Keresés

Részletes keresés

CiniKuss Creative Commons License 2019.11.15 0 0 128

Én is szülői bojkottra gondoltam.

Előzmény: sok unokás szupernagyi (125)
mizeeriai Creative Commons License 2019.11.15 0 1 127

Milyen angolt értenek? Az okosteló-angolt?  XDDDD

Előzmény: Dr Systole (126)
Dr Systole Creative Commons License 2019.11.15 0 0 126

A halivúdi filmeket a pénz miatt csinálják és azért olyanok amilyenek, mert azt nézik sokan.  A nézett és sikeres magyar film emiatt pont olyan lenne mint a halivúdi. Ma már az sem megy, hogy filmbizottság és TTT, mert letöltik a netről, ráadásul ezek a mai fiatalok angolul is értenek.

Előzmény: Regina Cuore (117)
sok unokás szupernagyi Creative Commons License 2019.11.15 0 0 125

A mai internetes korban nem nagyon tudom elképzelni, hogy bármilyen hatóság lapátra tudna tenni egy gyártót. Egyedül a bojkott lehet hatásos. Vigyáznunk kell a gyermekeinkre, unokáinkra, és figyelemmel kell kísérnünk a tartalmakat, amelyek elérik őket a neten.

Előzmény: CiniKuss (123)
mizeeriai Creative Commons License 2019.11.15 0 1 124

De milyen jövő?! XDDDD

 

Mert, a Jövő, az mindenképpen eljön.

CiniKuss Creative Commons License 2019.11.15 0 0 123

A liberalizmus az önmaga által használt eszközöktől fog összeomlani. Használni kel az "általánosítás" eszközét ellene (komolyan!). Minden Disney-t lapátra kell tenni (időlegesen, utána majd a konkolyt elválasztani a gabonától).

 

 

Előzmény: sok unokás szupernagyi (120)
Liberius Creative Commons License 2019.11.15 0 0 122

A-válasz (mese, narratíva): 

A jól kigondolt, de ideológiai szintű magyarázat szerint a világon eddig a háborúk mindegyike különböző nemzettudatból ered, ezért harcolni kell ez ellen. Mivel a nemzettudat csupán a csúcsa minden közösségi - s emiatt háborút okozó - szellemnek, ezért harcolni kell minden olyan szint ellen amely ez alatt is van. Így pl. eljuthatunk egészen a hagyományos családig, amely - az ideológia szerint - rendkívül káros (nem tudni miért). Ez tehát egy "ütős"(?) magyarázat a nemzet és a családellenes erők feltétlen támogatottságára. Azt is meg kell jegyezni mellékesen, hogy kb. egy 10 évvel ezelőtti Soros nyilatkozatban őmaga elismerte azt, hogy ma már "Minden narratíva". Azaz nem érdekes mi a valóság, mi húzódik a dolgok legmélyén, az embereket csupán az érdekli, hogy valamit hogyan magyaráznak meg (s a magyarázatok közül mindenki demokratikus módon választ egyet, amely tetszik neki). Nem mellesleg, de ennek a demokratikus szemléletnek az eredője az, hogy leginkább a mára, s a közeljövőben számunkra fontos érdekekre kell figyelnünk, nincs szükség a jövőben gondolkodni, azaz jövőbéli célokat felállítani (kivéve a gyevi bírót: azaz a családellenesség célját elérni). Az ugyan világosan látszik, hogy mindezek mögött egy kizárólagos férfi-társadalmi érdek húzódik, melyben az elnyomott nőket egy elavult társadalmi viszonyból fel kell szabadítani, és a tiltott viszonyok helyett a férfi önző szexuális igényét nyíltan, támadás mentesen érvényesíteni lehessen. Megnyerve aljas módon minderre a nőket is a kezdetben jó irányba haladó, ám félresiklatott feminizmussal is, s noha se az egyenrangúság, s vele az egyenjogúság sem teljesül minden területen, az egyformaságra törekvés igen (aminek nincs alapja, s ellentétes a biológiával), s ily módon ismét egy elnyomásba kényszerítve őket, amely teljesen más jellegű, mint ami régen volt. Most a mellüket verve egy olyan "családban" élhetnek, amelyben a férfiak kényük kedvük szerint ki be járkálhatnak, megszüntetve ezzel a nők - egyébként valósan annyira kívánt - biztonságérzetét, szétzilálva a női természet általi alapvető igényt, a tartós kapcsolatot.

