Keresés

Részletes keresés

yellowcab990 Creative Commons License 2019.02.18 -3 12 17510

Ez a belevaló egyenlő volt az rtl-lel. Gyalázat. Az analfabéta cigány eléáll teljesen kitakarva győztest, mert ő a bolond almafa műsovezető. Telibe beleáll a kamerába. Ezt nem lehetne már végre leoltatni valami állatorvossal ?

yellowcab990 Creative Commons License 2019.02.18 -8 11 17509

Ez több sebből nagyon súlyosan vérzik. Elképesztő módon egy személyre kihegyezve célirányosan túlzó. Egy ember megítélésénél mindenki hajlamos elkönyvelni valakit a rossz, és a jó oldalon is. És ha már benne a fiókban, mondjuk Zsu a rossz oldalon, akkor onnantól kezdve, mivel idegesít, minden téren csak a rosszat látod benne. Te olyan szinten elkönyvelted a rossz oldalra, hogy bármit csinált, az mind hiba volt. A renáta kiejtését is csak azért írod neki az egyetlen jópontnak, mert gyűlölted a batyust, és ő megtette neked, hogy elégtételt vett rajta, hazaküldte a ..csába. Semmi másért. Ennek semmi köze ahhoz, hogy ez az egy dolog volt benne szimpatikus. Elég sok embernél végigvitte, végigcsinálta, hogy kiejtette őket, de azok már nem voltak szimpatikus tettek, mert a másik oldalon mások álltak, akiket nem utáltál annyira minta a batyust. 

Szánalomfaktor. Egyáltalán nem volt az a szánalomfaktor olyan erős mint ahogy azt gondolod. Direkt néztem, hogy Zsu fanok közül hányan írták, hogy sajnálják, szegény Zsu, stb..... Nem igazán találsz ilyet. 

Amit viszont sokat fogsz találni, azt leírom milliomodjára. Gerinc, tartás, becsület, nem kétszínű, nem ócsárolt senkit a hátamögött, főleg úgy, hogy a szemébe meg hízelgett. Nem szervezkedett seni ellen. Sőt a pondró (greg) megpróbálta párszor, hogy valakit gyalázzanak a hátamögött, elkezdte neki mondani, de akkor is kitért a téma elöl, nem bele a mások hátamögötti mocskolódásba. Mikor greg kezdte volna, valami olyasmit mondott, hogy, jólvan.... és elkezdett másról beszélni. Mindezt ösztönből. Ezt rohadtul megjegyeztem, mert ha valaki ember, akkor ettől ember. Feltettem már jó régen a kérdést, hogy valaki mondjon már olyat, ahol pl. valakinek a szemébe udvarolt, a hátamögött meg elhordta mindenféle szemét aljadéknak. Ha az a véleményed ami, akkor kérdezem ezt tőled is. Az Erás esetet és ma láttam először, az gusztustalan volt tőle, és ott szerintem nagyrészben Zsu volt a hunyó. Írtam is, hogy kiábrándultam belőle, mert az a viselkedés gyalázatos volt, de az is szemtől szembe volt. Persze ettől még elfogadhatatlan. 

 

Greggel meg renivel ugrabugrált, amíg cimborák voltak ? Hát ez szégyen gyalázat. Az ugra-bugrálás rohadt nagy bűn ám. Mit kellett volna csinálnia ? Roli meg Hunci mit csináltak ? Egész nap egymás mellett feküdtek, (proland cipőbe) az egyik a faxát vakarta, a másik meg szája belsejét rágta unalmába. Azok nem ugra-bugráltak. 

 

"""A párbaj győzelmeit nem tudta méltósággal kezelni, "kint hagytam a picsába" "magasabb százalékkal kellett volna nyernem"""" 

 

Ilyen nem volt, tehát ez ........ tudod mi...... mondjuk úgy, hogy nem igaz, de erre van egy szó.... Se azt nem mondta, hogy "kint hagytam a picsába" se azt hogy "magasabb százalékkal kellett volna nyernem" 

Mikor visszajött, azt üvöltötte, hogy nem vagyok színésznő, és azt mondta, hogy: csak 67/33-mal. Nem mondta, hogy többel kellett volna. És még sorolhatnám...... 

