Keresés

Részletes keresés

Elm Creative Commons License 2008.04.21 0 0 958
harzol blogjan van fent terkep, a forgamlom valtozas becsleserol, igaz, ha jol remlik a Hungaria nincs rajta, leginkabb a XVIII keruletet vizsgalja.
Peldaul, az M0 forgalma csokkenne, azert ez elgondolkodtato...
Előzmény: ardian (957)
ardian Creative Commons License 2008.04.21 0 0 957

T. fórumtárs!

 

Sok ostobaságot hordott össze, ugyanakkor az érvekre nem válaszolt, ezért nem is igen számítok válaszra, de azért kikívánkozik belőlem:

Számos, a témáról szóló cikkben olvasható mondatok szerint: "A Külső Kerületi körút megépítését közel 50 éve tervezik. Az út harántirányban tenné átjárhatóvá Dél-Pestet és a főváros szerint tehermentesítené a Hungária körutat."Nos, nem tudunk vitatkozni pontosan arról, hogy mennyivel nő illetve csökken X és Y utcában a forgalom a KKK hatására (pontos forgalmi adatok hiányában), de eme freudi elszólás (ami t. főpolgármester úrtól ered) rávilágít, hogy itt korántsem a külső pesti kerületek érdekéről van szó, hanem a belvároséról. Ennek érdekében ugrasztják össze a szemeretelepieket a Méta utca környékén lakókkal, kampányolnak, közvéleményt kutatnak holott nyilvánvaló, hogy valamennyi XVIII. kerületi lakos kárára próbálják megoldani a belváros amúgy létező, és valóban megoldásra váró problémáit. Amit amúgy meg lehetne oldani a nem célforgalmú teherforgalom kitiltásával, dugódíjjal, a tömegközlekedés fejlesztésével (és nem visszafejlesztésével), átgondolt fejlesztésével, ami nem a monumentális és értelmetlen 4-es metrót jelenti stb. stb....Amúgy igen érdekelne, miért nem rukkolt elő még senki körutak, haránt irányú elvezető utak tervével a XII, II. stb. kerületek területén?

Előzmény: vertikalispupakolo (916)
lászlómester Creative Commons License 2008.04.21 0 0 956
ardian Creative Commons License 2008.04.21 0 0 955

Sziasztok!

Már a közvéleménykutatás ötletének felvetésekor jeleztem, hogy igen könnyen manipulálható az eredmény.

Az illető cégtől meg kellene érdeklődni a minta összetétel pontos adatait. Pl. kellően reprezentálztak-e az érintett területen lakók?

(Hogy mást ne mondjak, a környékünkön pl. senki sem esett a válaszolók közé... Érdekes, nem?)

Előzmény: dodi77 (952)
dodi77 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 954

Ez nem kicsit nevetséges!

Előzmény: Elm (953)
Elm Creative Commons License 2008.04.21 0 0 953
Ez milyen mar:

"A teljes kerületi lakosság 72 százaléka támogatja a Körút megépítését"

" A minta 37 százaléka támogatja a projektet, 42 százalékuk viszont nemmel szavazna"


Ha tamogatja, akkor teljes lakossag. Ha ellenzi, akkor csak a minta. Hummmm....
Előzmény: dodi77 (952)
dodi77 Creative Commons License 2008.04.20 0 0 952

Na ez nem gyenge!!!!

 

Április 17-én dr. Mester László polgármester sajtótájékoztatót tartott a Külső Keleti körút illetve a Cséry-telep projektről, a kerületi lakosság körében végzett közvéleménykutatás eredményéről, és néhány az önkormányzat előtt álló feladatról.  

 

Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosait megosztotta a Külső Keleti körút terve. Az elmúlt hónapban az önkormányzat tájékoztató fórumokat tartott, hogy a lakosok megismerjék a nyomvonal tervet, a beruházás környezetre gyakorolt hatását.
Dr. Mester László a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Külső keleti körút szükségessége már az 1930-as években felmerült. 1975-ben megindult egy külső körút tervezése, a tervek azonban csak az 1990-es években konkretizálódtak. Budapest 1998-ban véglegesítette a Külső Keleti körút nyomvonalát, amelyet a Fővárosi Szabályozási Keretterv rögzít.
2001-ben a XVIII. kerületi önkormányzat elfogadta a körút kivitelezési tervét, földfelszín alatti vezetést írva elő a Flór Ferenc és a szemeretelepi volt iparterület között. 2003-ban a főváros vállalta a körút déli szakaszának megépítését, szemeretelepi Auchan beruházás kivitelezője pedig a Ferihegyi repülőtérre vezető úttal alkotott csomópont megépítését.
2007 októberében a főváros új tervet mutatott be, amelyet lakossági fórum résztvevői és a képviselő-testület is elutasított.  A képviselő-testület csak Külső Keleti körút mélyvezetésű változatát támogatja.
Polgármester beszélt a Cséry-telepről: a főváros 115 éve kötött szerződést a terület birtokosával, Cséry Lajos gróffal, a fővárosi hulladék fogadására ezen a területen. 1906-ban  a szerződés megszűnt, a főváros megvette a területet, és szemétlerakóként üzemeltette 1960-ig. Az 54 hektáros terület jelenlegi üzemeltetője a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft., telephelyként használja a területet. A főváros a Cséry telepen komposzálótelepet kíván építeni, a terület rekultivációjával.  
Ennek előzménye, hogy az önkormányzat  az 1990-es évektől kezdeményezte a Cséry-telep rekultivációját, amire a több milliárd forintos költségek miatt belátható időn belül nem kerülhetett volna sor.
2003. nyarán döntést hozott a képviselő-testület a Cséry-telepen európai uniós forrásból megvalósítható beruházásról, majd a kerület vezetése megállapodott a feltételekben.  Az ellentételezésben szerepelt annak a területnek a megvásárlása,  amit a kerület évekkel ezelőtt sikertelenül próbált értékesíteni, csatornázási munkálatok felgyorsítása, Külső Keleti Körút egyes szakaszainak megépítése, valamint a Cséry-telep rekultivációja.
2003-tól a Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának a beruházással kapcsolatban a fővárosi önkormányzattal hatályos, érvényes szerződése van.  Ha  a szerződést a kerület felbontja, kártérítést kell fizetnie. Ez a döntés az önkormányzat gazdálkodására nézve beláthatatlan következményekkel járna.
A dolgok jelenlegi állása szerint a főváros részéről még nem eldöntött, hogy a kerületben épül meg a komposztáló. Ennek előzménye, hogy Szalkai István fővárosi képviselő (MSZP) kezdeményezte a Csepelen épülő központi szennyvíztisztítóban 2010-től keletkező nagy mennyiségű szennyvíziszap ártalmatlanítási problematikájával foglakozzon a főváros. Részletes, átfogó javaslat kidolgozására kérte Demszky Gábor főpolgármestert a Cséry-telepi komposztálás kiváltására a városüzemeltetési bizottság.
A polgármester elmondta, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre megbízásából a Capital Research Piackutató Intézet kérdőíves vizsgálatot végzett a XVIII. kerületi lakosság körében. A kutatás legfontosabb célja a lakosság véleményének megismerése volt a Külső Keleti Körúttal, valamint a Cséry-telepen létesülő szennyvíziszap komposztálóval kapcsolatban.
Az önkormányzat a kutatási eredmények figyelembevételével folytatja tovább a főváros vezetőivel a tárgyalásokat a beruházások megvalósításáról.

