Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2022.12.29 -1 6 7383

Én már nem is tudom, hogy a TV2 szándéka mi volt: asszisztálni a Sóher család mennybemeneteléhez, vagy még nevetségesebbé tenni őket? Ha utóbbi, akkor sikerült, hiszen nem vágták ki azokat a részeket (pingponglabda rossz helyről esése a hengerbe, a gyerek nem állt két lábbal a tárcsán, megnézte a kirakóst, rögtön megtalálta az elrejtett tárgyakat stb.)

Esetleg a nézőket nézik hülyének, hogy annyira elvakultan imádják ezt a családot, hogy nem veszik észre a belenyúlásokat? 

 

Mindegy is, hiszen elérték a céljukat: napokig ez lesz a téma, elfelejtve a csődöt, a fedezetelvonást, a ház átíratását stb. ...és a kenyerük már a legdrágább a piacon! 

Előzmény: Mazsola0070 (7382)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.12.29 0 5 7382

Érdekesek a műsor utózöngéi.

 

A bulvármédiában leírják a történteket, de azt itt tárgyalt visszásságokról nem sok szó esik (mondhatni semmi), gondolom senki nem akar a nyakába egy sajtópert, de ha azt nem is, nem akar összekülönbözni a TV2 Csoporttal és/vagy a Schobert-Rubint Klánnal.

 

Ifj. Schobert és a Schobert-Rubint Klán dicsőítése inkább a TV2 közeli bulvárban megy.

 

A műsor Facebook oldalán több hozzászólásban is csalásról, manipulálásról írnak a hozzászólók, mint itt is (reggel még ott voltak ezek a hozzászólások, most nem néztem), de persze vannak a Schobert Fan Clubból is (szerencsére ide nem szabadultak be), akik szerint a csalást kiáltók csak irigyek ifj. Schobert hatalmas diadalára, na meg a Schobertekre úgy általában, ifj. Schobert igenis megérdemelte, meg egyébként is egy jól nevelt, udvarias gyerek.

 

Rubint Réka oldaláról inkább nem írok, találja ki mindenki, ott mi folyik (vagy nézzen be és olvasgassa)...:)

 

 

 

 

Amaribp Creative Commons License 2022.12.29 -5 0 7381

Nekem tetszett, nem is tudom eldönteni, kinek szurkoltam jobban. Nem is az a lényeg, ki nyer...............mert bárki bemegy egy ilyen műsorba, elkapja a verseny szellem, ha kell a pénz, hanem. A lényeg heteken keresztül nézed.....az emberi kapcsolatokat. Leszűrsz tanulságokat vagy nem :)  Való Világban többet nyernek, de az már nem az világom. Ázsia Expresszt is szerettem, Totemet is :) A Nagy Ő, az sem annyira érdekes:) Nyerő páros.......? Ott is ment a "fúrás-faragás", ha szavazni kellett.  Így nézem, és nem úgy, hogy vajon kit akarnak előnyhez juttatni a szerkesztők. Ez van, meg sok tv csatorna.

Lord Viktor Creative Commons License 2022.12.29 -1 2 7380

Lehet rosszul fogalmaztam. Egy versenyben ha van valami, ami mindkét félnek megengedett, és az tiszta mindenkinek, hogy lehet, az nem csalás.

Max. erkölcsileg aggályos lehet, de annak semmi köze a szabályossághoz. Pl. a labirintusban keresésnél hogy elrejtheted a másikét, és erre a "műsorvezetők" külön ki is tértek, hogy lehet (persze, ezért volt kétféle színű, hátha valaki genyó lesz és azon lehet csámcsogni).

 

Az már más kérdés (erre ki is tértem és egyetértek), hogy akkor minek van ott a paraván, illetve miért nem lett az is külön elmondva, hogy a másikról lehet lesni. Egy olyan csatornánál, ahol a "Tények" fedőnevű hírműsoron keresztül kifejezetten erősítik és támogatják a konspiratív gondolkodást, pont ott kéne a transzparencia, ha nem akarják, hogy csalást kiáltsanak rájuk.

