Keresés

Részletes keresés

helloworld66 Creative Commons License 2023.03.20 0 0 21328

Beillesztettem a képet, a doktor úr az alábbiakat írta fel

Előzmény: zlatanibra (21327)
zlatanibra Creative Commons License 2023.03.19 0 0 21327

Szia, milyen izomlazítót használsz?

Előzmény: helloworld66 (21323)
helloworld66 Creative Commons License 2023.03.19 0 0 21326

...Ja és a legfőbb kérdésedre el is felejtettem válaszolni! Menj el a BOC-ba a Nagy Juhász Kittihez, megcsinálja a felmérést, aztán ha beigazolódik hogy a gátizmod neked is sz_rul működik, akkor célzott terápiát fog rá mutatni. (torna, meditáció stb.) Ha ez sem enyhíti vagy szünteti meg a  panaszt, akkor ő tovább irányít, gyakorlott benne. Akkor már ugye szóba jöhet a  neurológia stb. Párhuzamosan mellette pedig tudod csinálni azokat a teszteket és urológus felkeresést (aki tényleg kompetens a CPPS-ben)

 

Az állami intézmények végeláthatatlan töketlenkedését sajnos szerintem el kell engedni, én is többre mentem ennek a fórumnak a használatával mint a legtöbb urológus kísérleteinek.. Mert hát ha nincs tenyésztés és úgy írnak fel mindenféle AB-t, akkor az szerintem az, nettó kísérlet, aminél örülhetsz ha hosszú távon nem lesz nagyobb bajod mint amivel mentél.

 

Ha gondolod dobj egy emailt a bennator555@gmail.com címre és megosztom veled a konkrét laborjaimat meg fel tudjuk venni egymást Whatsappon is, ott egyszerűbb megosztani a személyes tapasztalatokat.

 

Zsolt,

helloworld66 Creative Commons License 2023.03.19 0 1 21325

Természetesen!

 

A kismedencei fájdalom szindróma (fontos, hogy nem gyulladás! mert olyan is van, hogy kismedencei gyulladás, de az csak a nőket érintheti, férfiakra abszolút nem használják úgy tudom, mi nekünk "csak" a fájdalom szindróma jutott) Hogy ki állítja fel a diagnózist? Akár tudtukon kívül mindegyik urológus felállítja előbb-utóbb, már azzal ha azt mondják, hogy pszichés irányba is javasolt tovább menned. Van aki többet foglalkozik a beteggel és célzottan kismedencei fájdalom szindróma irányába tereli, de a tapasztalatom az - persze tisztelet a kivételnek - hogy a legtöbb urológus nem is érti hogy pontosan mi az a kismedencei fájdalom szindróma. ( CPPS ) Tudtukon kívül ha már azt mondják, hogy pszichés probléma is állhat a háttérben akkor ezt az irányt hozzák közelebb.

 

Van egy kérdőív, amin van nagyjából 10 vagy 20 kérdés(?) most nem emlékszem pontosan, ilyenekre kérdeznek rá benne, hogy pl hányszor érzed azt, hogy nem ürültél ki teljesen vizelés után, stb. És a kapott pontszám alapján tudják nagyon nagy pontossággal belőni hogy CPPS-ed van-e. De igazából nem nagy mutatvány, ha nem használ több hónapja a váltott AB kúra, nem tenyészik ki semmi az ondó és vizelet mintákból, ha az üledék vizsgálatot is megcsinálják és nincs rá kézzelfogható bizonyíték hogy gyulladás van vagy fertőzés és a prosztatád mérete is normál nagyságú, a tapintás során se észlelnek eltérést, a vese és here UH is ok, akkor az átlag urológusok tudománya megállt, mármint nem tudnak tovább haladni. Vannak olyan minősített eljárást érdemlők akik bármiféle baktérium kimutatása nélkül folytatják az AB kúrákat, de láthatod a sorstársaink elmondásait.. Van aki már évek óta ilyen kezelést kap(persze kihagyásokkal) és már mindenféle izületi gyulladás stb előjött az AB-k miatt. Tehát ha hosszú ideje téged is AB kúrákkal próbálnak helyre hozni, a fenti vizsgálatokat maradéktalanul elvégezték és minden negatív, akkor szerintem nálad is zsákutca ez a fajta kezelés, csak ártasz magadnak.

