Keresés

Részletes keresés

egy hazafi Creative Commons License 2019.06.24 0 0 11393

Miben mérik a beszólások keménységét? Az nem lehet, hogy jogosan szólt be a Nyugatnak? Én sem kedvelem Szíjjártót meg a Fidesz-bandát, de nyilván ha van valami ellenérzésünk, ellenvéleményünk valamivel szemben, akkor azt őszintén ki kell mondani. Persze embere válogatja, hogy kinek mi a kemény beszólás és kinek mi a halk nyöszörgés vagy a normális hangnemű ellenkezés. Azért kérdeztem, hogy van-e ennek valami határértéke?

A hallgatás, a "tanuljunk meg kicsik lenni" ugyanis nem a magyarság érdekeit szolgálja.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11391)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.23 0 0 11391
Előzmény: egy hazafi (11387)
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.23 0 0 11387

Kis ország vagyunk és gyenge? Akkor mit teszünk annak érdekében, hogy újra nagy és erős ország legyünk?

És kinek és mit mondogatunk oda? Világosíts már fel néhány példával, hogy képben legyek.

A hallgatás és megalázkodás talán segít valamit a kérdéses és problémás ügyeink megoldása érdekében?

Vedd már észre, hogy ebben a rohadt világban a gyengéket háttérbe szorítják.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11385)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.23 0 0 11386

A győztesek ugyan semmi jogot nem kaptak, mivel talán azt még neked is könnyű belátni - ha egy kissé mélyebben belegondolsz - azt, hogy egy ország önkényes, erőszakos feldarabolásának sokmindenhez köze lehet, de a joghoz semmiképpen...

 

Nézd, én ezt elhiszem, de ha a magyar politika kicsit körbenézett volna, akkor esetleg feltűnt volna az, hogy a Lengyel Királyság is mintha eltűnt volna a térképről.

A győztesnek mindehez joga van, a vesztesnek csak dologhoz: a bólintáshoz.

Előzmény: barkasarja (11381)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.23 0 0 11385

Arányokkal vagy arányok nélkül, ebben az esetben tök mindegy, hogy mivel próbálunk jogalapot keresni egy gaztettre, Burgenlandnak, a korábbi magyar Őrvidék részének elszakítása ugyanolyan jogtalan és igazságtalan bűntett volt, mint hazánk többi területeinek elszakítása.

 

A jogalap az volt, hogy elvesztettük az I.VH-t. Mivel sem pártfogó nagyhatalom utána, se bármely győztes ország érdeke nem kívánta meg, hogy a Magyar Királyság egyben maradjon, tehát mindenki a mi kárunkra dőzsölhetett.

És ebből a mai napig nem tanult a magyar nép. Ha nincs erős barátod, akkor mint kis ország elvesztél.

Érdemes figyelni, ahogy a románok most éppen bokáig érő nyelvvel nyalnak az amerikaiaknak, a szerbek az angolokat és a franciákat kezdik megtalálni, a szlovákok a franciák és a németek felé próbálnak nyalizni, a lengyelek az amerikaiaknak lettek a talpnyalói, az osztrákoknak legendásan jók az izraeli-USA kapcsolatai, mi pedig közben igaz nemzethy magyarkodunk, odamondogatunk mindenkinek, csak azt nem vesszük észre, se az oroszok, se Kína nem fog tudni segíteni egy konflilktus esetén.

 

 

 

Az Őrvidék német többségű népességét a török háborúk utáni időkben (XVIII.szd.) telepítették a területre, a horvátok a török elől menekülve, már korábban is megjelentek a vidéken.

 

Ez súlyos tévedés. a horvátok és a vendek (szlovének) előbb voltak Dél-Burgenlandban, mint a magyar állam megalapítása. Észak-Burgenlandba telepítették a hovátokat határőrnek az 1500-as évek végén, mert a habsburgok rájöttek, a törökök sohasem mernek Bécs ellen horvát lakosságú terüeten keresztül támadást vezetni. A horvát területeken mindig akkora partizánháború alakult ki a törökök ellen, hogy a biztonságosabb, Duna-menti utat választották. Már az 1532-es hadjárat során megtanulták, hogy olyan veszteségeket kell elszenvedniük és annyira nem tudnak hadtápot zsákmányolni, hogy nem éri meg a rövidebb, Kanizsa-Kőszeg-Wiener Neustadt vonalon Bécs ellen vonulni.