Kincses Péter, a Capital Research Piackutató Intézet igazgatója ismertette a Külső Keleti körút illetve a Cséry-telep projekt megítéléséről készített felmérés eredményét.
Tapasztalatokat összegezve elmondható, hogy a résztvevők többsége megoldást sürget a lehetetlen közlekedési viszonyok feloldására, azt azonban pontosan megfogalmazták a polgármesternek, és kérik, hogy védelmükben megfelelő garanciákat szabjon az önkormányzat a beruházó felé, ne maradjanak el a közlekedés szervezés szükséges lépései, vagy a megfelelő zajvédő eszközök”.
A kutatás eredménye szerint a Külső Keleti körút megépítését a XVIII. kerületi lakosság 72 százaléka támogatja, bár forgalomcsökkentő szerepében csak 54 százalékuk  hisz. Ezzel szemben a Cséry-telepen létesülő szennyvíziszap komposztálóra csak 37 százalékuk szavazna, 42 százalékuk kifejezetten ellenzi a projektet, 22 százalék pedig nem tud állást foglalni a kérdésben.
A teljes kerületi lakosság 72 százaléka támogatja a Körút megépítését, 17 százalékuk pedig ellenzi. A KKK forgalomcsökkentő szerepében a megkérdezettek 54 százaléka hisz, 24 százalékuk viszont úgy gondolja, hogy inkább vagy erőteljesen nőni fog a forgalom, ha megépül a Körút.
A kerületi lakosság négyötöde vélekedik úgy, hogy a Külső Keleti Körút megépítése után autóval könnyebben elérhetők lesznek a külső pesti kerületek, és a megkérdezettek több mint héttizede azzal is egyetért, hogy a Körút megépítése enyhíteni fogja mind a kerület, mind a főváros forgalmi gondjait.
A Cséry-telepen létesülő szennyvíziszap komposztálóval kapcsolatos népszavazási kezdeményezésről a kerületi lakosság 54 százaléka hallott. A minta 37 százaléka támogatja a projektet, 42 százalékuk viszont nemmel szavazna a népszavazáson. A kerületben élők 22 százaléka nem tudott állást foglalni e kérdésben.
A megkérdezettek 67 százaléka úgy véli, ha a telep megépül a környező ingatlanok értéke csökkenni fog, de ugyanennyien érzik úgy, hogy a telep megépítése az egész város érdeke. Bár a kerületi lakosság 59 százaléka egyetért azzal, hogy a telep megépítésével végre rendeződne a Cséry-telep helyzete, megvalósulna a terület rendbehozatala, éppen ennyien azzal is egyetértenek, hogy a kerületiek érdeke az lenne, ha a telep valahol máshol épülne meg.

Forrás: http://www.bp18.hu/kerulet/hirek/?newswf2_id=5918&newswf2_action=

haemit Creative Commons License 2008.04.08 0 0 951
Eleinte tényleg csak kerületieket gyűjtöttünk, de én is pont a múlt héten kérdeztem rá erre. Válasz: szélesítünk, várjuk mindenki aláírását!
Tehát csak írja és írassa mindenki bátran!
Előzmény: maykuci (950)
maykuci Creative Commons License 2008.04.08 0 0 950
Várjuk a Zöldorompó Egyesület illetékesének állásfoglalását a dologról.
Előzmény: harzol (948)
Qsz Creative Commons License 2008.04.07 0 0 949
Ezt nem tartom jó ötletnek: a projekt fővárosi, ezért semmi kivetnivalót nem látok abban, ha nem kerületi lakók is aláírják. Ugyanakkor például az erdő, amit épp tönkre kívánnak tenni, nos az sem a kerületé. Amúgy pedig miért is korlátoznád önmagad, ha elérhetsz több aláírást, miért zárnál ki potenciális tiltakozókat?
Alapvetően valóban a 18. kerületi önkormányzat állásfoglalását szeretnénk befolyásolni, de végeredményben ezáltal a fővárosi önkormányzat döntését is, így azt hiszem minden aláírás jöhet. De én nem vagyok kezdeményezője az aláírásgyűjtéseknek, csak a véleményem mondtam el.
Előzmény: maykuci (946)
harzol Creative Commons License 2008.04.07 0 0 948
Akkor én, mint Tatabányára bejelentett lakos alá se írjam az ívet?
Előzmény: maykuci (946)
maykuci Creative Commons License 2008.04.07 0 0 947

lászlómester üzenetéhez kapcsolódva:

a HIR tv Rájátszás c. műsorában Illés és Szalkai Urak személyesen is nyilatkoztak az említett témáról a múlt hét előtti műsorban, amiről az említett héten a Magyar Nemzet cikket közölt. Nagyon meggyőző szakmai érvek merültek fel és egy kis korrupció gyanú. Sajnos a HIR tv archívumában nem találtam meg a műsort, de az ujságcikk megvan. A tv adás riportere Okovács Szilveszter volt, aki elképedve hallgatta a megjelentek - MSZPs és  FIDESZES - egybehangzó véleményét a mesterségesen megszakított szennyvíztisztítási technológiai folyamatról.

