Keresés

Részletes keresés

boxihorse Creative Commons License 2009.09.24 0 0 3101

Sziasztok!

Mivel a vázon kívül minden kompatibilis, ide is beírom az új gazdira váró dolgaimat:

Pentax K 10D 18-55 kitobival 119.000 forint,

2010. júniusig garanciális Pentax 55-300 4-5.8 ED objektív 65. 000 forint,

Sigma 70-300 4-5.6 APO DG Macro objektív 45. 000 forint.

Van még pótakksi 2 darab, UV szűrők, memóriakártyák, stb.

30/6364-564, vagy mailben

emyl Creative Commons License 2009.09.12 0 0 3100
"Nem akkortájt esett szét a mozgalom? :)"

dede, nem véletlenül voltunk mi az utolsó évfolyam akiket még avattak...
látták milyen úttörők lettünk és azt mondták hogy ilyet soha többet...
na azóta nem avatnak úttörőket :D
Előzmény: Ebri (3098)
Mercutio_ Creative Commons License 2009.09.12 0 0 3099
Belülről bomlasztott:))))
Előzmény: Ebri (3098)
Ebri Creative Commons License 2009.09.11 0 0 3098
Nem akkortájt esett szét a mozgalom? :)
Előzmény: emyl (3095)
_decens Creative Commons License 2009.09.11 0 0 3097
pentax k10d nem jöhet számításba?
Előzmény: Cunder77 (3096)
Cunder77 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3096
Sziasztok!

Vennék Pentax K20D vázat vagy 18-55 kitobival, vagy 16-45-tel, esetleg markolattal, ha az is van!
emyl Creative Commons License 2009.09.09 0 0 3095
"Még szerencse, hogy Sabat kollega ilyen jószívű, és nem is voltál úttörő.)"

szerencse hogy Sabat kartács jószívű

és voltam úttörő :)
Előzmény: Emdzsí (3087)
simico Creative Commons License 2009.09.09 0 0 3094
Ez vagy a gyártás folyamatában teszt adag lehet, vagy ez a program sem mindenható.

A gyárban a zárat többszáz alkalommal elsütik a gépben minőségellenőrzés céljából, hogy a hibák és selejtes darabok már ott kiderüljenek.

Nem értem minek kell az expószámon görcsölni. És ha van benne 3-500 exponálás akkor mi van? Működik rendesen a gép vagy nem? - ez az egyetlen lényeges dolog.
Előzmény: O.Zsé. (3092)
Rollei Creative Commons License 2009.09.09 0 0 3093

Rá se ránts. Az Emylnek kissé karcos néha a stílusa, de amúgy nem szokott hülyeségeket írni. Többnyire :-)

Amit kérdeztél, az gyakorta visszatérő téma, bár inkább a pfc topikban szokott felbukkanni. Ha lesz egy kis időm, meg kedvem, akkor összeszedem ezeket a mit mutat a számláló/miért merül az aksi/miért nem éles a kép a Sigma ultrazoommal kérdések a pentaxfanclub.hu gyíkjai közé, hogy ne kelljen minduntalan beírkálni.

Így, ahogyan körülírtad a szitut, érthető is, hogy miért dobtad be ebben a formában  a kérdést, nem történt semmi főbenjáró vétség, fotózgassál és dumcsizzál nyugodtan, és ne kezd el leszedni a gépről a szíjat, hogy felkösd vele magad... :-))

Előzmény: pccase (3089)
O.Zsé. Creative Commons License 2009.09.09 0 0 3092
Ne aggódj. A program az Én új vázamra is 330 expot mutatott.
Ez vagy a gyártás folyamatában teszt adag lehet, vagy ez a program sem mindenható.

Pl az összes stabilizátorral készült (tehát tuti bekapcsolt állapotú) képemre azt írja, h a stabi ki volt kapcsolva :)
Előzmény: pccase (3089)
_nyunyuka Creative Commons License 2009.09.09 0 0 3091
Olvass följebb is, elfogytak a cuccai... (van, ami nálam landolt)
Előzmény: Cunder77 (3090)
Cunder77 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 3090
Szia!

Érdekelne a váz az 16-45 obival és a markolattal+akksival! Ez együtt mennyi lenne? Mennyi expó van a gépbe? Te használtad?
Előzmény: Törölt nick (3065)
pccase Creative Commons License 2009.09.09 0 0 3089
Sziasztok!

Igazándiból a K20d-t és a kitobikat akartam értékelni, de inkább legközelebb.