 

Nyilván menet közben lazítani a szabályokon az egyik versenyzőt segítve abszolút nem fér bele. Már a mindkét versenyzőt érintő lazítás (pl. Hanoi tornyai) is nevetségessé teszik a műsort.

 

Persze Dalma egyébként szét is szedhette volna a zöld jelzés után a puzzle-t, de gondolom fel se merült benne, hogy Norbinak csak puskázással fog menni a feladat, ahogy a labirintusban is eldughatta volna a piros eszközöket, de ez van.

Előzmény: Lamner (7379)
Lamner Creative Commons License 2022.12.29 -1 8 7379

"Nyilván ha van egy feladat, amiben nem találod a megoldást és a szabályalkotók megengedik, hogy megnézd a másikét, akkor az nem csalás, hanem lehetőség, hogy megmutasd, hogyan versenyzel."

 

Már megbocsáss de ez egy marhaság és akkor a verseny sem verseny hanem bohózat.

Gondolom nem a verseny elején dőlt el hogy át lehet menni a másik kirakott puzzle képét megnézni hisz akkor nem lett volna elválasztó függöny. Így  szinte biztos hogy a kölyköt rögtönzött szabálymódosítással engedték át. Na innentől ez nem verseny.  Ne nyerjen már egy olyan aki az eredetileg megszabott feltételek mellett nem tudja teljesíteni a feladatot. Ha arra kíváncsiak hogy versenyzik tovább azt tegye meg már versenyen kívül.

 

 

 

Előzmény: Lord Viktor (7378)
Lord Viktor Creative Commons License 2022.12.29 -1 2 7378

Itt abban lehet a szerkesztőket lehet elővenni, hogy minek a paraván, ha amúgy lehet lesni, illetve hogy-hogy a sárga kellékek nehezebben voltak megszerezhetők a labirintusban, mint a sárgák.

Mert ha Dalma talált volna sárgát is, mielőtt megtalálta a pirosakat, illetve Norbi is talált volna sárgát is, azt mondom oké. De ez így eléggé visszás, kizárt hogy ennyire hasonlóan gondolkodjanak.

 

Nyilván ha van egy feladat, amiben nem találod a megoldást és a szabályalkotók megengedik, hogy megnézd a másikét, akkor az nem csalás, hanem lehetőség, hogy megmutasd, hogyan versenyzel. A különböző színű kellékek a labirintusban is ugyanez, az se lett volna csalás, ha mondjuk Dalma elrejti a piros cuccokat, vagy legalább addig magával viszi, amíg a sárgát meg nem találja és kicseréli a kettőt. (Az mekkora lett volna!)

Előzmény: Ilhilla (7375)
Lamner Creative Commons License 2022.12.29 -1 1 7377

Amúgy én nem csak ezt a kérdést tettem volna fel hanem azt is, hogy segítettek e neki és, hogy ki?

Persze erre valós, igaz választ várni naivitás lenne.

Előzmény: Ilhilla (7375)
Lamner Creative Commons License 2022.12.29 -1 6 7376

Persze, hogy megengedték. Mit tudtak volna csinálni?

Ha nem engedik meg és nem segítenek neki akkor már a Guinness Rekordok könyvében szerepelni mint a leghosszabb ideig tartó puzzle kirakás.

A szabályok meg menet közben is úgy alakíthatók ahogy a két túlértékelt producer akarja.

Előzmény: Ilhilla (7375)
Ilhilla Creative Commons License 2022.12.29 -2 1 7375

Ezt  a srác válaszolta egy kérdésre: 

 

 

 

Előzmény: Lamner (7372)
barby03 Creative Commons License 2022.12.29 -3 2 7374

 Ez annyira jó Facebook komment, gondoltam megosztom veletek. Nénike megmondja a tutit😀

 

Lord Viktor Creative Commons License 2022.12.29 0 0 7373

Akit érdekel, hogy hogy zajlott a döntő forgatása 😁

 

https://tv2play.hu/farm_vip/less_be_a_kulisszak_moge_igy_ll

 

Lamner Creative Commons License 2022.12.29 -1 8 7372

Schobert gyerek elment a függöny mögé leskelődni és benyögi hogy

-így sem megy,

majd később hogy

-kezdem feladni gyerekek amúgy.

