Keresés

Részletes keresés

Mézga A. Creative Commons License 2007.08.28 0 0 174
Ha pénzt kérnek érte, akkor a tévéadás minőségű kép elvárható. Kérdés, képesek-e ekkora sávszélességre.
Előzmény: Jolida (170)
Contax_G Creative Commons License 2007.08.28 0 0 173
Minden nem jöhet össze elsőre.:))
Egyébként sokkal jobb ha lenne csak a hang is.
Esetleg azt ingyen is streamelhetnék! :)
Előzmény: Jolida (172)
Jolida Creative Commons License 2007.08.28 0 0 172
És a szemem mire kössem? :-)
Előzmény: Contax_G (171)
Contax_G Creative Commons License 2007.08.28 0 0 171
Próbáld meg rákötni a géped egy külső DAC-ra.
Előzmény: Jolida (170)
Jolida Creative Commons License 2007.08.27 0 0 170
Érdekes cikk az interneten induló élő koncert közvetítésekről.

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=943768

"www.classiclive.com
Itt az első internetes portál, amely klasszikus zenei koncerteket közvetít élő egyenes adásban - szeptember közepén éppen a budapesti Művészetek Palotájából. A finn classicLive vállalkozásának célja a komolyzenei koncert évszázados hagyományának megújítása a szélessávú technológia segítségével. Már 15 országból csatlakoztak vezető nagyzenekarok a hálózathoz, köztük a magyar Nemzeti Filharmonikusok. A tervek szerint kezdetben heti egy-két koncertet adnak le élőben, de később már naponta lesz új a kínálatban.

Az első hangversenyt szeptember 6-án közvetítik a finnországi Lahtiban rendezett Sibelius Fesztiválról, az ígéret szerint televíziós minőségben. A Lahti Szimfonikus Zenekar Jean Sibelius (1865-1975) finn zeneszerző Kullervo Szimfóniáját adja elő. Rögtön a második koncert magyar vonatkozású: szeptember 25-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben érezhetik magukat a világ bármely pontján az internetezők. A Nemzeti Filharmonikusokat Kocsis Zoltán vezényli, Bartók, Beethoven és Brahms műveket adnak elő, zongorán közreműködik Alekszej Vologyin. "Nem kétséges, hogy zenetörténetet írunk" - nyilatkozott az online-koncert kezdeményezésről Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár főigazgatója.

A www.classiclive.com sorozatára hitelkártyával lehet "bérletet váltani". Az egynapos, egy hétre, vagy harminc napra szóló hozzáférés 5, 9, vagy 17 euróba (1291, 1807, vagy 4390 forint) kerül, és a koncerteket nemcsak élőben lehet követni, hanem utána is felvételről, annyiszor, ahányszor a felhasználó csak akarja, letölteni viszont nem lehet. portálon látható közönségcsalogató, ingyenes "próbakoncert" egyébként ugyancsak a Kocsis Zoltán vezette társulat egyik budapesti előadásának felvétele. A magyar zenekar Haydn Óraszimfóniáját játssza."

Az ár jutányos, de..

Meglehet, hogy én vagyok maradi, mivel napi 10-12 óra monitor bámulás után nem tud annyira izgalomba hozni a számítógépen keresztüli zene hallgatás/nézés?
K2DMD Creative Commons License 2007.08.24 0 0 169
Steve Hackett: A Midsummer Night's Dream
SOUTHERN Creative Commons License 2007.08.21 0 0 168
Csodálatos élmény tegnap a Duna TV-n: a TransylMania koncertje!
Rögzítettem(DVD), most nézem vissza!
Megjegyzem, utána Sebő Ferenc koncert következett... Szintén erősen nézhető, illetve hallgatható volt, csak ezt nem "vettem fel".
quad Creative Commons License 2007.08.21 0 0 167

Szombaton egy rövid, de nagy élményben volt részem:

Ekkor tartották a hagyományos "Obrazcova" operaénekes verseny nyitó koncertjét, amit Rossininek szenteltek. A koncerten a verseny korábbi nyertesei léptek fel  - mellesleg már ez is meglepően jó volt, nagyon tehetséges énekeseket hallottam.  

De a hab a tortán csak ez után következett, ugyanis a közönségnek szánt meglepetésként Jelena Obrazcova és Teresa Berganza előadták a Macskaduettet, ami az egyik kedvencem.

Berganzának, aki - többek között Marton Évával és Sass szilviával egyetemben - a verseny zsűriében vesz részt - ez volt az első oroszországi (szovjetúnió-beli) fellépése, de még 24-én is fog énekelni.

Contax_G Creative Commons License 2007.08.14 0 0 166
Sergent Garcia játszott a Világzenei Színpadon (Sziget Fest).
90 százalékban kubai zenészek salsa/ska(!) zenét játszottak.
Régen volt az, hogy egy bulit végig ugráljak, de ez most megtörtént.
Életem első 5 koncert élménye között van az már biztos....
Ilyen szintű szorakoztatásra egyszerűen születni kell!!!!

