Már vitattam Jézus tanításainak elferdítését Pál apostol megváltás elmélete bírálatába alatt. A hosszú viták során azt láttam, hogy amennyiben Pál apostolt nem sikerül Jézus elé helyezni, akkor ezt megteszik Mózes és a próféták felhasználásával, az eredmény megint csak az Isten Országáról szóló tanítás eltorzítása lesz. Ezért készítettem el Jézus vagy Mózes című tanulmányomat, amely most a közöttük húzódó szakadékot igyekszik megvilágítani, ls ezzel párhuzamosan különbséget próbáok tenni Mózes Úristene és Jézus mennyei Atyja között.
http://jezusvagymozes.andreanum.hu/
Ugyanez vonatkozik a magukat régebbre datáló népekre, emberekre. Tudjuk, hogy van tetteknek visszahatása az előéletre vonatkozóan is. Tehát, a karma törvényére és feloldására egyedüli lehetséges út Jézus Krisztus szereteten alapuló törvénye, vagy a nemtudás.
A szereteten alapuló törvény még nem tiszta Szeretet. (annak nem kell törvénykeznie)
Bizony benne van a bibliai Ószövetségben az isten sokadizig bosszú. Erre feloldozás az Újszövetség, de vannak Ószövetségi hívők, akik bár ismerik az Isten igéjét, de nem fogadják el. Mert..nem tudom miért. Aztán jönnek az ismételt megbosszúállsok átélése és mindenki hibáztatása. Az nem szeretet, ami úgy vezeti a gyermekét, hogy közben halálra gyötri, kényszerképzetekkel kínozza, felemeli majd a porba sújtja, felmagasztalja majd megalázza.
Mi oka lett volna ezt állítani? Sokkal sanyrúbb sorsot vállalt föl az előző élete helyett! Megkövezték, megverték, börtönbe zárták, mit mondjak még??--Olvasd el az életrajzát!! Ezt az életet passzióból senki sem válalja!!!
A történet az okozat- más néven karma - törvényéröl szól. Tetteink mind egy szálig következménnyel birnak, a következmény azonban nem büntetés. Ha valaki kiugrik a 10-röl és koppan az aszfaltról, az nem isten büntetése, hanem következmény. Ha valaki kardot fog- kard által vész el- de nem isten kardja által, hanem cselekedetei láncolata okán.
Lehet a karma egy életen belül, de következmény lehet következő életekben is....Isten nem itélkezik, nem büntet: ám lehetővé teszi, hogy mindenki maradéktalanul kiélvezze cselekedetei következményét.
Igy hát ugy cselekedj másokkal, mint ahogy szeretnéd, hogy velked is cselekedjenek - mert bizony mondom néked, egy napon minden tetted visszaköszön reád: csak éppen más által.
Pál a 13.-ik apostol. Jézustól kapta ő is a küldetést.---Mint már írtam, leveleiben az hagy nyomot, hogy a judaizmussal, és az agnoszticizmussal is kűzdött. Emelett tanította Jézus tanítását!