Jó érzés, hogy tudhatom: barátom a gugli...
A hozzászólásom 5 óra körül írtam, és gondoltam hátha kapok érdembeli hozzászólást mielőtt elindulok, és esetleg az eladók fejéhez vágom a gépet ( A bolt 18.00-ig volt/van nyitva). Idegességemben azt sem tudtam hogyan keressek rá, vagy mit tegyek, visszavigyem, szervízt hívjam, vagy fórumozzak, guglizzak, vagy a leírást olvassam. Gondoltam amíg a leírását bújom, vagy esetleg az ügyben telefonálok hátha segít valaki.

(Ja még a gyerekek+feleség "konfiguráció" is hazaérkezett óvodából, iskolából, munkahelyről, és mindenki az új szerzetre lett volna kíváncsi.
-Apa, anya megígérte, hogy festhetüüüünk...
melynek eredményeként az egyik objektívkupak pillanatok alatt ecsetkimosó tányérka lett)

Összességében volt kb. másfél órám a bolt zárásáig, és ha valóban olyan magas exposzám lett volna a gépben, a legjobb megoldának a pl. a cserét gondoltam volna. Persze ha van időm pár oldalt átolvasni akkor eredményesebb tudtam volna lenni, de tényleg gyorsan akartam megtudni a valós exposzámot mert dühített a dolog. Azokban az témákban, ahol követem a fórum hozzászólásait illetve rálátásom van a témára ott én is tudom kb. mi hol van, illetve nagyjábol tudom, milyen bizonyos kulcsszavakkal érdemes keresni a gugliban a gyors hatékonaság érdekében.

Nagyképűség rögtön arra gondolni, hogy aki segítséget kér az lusta. Ez számomra egy akut probléma volt, és nem krónikus, hogy sok-sok percig keresgéljek a megoldás után. Ebben a témában kisgyerek vagyok, kérdeztem.

"Teljesen egyetértek, annak érdemes segíteni, aki maga is tesz valamit. Mindene adott a kérdés megválaszolására, csak akarnia kellene, azzal az erővel, ahogy idetalált és beírta, már rég meglenne a válasza. Ráadásul ott a gép és a kézikönyv a kezében, van internet elérése." A gyerkőcödet szerintem ne így neveld, bár semmi közöm hozzá!
Erre egy szóval tudok válaszolni: Önzetlenség
Különben nagyon jók a Róla/Róluk készült képek. Én az első gyermekemet szétvakuztam, a másik kettőnél már be sem vittem. A negyediknél majd megkérem futobab fórumtársat, hogy készítsen egy-két fotót...

A photome megmutatta a valós expószámot -450- ez a szám se túl bíztató, de mégsem 1300... A kártyát amivel kipróbáltam a GPS-ből vettem ki, és elfelejtettem hogy valamikor nyár elején egy Canon gépben is használtam. A fájl sorszámozást onnét folytatta...

Nem hiszem, hogy bemutatódarab lett volna. Makulátlan tiszta és ujjlenyomat mentes volt a gép.

Sabatnak, és Emdzsinek köszönöm a segítő hozzászólást.

Üdv:
SABAT Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3088
>Még szerencse, hogy Sabat kollega ilyen jószívű

Most sajnos úgyis ráérek, és úttörő is voltam...
Előzmény: Emdzsí (3087)
Emdzsí Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3087
Még szerencse, hogy Sabat kollega ilyen jószívű, és nem is voltál úttörő.)
Előzmény: emyl (3084)
Rollei Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3086
:-)
futobab Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3085
Teljesen egyetértek, annak érdemes segíteni, aki maga is tesz valamit. Mindene adott a kérdés megválaszolására, csak akarnia kellene, azzal az erővel, ahogy idetalált és beírta, már rég meglenne a válasza. Ráadásul ott a gép és a kézikönyv a kezében, van internet elérése.
emyl Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3084
"a világba lehet kergetni a gúgli a legjobb barátod mondatokkal"

lustaság fél egészség

"nem biztos hogy mindenki tudja mit, és hogy, és hol kell keresni"