 

..Szóval ha a fentiek megvoltak, semmi gond, ne keseredj el, menj el egy ilyen biofeedback mérésre. Az BOC-ben csinálják, Juhász Nagy Kitti elképesztően empatikus, a témának nagyon nagy szakértője. Egy kicsit húzós a vizsgálat ára (nekem mondjuk 1.5 óra volt az ammnézis felvétellel) , 35 000 Ft volt. Igazából itt egyből kapsz eredményt, és ha beigazolódik hogy a gátizmod például állandó feszületben van, az kb az összes panaszra - ugye azt írtad hogy neked is ezek vannak - a tapasztalata szerint okot ad. Szóval nagy valószínűséggel ez lehet a kiváltó ok. Én vagy 3x is rákérdeztem hogy a pénisz végének az égését, idegentestet, vizelési ingert szoktak-e mondani a betegek és mondta hogy igen, ez ezzel jár.

 

A neten azt írják hogy ez állandó stressztől is kijöhet én ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok, szerintem inkább abban lehet szerepe a stressznek és szorongásnak hogy elmúlik-e. A keletkezéséhez nekem ez túl absztrakt magyarázatnak tűnik, főleg hogy valamilyen húgyúti fertőzésem biztosan volt, utána jött elő a probléma. Csak hát elfelejtett elmúlnia -.-

 

Nem tudom az életkorosztályod, de ha 40+ vagy, akkor akár egy bélbaci is okozhat problémát, az én korosztályomban (30 alatt) azért inkább valamilyen std-s kórokozó lehet a felelős aminek a következménye marad a CPPS. Nekem egyszer 4-es csíraszámból kimutatták az Ureoplasma nevű bacit (ami a nők legnagyobb részében benne van alapból, a női nemi szerv tagja általában mára már)  és terhességnél is kötelezően tesztelnek rá, amit azóta sem mutattak ki nálam és elég hosszú doxycyklin kúrát kaptam. Az ha minden igaz kiírtotta, de azért majd bizonyos idő múlva elmegyek megint kontrollra, mondjuk egy fél év múlva, ha addigra nem felejteném el teljesen ezt az állapotot.

 

Nem tudom, hogy mennyire teheted meg anyagilag, de ha bele fér, akkor a PMN elasztáz vizsgálat is jól jönne, annyi hogy annak 20-23 nap az elkészülési ideje + kérni kellene akkor az IL6 és IL8 meghatározást is. Lehetőleg 5 nap önmegtartóztatás után és maximum 4 óra telhet el a laborba szállítás és a mintaadás között. Ez kb 50-55e Ft lesz, de ha ez is negatív, akkor kb tényleg 100% az esély arra, hogy nem gyulladás okozza a problémád.

 

Én a Gellért laborban csináltam, vidéki laborpontoknál nem tudom mennyire van lehetőség a vizsgálatra. Synlab és a Medicover biztosan országos lefedettségű, de az utóbbinál abszolút nincs, az elsőnél meg csak az IL6. Szóval lehet hogy akkor Pestre érdemes lenne felutaznod, ha te is vidéken laksz mint én. Phu én már hányszor mentem.. De mindegy, kvázi bármit megtenne az ember, hogy elmúljon ez a sz_r..

 

Ha a gátizmod és környéke állandóan feszül és bőven a megengedett érték felett lesz (5-7) akkor konkrétan el tudsz menni ebbe az irányba tovább. Nem akarok illúziót kelteni, ez sem egyszerű.. Stresszoldás, intimtorna, akupunktúra, B vitamin félék, meg bizonyos szokások elengedése amik korábban nem okoztak gondot, most már viszont talán igen. (kávé, cigi, energiaital, biciklizés) Ja és sportolni kell, csak lehetőleg olyat ami a gát tájéki izmot nem erölteti meg.

 

Ha gyógyszeres támogatást is szeretnél (izomlazító, ilyenek) akkor meg kompetens urológust kell keresned. A kismedencei fájdalom csoport meg annyira túlterhelt, érdemi haszna nem nagyon van a működésüknek azt hallottam, 10-15 percük van egy betegre, érdemi vizsgálatra ne nagyon számíts. Hozzávetőlegesen én a Bio Feedback mérésen 1.5 órát voltam, de egy óra minimum kell hozzá.