-megalázó, hogy ilyen hülye vagyok.

Ekkor még halvány gőze sincs a feladatról hogy kellene megoldani. És lám csodát egyszer csak ott tart hogy rakja körbe a széleket de úgy hogy egymás után jönnek az összepasszoló részek. Mintha egy visszabontottat rakna újra.

Szerintem itt segítettek be neki. Kirakták egy részét valakik vagy ő valakivel és visszabontották.

Schobert gyerek fejében világosság lett és megtáltosodott. Kellett is hisz ekkora hátrány már nem fért bele a rendezői tervbe.

 

Ugorjunk a labirintusos kereső feladathoz. Norbi egy pálya hátrányban van.

Dalma viszont hirtelen elakad. Eleinte egy kicsit felületesen döntögeti szét szalmát (mérges is voltam) de Schobert gyerek még sehol. Van idő majd meglesz a három elrejtett tárgy. Hát nem. Dalma egyre nagyobb pánikban és már minden szalmabálát földig rombol de még mindig nem találja a tárgyakat. Végül a kölyök beéri és már ketten rombolják földig a szalmát. A kiskölyök szép sorban megtalálja az elrejtett tágyakat és átveszi a vezetést majd tovább áll. Dalma még mindig keres a földig rombolt teljesen szétvert bálákban. Már sírva keresi az utolsót hiányzó elemet. És lám egy olyan helyen ahol előtte teljesen a földre terítették a szalmát a sarokba gondosan betömködve van egy kis kupac.

 

Ott találta meg az utolsó tárgyat. Hát nem furcsa?

Itt már olyan hátrányban volt hogy esélye sem volt.

 

Szoszimo Gáspár Zsolti a látnok.

Szoszimó szuper szeméről és látnoki képességérő már tanuságot adott mikor a kölyök vödörbe eső labdáját meglátta.

Most újra remekelt.

A háznál már várják a győztes befutót. Mindenki feszült arcal néz a kapu felé. Sokat nem láthatnak mert a kapu előtt nagy lejtő van így csak tényleg az utolsó pillanatokban veheti észre az onnan jövőt.

Demcsák

- Pillanatokon belül kiderül hogy ki nyeri a Farm VIP-t

Szoszimo

- Zsuzsi meglesz a győztesünk. Norbi a farm győztese. (Hangszerkesztővel nézve is ezt hallom)

De ekkor még mindenki feszülten néz a kapu felé, hogy ki fog felbukkani. A kölyök ennél a mondatnál még messz látótéren kívül van.

Tudom a vágások de akkor is meglepő volt hogy Szoszimó kimondja a nevet miközben még mindenki bambul kifelé a fejéből.

 

 

Ilhilla Creative Commons License 2022.12.29 -2 7 7371

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/schobert-norbika-farm-vip-3-gyoztes-schobert-norbert-rubint-reka-tamadas-hires-szulok/trsrfr3

 

Nem tudom, lett-e pozitív hozadéka ennek a szerepeltetésnek:

- akik eddig is utálták a Sóher családot, ettől még jobban fogják (mert elterjedt, hogy vettek a kölöknek egy műsort),

- nem biztos, hogy a fiatalok közössége befogadóbb lesz a sráccal (mert nagyon jól lehetett látni, hogy amit kitesz magáról fotókat, köszönőviszonyban sincs a valósággal és a gyerek nem a legélesebb kés a fiókban).

 

Talán, ha visszavennének, ha Réka nem szelfizne mindenről és tenné "közkinccsé", ha nem ők folynának a médiából, ha kell, ha nem...