 

Lehet hogy haza akart menni, mint már sokan mások, akik közül haza is mentek. Viszont a kőkemény helyzet, hogy nem ment haza, és nemhogy nem haza, de ő volt az, aki legultoljára ment haza, egy valag pénzzel. És igen, iszonyat sok elviselhetetlennek tűnő hibája van, az embert idegileg haza tudja vágni egy perc alatt, viselkedési problémák, feladatoknál kitartás nulla, stb.... de van mellette jók is, amik ritkák mint a fehér holló, és becsülendők. 

 

Végezetül, az milyen dolog, hogy a rászavazó réteget próbálod minősíteni azzal, hogy befolyásolható, és nem éppen a legjobb az izlése ?! Azért mert neked nem tetszett ?! Akkor olvass vissza milyen ellentábor, Zsu gyalázó szellemifogyatékos szemetet hordott ide a szél, akik úgy köszöntek el, hogy szopjatok tehenet patkányok, meg az anyja hogy tette szét a lábát, meg többi.... Ezek nem Zsu-ra szavaztak, de azért remélem nem ez a te izlésvilágodnak való, mert ellenben a rá szavazók szerinted befolyásolhatók, és izléstelenek. És a Zsu fanok ennek ellenére sem mentek le arra szintre, és nem kezdek el trógerkodni. Akkor melyik szavazó milyen ?!

Előzmény: Dávidking (17499)
skywolf2 Creative Commons License 2019.02.18 -3 6 17508

 én se szerettem Zsut, de azt el kell ismerni, hogy karakter volt, Hunor meg sajnos elfogyott a végére. viszont ez a Belevaló nagyon fura volt, Greg és Zsu rá se nézett egymásra és mindenki szar hangulatban volt, még Zsun se látszott, hogy annyira örülne, beszélgetés helyety meg bejátszók, wtf? a záró klip azért jó volt 

szesztoo Creative Commons License 2019.02.18 -4 4 17507

Bajusz illetve Bajusz barátnője(Eke Angéla) szerintem pont hogy Zsu-nak örültek, követem őket instagramon Angéla már hetek óta oszt meg Zsú-s storykat, most is kirakta hogy hogyan örült mikor kiderült hogy Zsu nyert, Peti is rakott fel Zsuval közös képet, Anikón látszott valóban hogy ő nem neki drukkolt, főleg a Rolis párbajon látszott.

Előzmény: szulamitum (17506)
szulamitum Creative Commons License 2019.02.18 -12 5 17506

Első héten haza akart menni.

Csoki, Hunor, meg még hányan mondtak ilyet.

Bezárta egy játékostársát 8 órára a szaunába

A képességet is azért adták neki, hogy utána rábeszéljék erre. 

Két eltűnt tárgy miatt össze-vissza vagdalkozott, megvádolt, és mindenki előtt meghurcolt egy ártatlan embert.

A szerkik nem tudatták velünk, valaki sáros volt a dologban. Őt naponta alázta Roli, ha arra a beképzelt majomra gondolsz, mint ártatlan ember.

Előszeretettel állt bele a falkájába utálkozni

Én villán kívül utálom Rolit, mert van olyan ismerősöm, aki mindig próbálta magát okosnak feltüntetni. Kint elkerülöm, és egyébként tudom, milyen szerencsétlen alak. 

Amit Greg kiválasztása után hárman levágtak az az egész műsor történelmének egyik leggázabb pillanata volt.

Ez tökéletesen igaz. Ugyanakkor az is szánalmas volt, ahogy Lacika, és Hunor magyarázkodtak. Mondják: taktika, de nem ezt mondták.

Neki semmi nem tetszett

Vivien elárulta, míg Zsu jóban volt Renivel, naponta agyaltak mivel kerülhetnek az összefoglalóba. Ha neked adnak egy feladatot, és megcsinálod, vagy leadják, vagy nem. Ha tiltakozol, vagy azt mondod, méltatlankodva, én ezt nem szeretem, nem értek hozzá, szándékosan ügyetlenkedsz, hogy csokoládét nem tudsz kibontani, csak ollóval, az tuti bekerül a műsorba másnap. Nem egy nagy ötlet, de jobb, mint feküdni a kanapén hónapokig.

Box hét

Felfújt dolog, mondott egy igaz mondatot, hogy tarkón ütötték. Megnéztem kettőt kapott. Az elsőt még meg lehet magyarázni, hogy lendületben volt Tamara. másodikat nem.