 

Tenke Péter meg Riesz Péter nagyon jó ezekben azt mondják, én a Tenke professzort választottam, nem bántam meg, csak drága. 56 000 Ft volt az első vizsgálat. (ott volt üledék nézés is, ami megint csak egy gyulladásos marker és sokat megmutat, de ha megcsinálod ""önszorgalomból"" a PMN elasztázt is, hát az a csúcs kategória, annál nagyobb visszaigazolást nem nagyon tudunk mi saját magunk nyerni azt illetően, hogy van-e gyulladás bennünk ami okozza a problémát, mert ha igen, akkor ugye csak van valamilyen megbújt "kórság" ami okozza, de ha minden negatív, akkor tényleg csak zsákutca az AB kúra folytonosan.

 

Ha magad szeretnél még STD tesztek irányába menni, akkor a Synlab 1-es , 2-es, 3-as, 4-es panelja jó ehhez. De ha nem tudod szexuális együttléthez kötni a fájdalmak megjelenését akkor szerintem ne költsd rá sok pénzt az ilyen tesztekre, maximum akkor a vizelet és ondó mikrobiológiai + üledék vizsgálatát. Nem tudom a te urológusaid mennyire mentek utána a dolgoknak. Ha csak úgy írogatták a Savulint meg amit általánosságban szoktak és nem kértek sosem tenyésztést stb akkor saját magad érdemes pl a Synlabnál ilyen irányba tovább menni. Ez összesen szerintem 30-50e Ft-ból megvan. De fontos, hogy lehetőleg 2 hét AB mentes időszak után, önmegtartóztatás után adj mintát.

 

Nagyjából nekem ezek a tapasztalataim.

Előzmény: SPQR3001 (21324)
SPQR3001 Creative Commons License 2023.03.19 0 0 21324

Köszönöm, hogy megosztottad! Gyakorlatilag pontosan ugyanilyen tüneteim vannak szeptember óta.

 

Kicsit tudnád konkretizálni milyen egészségügyi intézményben voltál Biofeedback mérésen? Az eredményt pedig ki elemezte ki és adott rá kezelési javaslatot? Szóval, hogy hova forduljak, kit hívjak fel konkrétan? Nagy Juhász Kittit a folyamatban mire ajánlod? Csak szeretném pont ugyanazt végigcsinálni, mint te. Bármit megragadnék, ami valamilyen reménnyel kecsegtet...

 

Én egyelőre 6 urulógusnál voltam, 3x ultrahangon, 3 teljes vérkép, vizeletvizsgálat, gasztroenterológia, ortopédia. Teljes homály mindenki részéről. De még egy orvos se jutott el odáig, hogy legalább nagyvonalakban azonosítsa a dolgot, és ajánljon valami specialistát. Hamarosan megyek gerinc MR-re, másik gasztroenterológushoz, hátha kapok egy vastagbéltükrözést, még egy ultrahangra, meg egy 7. urulógushoz a SOTE kismedencei munkacsoporthoz. 

 

Ez gyakorlatilag mind állami vizsgálat volt, nem értem miért éri meg az államnak ez az inkompetens szerencsétlenkedés.

 

Előzmény: helloworld66 (21323)
helloworld66 Creative Commons License 2023.03.19 0 1 21323

Sziasztok! Hátha tudok egy kicsit segíteni azoknak akik hasonló cipőben járnak mint én.

 

Az én “kálváriám” nagyjából 8 hónapja tart már, a szokványos prosztatagyulladásra jellemző tünetek mellett szokatlanul erős tünetként jelentkezett a mellékbe irányuló fájdalom, a pénisz végének erős égő / szúró / idegentesttel rendelkező érzése ami állandósult. Hogy a sok AB hatására vagy sem, de a derekam körül is már kisugárzott a fájdalom. 

 

Mindenféle tesztre elmentem, megközelítőleg egy középkategóriás autó árát rájuk költöttem. (mikrobiológiai vizsgálatok, std, urológusok, nemigyógyászok, gyógyszerek stb.) Sajnos az antibiotikum kúrák sem hatottak és a természetgyógyász(kisvirágú füzike, szárazpollen kivonat, fluxus prostate, kamilla, pollstimol, prostamol uno, halolaj, tökmagolaj, stb stb) 

 

Konkrétan mikor egy új orvoshoz elmentem, akkor magammal vittem egy köteg papírt ami a korábbi tesztjeimet, leleteimet tartalmazta. 