 

Egyébként pedig olyan "tipikusan mai magyar" valóság az övék, még csődbe menni sem tudnak tisztességesen! Átmentették amit lehetett és amit kell, nevet változtattak és élik hamis világukat! Ha ez boldogítja őket, ám legyen, én nem vágyom így élni (csak legalább a kis macskát ne adták volna oda a kölöknek!).

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.12.29 0 3 7370

"A műsor közepétől kis Norbika tolását az nem vette észre aki a Cseh2 nézte, és folyamatosan itt a fórumba is írták, amit senki nem tett szóvá."

 

Szerintem az, hogy valaki a már leadott részekben látottakról leírja a véleményét nem spoilerezés.

Tulajdonképpen miről írtunk volna ide, ha nem erről?

 

Én nem olvastam se Baukót, se olyan oldalakat, ahol állítólag már hónapokkal ezelőtt leírták a tisztelettudó ÉS jólnevelt ifj. Schobert diadalmenetét (már ha ez az volt, a Schobert-Rubint Klán rajongók szerint igen, mások szerint nagyon nem), de amit a TV-ben láttam, abból sütött, hogy ifj. Schobertet akarják győztesnek.

 

Az egészre a kiesettek általi beszavazósdi tette fel a koronát (ahol a legtöbben még hangsúlyozták is, hogy azért szavaznak úgy, ahogy, hogy Norbika győzelmét ne veszélyeztesse bárki is), na meg az elődöntő és a döntő. Ezt bárki láthatta, nem csak én.

 

Mondta ifj. Schobert azt is valamikor, hogy egy lánnyal szeretne döntőzni, na megkapta ezt is, azzal valószínűleg nem számoltak, hogy a logikai feladat ennyire nem megy neki, de azért megoldották a készítők.

 

Egyszer írta itt valaki, hogy Mischinger szerinte azért szállt ki, mert nem akart résztvenni abban a színjátékban, ami jönni fog, de ő sem írta le, hogy mi lesz ez a színjáték (most már tudjuk). 

 

 

Előzmény: barby03 (7354)
szévike Creative Commons License 2022.12.28 -1 2 7369

Igazad van. Próbálkozott, majd feladóan mondott egy mondatot az orra alatt. Valószinű, hogy ezt sose fogja megoldani.

Mit ad Isten abban a pillanatban épp egy szélső puzzle volt a kezében. Pillanatra megállt. Attól kezdve egyenként kirakta a teljes alsó sort, sorban jöttek a kezébe

a puzzlek.

Előzmény: Lamner (7367)
szévike Creative Commons License 2022.12.28 -2 5 7368

Nem volt megtiltva. A leskelődés sem, meg sok más minden sem.

De nekem eszembe nem jutna egy versenyben odamenni az ellenfél térfelére és leolvasni a megoldást.

 

A jó neveltetésbe, amit oly előszeretettel hangsúlyozik a sóher család ez is beletartozna.

Előzmény: Lamner (7367)
Lamner Creative Commons License 2022.12.28 -2 7 7367

"mert egyiknek se volt megtiltva a leskelődés,"

 

Azért a függöny nem véletlen lehetett ott. A kiskölyök még most is ott rakná a puzzle darabjait ha nem leskelődik és nem mondják meg neki, hogy a szélét kezdje el kirakni. Mert, hogy arra nem magától jött rá arra nagyobb tétet fel mernék tenni.

Előzmény: Lord Viktor (7359)
Lamner Creative Commons License 2022.12.28 -2 11 7366

Most néztem meg a döntőt.

Azt a büdös ****** ******* ******* *******.

Éreztem, tudtam, hogy a kölyök lesz a győztes de hogy ilyen aljas módon juttatják győzelemhez azt azért nem gondoltam.

 

Yaara Creative Commons License 2022.12.28 -6 3 7365

Vicc, basszus.... Komolyan, ezek tapsolják vissza a tolvajbandát ezredjére is, ha beledöglenek is a végére... ("de legalább kormányozni tudnak", mi?) Agymosott birkacsorda.