 

B- válasz(a mélyen húzódó valóság):

Látványos, jó filmek ma már nincsenek. Pontosabban csak a látványra törő, felszínes, értéktelen filmek vannak, s ha néha megjelenik partizánakcióként egy jó, az meg senkit sem érdekel, senkit sem vonz. Az oka is pontosan megvan: Egy fél évszázad alatt sikerült a magasan fejlett civilizált régióban a kultúrát lerothasztani alacsony szintre, ami magyarán szólva a kultúra hanyatlását eredményezte, s vele együtt a civilizáltságunk is hanyatlani kezdett. A racionalitás a háttérbe szorult, a tudomány megkérdőjelezhetővé vált, s csak a technikai haladás szemfényvesztése mutatja hamisan azt, hogy továbbfejlődtünk. Igen, a műszaki élet fejlődött, de az ember már nem. A műszaki élet is csak azért, mert a lassan elöregedő, és a társadalomból fokozatosan kihulló nemzedék (a Baby-Boom gyermekek) még a saját civilizáltságával ezt tudta biztosítani, de az évtizedek előtt fiókba dugott kreatív ötletek lassan elfogynak, és egyre kevesebb lesz a fejlődést biztosító kreatív ember. Ám mi az oka ennek? Mi az oka a kulturális hanyatlásnak, és a mellette helyi szinteken észlelhető népességfogyásnak? Nos, valljuk be, a csodálatos liberalizmus alaposan átvert minket. Pontosan tudta, hogy ez fog bekövetkezni. Nem hiába támaszkodott J. D. Unwin elvitathatatlan eredményére a civilizációk fellendülése és hanyatlása témában végzett kutatási eredményeiben. Unwin mit sem tudott arról, hogy a kutatásával visszaélnek (Ő 1934-ben adta ki könyvét: Sex and Culture, és 1936-ban már meg is halt). Csak röviden jelzem: Saját magát is meglepte az az eredmény, hogy a civilizáció fellendülését kivétel nélkül minden esetben megelőzte a társadalomban a szigorú monogámia bevezetése, és semmi más nem okozott fellendülést. S ugyanígy, a hanyatlást minden esetben az idézte elő, hogy - elfeledvén az okokat - a korlátozást elnyomásnak vélték, és lazítottak rajta! Semmi más nem eredményezett hanyatlást (a számára rendelkezésre álló adatok szerint 15 társadalomban tapasztalta ezt a folyamatot, míg 80-ban nem volt soha nagy fellendülés).

Azt is felfedezte, hogy mind a felvirágzás, mind a lehanyatlás egy rendkívül hosszú - 3 generációt átívelő - folyamatban indul be, mire látványossá válik. Az 50 éve tartó folyamat ma már a végkifejlethez közeledik. Senki nem beszél erről nyíltan, mert az botrányt okozna az egész világon. S hiába tudjuk ma már a jelenség mögött húzódó biológiai és pszichés okokat, mintha erről senki sem akarna tudomást szerezni.

 

Mindkét válasz (A és B) még rendkívül hiányos, akár könyvet is lehetne írni róla.

 

Előzmény: cipszertanonc (116)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.11.15 -1 0 121
Előzmény: sok unokás szupernagyi (120)
sok unokás szupernagyi Creative Commons License 2019.11.15 0 0 120

Most már a Disney filmektől is óvnom kell az unokáimat. Az újabb Disney filmekbe kőkeményen belépett a szexuális deviancia, ami kifejezetten ártó hatást gyakorol a kicsikre.

Előzmény: cipszertanonc (118)
dream manager Creative Commons License 2019.11.14 0 0 119

Legfeljebb nem jelölik Oscarra, mint a holokausztos filmeket.

Előzmény: cipszertanonc (118)
cipszertanonc Creative Commons License 2019.11.14 0 0 118

Sokkal jobban tetszenének, mint a hollywoodi tömegfilmek, aminek a többsége kulturális szemét.