UUuuuuuuáááÁÁÁÁÁÁÁ!
gyulabátyó Creative Commons License 2007.08.13 0 0 165
A Művészetek Völgyében voltam,szinte végig.Ha elkezdeném sorolni,hogy miket hallottam,lehet hogy kitiltanátok:)
Contax_G Creative Commons License 2007.08.13 0 0 164
Eric Truffaz Quartet feat. Ed Harcourt (F/GB)

Kár, hogy már 40 éve már játszott valaki ilyen zenét,
de a sok tuc-tuc mellett jó volt látni, hogy a srácok
hogy pörögtek a zenére. Mindezt teltház mellett!!
spacc Creative Commons License 2007.08.10 0 0 163
Cseszdmeg!  Így kifogni!  Itt Békáson csak halk dödögés halaccik....
Előzmény: Contax_G (162)
Contax_G Creative Commons License 2007.08.09 0 0 162

The Chemical Brothers-t a Sziget fesztivál Nagyszínpadáról....a nappalimban.

schetl Creative Commons License 2007.08.04 0 0 161
:)))
Nem sok. Ne kötekedj, nem zengtem ódákat a hangszeres tudásukról meg hasonlók. Egyszerűen jó hangulatot tudtak csinálni, egészséges eszközökkel, ennyi. Ez nem kevés, szerintem. Ez sóbiznisz. De hobbizenekar szintjén. Akkor is élveztem:)
Előzmény: spacc (160)
spacc Creative Commons License 2007.08.04 0 0 160
És...és... mennyi tudatmódosító folyadék magadba döntése után volt ez az "élvezet" ????
Előzmény: schetl (159)
schetl Creative Commons License 2007.08.03 0 0 159
Tegnap úgy alakult, hogy a Pótkulcs nevű szórakozóhelyen Vodku (azelőtt: Vodku v glotku) kocsmazenéjét (Klezmer rock? :)) hallottam. Meglepődtem, nagyon kellemesen "elmebeteg" zene, valóban az egyik legkocsmább zene. Bevallom előítéletes voltam, az ilyen helyeken ritkán ér pozitív csalódás az eklektikus próbálkozások kapcsán. Határozottan élveztem.
gyulabátyó Creative Commons License 2007.07.24 0 0 158
Hihetetlen...Légrádi énekelt,csak erre a koncertre jött haza:)Minden pillanatban látszott a zenekaron,hogy nagyon élvezték.Egervári narrátor szövegei nagyon jók voltak:)Pejtsik Peti nyomott egy olyan cselló szólót,hogy még most is a fejemben van...A buli után beszéltem Egervárival és azt mondta,hogy az egyik legélvezetesebb koncerjük volt.
Előzmény: Misfit (157)
Misfit Creative Commons License 2007.07.23 0 0 157
Milyen volt az After Crying?
Előzmény: gyulabátyó (151)
gyulabátyó Creative Commons License 2007.07.23 0 0 156
Bezony nagy kár,hogy melóztál.Essszméletlen jó koncertet adtak.A közönség is nagyon érezte a zenét,jó hangulat volt:)
Előzmény: tere (154)
Simon Pali Creative Commons License 2007.07.23 0 0 155
Innen volt valaki John Mayall-on?
tere Creative Commons License 2007.07.21 0 0 154
Sajnos oda nem jutottam/jutok el; dolgozom. :S Pedig amikor írtad, elgondolkodtam rajta, hogy B.boglárra is el kéne menni.
Audi80Avant Creative Commons License 2007.07.21 0 0 153
Gyulabátyó! Küldtem mélt!
penna_ Creative Commons License 2007.07.21 0 0 152
Ahogy nézegetem a különböző tudósításokat, az itteni Stones fórumot, mindenki szuperlatívuszokban beszél az eseményről, a feleségem szerint teljes joggal. Mindesetre reggel óta Stones megy idehaza. Van egy nagy adag Stones cd-m, de csak most tudatosult bennem, hogy középiskoláskorom egyik legnagyszerűbb LP-je volt a Stones It's only rock and roll c LP-je (habár jugó kiadásban volt meg), ami talán a leg soulosabb felvétele a Stonesnak. Ma lehet, hogy majd útba ejtek egy cd boltot...
Előzmény: Törölt nick (150)
gyulabátyó Creative Commons License 2007.07.21 0 0 151
Tegnap este Balatonbogláron Babos Projekt Special.Nagggyon finom volt:) A változatosság kedvéért ma este Nagymaroson  Nyeső Mari,utána After Crying:)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.21 0 0 150
Köszi Feri, Neked jutott a koncert "zaftosabb" része:-))
Előzmény: penna_ (149)
penna_ Creative Commons License 2007.07.21 0 0 149
A család másik része (asszony, két gyerek) elautóztak arrafelé és a stadion mellől pár ezer másik érdeklődővel hallgatták a koncert jó kétharmadát és imádták, pedig sem a gyerekek, sem a feleségem nem Rolling Stones kedvelők, legalábbis nem azok voltak mostanáig. Nekik nagyon tetszett és így a stadionon kívülről a hangerő még a feleségemnek is elviselhető volt. Mellesleg a basszus az felhallatszott a XVI. ker túlsó feléig, a Malomdombig, ahol most lakunk. :-)
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.21 0 0 148
Volt valaki a Rolling koncerten? Milyen volt?
Simon Pali Creative Commons License 2007.07.21 0 0 147
Tegnap fájt a szívem a Stones miatt, de ma John Mayall a pilisszántói Sziklaszínházban lép fel:)
spacc Creative Commons License 2007.07.19 0 0 146

Na!  Indula-mandula.....   TIM RIES (USA) ÉS AZ OLÁH KÁLMÁN TRIÓ

a Nyitott Műhelyben este 8-tól (Bp. XII. Ráth Gy. u. 4)

Simon Pali Creative Commons License 2007.07.19 0 0 145
Jogos, valószínűleg ő sem akar már az lenni, csak azért elgondolkoztató, hogy ki milyen tudással, tehetséggel mit csínál, bár azért már kezdek hozzászokni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!