Nincs ott csap. Arra gondolsz, hogy a lakáköri a kazánon keresztűl nyomta ki a biztonsági vezetékbe? Amikor feltöltöttem 6 fokos vizzel a rendszert akkor nyomta a biztonságin. Amikor kb 60 fokos volt a pufi, akkor a tágulásit nyomta meg.
És akkor az a bizt. vezeték hová tart/végződik? Akkor az is jobb lett volna a tágulási aljába kötöd a bizt. vezetéket !:) Ahogy írja Kapocska a nyelves v.cs mindig nyitva van/lehet !:(
A kazánköri helyén egyik sem bírja kinyomni a biztonsági vezetéken, pedig sztm könnyebben ki kellene nyomnia, mivel gondolom a kazánnak kissebb az ellenállása, mint a pufinak. Ezért gondoltam, hogy vagy nem bírja kinyitni a szivattyú a rugós vcst, vagy csak 1 része megy a kazánba, a többi a lengőnyelves felé.
Nem a kazánköri szivattyú áztatott. Eddig kétszer volt ázás. Először amikor hideg víz volt a pufiba és 3-as fokozaton elindítottam a lakáskörit, akkor apufin keresztűl nyomta a kazán biztonsági vezetékén. Ha meleg a víz a pufiban akkor a pufi alján keresztűl a tágulásit nyomja meg. Gondolom a vta nem enged át annyit, amennyit a szivattyú nyom és a víz utat talàl.
Ami érdekes, hogy a kazànkörbe akármelyik szivattyú van, nem bírja megnyomni 3-as fokozaton sem a biztonsági vezetéket. Pedig kb egy magasságban van a kazánköri és a lakásköri szivattyú is.
Üdv ! Még 1x pontosan lerajzolhatnád a jelenlegi állapotot,mert ellentmondásokat lehet felfedezni ! Ha forró a tágulási ,akkor ott nagy valószínűséggel keringés alakul ki ,és b...ik a pufi felé menni a víz egy része ! Gyakorlatilag egy nyitott rendszered van(régi rajz szerint) némi vízoszloppal próbálva nyomás alatt tartani a kazánkört,látszatra kevés sikerrel !:(
Ui: Az egész rendszer kiépítése ilyen formába nem lett a legjobb,bárhonnan is informálódtál ,mert félrecsúszott kivitelezés lett belőle !:(
Ha szivattyú dolgozna be, akkor áramlásnak kéne lenni és a tágulásiba jutó viznek valahol távoznia kéne. De irod, hogy a biztonsági vezeték nincs ráforditva a tágulásira, tehát nem nagyon van áramlási kör. Meg akor csobogna is.
A tágulási alapvetően a csövön belüli gravitáció miatt melegedhet fel, de csak akkor ha a puffer alja is meleg már. Meg attól, ha 'beletágul' a melegviz :-)
Sztm megfelelő az irány. Vissza fogom cserélni a szivattyúkat+ lessz egy szünetmentes táp is. Még a vtc-t megnézem, mert a levonó szerint jól raktam, meg látcatra is jól működik. Nem tudom forditva mit csinálna. Ha minden igaz vannak jelek az öntvény házon is ami alapján leellenőrizhetem.