 

Egy picit talán megszállottjává is váltam a problémának, mert mindenáron magyarázatot akartam találni, hogy mutassák már ki, hogy mi okozza ezeket a panaszokat. Egy fórumozó társunk vette fel velem a kapcsolatot akinek nagyon hasonló tünetei voltak. Ő ajánlotta az úgynevezett “EMG Biofeedback mérést” és elkezdtem ebbe az irányba tovább menni. 

 

Ha nem mutatnak ki semmilyen kórokozót és az urológus valóban teljes körű vizsgálatot tartott(here uh, vese uh, prosztatamasszázs utáni vizelet bakt. vizsgálata, ondó tenyésztés, ha pedig konkrét nemi aktushoz is köthető a probléma akkor specifikus irányban std mikrobiológiai vizsgálat) akkor az eddigi tapasztalataim alapján az alábbiakat tehetitek: 

 

1) PMN Elasztáz vizsgálat(ondóból) , IL6 és IL8 meghatározással! (A Synlabnál csak IL6 van és külön kell kérni is természetesen, a Medicovernél abszolút nincs, én végül a Gellért laborban végeztettem el Pesten de biztosan van máshol is) A legteljesebb képhez még az úgynevezett ROS meghatározást is lehet kérni, de az elég költséges, így én csak a szakmai ajánlásnak megfelelően az Il6 és Il8 meghatározást kértem mellé. 

 

“A PMN elasztáz gyulladásos marker, mely jól használható a férfiak látens illetve egyéb gyulladásos, fertőzéses megbetegedéseiben, ami a genitáliákat érinti. ( prosztata, mellékhere, here) Az eredmény jól korrelál a gyulladás fokával, épp ezért terápia követésre is használható. Meddőségi kivizsgálásban fontos paraméter. A gyulladással egy időben csökken a spermaszám, emelkedik a seminális plazmában a fruktóz. További információt ad, ha a meghatározással együtt az ondó Il6-IL8 és ROS meghatározását is elvégezzük. A meddőségi kivizsgálás mellett hasznos lehet más bakteriális gyulladások megerősítésére, valamint jó prognosztikai marker is. “

 

Fontos, hogy 3-5 nap önmegtartóztatást kell követni! (de bármilyen mintavételről legyen szó ami seminális, azért ajánlott az önmegtartóztatás)



 2) A már említett Biofeedback mérés. 

“A Kismedencei EMG biofeedback vizsgálat során a kismedencefenék izmainak állapotáról, az izmok tudatos érzékelésének és irányításának képességéről, a kapcsolódó reflexek működéséről, valamint a has és rekeszizommal való együttműködésről kapunk információt.

A vizsgálat adatait elemezve tudni fogjuk, hogy a páciens által érzett tünetek, panaszok (fájdalom, idegentestérzés, diszkomfort), a kismedencei szervek működésében tapasztalható sérülés (inkontinencia, székrekedés) kialakulásában a kismedence izomzata, izomműködése szerepet játszik-e.”

Nagyon tudom ajánlani Nagy-Juhász Kittit: https://belvarosiorvosicentrum.hu/nagy-juhasz-kitti

Nagyon sok urológus ha nem javul a beteg akkor pszichés irányba tolja el a témát, ami elég absztrakt valahol, hiszen konkrét megfogható fájdalmat/diszkomfort érzést érzünk. Engem is tereltek a kismedencei fájdalom szindróma irányába ami nagyon megfoghatatlannak tűnt.

Viszont ha elmentek egy ilyen EMG vizsgálatra akkor seperc alatt meg lehet nézni hogy a gátizom / hasizom hogyan dolgozik, ha állandóan befeszül - ez lehet tartós stressz hatására is, de megint nem mennék el ilyen irányba, mert bizonyos kórokozók későn kezelése vagy kezeletlen állapota miatt ma már biztosra tudják mondani, hogy ilyen következmény alakulhat ki. Tehát ezek az izmok - és itt kimondottan a gátizomról beszélek - befeszülve maradhat ami nagyon sok betegnél okoz pénisz végén csípő fájdalmat, tompaságot, herékbe kisugárzót, derékba kisugárzót stb. 

Voltaképp egy tojás alakú kis sz_rt kell hátul felhelyezni, majd rákötnek egy képre ahol lehet látni hogy mennyire feszesek. 5-7 között van a normális szint, nekem 19-30 között volt mindig de volt, hogy 100 fölé is felment kis időre. 