Ha észrevetted, Anikó és Bajusz nem örvendett Zsu győzelmének.

Nádai Anikónak is volt egy Rolandja, aki alázta, úgy hívták: Baukó Éva. Amikor párbajoztak, remegett, benyalt egy kis pálinkát szíverősítésképp, annyira félt a nagyszájútól.

Ezért igazán megérthette volna, Zsu min ment keresztül villaléte során.

Előzmény: Dávidking (17499)
szesztoo Creative Commons License 2019.02.18 -3 5 17505

Lehet hogy ez történt volna, rajta nagyon hamar látszódott hogy nem bírja jól a bezártságot. Kb mint Reni :)

 

Sose tudjuk már meg ezt, mindenesetre ő még nagy karaktere lehetett volna ennek a szériának hogyha nem durran el az agya.

Előzmény: -kozi- (17502)
cas Creative Commons License 2019.02.18 -5 9 17504

Én is hasonlóan láttam Zsut, mint Te, Dávidking jellemzése nekem túl negatív, de azért nagy része igaz. Zsu nekem is talán azért tetszett, mert más mint a manapság médiában tetszelgő hölgyek, miközben olykor próbált némileg hasonló lenni hozzájuk, és ez elég mulatságos helyzeteket is szült.

Amikor először meghallottam Zsut beszélni, az első gondolatom az volt, hogy ez a lány nagyon rövid időn belül repülni fog, ez az affektálás kibírhatatlan mindenki számára. Ehhez képest érdekesen alakult, magam se értem, hogy tudtam megkedvelni, mindig a Hunor-Roli félékre szavazok, hát most nem így alakult, és nem bánom.

Előzmény: sokdudu (17503)
sokdudu Creative Commons License 2019.02.18 -8 12 17503

Szépen felsoroltad Zsuzsu negatív lépéseit, valóban nem voltak szépek tőle, de sajnos ami a karakterének a lényege, az hogy -bár sokszor ösztönlény szintjén- de tényleg azt mondta, azt tette, amit a szíve diktál, nem rúgott bele soha senkibe akaratlanul, nem csicskult be senkinek úgy igazán, ha megtette volna, sose száll szembe Renivel és Greggel sem, végig vállalta önmagát a hibáival együtt, s ezzel bizony szórakoztatott nem keveseket, arra az oldalára te láthatóan nem voltál fogékony. Nekem mindig is az átlagtól eltérő, csodabogár karakterek szimpatikusak és ő ezt végigvitte úgy, hogy nem változtatott, nem bújt ki a szög a zsákból, hogy ez színészkedés vagy megjátszás lenne, ő egyszerűen ilyen amilyennek láttuk minden negatívumával és pozitívumával együtt. Ez az, amit ebben a szériában rajta kívül senki nem vállalt fel és ezzel tudott nyerni. A mai világban a képmutatás, a szemedbe vigyorgok, hátad mögött kibeszéllek, utállak minden munkahelyen, iskolai közegben nagyon nyerő, kb nem lehet érvéenyesülni az őszinteséggel, kórosan be kell simulni az átlagba, itt Magyarországon az a jó, ha mindenki beáll a sorba, mindenki ugyanolyan, minél kevesebb önálló gondolata, érzése, egyénisége legyen valakinek, annál jobb. Zsuzsu ha sok hibával is, ennek ment ellene - s még a sok hisztivel stb-vel együtt is ezért volt ő ennek a szériának a legszimpatikusabb karaktere - legalábbis a nézők ezek szerint nagyobb hányadának. Nem volt kérdés, hogy neki kell nyernie, ahogy az sem, hogy a győzelme megosztó lesz - s sokan tényleg nem fogják érteni, mitől is volt ő akkora karakter, mert tipikusan olyan, akire valaki vagy fogákony vagy nem.

Előzmény: Dávidking (17499)
-kozi- Creative Commons License 2019.02.18 -1 8 17502

Nem hiszem, hogy nyert volna Csoki.

 

1. Az agresszivitása kijött volna más formába. Ha nem is zárják ki unszimpatikussá vált volna. Pl. ahogy őrjöngött rendszeresen az udvaron az is elég visszatetsző volt.