Kőszegnél sem a vár álította meg a törököt, hanem az, hogy az állandó rajtaütések miatt Kőszegig a törökök 10.000 embert vesztettek, folyamatosan készültségben kellett tartani a sereget, és Bécs alatt egy kb. 40.000 fős, főleg nehézlovasból álló lengel-bajor-sváb-habsburg sereg várta már a törököket.

Az állandó zaklatások miatt kimerült török seregnek csak a dombos és erdős Kőszeg környéki területen lett volna esélye az egyesült keresztény sereg ellen, de Bécs alól a nehézlovasság nem volt hajlandó elmozduni.

Emiatt volt kénytelen Szulejmán leállítani a hadjáratot, és a visszaúton újabb komoly veszteségeket elszenvedni.

 

Előzmény: barkasarja (11377)
sok.hazafi.kellene Creative Commons License 2019.06.23 0 0 11384

minmum 11 millio magyar volt nagymagyarban 1920-ban     MINIMUM

Előzmény: Laja73 (11382)
sok.hazafi.kellene Creative Commons License 2019.06.23 0 0 11383

igy van    csonka 7.5 millio magyar es a szomszedok 3.5 millio magyar   szoval   11 millio   de te OKOS VAGY   nem orbanozni jarsz erre fele

Előzmény: Laja73 (11382)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.23 0 1 11382

erősen a magyarok kárára 

 

Na jobb későn mint soha, üdv a valóságban. Hárommillió oláh többet kapott, mint tízmillió magyar. Harcolj te is az igazságért, ne legyél bolsevik hazaáruló :(

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11374)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.23 0 1 11381

"Mivel feltétel nélküli volt a Monarchia kapitulációja, ezért a győztesek jogot kaptak új határok húzására is."

 

A győztesek ugyan semmi jogot nem kaptak, mivel talán azt még neked is könnyű belátni - ha egy kissé mélyebben belegondolsz - azt, hogy egy ország önkényes, erőszakos feldarabolásának sokmindenhez köze lehet, de a joghoz semmiképpen...

 

"Mivel a magyar külpolitika az 1900-as évek elején is pontosan ugyanazt művelte, mint Szájjalártóék"

 

Fek kell homályosítsalak, hogy 1900-ban még közös külügy létezett, tehát nem volt önálló magyar külpolitika.

Viszont már javában dúlt az oroszok irányította pánszláv propaganda, ami által elképesztő hazugságokat, rágalmakat, légbőlkapott koholmányokat terjesztettek a Monarchiáról, és ezen belül hazánkról ("népek börtöne", "nemzetiségek brutális elnyomása", stb.). Ez ellen valóban tennie kellett volna a Monarchiának, és súlyos hibát követett el, amikor nem vette komolyan az ellene irányuló pánszláv propagandának a nyugati közváleményben kifejtett agymosó hatását...

 

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11375)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.23 0 1 11380

"Az I. VH végén a nemzetek önrendelkezése és az etnikai arányok voltak a határok meghúzásának alapekvei."

 

Ez a győztesek nagy blablája, amit te lelkesen, ész nélkül tovább szajkózol, közben nem veszed észre, hogy ellentmondásba keveredsz a saját kijelentéseddel is. A győztesek ugyanis éppen azt nem tartották be, amire te most itt hivatkozol, korábban pedig ők hivatkoztak…

 

"Csak kérdezem:

ha Burgenland Mo.-nál marad, mit kezdtél volna 210.000 tömbben élő némettel és 60.000 horváttal?"

 

Érdekes, hogy ez a gondolat nem jut eszedbe a csehek-, a románok- és a szerbek esetében, a brutális elnyomás ellenére még mindig tömbben élő több millió, erőszakosan elszakított magyarsággal kapcsolatban. Mert ugye tudjuk mit kezdtek velük a "kedves" szomszédaink...