Kaptam izomlazítót, vizelésre gyógyszert(ez már urológus által lett felírva) , gyulladáscsökkentőt stb. Szóval már semmilyen antibiotikumot nem szedek, megannyi teszt és AB kúra után szerintem be kell látnia az embernek, hogy más megoldást kell keresni mert ha minden negatív és a gyógyszerek sem hatnak, akkor az zsákutca. És nagyon sokat segít az, hogy az ember végre egy megfogható dolgot kap a kezébe, hiszen egy monitoron látja hogy azok az izmai túlműködnek-e úgymond, vagy inkább rendellenesen. És erre egy konkrét terápiát lehet alkalmazni aminek bizony az intimtorna mellett a stresszoldás / pszichés részére is figyelni kell. Valakinek inkább a hátában jelenik meg a stressz - ami azért valljuk be jóval könnyebben kezelhető - valakinek meg a medencéje körül. De mint írtam is az én esetemben is egy húgyúti fertőzéshez kötöm a probléma kiindulópontját, mert utána jelentkeztek a tünetek, csak a 8 hónapos állandó stressz / orvosról-orvosra járás következtében evidens hogy mentálisan is az ember kikészül ami aztán sehogy sem segíti a megoldást. 

Én azt mondom, hogy szkeptikusan kell állni az urológushoz mikor kismedencei fájdalom szindróma irányában mennek tovább, de nagyon egyszerűen ellenőrizhető hogy van-e alapja, egy ilyen vizsgálat megmutatja hogy az izmok rendesen működnek-e vagy sem. 

Dr Tenke Péterre és Dr Riesz Péterre mondják nagyon, hogy ilyen irányban érdemes hozzájuk menni, sok urológus például nem is nagyon vállal ilyen problémával küzdő betegeket. Csak hát ők is drágák mert nagyon ismertek meg hosszú a szakmai előmenetelük. 

Én most a tünetek enyhítésére a CBD olajat fogom kipróbálni a gyógyszerek mellett és a torna/stresszoldás/sportolás(de nem bicikli) mellett. (Illetve B vitamin féléket nagyon ajánlanak)

Aztán meglátjuk mi lesz, én nekem ugye kvázi alváson kívül mindig éreztem / érzem a fájdalmat de amióta a fent leírt irányban mentem tovább, úgy érzem előrébb haladtam mint korábban. 

Egy dolog szerintem biztos: Nincs 100%-os módszer, ami az egyik embernek segít, a másik sorstársnak lehet hogy hatástalan lesz. Például van olyan sorstársunk aki a természetes gyógynövényekre esküszik és jobban érzi az állapotát. Én nekem más a tapasztalatom de nem vitatom, hogy másnak tényleg működik, valszeg az is fontos, hogy az ember hogyan áll hozzá. 

XA27 Creative Commons License 2023.03.18 0 0 21322

Szia! Dr. Kondákor István Pécs, Mária utca.

Neten elérhető

Előzmény: helloworld66 (21320)
utazo32 Creative Commons License 2023.03.16 0 0 21321

Üdv

Lökéshullám terápián volt valaki már? Próbálata?  Milyen? Kellemetlen? Én márc végén megyek az elsőre. Előtte 1 héttel kell kezdeni az antibiotikumot.

Köszi az infot

 

 

helloworld66 Creative Commons License 2023.03.15 0 0 21320

Szia! Az orvos nevét leírnád kérlek, aki ennyire alaposan megvizsgált és kizárta a neurológiai eltérést és pszichés problémára terelt? A tapasztalatom sajnos az - egy két orvost kivéve, mindegy melyik szakterületről beszélünk - hogy egy futószalagként kezelik a betegeket. 

Előzmény: XA27 (21264)
Ariel_500 Creative Commons License 2023.03.14 0 0 21319

Kinlódjál vele ha nem publikus az emilcimed. Mitöl félsz, valaki elküld valahová?

Előzmény: danielloo93 (21272)
PBateman Creative Commons License 2023.03.14 0 0 21318

Az Anaerost vetted? 

Előzmény: gegoxe7090_wireps (21316)
Rockety666 Creative Commons License 2023.03.13 0 0 21317

ezeket te kérted a dokitól vagy magától jutott el ezekhez a szerekhez?

Előzmény: gegoxe7090_wireps (21316)
gegoxe7090_wireps Creative Commons License 2023.03.13 0 0 21316

Megszületett a megoldás közben.
Összesen 4 masszázs (5 naponta), Flector por napi 2x és az USA protocol: azaz egy hétig minden nap Fosfomycin.
Kint már nem használnak Levot és Amoxit sem, mert tudják, hogy nem megy be, de veszélyes.