 

2. Az ilyen öntörvényű, "vagány" fickók hamar elfogynak. Ld VV4 Olivér, Gyúrós Józsi stb.

Előzmény: szesztoo (17501)
szesztoo Creative Commons License 2019.02.18 -4 6 17501

Sziasztok,

Fúúhh megint vége lett egy Való Világnak, ilyenkor mindig olyan furcsa érzésem van, szerettem nézni esténként ezt az agypusztitó műsort.. :))

Erről a szériáról vegyes érzelmeim vannak, igazi kedvenceim nem voltak, a tematikus hetek uncsik voltak, egyedül talán a sulis hét volt szórakoztató. A VV7-8 szériánál jobb volt most ez az évad, de még mindig van hiányérzetem,a 4-5höz képest sehol nincs.Szinte sehol nem volt meglepetés hogy ki esik ki, ki lesz a kihívott, ezek is hiányotak, hétről-hétre lett egyre unalmasabb,a forgatásos hét az valami borzasztó szar volt. 

Hiányzik egy jó casting, beszavazóshow, éjszakai live-ok,egy nap 45 perc nagyon kevés,ráadásul úgy manipulálják az egészet ahogy szeretnék, ebből egy szériából egy női győztest akartak. Sikerült is. 

Zsu győzelme meglepett,azt hittem behuzatják a tujával:)

Mindenesetre gratu Zsunak, a döntösők közül ő tette a legtöbbet a műsorhoz, lehet ez pozitívan illetve negatívan is érteni, ő váltotta ki a legtöbb érzelmet az emberekből. Greg számomra nézhetetlen volt,Hunor meg.. unalmas,azon kívül hogy helyes volt, és egyszer jól beszólt Adrinak túl sok érvet nem tudtam volna felhozni mellette.

Roli kiesésének is örültem mert már idegesítő volt számomra ahogy nyomta hogy hú de jól taktikáznak Huncival, valahol érdekes volt hogy mindkettő egy olyan ember ellen veszített akit a legbutábbnak, leggyengébbnek tartottak bent. :) 

Zsu-t szerintem max Hunor tudta volna kint hagyni, egy jó hónappal ezelőtt.

A legnagyobb vesztese egyébként szerintem Csoki, ha ő nem záratja ki magát akkor valószínűleg ma ő nyert volna, illetve pont ma gondolkodtam azon hogy Era is maradhatott volna még 1-2 kört, ő is tett azért ehhez a játékhoz.

 

Nnna mindegy,a lényeg hogy ez is egy felejthetőbb VV,egyedül max az első női győztes miatt marad emlékezetes, akik még szimpatikusak voltak a játék alatt szépen lassan leépítették magukat teljesen.(Greg,Adri,Reni,Era,Csoki,Hunorék)

Remélem a kövi VV kicsit már jobb lesz. :)

 

kelso82 Creative Commons License 2019.02.18 -4 4 17500

Ilyen nivotlan, gyenge, szar belevalót egy finale utan, egyszeruen elkepeszto, h mennyire amator musorkeszitok ezek...

 

Ott ulnek egy finale utan es akkor ilyen 5 perces eroltetett kisfilmeket jatszanak be, ahelyett, h egy ertelmes beszelgetest folytatnának le ebben a fel oraban.

 