Előzmény: Ilhilla (7362)
Yaara Creative Commons License 2022.12.28 -2 2 7364

Neked is igazad van. Az Ázsiában onnan lett nyilvánvaló, hogy szkriptelve van az egész, amikor már egy ötéves számára is nyilvánvalóan tolták a Gáspár családot; nem amikor a Valmar-srácok átadták a helyüket nekik, miután kiestek, hanem jóval előbb. Onnan már eléggé kirajzolódott, hogy mi a tervük, de legalább olyanok nyertek itr, akik tényleg megszenvedtek a győzelemért, nem úgy, mint a Farmban. Itt nekem csak akkor esett le, hogy mi a helyzet, amikor láttam, hogy (nem túl ügyesen elrejtve) csalnak a párbajoknál. Nem egyszer, többször. Igazából nem is tudom, volt-e egyáltalán tiszta párbaj. Talán a Hevesi-Csuti összecsapás, ott tudtam, hogy nem tudják elcsalni, mert a dogtor-professzornő nem éppen a penge észjárásáról híres (láttam már többször), Csuti meg jó logikában. De a többi... hagyjuk is.

Előzmény: barby03 (7354)
shu14 Creative Commons License 2022.12.28 -3 1 7363

Igen-igen, ezek is gyakran előfordulnak. :))

Előzmény: Ilhilla (7362)
Ilhilla Creative Commons License 2022.12.28 -1 4 7362

A legjobbat kihagytad!  Milyen "jól nevelt" a kölök, látszik, hogy "szerető családban" nőtt fel! 

 

Ja, pótnagyi nevelte őket, Zalánkát még ma is minden családi üdülésre elkísérni, hogy apu-anyu tudjon bulizni!

 

 

Előzmény: shu14 (7356)
shu14 Creative Commons License 2022.12.28 -7 0 7361

Én sem értek egyet a legtöbb agymenéseddel, és azzal sem, hogy ezt az első mondatodat ide leírtad. A többit nem is olvastam el, pedig ki tudja, lehet, hogy ezzel az agymenéseddel egyetértettem volna. Boldog, agymenés mentes új évet.

Előzmény: Lord Viktor (7359)
csiri bá Creative Commons License 2022.12.28 -1 3 7360

Nem az a baj kivel nyereti meg egy kanális a műsorát, hanem az, hogy hogyan...

 

A Masterchef USA-ben pl talán 2 olyat lehet mondani, aki megérdemelten nyert az egyik az olasz, valami Luca, a másik meg az a Shaun, akinek később az esküvőjére is főztek...

A többi mind olyan piszi győztes volt... a vak ázsiai kislány aki koránt sem full látássérült, a spanyol nő, aki spanyol kaján kívül semmit nem tudott elkészíteni (közben meg a dobos srác kilométereket vert rá tudásban), a szegény sorsú rúdtáncosnő, a meleg balettos és még lehetne sorolni...

Csak ott legalább ennyire nem lógott ki az a bizonyos lóláb, mint itt...

 

De nekünk ez jutott: kicsit savanyü, kicsit sárga, de a miénk. :D :D

Lord Viktor Creative Commons License 2022.12.28 -4 3 7359

Sok agymenéseddel nem értek egyet, de ezzel speciel igen.

Nyilván az is fontos, hogy megmaradj embernek, de egy versenyben az egyenlő feltételek biztosítása a legfontosabb.

 

Engem pl. jobban felb@szott a labirintus, mint a puzzle-puskázás, mert egyiknek se volt megtiltva a leskelődés, csak nyilván Dalmának nem volt rá szüksége.

 

De hogy valaki hamarabb találja meg a három keresett eszközt, de az nem jó, mert más színű, az övéit meg lehet jobban eldugták, az felháborít, ahogy több párbaj és verseny lebonyolítása is ebben a műsorban.

 

A Facebook-on a nyuggermob meg inkább a leskelődésen pattog és a srácot utálja, mert ő könnyebb ellenségkép, mint az arctalan szerkesztők.