Előzmény: lászlómester (930)
maykuci Creative Commons License 2008.04.07 0 0 946
Az általunk gyüjtött aláírások a XVIII. Önkormányzat állásfoglalását kívánják befolyásolni, ezért én nem tartom célszerűnek a többi kerületben élők véleménynyilvánítását nálunk felmutatni, hiszen így megtámadható lenne a kerületi aláírók száma. Ők külön - a mi aláírásgyüjtő ívünk másolatain - a saját Önkormányzatukra történő nyomás gyakorlásra gyüjthetnek, de azt célszerű ott benyujtani.
Előzmény: cs.adri (944)
harzol Creative Commons License 2008.04.07 0 0 945
Köszönöm, de már sikerült aláírásgyűjtő íveket szereznem. Elérhetőségem is megadtam, így bekerültem a vérkeringésbe.
Előzmény: maykuci (942)
cs.adri Creative Commons License 2008.04.07 0 0 944
Gyüjthetek nem XVIII ker-i lakosoktól is aláírást??  Sokan vannak, akik nem értenek egyet a KKK megépülésével és nem helyi lakosok.
Előzmény: Qsz (941)
Pepin Creative Commons License 2008.04.07 0 0 943
Hát, erre a cikkre nem is tudom, mit mondjak. Alagút és alagút között különbség van, ugye az se mindegy, honnan indul... ha ezeket tisztázni lehetne, lehet, az ellenállás se lenne ekkora. Engem legalábbis zavar, ha úgy állítanak be, mint aki zsigerből nem akarja ezt az utat. De a parkerdő részről írottakkal egyetértek. Végre valaki kívülálló is szembement a hivatalos értékeléssel. Csak emlékeztetőnek, idézetek a tervhez csatolt környezetfelmérésből:

Semmilyen természetes v. természetközeli növénytársulás nem azonosítható.

A növényvilág védett értéket nem tartalmaz.

A terület állatvilága a növényzet degradált jellegének megfelelően szegény.

A tervezett beruházás természetes vagy természetközeli élővilágot nem érint.

maykuci Creative Commons License 2008.04.07 0 0 942
A megadott telefonszám az enyém, ahol egyeztetni lehet.
Előzmény: harzol (939)
Qsz Creative Commons License 2008.04.06 0 0 941

Sziasztok!

 

Nálam van aláírásgyűjtő ív, akinek kell, szívesen elküldöm emailben. Annyit nyomtattok belőle, amennyi csak kell, azt meg megbeszéljük majd, hogy az aláírtakat hova juttassátok el.

 

A 16-17. kerületi ellenzőkkel pedig össze kéne fogni, egységben lehet erőt felmutatni.

 

Ide írjon, akinek küldhetek ívet: qsz001[kukac]gmail.com

Előzmény: maykuci (938)
cs.adri Creative Commons License 2008.04.06 0 0 940

Nagyon örülök az aktivitásnak, csak így tovább, gyüjtsük az alírásokat, tegyünk meg mindent, amit lehet. A lakosság nagy részének fogalma sincs róla, hogy hol és hogyan lehet aláírni. Egyébként én is csak ezt az egy helyet tudom. De az íveket valóban el tudjuk magunkal vinni és a saját környezetünkben tudunk gyűjteni.

Ha tudtok más gyüjtőhelyet tegyük közzé.

harzol Creative Commons License 2008.04.06 0 0 939
Itt megadott telefonszámodon hívhatlak, vagy nem veled kell egyeztetni?
Előzmény: maykuci (938)
maykuci Creative Commons License 2008.04.06 0 0 938
Keddtől hely- és időegyeztetés után "bármikor" átvehető az űrlap.
Előzmény: harzol (937)
harzol Creative Commons License 2008.04.06 0 0 937
Én nem vagyok csak 1-2 napot Lőrincen és azt is csak a nyitvatartási időn kívül.
Még aláírni sem tudtam, pedig szeretnék. Egy-két üres ívet is vinnék, mert szerintem bőven tudnék aláírást gyűjteni.

Tényleg csak abban az egy boltban lehet megtenni?
E-mail címem az adataimnál látható, ha esetleg valaki tud megoldást.
Előzmény: maykuci (936)
maykuci Creative Commons License 2008.04.06 0 0 936

Az Üllői út 407 sz. Bőrdíszmű üzletben a nyitva tartás alatt lehet aláírni az ívet.

Hétfő: szünnap

Kedddtől péntekig: 9-17 óráig

Szombaton: 9 - 12 óráig.

Ha tettre kész jelentkező van, aki a saját környezetében több aláírást tudna gyüjteni, kaphat aláírás gyüjtő ívet, ami  ha betelik, leadja. Így azok is elérhetők, akik nem tudnak elmenni az a fenti helyre.

Aktivizáljuk magunkat és egymást!!!