Dávidking Creative Commons License 2019.02.18 -14 11 17499

Győzött tehát a papírforma. Azoknak nem osztom a véleményét, akik azt gondolják, hogy a "női győztes kell" elv miatt nyerte meg Zsuzsu a játékot, hanem hogy addig mantrázta ezt a "szívvel játszok, őszinte vagyok" hülyeséget, amíg az a befolyásolható, nem éppen a legjobb ízléssel rendelkező szavazóréteg, akik sajnos ennek a műsorközönségnek a nagy részét kiteszik, szépen benyalták. Lássuk be ezt azért jól csinálta. Amit Greg túltolt, annak ő a határain belül tudott maradni. A másik ami nagyon sokat dobott rajta, az az erős szánalomfaktor volt. Lássuk be egy lelki sérült, agyilag nem túl erős affektáló lányról van szó, aki érzelmileg, és életrevalóság tekintetében kb öt éves szinten van. Már az első héten haza akart menni, és gyakorlatilag végigbőgte az egészet. Nekem egyetlenegy dolog volt benne szimpatikus, ahogy a Renis párbaját végigvitte. Na ott tényleg karakán volt, akkor még én is megemeltem előtte a kalapom, hogy szépen csinálta. Csak sajnos mindenki elfelejtette neki, hogy amíg Renivel össze nem veszett addig egy bólogatójános volt. Csaholva ugra-bugrált ahogy Greg, és Reni fütyültek neki. Az meg különösen zavaró, hogy olyan tulajdonságokkal ruházták fel, amik egyszerűen nincsenek meg benne. Nézzük csak végig miket is csinált ez az állítólag "tiszta szívű, becsületes, kedves" lány: Bezárta egy játékostársát 8 órára a szaunába ezzel alattomosan, és sportszerűtlenül elgáncsolt két embert attól, hogy egy versenyben esélyük legyen győzni. Két eltűnt tárgy miatt össze-vissza vagdalkozott, megvádolt, és mindenki előtt meghurcolt egy ártatlan embert. Előszeretettel állt bele a falkájába utálkozni, és fröcsögni azokra akik nem tartoztak bele az ő sellő csapatukba. Amit Greg kiválasztása után hárman levágtak az az egész műsor történelmének egyik leggázabb pillanata volt. Mindenért hisztizett. Neki semmi nem tetszett, neki semmi nem volt jó. Állítom az egész műsor alatt egy őszinte mosolyt, egy örömteli megnyilvánulást nem láttam tőle. Csak nyüszögött, meg hüppögött mindenre. Ha vitába került, csak a "zsíros hajú csöves" meg az "undorító gonosz ember vagy" volt az egyetlen ami kitelt tőle. Normálisan beszélni, és érvelni egyszer sem tudott. A párbaj győzelmeit nem tudta méltósággal kezelni, "kint hagytam a picsába" "magasabb százalékkal kellett volna nyernem" És akkor még nem említettem a box héten tanúsított nagyképű, fellengzős viselkedését, amit a sima veresége után egy újabb gyerekes hiszti követett. Valaki árulja már el, hogy ezek a jellemvonások, és megnyilvánulások melyik univerzumban illenek bele egy tiszta szívű, becsületes karakterbe? Mert nálam ezek a tulajdonságok nem itt kezdődnek. Összességében elmondható, hogy Aurelio, és Soma után azért színvonaljavulás a győzelme, de a köré épített hamis kép előtt értetlenül állok. Hunor egyébként nagyon korrekt volt a döntőben. Elég súlytalan karakter volt sajnos, de legalább tudott úriemberként viselkedni, és agya is van. Ez rajta kívül csak Roliról, és Adriról volt elmondható ebből a szériából. Meg Lacika volt még olyan akinek ugyan az agyi képességei erősen hiányosak voltak, de legalább egy kulturált, jól nevelt emberi lényként viselkedett.   

-kozi- Creative Commons License 2019.02.18 -1 4 17498

Asszem 60-al hagyta kint Rolit. Akkor nem volt sokkal erősebb Hunor, mint Roli.

Előzmény: PapLan (17482)
szulamitum Creative Commons License 2019.02.18 -3 3 17497

Reni és Roli is olvashatta volna a Blikket:

http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/valovilag-finale-vv-zsuzsu-vv-greg-vv-hunor/cy0rn1y

Ki nyerje meg a ValóVilágot?

  • VV Zsuzsu 56%
  • VV Hunor 31%
  • VV Greg 13%

Szavazatok: 8281

(ez már nincs, de lementettem estefelé)

Előzmény: jonh deer (17487)
szaffimackó Creative Commons License 2019.02.18 -5 3 17496

Már bocs, nem vettem észre, hogy  jobban szerethetőek lennének, sima emberek gondokkal, flusztrálságokkal, minden olyan tulajdonsággal felszerelve, mint bárki más. 

Ha igazat akarnék mondani, te, átváltottál bennem valamit félidőben, tanultam is "látni"  titeket !  de, a te ahogy toltad ebben a finisben, zsigerből taszított. 

A paradox az, hogy sosem én mentem el gyufáért sulikoromban sem, de, te (ti) mint meg nem értett emberek, amit itt levágtatok, a  szeretet zászlaja alatt, az magáért beszélt. 

