Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4309
Jó étvágyat mindenkinek!
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4308
Na, eljutottunk a tegnapi naphoz.

Először is, az Indexes cikk: :)))

"REBISZ (Rendőrségi Biztonsági Szolgálat)"

"A rablónál nem AK-47 gépkarabély volt - ahogyan arról néhány hírforrás beszámolt -, hanem egy Parabellum pisztoly."

Na ezt hogy sikerült összehozni? A Parabellum nem egy kis kézi pisztoly??

"Miután a rendőrök is lőttek, hivatalból és szokás szerint belső vizsgálat indult a rendőrségnél arról, hogy jogos volt-e a fegyverhasználat."

Ez miért kell? És mi ennek a menete?



Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4307
Nem, inkább fejtsd ki!
Előzmény: Törölt nick (4299)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4306
Mindig kockáztatunk. Teljesen mindegy, hogy rendőr vagyok-e vagy sem, az élet döntések és kockáztatások végtelen sorozata. Hogy mit kockáztatok, az a nem mindegy. De felvetettem egy példát. Olyan szemüvegben hegessz vagy flexelj, amin keresztül nem látsz semmit! Vagy a szemed veszélyezteted, vagy vágsz egy olyan munkadarabot, amit esetleg olyan szerkezetbe építesz be, aminek hibája emberéletekbe kerülhet. Mit teszel? Vagy kockáztatsz, vagy azt mondod, hogy köszönöm szépen, nem csinálom. Ezt is lehet kockáztatásnak nevezni, mert az állásommal játszom, csak az ár nem mindegy. De ilyen esetben ez a kötelesség.
Hadd (<-ezt hogy írják helyesen??) példálozzak megint az iszlámmal. Van az ún. kivándorlás, ami lehet ajánlott vagy kötelező, de mindenképpen az Isten megelégedését kell, hogy szolgálja. A lényeg, kötelező kivándorolni, ha a szabad vallás gyakorlásában az illető(k) akadályozva van(nak). Ez az egyetlen megoldás!
Előzmény: MrJones (4278)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4305
"mert ha nem tud mit mondani, akkor inkább kussoljon, de ilyen baromságot nekem ne mondjon,"

Hééé, hőőő!!!
Te most rajtam keresztül olvasol be neki???


Ezért is elnézést!
(sok lesz mára ;-) )
Előzmény: MrJones (4276)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4304
"Azt rosszul teszed. Madár ugyanis rendőrtiszt. Tőle/róla megtudhatod, hogy tulajdonképp mi a túrót is jelent rendőrtisztnek lenni. Mert az álmok egy dolog, a látvány egy másik dolog, a valóság meg néha csak hasonlít ezekre."

Ezt elismerem, így van. Ezen felbuzdúlva. Pár sorban le tudnád nekem írni (lehet, hogy lehetetlent kérek?!), BB, hogy milyen rendőrnek lenni. Hogy képzelted, amikor még nem voltál rendőr, és azóta hogy alakult(ál)??? Köszi...
Előzmény: MrJones (4276)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4303
"Tényleg, miért is akarsz te rendőr lenni?"

Mielőtt erre válaszolok, szedjük össze, miért is akarhat valaki rendőr lenni?
BB, mi a tapasztalatod erről?

"Ez egy marhaság. Nem élnek luxusban persze, de nem is halnak éhen. Aki rendőr akar lenni, az megteheti. (Már ha alkalmas rá.)"

Bocs, valamit kifelejtettem "éhen halnak". Ami úgy értendő, hogy messze nem kapnak annyit, amennyit a munkájukért megérdemelnének. Én a rendőrök és a tűzoltók munkáját tartom a legtöbbre. A saját életünket kockáztatni másokéért, szerintem megfizethetetlen. De legalább megközelíthetnék. (Tudom, sok ilyen melót lehetne mondani)
Előzmény: MrJones (4238)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4302
Szép jó reggelt(?) mindenkinek! Végre időm mostmár leírni, amit leakartam.

