A tér megújulásának lépései. Tervek, elképzelések, és azok megvalósulása. Ha marad a nemzeti kormány, akkor jó esély mutatkozik, hogy a tervek nemcsak tervek maradnak, hanem lesz is belőle valami.
Olvasgattam még utána. Nagyjából úgy tűnik, nincs felújítás, ez csak porhintés. Többé-kevésbé az oroszok nagyjából 20-30 éves technológiájú újabb szériáját szállítják le, ezt:
Hogy valamit felhasználnak-e a régiből (esetleg a forgóvázból valamit), alighanem nem fog igazán kiderülni, még ha azt is mondják az oroszok, hogy felújítottak, valószínűleg olcsóbb és gyorsabb nekik újból csinálni valamit. Ha pont ezt újítják felül, az fasza ötlet; pont ebből lenne jobb a vadonatúj.
Nem lesz légkondi, a vonatbiztosítás marad harmincéves. Emiatt elvileg sem lehetséges ezeket a kocsikat más metróvonalra vinni, vagy azokat ide, ha bármikor véletlenül szükség lenne rá.
De, már a legelső összehasonlító BKV-s anyagokban is benne volt.
És akkor még ott voltak a litvánok (lettek? nem emlékszem), akik szintén ráálltak a felújításra, csak éppen természetesen jóval olcsóbban (ami természetes, hol akad a világban értelmes ember, aki új áron vesz felújított terméket?).
Egyébként a hírforrás nem a legtökéletesebb, ha ennyi év forog közszájon. Vagy az újságírók nem egyeztetnek, de az kormányszinten sem divat............
Az öt év ide-oda tényleg részletkérdés. De az új villamosok, metrók tervezett élettartamáról sehol nem olvastam, vagy elkerülte a figyelmemet. Az újaknál hibalehetőség, hogy nem fér be a csőbe, mert nem hallgatnak a NER-re:) Lásd Alstom próbamenetek, amikor hungarocellt ragasztottak rá:) Ivánék meg lemennek a pincébe, és kész méretezést hoznak fel:)
Máshol meg 25-öt olvastam, én is rákerestem, tudja most már a fene.
De öt év erre vagy arra, én továbbra sem nagyon értem, hogy amikor gyakorlatilag ugyanannyiba kerül újat venni, mint a régit felújítani, akkor miért kell nem újat venni, de hát ez van. Az nyilván borítékolható volt, hogy a fideszeseknek azonnal tetszeni fog a szovjet ipar minden terméke, felújítva is, amint véletlenül úgy hozza a sors.
Egy elterjedt legenda szerint valóban. Ettől még persze, nem tudjuk, mi történt, ha egyáltalán. A maximum, amiről tudhatunk, hogy egy zsidót a római hatóság keresztre feszíttetett, ami azért akkor nem volt teljesen precedens nélküli eset.
De hogy ennek mi köze van a mára nézve, azt nehezen tudod megindokolni.