Előzmény: Morningstar17 (17493)
nlion Creative Commons License 2019.02.18 -4 4 17495

Ja és amúgy kéne egy olyan VV10 hogy 24 órás online közvetítés akkor minden kiderülne mindenkiről az kéne. Amúgy meg aki nem érti a manipulációt minden játékosról lehetett bevágni pozitív és negatív dolgokat is. 

Morningstar17 Creative Commons License 2019.02.18 -5 4 17494

Én is minden jót kívánok, minden kedves fórumozónak. Egy élmény volt!

 

Sziasztok!

Előzmény: eatpraylove (17492)
Morningstar17 Creative Commons License 2019.02.17 -5 9 17493

Az ilyen történeteknek nem mindig van la fontaine -i vége. Sőt gyakrabban nincs. A "Zsu -félék" életében ettől nem változok semmi, csupán annyi, hogy talán kaptak egy kis reményt,  nagy ritkán - a ha a csillagok is úgy állnak - győzhet az igazság is.

 

Végezetül pedig láthatták, hogy szeretetre méltóak, és nagyon sokan szeretik is őket. Szerintem ezzel nem csupán Zsuzsu nyert. 

Előzmény: szaffimackó (17490)
eatpraylove Creative Commons License 2019.02.17 -1 5 17492

Köszi a jó estéket!
Várom a VV10-et!!

Szevasztok!

cas Creative Commons License 2019.02.17 -3 11 17491

Csinálhattak volna egy jó beszélgetős szembesítős BV-t, úgy hogy mindenkit behívtak, ehelyett a két majom fényezte magát, meg volt néhány régi bejátszás. Renike elsírhatta volna, hogy miiyen idióták az emberek, hogy erre a patkányra szavaztak, meg csalt a rtl.

Előzmény: jonh deer (17487)
szaffimackó Creative Commons License 2019.02.17 -3 2 17490

Na mindenki kiengedheti a gőzt, nem kell tovább rakni a tűzet !  

Ezekszerint Hunorral is melléfogtam,  de nekem bejött hogy nyugis, viszont Roli is "emberem" volt, na vele savanyú a szőlő !  Ha lesz időm,  majd rájövök miért lett csalódás a végére ! 

Azon is filózok, hogy a Zsu "félék" mitől féltek, mit nem tudtak megmutatni, mitől élték meg azt, hogy nem érti meg senki ? A mellékelt ábra azt mutatja, hogy saját magukat korlátozták be ! 

Most hogy Zsu nyert, mivel vàltozik az Ő életük ? Mire kapnak bizonyítékot, választ ? Nem gondolom, hogy la fontaine-i vége lenne ! 

 

mehikó.. Creative Commons License 2019.02.17 -1 3 17489

Hiányozni fog a VV. Emlékeztek a VV hőskorára? A Majkáék vasárnapi döntője után a hihetetlen nézettség miatt másnap,hétfőn már el is kezdődött a VV2 beszavazóshowval!

nlion Creative Commons License 2019.02.17 -4 3 17488

Tudják hogy így kellett lennie. Szóltak nekik biztos

Előzmény: jonh deer (17487)
jonh deer Creative Commons License 2019.02.17 -3 8 17487

En azert kivancsi lettem volna a tobbi lakonak a reakciojahoz,foleg Reninek az arcara. Elkepzelem milyen duhos O is meg Roli is.

Peti817172M Creative Commons License 2019.02.17 0 1 17486

Nem a bőröndösről volt szó.

Előzmény: Giuseppe Fellacio (17419)
szulamitum Creative Commons License 2019.02.17 -1 4 17485

A Blikk szavazáson is kb. ez az eredmény látszott.

ZodiacX Creative Commons License 2019.02.17 0 3 17484

Koszi a kepeket! Itt nincs rtl, szoval nekem segitseg volt :-)

Előzmény: PapLan (17482)
Peti817172M Creative Commons License 2019.02.17 0 3 17483

A bohóc majdnem leleplezte magát :) Persze mindenki tudja, hogy Gerendás Dávid főszerkesztő van a bohócjelmez mögött.

PapLan Creative Commons License 2019.02.17 0 10 17482



találkozunk a vv10 topikban, a viszontlátásra! :)

nlion Creative Commons License 2019.02.17 -1 2 17481

Zsu fényképével mi van XDDD

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!