 

Egyébként több mint feltűnő, hogy te és eszmetársaid, akik állandóan valamilyen jogokra (emberi-, kisebbségi-, önrendelkezési, stb.) hivatkoztok, bőszen ostoroztok mindenféle jogtiprást, de ha ezeket a szomszédaink követik el, pl. az úz-völgyi oláh önkényeskedés, vagy hazán önkényes feldarabolása a győztesek részéről, akkor még a legaljasabb gaztettek elövetőit is megpróbáljátok megvédeni. Nem gondold kádárkatona, hogy enyhén szólva is kettősmércét alkalmaztok, hogy enyhén szólva is szelektív a jogérzékenységtek, és hogy méterekre lóg ki az a bizonyos lóláb?...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11374)
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.23 0 1 11379

"a magyar külpolitika az 1900-as évek elején (...) mindenkivel összeveszett, nem keresett szövetségeseket, kioktattak mindenkit, nagypofával arcoskodatk"

 

Áruld már el azt is, miben nyilvánult ez meg? Meg hogy mennyire volt önálló magyar külpolitika az 1900-as évek elején?

 

"Érdekes módon az olaszok voltak ekkor a magyarok pártján (Trieszt és Isztria miatt), meg az angolok."

 

Az angolok sem, sajnos. Például Kárpátalja elszakítását ők szorgalmazták. Viszont később belátták tévedésüket, ahogy itt is olvashatod:

https://24.hu/tudomany/2019/06/23/trianon-revizio-erdely-felvidek-karpatalja/

 

Ilyen revizionista propagandát kellene a mai magyar külpolitikának is kifejtenie, hogy visszakapjuk legalább egy részét az elrabolt területeinknek.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11375)
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.23 0 1 11378

"ha Burgenland Mo.-nál marad, mit kezdtél volna 210.000 tömbben élő némettel és 60.000 horváttal?

Olyan 60.000 horváttal, akik egy része a mai napig megkérdőjelezi az osztrák fennhatóságot.

És a 220.000 német meg szerinted a 30-as években hová húzott volna és hogyan lázadtak volna a magyarhatalom ellen?"

 

Miért, a mai Ausztria mit kezd azzal a 60000 horváttal?

És annak alapján, hogy az itteni svábokkal sem volt különösebb bajunk, miért kellett volna tartanunk az őrvidéki németektől? Ha lázadtak volna, meg egyébként is, a II. világháború után úgyis kitelepítették volna azokat a szerencsétleneket is, mint keletebbre élő sorstársaikat.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11374)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.23 0 1 11377

"Nem akarlak elkeseríteni, de pl. Burgenlandban az arányok…"

 

Arányokkal vagy arányok nélkül, ebben az esetben tök mindegy, hogy mivel próbálunk jogalapot keresni egy gaztettre, Burgenlandnak, a korábbi magyar Őrvidék részének elszakítása ugyanolyan jogtalan és igazságtalan bűntett volt, mint hazánk többi területeinek elszakítása.

 

Az Őrvidék német többségű népességét a török háborúk utáni időkben (XVIII.szd.) telepítették a területre, a horvátok a török elől menekülve, már korábban is megjelentek a vidéken. Egyébként ilyen úton került hazánk területére a többi nemzetiség is (románok, szerbek). Kivétel ez alól a tótok, akik a történelmi Magyarország területén alakult ki, fejlődtek néppé a XVII-XVIII. szd-ban. Ebből természetesen se nem törvényszerű, se nem jogszerű az, hogy csak azért, mert egy népcsoport az adott ország bizonyonyos területein többségbe kerül,  már azt tehet, amit akar, akár el is szakíthat területeket attól az országtól, amely korábban  menekültekként vagy bevándorlókként befogadta a felmenőit...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11362)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.23 0 1 11376

"Horvátország és Ausztria felé jobb ha csöndben vagyunk, mert ott még mi jártunk jól, ha a nemzetiségi eloszlást nézzük."

 

Mert miért is kellene csöndben lennünk?

Talán azért, mert Ausztria és Horvátország is jogtalanul jutott magyar területekhez? Ugyanis lehet itt süketelni „nemzetiségi eloszlással”, meg „nemzetiségi arányokkal” és  hasonlókkal magyarázkodni, a lényeg és a tények mégiscsak azok, hogy hazánkat a győztes hatalmak teljesen önkényesen, a jogosságnak és az igazságosságnak még csak a legkisebb szikráját is figyelmen kívül hagyva, erőszakosan feldarabolták. Ezzel elkövették Európa, és talán a világ egyik legnagyobb gaztettét! Ezek a tények és így az igazság is, a többi csak sunyi mellébeszélés, amolyan „magyarázom a bizonyítványom” féle mellébeszélés.

