Egy mosogatógép vásárlási fórumot találtam ugyan, de oda az ilyesmi nem igazán illik.
Írj ide, ha tönkrement a géped, vagy furcsa dologokat, hibajelzéseket produkál.
Akkor lenne teljes a topik, ha tanácsadással beszállna egy-két szakember is.
Addig is segítsünk egymáson, osszuk meg tapasztalatainkat.
És mindezt miért? Mert egy-két okosság megosztásával talán páran megúszhatunk egy költséges szervizes kalandot...
Vezérlő panel hiba miatt gazdaságosan nem javítható 4 éves a Whirlpool ADG 321 IX mosogatógépemet lecseréltem. A szerintem még használható alkatrészeket kiszereltem A gyakran több tízezer forintos új árhoz képest ezek most töredék áron eladók. Egyes alkatrészek típus specifikusak csak a Whirlpool ADG 321 IX gépbe jók, más alkatrészek pedig univerzálisak többféle típusba is beszerelhetők.
Árak: alsó kosár, felső kosár, ürítőcső, alsó szórófej, felső szórófej, tablettatartó, szűrő, labirintus, sótartály, rozsdamentes kosársín görgőkkel, úszókapcsoló3.000 Ft darab
Ürítő szivattyú 5.000 Ft
Kezelő panel 8.000 Ft
Fűtőszálas keringető szivattyú 9.900 Ft
Budapest, Budaörs, Törökbálint és ezek közeli környékén vállalom a házhoz szállítását is. Távolabbi helyre megegyezés szerint. Érdeklődni email cimemen:
Mester úr! Örökölt Candy cdp4609 az alany,létezik hogy a rapid proginál nem használ öblítőt/ecetet? Már vagy 10 mosogatás lement és tele volt folyadékkal
Nekem is Whirlpool ADG 758 -m van. Eskü, nálam is tök ugyanez volt a hiba. 2 led állandóan világított, a 3. led meg villogott. Se kép se hang, hiába nyomogattam a program gombot, nem reagált. Áramtalanítás után se.
Kihívtam a Whirlpool márka szerelőt, arra jutott, hogy elektronikai hiba, és nem kaphatóak már az alkatrészek, kuka az egész úgy ahogy van. Ok, kiszállítási díj miatt -10 ropi. Nem baj, próbát megért.
A mosogatógépünk úgyis 18 éves már, szval megérett már a cserére.
Nézegettem új mosogató gépet. Gondoltam, hogy maradok a Whirlpool márkánál, mert tökre megbízható és sose volt panaszom vele.
Végül a Whirlpool WSIP 4O33 PFE -re esett a választásunk. Ma lett megrendelve és már nagyon várjuk!
Köszi, eljutottam most odáig, hogy nekiállok. Próbáltam szétszerdni, de elakadtam. Csatolok egy képet. Melyik alkatszészt kell cserélni? Ami alul van a fotón, állított gép esetén jobb oldalon? Illetve, hogy lehet kiszerelni?
Köszi a választ. Annyit vettem még észre, hogy a program végén 1 percnél sokat időzik, kb. 10 percet, majd újra felugrik kb. 70 percre (miután már lepörgette a beállított program 120 percét is)
Sziasztok! Az SRS55M38EU/01 típusú, kb. 15 éves Bosch mosogatógépünk nem fűti fel a vizet. A programok lefutnak, de mindegyiken hideg vízzel dolgozik. Megnéztem a lenti szűrőt, az aquastop víz csatlakozás szűrőjét, a lefolyó csövet és a szórófejeket, de sehol nem találtam benne lerakódást, dugulást. Tudok még valamit tenni házilag vagy egy szerelő bevonása szükséges? Ha utóbbi, akkor tudná ajánlani budapesti szerelőt? Köszönöm!
Szerintem nem te, hanem a gép tervezője rontott el valamit. Találkoztam pár tipussal, ahol komolyan elgondolkoztam, hogy vajon mire gondolt a tervezéskor az ihlető...
Az is tervezési hiba, ha te "rontasz el" valamit. Egy sz.ros mosogatógépről beszélünk, nem egy atomreaktorről...
Láthatóan van egy-két szórókar, ami felfelé (és oldalra, hisz' úgy hajtja magát) nyomja a vizet, illetve a 6-os Boschban mintha a legfelső, evőeszközös tálcának lenne egy külön kis fúvókája.
De hogy indirekt módon merre jár le-fel a víz - főleg, ha tele van -, azt nem tudom.
Nem, mindenhonnan éri. Ugyan a közvetlen sugár alulról és felülről (ferdén) érkezik, ott már mindenfelől kapja a fröccsvizet... oldalról is lyuggatott a tartó...