Nos, minthogy én voltam a probléma okozója, úgy illő, hogy én is teszek kísérletet a probléma megoldására. Nemrég azt írtam, hogy végigolvastam újra mindent, hátha lelkiismeret furdalásom lesz. Akkor azt írtam, hogy nem volt. Aztán újra átgondoltam a dolgot és lett! Három dolog van, amit azóta megbántam:
- a hangnem
- a 4103-as hozzászólás végén "elejtett" személyeskedés
- és a harmadik meg az a dolog, ami igazából nekem magamnak is vesszőparipám, de sajnos néha én is "elfelejtek". Ez pedig a tisztelet.
Bár nem szeretek bocsánatot kérni, mert véleményem szerint többet ér az, ha őszintén elismerem, hogy hibáztam, minthogy "bocsánat, bocsánat, bocsánat" Ez utóbbival se visszacsinálni nem lehet, se helyrehozni. De! Minthogy a tisztelet, illetve annak hiánya számomra is "főbenjáró bűn", ezért mégis úgy gondoltam, hogy illő bocsánatot kérni.

BOCSÁNAT!

És akkor javaslom, térjünk vissza ahhoz az állapothoz, ami azon bizonyos Gellért téri dolog előtt volt.

Vagyis inkább kezdjük újra onnan.
Szóval, adott a szituáció, bizonyos csoportok forgalmas közlekedési pontokat akarnak "elfoglalni", megbénítva ezzel Bp. forgalmát (vagy országos szintűre tervezték?) Céljuk a kormány lemondatása.
Ha nem tévedek, ilyenkor a rendőrség dolga az információ gyűjtés. Azt hiszem, egyértelmű, hogy tavaly óta az NBH rá van "kattanva" az ilyen dolgokra. Na most, hogy pontosan mióta, azt nem tudom (én kb két hétről tudok), de már voltak információk erről az esetről. Panabubus írta: "Mert ugye a konspirációs szabályok ezt éppen előírnák, hogy a neten kell jóelőre ilyesmit "szervezgetni""
Én éppen ellenkezőleg gondolom. Ha valaki tényleg komolyan gondolna egy ilyet, az messze nem interneten keresztül tervezne meg egy ilyet. Sőt, még arra is ügyelne, hogy még véletlenül se szivárogjon ki semmi, hogy minél nagyobb legyen a meglepetés. Ez már egy kiindulópont lehet a rendőrség számára, hogy nagy valószínűség szerint az egész csak egy jó poén. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a rendőrségnek is megvannak a megfelelő információforrásai, akkor szerintem ki tudnák kalkulálni, hogy mennyire áll fenn az a veszély, hogy tényleg bekövetkezik az esemény, és ennek mértékében intézkednének is. Mert tényleg az, hogy civil ruhás rendőrök, meg bármerre nézek, mindenhol rendőrjárőrt látok, az tényleg egy kicsit túlzás. És ilyenkor az ember arra gondol, hogy mást már nem is tud a rendőrség, csak minden hírre kiküldeni az összes emberét, aztán várják, hogy mikor lesz balhé. Mert mint mondtam, én láttam olyan rendőrt is ott a Gellért téren (egyébként REBISZ-es lehetett, aki már ott szorongatta a gumibotját a kezében, mintha "arra" készülne.)
És, mielőtt azt mondanád, hogy a háttérben sok olyan dolog folyik, amit kívülálló nem láthat. Igen, ez biztos így van. Csakhogy azt sem szabad elfelejteni, hogy a sok kívülálló, okoskodón múlik a rendőrség tekintélye. Nem attól lesz tekintélye a rendőrségnek, hogy minden utcasarkon rendőr áll, hanem attól, hogy milyen eredményei vannak a munkájuknak. Ez utóbbi pedig nincs szoros összefüggésben (egyenes arányban) az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök számával. Tudom, ez így hülyén hangzik, de ez így van. És ahogy mondani szokás, ez van, ezt kell szeretni. Az emberek ugye elvárják (elvárnák) a rendőröktől, hogy meg tudják állapítani egy ilyen hír valóságtartalmát, hogy megfelelően fel tudják mérni a fennálló veszélyt és annak mértékében cselekedni. Különben azt gondolják, hogy a rendőrséget könnyű rászedni, megvezetni. (Szabályok?!) Mert ugye, ez egyszerű "stratégiai játék". Ha valahol meg akarod erősíteni a védelmet, akkor valahonnan el kell vonni erőket. És akkor ott mi lesz? Akkor ott meg fennáll az a veszély, hogy nem lesz kellő közelségben rendőr, amikor szükség lenne rá.
