon particio, legoccsobb.

"regclear prg"
ezt nem ismerem, letoltheto vhonnan? esetleg elkuldened? (cim 2238-ban)
on

SzigDani Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2254
Uj kepeket raktam fel a http://mkkk.kma.bme.hu/uj99nyar.htm cimre. Ha igy nem megy, akkor a leirasok kozott a kirandulast kell kivalasztank, majd annak a vegen van egy uj kepekre utalo mondat. Ott is lehet keresni. Egy AB alvaz es egy Csorgo a vasutas szekcio, a tobbi villamos.
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2253
Megerositeni nem tudlak de Az utolso kocsin es minden nem vezetett vezetoallason az UAVA ki van kapcsolva . innentol no comment. Csak azt nem ertem hogy akkor a levegos csatlas mert lehetet elzarva es hogy mukodott egesz nap?
Az M3-ason az az Arpadhidrol azutolso vonat utan ment meg egy leallo a Nagyvarad terre utasok nelkul. Tolaton meglokte az ember a kihuzobol es Klinikaknal kontrazott csak. Egyszer Calvinon leszedtek a lampaburakat takaritani egy alvanyra raktak halomba az oszlopok mellet. A visszapillantotukorben csak annyit lattam , hogy repulnek a burak es okolrazasokkal ugral egy par urge a peron szelen. Par perc mulva a menetiranyito szolt , fogjuk vissza a lovakat mert a Deakon is a legnyomas ossetorte a nagytukrot.
Előzmény: NZA (2251)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2252
Meg egy kerdest engedjetek meg , aztan atjavitok mindent a Netscape szerkesztojevel.
A HEV-es oldalon a hatteret en zoldre allitottam be es a Netscape ennek ellenere nem hozza.
Ugy tunik ebben sem kompatibilis az IE-vel.
Ha az elso oldalon beallitom , hogy a kovetkezoket is ilyen beallitasokkal mutassa akkor mert nem teszi?

7Mb -os win "http://extra.hu/MAV_V46/szilithemes.zip" tettem fel akit erdekel a tema toltse le es jatszon el vele .

NZA Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2251
Az NDK metroszerelvenyei meg a regi Berlini urszelvenyekre keszult. Ezert lehet, hogy nem gyartotta a SzU. Egyebkent ezeken a vonalakon egeszeen a legutobbi idokig 1930, sot meg korabbi szerelvenyek voltak uzemben, de az NDK is elkezdett gyartani ugyanilyen (kleinprofil) metrokocsikat. Sot olyan is volt, hogy az NDK a szelesebb urszelvenyu vonalanak meghosszabbitasahoz Nyugat-Berlinbol vett at szerelvenyeket. Emellett a Nyugati oldali S-Bahn 1984-es ujrainditasahoz meg az NDK adott at (szinten 1930 koruli gyartasu) S-bahn szerelvenyeket...
Egyebkent a szuper UAVA-hoz: allitolag 1991 korul volt agy olyan metros baleset, hogy este, a 2-es metro utolso kocsija lecsatolodott, es nem mukodott az automatikus fekezes (ez a leghihetetlenebb az egeszben). Az utolso kocsi allitolag visszagurult egeszen a Deak terig - szerencse volt hogy este mar nem volt sok kocsi a vonalon. A Deakon is csak ugy allt meg, hogy a kozepso kihuzovagany fele tereltek, ami emelkedett, igy elindult visszafele. Tobb hihetetlen momentum is van ebben a tortenetben, valaki meg tud erositeni?
Előzmény: Szucs Lajos (2207)
division by zero Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2250
OFF
John Howard! Budapesti vagy? úgy könnyebb lenne...
division by zero Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2249
az se rossz, és mennyi idő alatt végeztek??? mint a Forma 1-ben a kerékcserével ? :))))
Előzmény: NZA (2247)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!