Monural viszont gyönyörűen bement és most lekopogom de tünetmentes is vagyok.
Persze kellett a masszázs is, mert rengeteg fluidum jött ki, első körben full gennyel.

Postarisan forte kúp pedig nagyon jó a voltaren mellé pepitába.

Jobbulást mindenkinek.

 

ps: vettem prosztata masszírozót a jövőre nézve és meglepően jól működik.

Nem hozza le a doki tapasztalt ujjbegyeit :) de nekem másnap jobb volt tőle.

És bakker tényleg hat a libidora is... 
 

Előzmény: watson75 (21292)
watson75 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 21315

Nincs 2 egyforma ember! Fájdalomcsillapítóval kombinálva használhat

Előzmény: paradisso (21311)
watson75 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 21314

Használtam, nekem nem jött be. Ismerősnek vmi daganat utáni felépülesnél igen.

ELVILEG krónikus f.ra van. 

Előzmény: LaccaOOKOOV (21310)
foox1965 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 21313

Köszönöm.

Előzmény: watson75 (21309)
foox1965 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 21312

A gyulladás csökkentését. Az Aksolin antibot 7 napig tudtam szedni....a nagyon gyenge gyomromat hazavágata....                  Azt várom, h csökkenjen a fájdalom, a sürgető vizelés....  ( Persze, ha nem rákom van...)        Mi mást ajánlanál? Köszönöm.

Előzmény: paradisso (21311)
paradisso Creative Commons License 2023.03.10 0 0 21311

Napi 3 is.... Nem értem mit vársz tőle.. Én használtam egy hónapig szart se ért.. 

Előzmény: foox1965 (21308)
LaccaOOKOOV Creative Commons License 2023.03.10 0 0 21310

Kérfdezném, hogy valaki próbálta már a kannabisz olajat a prosztata nagyobbodásra vagy y gyulladásra?

watson75 Creative Commons License 2023.03.10 0 0 21309

Mehet, de ha 5-7 nap után nem érzel javulást, akkor napi 1el folytasd. Sztem. 

Előzmény: foox1965 (21308)
foox1965 Creative Commons License 2023.03.09 0 0 21308

Proxelánból mehet napi 2? 

foox1965 Creative Commons License 2023.03.08 0 0 21307

Köszönöm. Cataflam V- t szedek  vagy 3 hete....az tud fájdalmat enyhíteni....az állandó pisilési inger borzalmas.           25 éve alatt elvesztettem 1 herémet, és a 2 mellékherémet...Félek egy prosztataráktól...

Előzmény: MGB 1967 (21306)
MGB 1967 Creative Commons License 2023.03.08 0 0 21306

Cataflam még szóba jöhet.

Előzmény: foox1965 (21305)
foox1965 Creative Commons License 2023.03.08 0 0 21305

Az antibiót 4 napig tudtam szedni. Aksolin. Annyira megfájdult tőle a gyomrom, és hányinderem van.                        Tamsol, Aksolin kiesve....Saw Palmetto komplexet szedek, és Proxelán. Pénteken PSA vizsgálat.                                              Nem tudom, h m lesz így....

foox1965 Creative Commons License 2023.03.07 0 0 21304

Köszönöm. Utána nézek.

Előzmény: MGB 1967 (21303)
MGB 1967 Creative Commons License 2023.03.07 0 0 21303

Alfusozint próbáld meg.

Előzmény: foox1965 (21300)
foox1965 Creative Commons License 2023.03.07 0 0 21302

Napi 1-2 megvan...Köszi....

Előzmény: PBateman (21301)
PBateman Creative Commons License 2023.03.07 0 0 21301

Proxelan kúpot írják itt a fájdalomra, bár lehet, az inkább hosszabb távon hat jobban, semmit akut fájdalomra.

Előzmény: foox1965 (21300)
foox1965 Creative Commons License 2023.03.06 0 0 21300

Sürgető vizelési inger mivel csillapítható a leghatékonyabban? Tamsoltól, mint írtam, rosszul.lettem. Pedig hatásos lenne....

Előzmény: HogyMikNincsenek (21298)
foox1965 Creative Commons License 2023.03.06 0 0 21299

Köszönöm!

Előzmény: HogyMikNincsenek (21298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!