akkor ideje megtanulni... de ő nem akarta megtanulni (hiszen akkor azt kérdezte volna hogy hol/hogyan találja meg, amire kapásból és örömmel válaszoltam volna), hanem csak annyit akart hogy valaki ugorgyon oszt keresse meg őhelyette, vagy írja be újra... mégpedig gyorsan, hiszen ő gyorsan akar a végire járni... márpedig megkeresni nagyságrendekkel gyorsabb mint újra beíratni, ergo az én válaszom tökéletesen korrekt és helytálló volt, a lehető leghatékonyabb és időkímélőbb megoldást javasoltam neki :)
Előzmény: Emdzsí (3083)
Emdzsí Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3083
Emyl, hogy is mondjam, szóval kissé konstruktívabb is lehetnél, vagy inkább ne is írj semmit. Engem a világba lehet kergetni a gúgli a legjobb barátod mondatokkal, nem biztos hogy mindenki tudja mit, és hogy, és hol kell keresni. Hatalmas tudásod igazán megoszthatnád másokkal :)
Előzmény: emyl (3078)
Emdzsí Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3082
Egyrészt ne aggódj emiatt a "magas" exposzám miatt. Én hazafelé kb ennyit lőttem el amikor megvettem a gépet. Gyakorlatilag 0-nak vehető. Másfelől valóban bosszantó, ha egy újnak eladott gépben ennyi expo van, én se örültem volna ha kisautómat 1300km-rel adják át. Valszeg bemutatódarab lehetett rosszabb esetben, de ez látszódna az ujjlenyomatokon, vagy egy másik memo kártya átállította.
Előzmény: pccase (3077)
emyl Creative Commons License 2009.09.08 0 0 3081
"Kösssssz, rendes vagy!"

a jó úttörő segít ahol tud!
Előzmény: pccase (3079)
SABAT Creative Commons License 2009.09.07 0 0 3080
Tényleg,

ebben a topicban még nem volt róla szó:

Töltsd le a PhotoMe (ingyenes) programot.
Egy friss képedet nyiss meg benne, és keresd meg a (ha jól emlékszem) Shutter Count
sort. Ott lesz az igazi expo szám.
pccase Creative Commons License 2009.09.07 0 0 3079
Kösssssz, rendes vagy!
Előzmény: emyl (3078)
emyl Creative Commons License 2009.09.07 0 0 3078
"gyorsan a végére szeretnék járni ennek az ügynek"

akkor gyorsan használd a keresőt
pccase Creative Commons License 2009.09.07 0 0 3077
Sziasztok!

Dupla kitben vásároltam K20D-t.

A gép elvileg vadi új, de a sorszámozás 1312- ről indult. Szerintetek miért? Lehet, hogy azért mert nem lett formázva használat előtt, és járt a kártya egy fujiba, és egy canonban is? Lehet nullázni? Az elkészített képek mennyiségére csak a fájl(kép)sorszám utal? Meg lehet nézni máshogyan is? Elég rosszul adná ki magát az atény hogy 1300 expós gépet vettem...
Hogyan tudok full resetet csinálni (dátu, idő, beállítás stb.)

Van kézikönyvem, de azért gyorsan a végére szeretnék járni ennek az ügynek!!!!

Üdv:
efPen Creative Commons License 2009.09.01 0 0 3076
SMC DA 200 mm/2.8 ED (IF) SDM obit

Szia, van nekem, de nincs surun hasznalva, mert en inkabb a nagylatoszoget szeretem (a perspektiva miatt foleg). Igy az en velemenyemmel nem sokra mesz...
Nem Magyarorszagon elek, igy a felszerelesemet egy kassai uzletben, vagy most egyre jobban az ebay-en szerzek be.
Meg annyit tudok mondani rola, hogy az MZ3-on (filmes vaz) probalva - kirajzol a fullfframe-t es a P meg Tv modban mukodik a rekesz is.
Ha veletlenul erre jarsz (nehai Torna megye), kiprobalhatod.

Udv.
Jozef
Előzmény: boxihorse (3074)
Ebri Creative Commons License 2009.08.30 0 0 3075
A 28 mm. szerintem túl kis látószög már digin, szerintem inkább valamilyen 16/17/18-50 lenne jó 2,8-as fényerőben, nagyobb fényerő keresésénél. Igaz ezek elég drágák is. Nekem most Tamron van, azzal nincs bajom, de sajna mindegyik gyártónál elég szép szórást produkálnak ezek az obik, ha jól olvastam neten (Pentax, Sigma, Tamron).
Előzmény: Moviesound (3072)
boxihorse Creative Commons License 2009.08.30 0 0 3074

Sziasztok!

Nem használ véletlenül valaki SMC DA 200 mm/2.8 ED (IF) SDM obit, hogy írhatna nekem tapasztalatot, beszerzési helyet esetleg? Előre is köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.25 0 0 3073
55-300 elfogyott.
Moviesound Creative Commons License 2009.08.23 0 0 3072
J.O.
K20D és a Pentax 17-70-es jó választás, vagy ha nagyobb fényerős obira futja, akkor a Sigma/Pentax 24-70/2,8-as.
Nem tudom, hogy arrafelé mekkora a választék, gondolom jóval több cuccból lehet válogatni, nézz meg mindent, ha lehet próbáld is ki.
Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!