Előzmény: Regina Cuore (117)
Regina Cuore Creative Commons License 2019.11.14 -1 0 117

Jó kérdés! Ilyen filmeket én is szívesen néznék! Közönségfilmek lehetnének, nemzeti tartalommal. Nem igaz, hogy nincsenek szakmailag jó, hozzáértő rendezők. Pénz is lenne hozzá, ha komoly a szándék. Igény is lenne rá. Néha születik egy-egy szerethető, jó magyar film, de több kellene!

Előzmény: cipszertanonc (116)
cipszertanonc Creative Commons License 2019.11.14 0 0 116

A kultúrharcot sem kéne elfeledni. Hol vannak a magyar nemzettudatot erősítő, látványos és jó filmek?

Előzmény: sok unokás szupernagyi (115)
sok unokás szupernagyi Creative Commons License 2019.11.14 0 0 115

Ahhoz, hogy Magyarországnak jövője legyen, magyar gyerekekre van szükség. Ezért fontosak a családpolitikai intézkedések, és a rászoruló családok fokozott támogatása. Szerintem még van remény!

Előzmény: PETYUS (112)
cipszertanonc Creative Commons License 2019.11.14 0 0 114

Nem vagyok érintett, csak olvasom. Ez a hsz-ed vegytiszta személyeskedésnek tűnik.

Előzmény: dave_dömper (109)
cipszertanonc Creative Commons License 2019.11.14 0 0 113

Köszönöm a felsorolást, de ebben semmi mást nem látok, mint az ellenzékiek frázisainak pufogtatását.

Előzmény: PETYUS (111)
PETYUS Creative Commons License 2019.11.14 0 0 112

> Ez tényleg egy csapda, amelybe kb. 50 éve szépen bele lett léptetve minden fejlett civilizáció a földön és elindult a népességfogyás. S ha nem is ennyire drasztikusan, de hamarosan eljön a végre várva várt eredmény: Az elöregedett társadalom.

 

Ez nem egy közelmúltbéli hibás döntés hatása, hanem egy régebbtől zajló folyamat kikerülhetetlen eredménye.

A mai "fejlett társadalmak" életszínvonala olyan, mint egy pilótajáték. A kevésbé fejlett társadalmak eltúlzott népszaporulatára épül, és távlatilag fenntarthatatlan. Ami hosszabb távon fenntartható lenne, az egy szerényebb életvitel, kisebb népszaporulattal, nagy átlagban nulla növekedéssel.

Sajnos a közgazdászok jelenleg is a régi dogmáikat hirdetik, a növekedés a varázsszó, pedig már száz éve is látszott, hogy ezen túl kellene léppni.

Ki mondja meg nekik és mikor, hogy "Ugyan gondolják már újra a szakmát az alapoktól kezdve!"?

Előzmény: Liberius (94)
PETYUS Creative Commons License 2019.11.14 0 0 111

Földtörvény, Balaton-törvény, közigazgatási bíróságok, trafikmutyi, nyugdíjkassza-lenyúlás, ÁFA-törvény rendszeres módosítása, közbeszerzési mutyik, minden abba az irányba hat, hogy minden bizalom elfogyjon. Ez mára már lezajlott, a bizalom elfogyott, akiben még maradt egy kevés tenniakarás, az (ha van egy csöpp esze) nem arra fogja pazarolni, hogy pisáljon a szél ellen. Inkább megkeresi azt a helyet, ahol a társadalom hasznos tagjává válhat, nem pedig az uralkodó maffia ellenségévé.

Előzmény: cipszertanonc (108)
PETYUS Creative Commons License 2019.11.14 0 0 110

> mi vesz rá embereket arra , hogy ennyire egymás után legyen újabb babájuk

 

Nem mindenkit vesz rá valami. De akiket nem vesz rá semmi, azok lassan elfogynak, akiket pedig igen, azok szaporodnak.

Amely földrajzi területeken túlfut a szaporaság, ott persze megszaporodnak a babázás ellen szóló körülmények is, de a társadalom fejletlensége sokhelyütt gátolja ennek felismerését. A fejlettebb társadalmakban gyorsabb a szükségszerűségek felismerése, így ott kevesebb nemzedékváltás alatt beáll a fenntartható születési ráta. A fejletlenebbekben nagyobb a népességrobbanás valószínűsége, amely nem csak az ő társadalmukat dönti romba, hanem globális katasztrófához vezet.