Pepin Creative Commons License 2008.04.06 0 0 935
Ez egy kicsi bőráru kereskedés, ha jól emlékszem, kizárt, hogy vasárnap nyitva legyen.
Előzmény: harzol (934)
harzol Creative Commons License 2008.04.05 0 0 934
Holnap is alá lehet ott írni? Nyitva van az üzlet?

Hol van még rá lehetőség? E-mailt írtam a Zöld sorompónak, de szerintem nem győzik, mert nem kaptam még választ.
Előzmény: cs.adri (933)
cs.adri Creative Commons License 2008.04.05 0 0 933

A XVII, XVI. kerület egyhangúan nem támogatja a KKK megépülését, úgy gondolom nekünk sem kell!!! Polgármesterünknek nem elegendő a kb. 4500 aláírás. Mindenki,aki tud írjon alá és gyüjtse az aláírásokat!! Lehetőség van rá az Üllői út 407-ben is (Bőrdíszmű). Terjesszétek, ne legyünk a saját magunk ellenségei!

lászlómester Creative Commons License 2008.04.05 0 0 932

Kösz! Tartalomfigyelő szolgáltatással ;-)

Itt a mai termés:

----------

Több ezer budapesti tiltakozik a tervezett körút ellen

 Hírszerző
2008-04-05 08:03


A Zöld Sorompó Egyesület azért torpedózta meg a Külső Keleti Körút megépítése melletti népszavazást, mert szerintük a kérdés félrevezető és nem válaszolható meg egyértelműen.

A Fővárosi Önkormányzat által tervezett 2x2 sávos Külső Keleti Körút megépülése ellen már évek óta több ezer budapesti lakó tiltakozik, mivel az csendes, kertvárosi, zöldövezeti részen haladna - írta közleményében a Zöld Sorompó Egyesület hozzátéve, hogy a beruházás szükségességét hiteles adatok és hatástanulmányok nem támasztották eddig alá.

A beruházás elfogadása érdekében egyébként a XVIII. kerületi önkormányzat népszavazást írt ki, ám azt a civilszervezet a Fővárosi Bíróságon támadta meg sikeresen.

---------
A teljes cikk:

http://www.hirszerzo.hu/cikk.tobb_ezer_budapesti_tiltakozik_a_tervezett_korut_ellen.61817.html

Előzmény: Pepin (931)
Pepin Creative Commons License 2008.04.04 0 0 931
Szép találat. Hogyan sikerült?
Előzmény: lászlómester (930)
lászlómester Creative Commons License 2008.04.04 0 0 930

Ezt is érdemes elolvasni:

 

"A fővárosi városüzemeltetési bizottsága új megoldást vár a főpolgármestertől a készülő csepeli szennyvíztisztítóban keletkező iszap ártalmatlanítására. A várhatóan évi csaknem hatvanezer tonnányi szennyvíziszapot nem szállíthatják közúton Csepelről Pestszentimrére. Illés Zoltán szerint a felügyelőség teljesen szakszerűtlenül járt el, amikor engedélyt adott a közúti szállításra. A tervezett útvonal része az úgynevezett külső kerületi körút, amelyet a hatalmas forgalomtól rettegő XVIII. kerületi lakosság ellenez, így könnyen lehet, hogy meg sem épül. A Zöld Sorompó Egyesület több mint 4500 aláírást gyűjtött össze a kétszer két sávos út tervezett építése ellen, mert az tönkretenné a kertvárosi lakók életét. A XVIII. kerületi önkormányzat népszavazást írt ki, de a Fővárosi Bíróság jogerősen kimondta, hogy a kérdések szakszerűtlenek voltak, így a referendum meghiúsult. Szalkai István (MSZP) szerint az lenne a legjobb megoldás, ha Csepelen komposztálnák a szennyvíziszapot, s ha ez valamilyen okból nem lehetséges, akkor a Dunán, uszályokon szállítsák el. A fővárosi bizottság végül úgy határozott, hogy Demszky Gábornak részletes, átfogó javaslatot kel kidolgoznia a komposztálás kiváltására. (MN 2)"

 

http://www.gondola.hu/cikkek/58836

lászlómester Creative Commons License 2008.04.04 0 0 929

vertikalispupakolo!!! Te vagy az én emberem!

Jól lenyomjuk ezeket a zöld izéket! A lóvén meg majd osztozunk, tudod! :-)

 

Na félretéve a hozzám nem illő hazudozást: nem tudjátok melyik tv volt kint ma délelőtt? Volt valami nagy csődület a síneknél.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!