Előzmény: shu14 (7356)
Yaara Creative Commons License 2022.12.28 -4 0 7358

Ahogy mondod! Adnék erre ezer pluszt is, ha lehetne...

Előzmény: shu14 (7356)
Yaara Creative Commons License 2022.12.28 -1 8 7357

Hát én nem istenítem, szó nincs erről. Szétalibizte a farmgyűléseket, megúszósan játszott végug, ahogy a buflák hülyegyerek is. Kettejük közül mégis ő érdemelte volna meg jobban a győzelmet, mert neki legalább nem volt hátszele, egy komplett őrző-védő brigádja, aki pátyolgatta volna 0/24-ben...

 

Többiben egyetértünk, ha nem tudott volna lesni a kisgyerek, még tán most is ott töketlenkedne a puzzledarabokkal. Persze, hogy engedni kellett lesni, csalni, mint a tegnapi tányéron-állásnál. Egyedül Dalma volt ott is szabálykövető, de Miki legalább kiszállt. Miközben a Schobert-ivadék besunnyogott a döntőbe, anélkül, hogy egyszer is figyelmeztették volna a szabályos játékra! Demcsák is a szelektív látásával... Mindegy, tőle már az is eredmény, hogy legalább nem részegen beállva vezette a műsort (mint a Money & Love esetében)...

Előzmény: csiri bá (7350)
shu14 Creative Commons License 2022.12.28 -7 4 7356

Amúgy milyen vicces, hogy ez a Kádár-rendszerben szocializálódott réteg azt tekinti a legnagyobb értéknek, ha valaki "tisztelettudó", vagy a kedvencem: "SZÓFOGADÓ". :DDD

 

Ezek mekkora értékek basszameg, a mostani g*ci kurzust is ők hozzák nyakunkra minden 4. évben.

Előzmény: barby03 (7354)
Lord Viktor Creative Commons License 2022.12.28 0 5 7355

Offtopic, de az Ázsiával nekem speciel semmi bajom nem volt. Kiegyenlített döntő volt, tök hihető kimenetellel és amúgy mindkét páros női tagja egy hisztigép volt.

 

Az Exatlon is hasonlóan hihetőbb, a külföldön forgatott franchise-okat nehezebb ilyen látványosan manipulálni.

Nem tudom ez a fos külföldi licensz-e vagy sem, de annyira elüt a másik kettőtől... A feladatok és gumiszabályaik mellett Demcsák abszolút amatőr bírói tevékenysége teszi teljessé a bohózatot.

Előzmény: Ilhilla (7349)
barby03 Creative Commons License 2022.12.28 -2 4 7354

Véget ért a Farm című telenovella, amit a legkisebb királyfi Norbika nyert. A drága "kreatív" producerek, Katona Andor és Oláh Ákos az Ázsia Expressz után újabb mélységekbe taszította a hazai reality készítést.

A műsor közepétől kis Norbika tolását az nem vette észre aki a Cseh2 nézte, és folyamatosan itt a fórumba is írták, amit senki nem tett szóvá. Bezzeg az ázsia expressznél mikor megírtam az ottani fórumba az első 4 kieső után, hogy  kísértetiesen megegyezik az előző évadban látottakkal, és az alapján, belsős infók nélkül ki lehet találni a végeredményt, akkor rögtön spoilerezéssel vádoltak. Holott az ilyen-olyan bulvárcsoportba, később kikeresve tök más hírek terjengtek, a fentebb említett művészurak az előző évados forgatókönyvet használták fel.

A lényeg, hogy a facebookos kommentbe megírják a nagymamák (ezt maguk a kommentelők írják, hogy ők már bizony nagymamák), hogy "Norbika tisztelettudó, szívből játszott" és ezzel a készítők megveregetik a vállukat, hogy milyen jól dolgoztak.

Jövőre folytatódik az Ázsia Expressz és valószínüleg a Farm is, úgyhogy 2023-ban sem maradnak a celebek munka nélkül. Nem lepődnék meg, ha a kövi Ázsiában Norbika-Lara párost is látnánk. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!