Előzmény: püfffneki (86)
dave_dömper Creative Commons License 2019.11.14 0 0 109

Azt minden hsz.-odból jól látható, hogy egyvalamihez nagyon értesz. Ez pedig mások felesleges és

teljesen oktalan minősítgetése. Nyilván észre sem veszed, ha véletlenül más tenné ugyanezt veled.

Az ilyen emberre igen nagy szükség van manapság. Nem lehet eléggé megbecsülni. Ennek nyilván

tudatában is vagy, akkora az egód. Tiszta ?

Előzmény: ásítósmacska (81)
cipszertanonc Creative Commons License 2019.11.14 0 0 108

Ez túl általános. Milyen üzlet? Melyik jogszabály? 

Előzmény: PETYUS (107)
PETYUS Creative Commons License 2019.11.14 0 0 107

Például hogy ne lehessen akár évente többször megváltoztatni a vállalkozási jogszabályokat.

Mert most ha egy üzlet beindul, és valaki megirigyli, akkor egy tollvonással kihúzhatják alóla a jogi alapot, és elvesztette. De mivel már volt ilyesmire példa, és más kárán tanul az okos, így a jelenlegi jogi helyzet abba az irányba hat, hogy az okosok máshol próbálnak szerencsét, mind a saját, mind a(z ottani) társadalom javára.

Előzmény: dream manager (50)
Liberius Creative Commons License 2019.11.14 0 0 106

"ne pusztítsa el azokat, akik őket kiszolgálják, anélkül, hogy ennek tudatában lennének"

 

Ebben ugye benne van az, hogy nincsenek tudatában abban, hogy ők kiszolgálók.

Ámde mi lészen akkor, ha tudatában lesznek, hogy ők is csak bábok?

Előzmény: cipszertanonc (105)
cipszertanonc Creative Commons License 2019.11.14 0 0 105

Eddig minden háttér uralkodó csoportnak volt annyi esze, hogy ne pusztítsa el azokat, akik őket kiszolgálják, anélkül, hogy ennek tudatában lennének.

Előzmény: Arkady Durell (104)
Arkady Durell Creative Commons License 2019.11.14 0 0 104

Kik uralkodnak akkor? S kik fognak uralkodni?

Előzmény: Liberius (103)
Liberius Creative Commons License 2019.11.14 0 0 103

Az eszközök készen állnak arra, hogy ne ők uralkodjanak.

Itt nem számít semmiféle emberség, mint ahogyan 1 milliárd ember kiirtásában sem számít.

A lényeg: nem azok a hatalmi csoportok uralkodnak legfelül, amelyekben buta módon gondolkodunk. De nem is azok, akiket tudni vélnek azok, akik nem így gondolkodnak. Az igazság sokkal különösebb.

 

Liberális nyugat nem létezik. Az csak felülről van rájuk kényszerítve (s azok elhiszik, hogy ők azok). Ezt a "liberális nyugatot" is el kell pusztítani szerintük. Embereket, szervezeteket, megtévesztett csoportokat használnak céljaik elérésére. S ma már azoknak is kinyílik a szemük, akiket mi sejtünk a dolgok mögött. S ők is egyre jobban félnek.

 

Előzmény: Arkady Durell (101)
Liberius Creative Commons License 2019.11.14 0 0 102

Sejteni lehet, hogy nem hozzád szóltam, hanem a figyelmet akartam felkelteni. A hozzászólásod csak egy ürügy volt, hogy egy fontos labdát lecsapjak, és kinyíljon az emberek szeme. Ha magadra vetted, akkor bocsi, és másokat is arra kérek, hogy ezt vegye figyelembe.