Tehát mint mondtam, a rendőrség megítélése az emberektől függ, legalábbbis hazai szinten. Mert ugye külföldön inkább a statisztikák dominálnak. És nem is attól fog csak feltétlen javulni a rendőrség megítélése, hogy hogyan reagálnak egy hírre a tisztelt "kollégák" (mint ez a bizonyos eset). Az is dominálni fog (talán még jobban is), hogy hogyan kezelik a kialakult helyzetet. Mert ugye, egy kicsit visszanyúlva a közelmúltba, 23-a után sem vetette senki a rendőrség szemére, hogy miért nem akadályozta meg a spontán demonstráció kialakulásának lehetőségét. Mindenkit az érdekelt, hogy amikor kialakult, akkor mit és hogyan csinált a rendőrség. Mindent nem lehet megelőzni, mert ahhoz minden bank és bolt elé rendőrt kéne állítani. De ahhoz az ország egész lakosságának rendőrnek kéne lennie (de szép is lenne... :))))
És még valami, de ez már csak az én személyes véleményem. Úgy vélem, a mai világban fontos, hogy az embernek legyen fantáziája, és ki tudja használni a környezete adta lehetőségeket. Aki csak a szabályokhoz "ragaszkodik", az elvérzik. Mondok egy egyszerű példát. Ehhez az ügyhöz kapcsolódóan. Rendelkezésre áll tehát az információ, hogy stratégiai pontokat akarnak elfoglalni. Akkor kiáll egy jóvágású, magasrangú rendőrtiszt a kamera elé, és elejti azt az egyszerű kis mondatocskát, hogy "Információink szerint bizonyos körök a főváros egyes pontjainak elfoglalására készülnek. A rendőrség természetesen felkészült erre és a kollégák készültségben fogják várni az eseményeket" (lehet szebben is fogalmazni!) Ez persze nem igaz, hogy olyan fene nagy készültségben lennének, csak egyszer a saját javukra használják a dicső médiát. Akkor ennek van nem lesz semmi hatása, mert hogy mondjuk az egész (hon)foglalósdi kamu, vagy esetleg elgondolkodnak, hogy "Hoppá, kiderült? Akkor inkább hagyjuk a p*csába az egészet." Persze lehet, hogy mégis megtörténik, és akkor jöhet az intézkedés (ja, a pontosság kedvéért, készenlétben vannak valamilyen szinten a rendőrök azért, de nem úgy, ahogy az történt.) Tehát ha mégis megtörténik, akkor eljutunk oda, amit már leírtam, "hogyan kezeli a rendőrség a kialakult helyzetet?"
feketemadár Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4301
Figyuszka okoska :))) A tanácsaid nagyon kidolgozottak. Éppen ez a baj. Hazaviszed, órákat gondolkozol, elemezgeted, aztán helyesírás ellenőrzöl és amikor meg vagy elégedve magaddal akkor felteszed egy hordozóra és beömleszted ide. Ezzel szemben mások (legtöbben itt velem együtt)amikor gép közelébe kerülünk benyomjuk élesbe a dumát. Semmi vaker. Én legalábbis így csinálom. Pár pillanat gondolkodás, esetleg forrás vagy kép keresés és utána mehet a válasz.
Ha majd így élesben találkozunk és pengét váltunk, akkor komolyan veszlek. Addig meg gondolkozz azon, erre mit fogsz pár nap múlva válaszolni. Ennyire félsz a kudarctól ? Kudarckerülő vagy ? És nem kell a duma, hogy otthon nincs gépem, meg NET-em...
Ma már minden írástudónak van. Ha meg nincs, vegyél.
Előzmény: MrJones (4276)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4300
Ha te mondod :)))) Egyébként jól vagy ? :)))
Előzmény: Törölt nick (4294)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4299
Ismételyem meg???
Előzmény: Törölt nick (4296)
Uriella Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4298

Tudom.

Rosszul fejeztem ki magam.

:-/

Valami olyasfélére gondoltam, hogy nem teljesen egészséges ahogy a civil lakosság meg a rendérek egymásra hörrennek, ha olyanjuk van.

Nem jó ez így.