 

Sőt, minden további nélkül ki lehet mondani, hogy ez a párját ritkító aljas tettük, nemzetgyilkossági kísérletnek minősíthető, másként kifejezve, Európa első népirtási kísérletének is mondható. Ezért is hallgatnak róla az egykori győztesek, mert tudják, hogy ez a gaztett az ő sötét lelküket terheli, az ő bűnük, ellentétben a II.Vh. népirtásaival, ahol a náci Németország követte el a népirtást, csak hát ő vesztes lett. És a vesztesre ugye mindent rá lehet kenni, mivel a győztesek írják a történelmet, jóllehet a II.Vh. kitörése, és a vele járó borzalmak okai is az I.Vh. győzteseinek embertelen, és igazságtalan intézkedéseiben keresendőek...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11355)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.22 0 0 11375

És ki mondta, hogy Erdélyt, Felvidéket, Őrvidéket, stb. külön kell kezelni az anyaországtól akár etnikai, akár más szempontból?

 

Szerintem a győztes hatalmak.

Szerintem még nem szóltak neked, de az I. VH-t elvesztettük. Mivel feltétel nélküli volt a Monarchia kapitulációja, ezért a győztesek jogot kaptak új határok húzására is.

Mivel a magyar külpolitika az 1900-as évek elején is pontosan ugyanazt művelte, mint Szájjalártóék (azaz mindenkivel összeveszett, nem keresett szövetségeseket, kioktattak mindenkit, nagypofával arcoskodatk), nem is volt olyan pártfogó vagy támogató, aki a magyar érdekek mellé állt.

Érdekes módon az olaszok voltak ekkor a magyarok pártján (Trieszt és Isztria miatt), meg az angolok.

Ők sem azért, mert sajnálták a magyarokat, hanem zavarta őket a francia befolyás növekedése a térségben.

Előzmény: egy hazafi (11369)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.22 0 0 11374

Érdekes, hogy szerinted az I. világháborús vesztes Ausztria is jogosan kapott belőlünk területet.

 

Az I. VH végén a nemzetek önrendelkezése és az etnikai arányok voltak a határok meghúzásának alapekvei. A szlovák, román és szerb relációban erősen a magyarok kárára csúszott el a dolog, az osztrákokkal szemben a magyarok javára.

Csak kérdezem:

ha Burgenland Mo.-nál marad, mit kezdtél volna 210.000 tömbben élő némettel és 60.000 horváttal?

Olyan 60.000 horváttal, akik egy része a mai napig megkérdőjelezi az osztrák fennhatóságot.

És a 220.000 német meg szerinted a 30-as években hová húzott volna és hogyan lázadtak volna a magyarhatalom ellen?

 

Előzmény: egy hazafi (11370)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.22 0 1 11373

Ja hát nekem még nem tetszik, hogy minden évben megünneplik a patkányok bevonulását.

 

Majd kibírják, büdös tolvaj népség.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (11371)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.22 0 2 11372

Ez a trieszti beruházás végre jó hír. Az olaszok az egész várost nekünk adhatják, Trianonban ők is benne voltak.

Előzmény: imperfetti (11335)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.06.22 -3 0 11371
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.22 0 1 11370

Érdekes, hogy szerinted az I. világháborús vesztes Ausztria is jogosan kapott belőlünk területet.

Ennyire az idegen érdekek szekértolója volnál, hogy még a minket félgyarmatként tartó osztrákoknak juttatott koncot is jogos jussuknak tartod?

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11357)
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.22 0 0 11369

És ki mondta, hogy Erdélyt, Felvidéket, Őrvidéket, stb. külön kell kezelni az anyaországtól akár etnikai, akár más szempontból?

Ennek csak az az értelme, hogy a területrablók valami indokot kapjanak hazánk megcsonkításához.

Ha Erdélyhez hozzácsapjuk a mostani Magyarországot, máris megvan a magyar többség, már csak egy nevet kell adni az egyesített régiónak, és mehet a visszacsatolás.