 

S visszatérve az alapgondolathoz (szintén NEM neked szánva):

 

Ez valójában nem a liberializmus. Ma ez csak egy így megnevezett állapot. Régebbi korokban más módszerek voltak, ám a dolgok mögött soha nem az állt amit a látszat mutat. S ma sem az, melyet nagyon sokan hinni vélnek. A megalapozás kedvéért volt 80 éve valami, amiben egy olyan holokausztocskát szimuláltunk mi nem létezők, s ezzel továbbra is rákenve olyanokra az okot, akik a mai bajokban egyébként nem vétkesek. Sőt! Ha akkor nem sikerült, most azonban ővelük együtt további népcsoportok fognak eltűnni a föld színéről. Kb. 1 milliárd egyénről van szó, de helyettük ott lesz majd még 6 milliárd, akivel kialakítható az új uradalom. De ez egy titok! Ezért le sem írom.

 

És azt sem írom le - hiszen a nemlétező írni sem tud -, hogy mindenféle egyéb trükkökkel igyekszünk meggyorsítani az egyébként is bekövetkező pusztulást. Most már természetesen nem direkt módszerekkel, hanem mintha az esztelen emberiség magától találta volna ezt ki. A munkásságunkat klímakatasztrófa hisztériával is álcázzuk pl., de számos más módozat is van (csak példaként az orvostudomány sorsa a kezünkben, nem gyógyítás, hanem sok pénzt hozó gyógyszerelés a cél). A beletervezett elavulás is egy jól kitalált trükk, hogy ne maradjanak fönn hosszú ideig használható eszközök, ha megszűnik - szakértők hiányában - a gyártásuk. Az internet azért van, hogy az emberek kidobálják a számukra használhatatlanná vált könyveket, tehát a múltból alig marad majd valami, ha a NET összeomlik.

 

Higgye el mindenki, jól ki van ez találva, és önként dalolva halad mindenki a gyors vég felé. Sajnos vannak még gátló mozgalmak, különösen ebben az országban, és most még a szép szavakkal való fenyegetőzések amik próbálják leállítani azokat. De már közel a győzelem. Ez a liberalizmus bukásával, és a demokrácia megszűnésével jár, s senki sem számít rá, hogy ilyen eljöhet. De persze, végül is sehol sem volt nagy szabadság, csak a szex területén, amely ponbt a céljainkat szolgálta. És a demokrácia sem arról szól, hogy a nép uralkodna. Inkább arról a finoman szabályzott módszerekről, amelyek lehetővé teszik, hogy a népen a háttérben uralkodni lehessen, és megszavazzál éppen azt a minimumot ami kell nekünk. Ügyes stratégiák és taktikák vannak kidolgozva erre. Pl. senki sem vélné azt, hogy a Párizsban történt templomtűz csupán egyfajat piackutatás volt arra nézve, hogy mit szólnak még ma erre az emberek. Értéknek tartják-e, vagy jöhetnek a következő pusztítások (nem mondom, hogy mik).

 

Ja és végszóként csupán csak annyit, hogy szerencsére van egyfajta agyi betegség, amely mögé az efféle hozzászólásokkal elbújni lehet.

Tehát a fentiek mind csupán képzelgések. Vagy mégsem...?

A válaszokból kiderül, hogy élnek-e még értelmes emberek, vagy a kultúra rombolása mégis sikeres volt, és zombikkal vagyunk tele.

 

 

 

Előzmény: püfffneki (97)
Arkady Durell Creative Commons License 2019.11.14 0 0 101

Egy primitív, idetelepült nép, akinek még demokrácia sem kell, de zsarnoksággal évszázadokig uralkodhatunk felettük.

Ez nem így lesz. Gyorsabb szaporodással hamar többségbe kerülnek, aztán majd ők fognak uralkodni. Hamarabb eljön az az idő, mint sokan gondolják a liberális nyugaton.

Előzmény: Liberius (94)
sok unokás szupernagyi Creative Commons License 2019.11.14 0 0 100

Szülessen sok gyermek, ezt a gondolatot én is pártolom, de a kényszerűség helyett inkább az öröm az, amit kiemelnék. Nagy családban élni jó!

Előzmény: CiniKuss (95)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.11.14 -1 0 99

Ha valaki eleve sok gyereket szeretne, nem 45évesen akarja az utolsót.

Nem egyszerűbb 8-10 év alatt "letudni" - és aztán még bőven van idő a szakmai kiteljesedésre is?

 

 

Előzmény: püfffneki (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!