Valaki rázza már mög azt a tabulát, plíz..:-/

Előzmény: Törölt nick (4297)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4297
Visszacsinálni semmit sem lehet!
Előzmény: Uriella (4295)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4296
Ennyi?
Előzmény: Törölt nick (4294)
Uriella Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4295
Te Jónás. Szted hogy lehetne visszacsinálni ezt a rubikonátlépést? Mit kellene tenni a civileknek, hogy valahogy mindannyian a hátunk mögött tudjuk hagyni ?
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4294
Jobboldali és rendőr, még a mesében sincs.csak vörös és baloldali van.
hgyi Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4293
Elég, ha magadhoz fohászkolócc! :o))))
Előzmény: Uriella (4291)
hgyi Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4292
Ez aranyos, köszi.  :o)))
Előzmény: MrJones (4280)
Uriella Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4291

Noná, hogy tudsz.

Hülye kérdéseim vannak.

Megleptél.

Még soha, senki nem fogalmazta meg így.

Én sem.

Most már legalább tudom, mivel állok szembe.:)))))))))))

 

 

*fohászkodni kezd a guadalupei pamelaandersonhoz erőért*

Előzmény: Uriella (4288)
Uriella Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4290

Hé!

Őt nem bántani.

Az egyik kedvencem.

Előzmény: MrJones (4281)
breien Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4289
Te madár.

Véletlenül, ezt véletlenül, nem lehetne "megoldani"? ( a "tocsikolást" a bíróság már eccer elitélte.) Nem láttok összefüggést a mostani "eü. reform" kapcsán?
Előzmény: feketemadár (4284)
Uriella Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4288

Összezavartál...

Te tudsz a sárkányokról?

:-o

Előzmény: MrJones (4279)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.04 0 0 4287
Nagyon köszönöm,ment a mail...
Előzmény: feketemadár (4284)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4286
O.k. De próbáld meg kitalálni, mitől lehet tekintélyem, ha már olyan kis okoska vagy...:))
Előzmény: MrJones (4276)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4285
Inkább technikát, mint tömeget :))) Te meg mernéd próbálni ??? Kevesen merik :))) Főleg akik ismernek. :))) Esetleg hátulról baseball ütővel?? :)))
Előzmény: MrJones (4275)
feketemadár Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4284
Megoldható.
Előzmény: Törölt nick (4271)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4283
Erre az egyre válaszolok:
"Elhajtotta hűlni. ("A válaszaid most úgyis készen vannak, a saját kérdéseidre.")
Azt mondta, "MOST". Ez azt jelenti, hogy később (amikor Yangtzee érdemben kiváncsi lesz a véleményére) válaszol."

Visszaolvastam egy kicsit, hátha lelkiismeret furdalásom támad, vagy legalább megbánást tanusítok valamiért, de asszem a gond velem van. Hűlve vagy sem, de pár dologtól eltekintve fenntartom azokat, amiket leírtam...
Előzmény: MrJones (4277)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4282
Most nincs kedvem írni, pedig lenne mit... :)))
Majd hétvégén...

Jones!
Amit kértem, hogy magyarázz egy kicsit, arra nem írtál semmi...
MrJones Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4281
"Te milyen rendészeti szakértelemmel rendelkezel,hogy ezt meg tudd állapitani?"

Ő is látott egyszer filmen egy tányérsapkát, bazmeg.

Mi a fasz vagy te, a hetes számú támogató dandár, vagy mi?

'Szom az összes célfikanikkbe...
Előzmény: Törölt nick (4203)
MrJones Creative Commons License 2007.05.03 0 0 4280
"Ne is akarj belém nézni. Megijednél..."

Alábecsülöd a nőket, te Yangtzee. ;)

Mert ezek olyanok te, de olyanok... hogy látják!

És hogy valami még meglepőbbet is mondjak: ezzel együtt szeretnek bennünket. :o)



A Világot Elemésztő Sötét Sárkány

A Világot Elemésztő Sötét Sárkány
Aprócska gyík csupán a nő kezén.
Lángja fúl, csak náthásan szipog,
S hátát görbíti simogató ujjakért.

De ha kapja, feketéje
Milliószín új ruha.
Óriás lesz, tüze lobog,
Száját tátja, lángot okád
az Ég Ura!
...
Világok születnek így
Naponta.

(Rajzolta porba:
az ostoba.)
Előzmény: Törölt nick (4227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!