Akárcsak a németek, elnevezhetnék Ausztriát meg a Dunántúlt Déli területeknek vagy valami másnak, és máris igényt formálhatnának rá a német többség miatt.

Szerinted ez így működik; ez így igazságos?

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11362)
egy hazafi Creative Commons License 2019.06.22 0 0 11368

Nincs elég pénze a Fidesznek? Kérjen kölcsön a kis malacpersely Mészáros Lőrinctől. Úgyis ők hizlalták fel anyagilag.

Egyébként milyen hasznos dologra fordítaná Fideszkénk a pénzt, ha összejönne a kellő mennyiség?

Előzmény: imperfetti (11367)
imperfetti Creative Commons License 2019.06.22 0 0 11367

MÉG EGYENLŐRE nincs elég pénze még a fidesznek   allandoan KELL felhalmozniuk mert egyszer SAJNOS ki lesznek szavazva

Előzmény: egy hazafi (11352)
imperfetti Creative Commons License 2019.06.22 0 0 11366

megint aludtam 4 orat   az elozo 5-el egyutt ez mar 9       minden nagyon jo minden nagyon szep es szamomra orban a kiraly    vegezetul egy nagyot tiltakozom a roman SOVINIZMUS ELLEN     nem nem soha

Előzmény: imperfetti (11365)
imperfetti Creative Commons License 2019.06.22 0 0 11365

mosr veszem eszre hogy orbant kicsinek es purdenak nevezed            hangosan felnevettem       tudod az emberek a szemuknek hisznek     nem kicsi mert olyan magas mint az atlagmagyar     purde      ez egyreszt azt jelenti hogy babynek babanak ovodaskorunak tartod    ez nyilvanvalo hulyeseg hiszen 56 eves       a purde nasik jelentese hogy roma      hat ilyesmi se latszik rajta pedig naponta milliok latjak ELOBEN akar egy meterrol es a televizioban is latszik        pici rasszista 1 hazaffy          en a te korodban csajoztam ezerrel    erre neked minimalis igenyed van ahogy olvaslak ez jon le      jo izzadast kivanok a szabad szombatodra es vasarnapodra   vedd fel a draga nagymagyarorszagos pulcsidat es abban menjel strandolni

Előzmény: egy hazafi (11352)
imperfetti Creative Commons License 2019.06.21 0 0 11364

aze a terulet aki be tudja lakni     a szekelyfoldet magyarok lakjak igy azok a megyek ma is magyaroke sajnos romanian belul      igy bucurestibe adoznak sajnos aztan KEVESEBBET kapnak vissza   sokkal kevesebbet

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11362)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.21 0 1 11363

Nem keserítesz el, biztos voltam benne, hogy kikerülöd a választ. Hárommillió oláh kapott hatmilliós országrészt. Kétmillió tót kapott 3,5 milliós országrészt. Tízmillió magyar kapott tizenötmilliós hétmilliós országrészt. Erről beszélek, komcsi. Azt mégsem mered leírni, hogy a magyar alsóbbrendű nép. Mert úgy már jogos.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11362)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.21 0 0 11362

 Aha, szóval a nemzetiségi arány a mérvadó.

 

Nem akarlak elkeseríteni, de pl. Burgenlandban az arányok:

1910

Magyarok  9,0%

Németek   74,4%

Horvátok   15,0%

 

Ráadásul a horvátok és a szlovénok (vendek) Felsőőrtől délre tömbben éltek, és ha Karintia Szlovéniához került volna a népszavazással, akkor ez a rész is ment volna Jugoszláviához.

Előzmény: Laja73 (11358)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.21 0 0 11361

A 15%-os román kisebbség 102.000 km2-t kapott. A 10%-os tót kisebbség 62.000-et vagy mennyit

 

Szerintem neked újdonság, de 1919-ben Erdélyben román többség volt.

Román 55%

Magyar 34%

Szász     9%

 

A Felvidéknél az etnikai határokat az I. bécsi döntés utáni határok követték. Az akkori határtól északra eső területeken egyételmű szlovák többség volt.

Előzmény: Laja73 (11358)
imperfetti Creative Commons License 2019.06.21 0 0 11360

5 oraja irtad   jo sokat aludtam

Előzmény: egy hazafi (11352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!